Safet Sušić - Pape

Henderson
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Henderson » 10 sep 2013, 02:26

Kažu da smo 13. u Evropi u košarci i to je veliki uspjeh, 11. u Evropi u fudbalu nije uspjeh. Rekoše da smo imali plus 16 dvije minute prije kraja, prećutaše potrebu za prokletim tajm autom i kasnije ispadanje. Niko da spomene 78 minutu u Parizu, može se reći da je to zadnja četvrtina utakmice. Ne do Bog kada bi mi noćas vodili do 80-te minute i onda primili go za 1-1. Bio bi Pape kriv za recimo nezadržavanje lopte, nepravljenje izmjena, što nije protestovao kod sudija da ubrza sat... Našlo bi se uglavnom nešto. 3 pobjede od 5 je uspjeh za Acu, ali 5 od 7 za Papeta nije.
I da, ova izjava BiH je moralni pobjednik je postala već dobro citirana, a ona mene bi bilo stid ovako otići na EP je smiješna.
Nije poenta u Aci, tako ljudi kratke pameti shvataju, poenta je u Papetu. Koga narod ne voli, džaba mu sve što učini neće biti dovoljno dobro.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2013, 02:34

Poenta je da puno seremo. Da mislimo da smo najpametniji, a nismo ni blizu toga. I Pape i Aco su veci strucnjaci od nas. I trebamo ih svi i postovati i podrzavati, i nije problem ni kritika, problem je pljuvanje. Postoje ljudi koji vec 2 godine nisu nista pozitivno napisali o Papetu, a uradio je mnogo toga pozitivnog. E takvi ljudi koce napredak BiH.
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 sep 2013, 02:36

Nemam riječi. U stvari imam - zbog likova poput @Rizaha, sve više i više cijenim @Gringa i njegove istiomišljenike. Mah, više cijenim i Dodika, Busha, Sadama, Staljina i ostale.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 sep 2013, 02:39

Monolog je napisao/la:Nemam riječi. U stvari imam - zbog likova poput @Rizaha, sve više i više cijenim @Gringa i njegove istiomišljenike. Mah, više cijenim i Dodika, Busha, Sadama, Staljina i ostale.
I to sve zbog @Riz(l)e :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 10 sep 2013, 02:42, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 sep 2013, 02:42

PAPE ODLAZI!

:mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 10 sep 2013, 02:56

Monolog je napisao/la:Nemam riječi. U stvari imam - zbog likova poput @Rizaha, sve više i više cijenim @Gringa i njegove istiomišljenike. Mah, više cijenim i Dodika, Busha, Sadama, Staljina i ostale.
Kao da postoji neka ogromna razlika između tebe i Gringe. Doduše mala postoji, on je pisao ovdje svako dva mjeseca a ti svako dvije godine.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 sep 2013, 02:59

Nije tačno, kevserlijo.
Hvalio sam Papeta nakon meča sa Grčkom, baš kao što ga kudim nakon meča sa slovacima. Ali, haman si od silnog citiranja preskočio te postove. Ne valja lagati, pobogu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 10 sep 2013, 03:04

Neću se spuštati na tvoj nivo pa recimo tebe zvati Oslobođenje ili tome slično da bi bili kvit. Noćas je ključna utakmica, Pape će biti u zemlji ako izgubi, a ako pobjedimo Džeko će ponovo biti Dijamant, Pjanić Princ, Ibišević Plavooki bombarder...
Što se tebe lično tiče, volio bih da Avdija zaigra za Newcastle, pa da imate kvalitetnog desnog beka.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 sep 2013, 03:07

Ma Aco suzama kupuje novi mandat,mozda ovaj i ne bude volonterski :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 sep 2013, 03:13

Nek' zaigra, meni ni iz džepa ni u džep. Sad bih potpisao da se Newcastle ugasi, a da Bosna ode na EP ili SP.
Što se tiče naših igrača, kad vidiš da sam nekog vrijeđao nakon loše, a zatim dizao u nebesa nakon odlične partije, slobodno me citiraj (svakako ti je to omiljena opcija).
Usput, kakvo crno spuštanje na nečiji (konkretno moj) nivo. Tja, izgleda da su mi podvaljivali pijačarski Kevser u kome su svi ljudi jednaki. Slobodno mi na mail pošalji ta novija izdanja Kevsera.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 10 sep 2013, 03:24

Što se tiče naših igrača, kad vidiš da sam nekog vrijeđao nakon loše, a zatim dizao u nebesa nakon odlične partije, slobodno me citiraj
O Papetu se malo pisalo dok nismo doživjeli ova dva poraza. A posjeti Džekinu temu i ostalih igrača, da vidiš čega sve ima na forumu. To je ta koalicija. Nisam rekao da si ti dio nje, li sam pročitao svašta ovdje.
(svakako ti je to omiljena opcija).
Ti preferiraš samocitiranje.
izgleda da su mi podvaljivali pijačarski Kevser u kome su svi ljudi jednaki. Slobodno mi na mail pošalji ta novija izdanja Kevsera.
Kevser kaže da smo svi različiti, a da smo isti ne bi bilo potrebe za dvojicom. Mislim da crveni kažu kako smo svi jednaki, zeleni kažu da smo različiti.
Pokrali crveni pare pa se nema sredstava za nova izdanja. Poslaću ti Oslobođenje. Potrošio Jasmin sve pare na liječenje od sihira kod Arifa Oruča u Čaklovićima. Provjeri, ako meni ne vjeruješ. :mrgreen:

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 10 sep 2013, 03:29

Henderson je napisao/la:Kažu da smo 13. u Evropi u košarci i to je veliki uspjeh, 11. u Evropi u fudbalu nije uspjeh. Rekoše da smo imali plus 16 dvije minute prije kraja, prećutaše potrebu za prokletim tajm autom i kasnije ispadanje. Niko da spomene 78 minutu u Parizu, može se reći da je to zadnja četvrtina utakmice. Ne do Bog kada bi mi noćas vodili do 80-te minute i onda primili go za 1-1. Bio bi Pape kriv za recimo nezadržavanje lopte, nepravljenje izmjena, što nije protestovao kod sudija da ubrza sat... Našlo bi se uglavnom nešto. 3 pobjede od 5 je uspjeh za Acu, ali 5 od 7 za Papeta nije.
I da, ova izjava BiH je moralni pobjednik je postala već dobro citirana, a ona mene bi bilo stid ovako otići na EP je smiješna.
Nije poenta u Aci, tako ljudi kratke pameti shvataju, poenta je u Papetu. Koga narod ne voli, džaba mu sve što učini neće biti dovoljno dobro.
Mi smo na EP u košarci osvojili 13 mjesto, a nogometu nismo nikad ni otišli. U nogometu bi nam uspjeh bio da se uopće kvalifikujemo na neko veće takmičenje, a košarkaši na EP gptovo redovno idu. Ovo naravno nije protiv Papeta. Podrška nogometnoj repku i da idemo u Brazil, ali ne serite po Aci i košarkašima.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 sep 2013, 03:57

levat je napisao/la:
Henderson je napisao/la:Kažu da smo 13. u Evropi u košarci i to je veliki uspjeh, 11. u Evropi u fudbalu nije uspjeh. Rekoše da smo imali plus 16 dvije minute prije kraja, prećutaše potrebu za prokletim tajm autom i kasnije ispadanje. Niko da spomene 78 minutu u Parizu, može se reći da je to zadnja četvrtina utakmice. Ne do Bog kada bi mi noćas vodili do 80-te minute i onda primili go za 1-1. Bio bi Pape kriv za recimo nezadržavanje lopte, nepravljenje izmjena, što nije protestovao kod sudija da ubrza sat... Našlo bi se uglavnom nešto. 3 pobjede od 5 je uspjeh za Acu, ali 5 od 7 za Papeta nije.
Mi smo na EP u košarci osvojili 13 mjesto, a nogometu nismo nikad ni otišli. U nogometu bi nam uspjeh bio da se uopće kvalifikujemo na neko veće takmičenje, a košarkaši na EP gptovo redovno idu. Ovo naravno nije protiv Papeta. Podrška nogometnoj repku i da idemo u Brazil, ali ne serite po Aci i košarkašima.
Glupost je uporedjivat nogomet sa kosarkom ili sa bilo kojim sportom. Svi znamo da je konkurencija u nogometu milijardu puta veca, jer citav Svijet to igra i to je najpopularniji sport u vecini drzava. Kosarka je sasvim druga prica. Uz to su tamo 24 ekipe na EP, u nogometu 16, a na SP ide samo 13 iz Evrope (cini mi se, ne da mi se tacno gledat). Plasman na prvenstvo u nogometu je daleko veci uspjeh od plasamana na kosarkasko prvenstvo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 sep 2013, 09:13

Sasvim je normalno pohvaliti selektora i ekipu nakon dobrog rezultata, a naravno i kritikovati nakon poraza. Pa Otto Rehagel je pretrpio zestoke kritike u Grckoj 2-3 godine nakon sto im je donio titulu prvaka Evrope! Jednostavno, takav je selektorski posao. Problem je sto su Pape i ekipa previse navikli na med i mlijeko od nase javnosti (dobijemo Latviju sa igracem vise, uporedjuju nas sa Elfom), pa im nije bas najbolje legla ova opravdana kritika nakon Slovacke.
Ja bi prvi rekao da je nezasluzeno kritikovan, da je bilo mi pogadajali stative, oni gol, ali biti onako nasamaran nakon sto selektor najavi 2-3 gola u mrezi protivnika, a njemu ne pokaze ni mrvicu respekta, jasno je sta je mogao ocekivati. Pa nismo budale...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 10 sep 2013, 09:42

Donnie Darko je napisao/la:Razlog poraza je jednostavno lose postavljena ekipa, i pogresna strategija. I to ide na dusu onome ko je zaduzen za to, Safetu. Nikakva umisljenost, losa atmosfera i slicne pizdarije, koje su haman razlog za svaki poraz koji smo ikada dozivjeli.

Safet ima priliku da se iskupi u utorak, ali ce po svemu sudeci napraviti istu gresku i nadati se da cemo imati vise srece nego u petak. Igrati bez defanzivnog beka i zadnjeg veznog protiv ekipe kojoj je kontra jedina nada je smijesno.
Slazem se,bilo je ocito da nam je trebao klasicni def. vezni,i po meni je bilo previse ofanzivnih igraca.
E sad,forumasi se nikad nece sloziti pa da smo i sa def. veznim izgubili bili bi komentari tipa gdje ce Rahimic sa 37 igrati pa ne igra u svom klubu,Zahiragic kloc,a treceg nemamo. Sta je tu je.
Takodje bilo je evidentno da je dosta igraca podbacilo,da se vezni red nije vracao,da Miskenikad nije bio sporiji i djelovao uzasno tromo itd...Nadam se pobjedi sve drugo.......Boze ko bi opet prezivio jos jedan Portugal..

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 10 sep 2013, 09:45

Consigliere je napisao/la:Sasvim je normalno pohvaliti selektora i ekipu nakon dobrog rezultata, a naravno i kritikovati nakon poraza. Pa Otto Rehagel je pretrpio zestoke kritike u Grckoj 2-3 godine nakon sto im je donio titulu prvaka Evrope! Jednostavno, takav je selektorski posao. Problem je sto su Pape i ekipa previse navikli na med i mlijeko od nase javnosti (dobijemo Latviju sa igracem vise, uporedjuju nas sa Elfom), pa im nije bas najbolje legla ova opravdana kritika nakon Slovacke.
Ja bi prvi rekao da je nezasluzeno kritikovan, da je bilo mi pogadajali stative, oni gol, ali biti onako nasamaran nakon sto selektor najavi 2-3 gola u mrezi protivnika, a njemu ne pokaze ni mrvicu respekta, jasno je sta je mogao ocekivati. Pa nismo budale...
E majstore, slazem se sa tobom. Kritika je generalno problem danasnjeg drustva, cim nekom nesto prigovoris ili ukazes na gresku, odmah te gleda poprijeko. Tako je kad je rijec i o Susicu kojeg pojedini dozivljvaju k'o kakvog sveca, koji je bezgrijesan i kojem treba sve prastati. Ako cemo se pomiriti samaranjem lihtenstajna i latvije, onda ne moramo ni ici u Brazil. Ali opet... Sretno mu veceras i molim Uzvisenog da on bude taj prvi selektor koji ce na odvesti na veliko takmicenje..
Volim te Bosno!!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 sep 2013, 09:47

Usrao si nemoguce, vadi nas ili sikter.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 sep 2013, 10:03

xavi26 je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Sasvim je normalno pohvaliti selektora i ekipu nakon dobrog rezultata, a naravno i kritikovati nakon poraza. Pa Otto Rehagel je pretrpio zestoke kritike u Grckoj 2-3 godine nakon sto im je donio titulu prvaka Evrope! Jednostavno, takav je selektorski posao. Problem je sto su Pape i ekipa previse navikli na med i mlijeko od nase javnosti (dobijemo Latviju sa igracem vise, uporedjuju nas sa Elfom), pa im nije bas najbolje legla ova opravdana kritika nakon Slovacke.
E majstore, slazem se sa tobom. Kritika je generalno problem danasnjeg drustva, cim nekom nesto prigovoris ili ukazes na gresku, odmah te gleda poprijeko. Tako je kad je rijec i o Susicu kojeg pojedini dozivljvaju k'o kakvog sveca, koji je bezgrijesan i kojem treba sve prastati. Ako cemo se pomiriti samaranjem lihtenstajna i latvije, onda ne moramo ni ici u Brazil. Ali opet... Sretno mu veceras i molim Uzvisenog da on bude taj prvi selektor koji ce na odvesti na veliko takmicenje..
Daj Boze da se kod nas kritikuje samo kada se ima osnova za to. Susic je kritikovan od momenta kada je sjeo na klupu reprezentacije BiH, iz Bog zna kojih razloga, slutim jedan, ali nema veze. Medjutim, nema potrebe da se pravite nevini (ti i oni koji isto to kazu), kao eto ne dozvoljava se kritika i ima Papetovih idolopoklonika, sto je apsolutni apsurd i cirkus. Kritika se dozvoljava, ali suludo je kritikovati i kada se ima osnova za to i kada se nema osnova za to.

Godinu dana bez poraza i opet ga se kritikovalo, ciklus prije toga ga se kritikovalo, za pobjede su zasluzni igraci, a njega se kritikovalo itd. itd. itd. Nema potrebe da se pravite naivni i kao ne znate kako ovaj forum funkcionise. Pobjedimo Grke, ma raskujemo ih, dolaze i kritikuju sto je pozvan Vrsajevic a nije Cocalic, kazu igraci su bili odlicni, Pape 0 kao i uvijek, eh to ima samo kod nas. Ako je kritika reci za selektoru da je teleci pogled, osnovac itd. ja onda ocigledno sam zalutao ovdje i ne znam nas jezik. Po meni je to cisto pljuvanje, a nikako konstruktivna kritika ;) . Tako da nema potrebe da se iko pravi Englez, cuj nije dozvoljena kritika :lol: .
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 10 sep 2013, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 10 sep 2013, 10:04

Eh da vidimo od čega je krojen Safet Sušić - Pape
Ja te volim, volim Željo..

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 10 sep 2013, 10:17

gio10 je napisao/la:Eh da vidimo od čega je krojen Safet Sušić - Pape
Pa valjda od krvi i mesa ko i mi ostali 8-) Cuj od cega? ;)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.