Nihad Đedović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

ArthurBishop
Kontakt:

Re: Nihad Đedović

Post Postao/la ArthurBishop » 09 sep 2013, 01:09

Nihad Đedović nije kalibar za NBA, niti će to ikada biti. Formiran je igrač već. Jedini segment gdje može napredovati je šut. U njegovu glavu se više ne može ući. Kažem, naš je najbolji igrač na ovom turniru, u to nema sumnje, al' jednostavno preveliki je potrošač lopti. To sjajno kompenzuje odbranom i p/as/reb statistikom.
Puno bolji i veći igrači od Đedovića nisu mogli u NBA-u proći, tako da nema smisla gurati Nihada gdje mu nije mjesto. Na kraju krajeva, NBA jeste izazov, al' nije pod moranje to je sigurno. Može biti odličan igrač i bez NBA.
Željezničar za život cijeli!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 01:14

grgr je napisao/la:**** drug ja da sam neki faktor u njegovom zivotu i karijeri ja bi mu svakako tako nesto sugerirao , mislim da je prvi i osnovni problem njegova promjenjiva igra. On da ima konstantu sa ovakvom igrom kakva jest onda bi sigurno i treneri rekli eh sad nihade posto rasturas ovako daj da mi malo taj sut popravimo... Nadam se da ce ove sezone biti manje osilacija u njegovoj igri a to odma znaci i napredak .I da upravu si oko njegovog izbacaja uvijek sijece loptu... Nema luk , onaj sut preko ruke danas iz lijevog ugla preko ruke makedonca me bas iznenadio nisam ocekivao da ce ga pogodit :D
Ma ja mu znam brata,a i njega 'iz vidjenja' tj.samo se pozdravimo i pricamo o nekim drugim temama kad ga tako sretnem,jer mi nije uredu da jednom profesionalcu koji je na odmoru dijelim savjete o kosarci,a covjek zeli da odmori od toga!Mozda bi, kad bi on naceo temu,ali toliko blizak nisam da bi negdje sjedili satima,pa dosli i do te teme.Pazi,tesko je biti konstantan u nekim stvarima kad lopta nece u kos.Znas i sam koliko to psihicki moze uticati na igraca,a onda se tesko fokusirati na neke druge stvari na parketu,posebno kad ti nisi taj koji se bavi organizacijom igre i stalno imas loptu u rukama.Zato je on nekonstantan,a i treneri ga cesto vade iz igre kad ne ide sut.Nema on u svojim timovima povjerenje i minutazu kakvu ima u repki! ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 01:17

ArthurBishop je napisao/la:Nihad Đedović nije kalibar za NBA, niti će to ikada biti. Formiran je igrač već. Jedini segment gdje može napredovati je šut. U njegovu glavu se više ne može ući. Kažem, naš je najbolji igrač na ovom turniru, u to nema sumnje, al' jednostavno preveliki je potrošač lopti. To sjajno kompenzuje odbranom i p/as/reb statistikom.
Puno bolji i veći igrači od Đedovića nisu mogli u NBA-u proći, tako da nema smisla gurati Nihada gdje mu nije mjesto. Na kraju krajeva, NBA jeste izazov, al' nije pod moranje to je sigurno. Može biti odličan igrač i bez NBA.
Kad Mirza moze doci u NBA u 27.,te Antic isto tako,kao i De Colo u 25. i Baynes u 26.,onda ne vidim razlog da i on tu ne dodje,uz one pomenute korekcije!Mozda moze i bez korekcija za 2-3 god,ali onda nece imati neku minutazu...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 sep 2013, 01:22

Sve sto Djedovicu treba je korektan sut, i bio bi spreman za NBA. Sasvim jednostavno. Nadam se da ce raditi na sutu, jer ovo sto sada moze ponudit je prilicno skromno i za euro standarde.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2013, 01:24

Kontam ****... Ma ono sto se meni svidja oko nihada je to sto on ima nesto sto nije bas klasicno za europske igrace to je ta njegova eksplozivnost rad nogu atletizam ( koji je na zavidnom nivou za jednog eu igraca ) hocu reci ima nesto zapadnjacko u njegovoj europskoj igri. Da slazem se da je sut najveca mana jer ako ga ne ide sut svi znaju sta ce on radit i kako ce napadat kos , neki iskusniji i pametniji igrac olako ce zaustavit njegove driblinge i prodore... Svejedno @arture i mnogo losiji igraci su dolazili do nba nemoj da se lazemo. Medjutim meni je zaista svejedno da li ce doci do nba ili nece volio bi da ima veliku karijeru i da za 5-6 godina vodi ovu preku ko vrhu europe !

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 09 sep 2013, 01:41

NEZALAGANJE je napisao/la:
ArthurBishop je napisao/la:Nihad Đedović nije kalibar za NBA, niti će to ikada biti. Formiran je igrač već. Jedini segment gdje može napredovati je šut. U njegovu glavu se više ne može ući. Kažem, naš je najbolji igrač na ovom turniru, u to nema sumnje, al' jednostavno preveliki je potrošač lopti. To sjajno kompenzuje odbranom i p/as/reb statistikom.
Kad Mirza moze doci u NBA u 27.,te Antic isto tako,kao i De Colo u 25. i Baynes u 26.,onda ne vidim razlog da i on tu ne dodje,uz one pomenute korekcije!Mozda moze i bez korekcija za 2-3 god,ali onda nece imati neku minutazu...
Ma nisu tu problem godine. Može on i u 34. u NBA, ako hoće, što se mene tiče. Problem je u njegovoj igri koja, ruku na srce, nije za NBA. Teletović je otišao da se dokaže i preko bare, po meni je pogriješio, jer bolje je igrat' 30+ min u najjačoj europskoj ligi, nego -10 min u NBA. E Đedović ni to ne bi imao, vjerovatno bi bio većinu tekmi u odijelu. To ne odgovara ni njemu ni reprezentaciji. Koliko god ja volio njih dvojicu pojedinačno, meni je repka draža. Stoga nadam se da nikada neće Nihad otići tamo.

@grgr ma nije problem doći u nba, problem je zadržati se i izboriti minutažu. Ako to ne može naš najbolji igrač, kako da to uradi lošiji igrač od njega sa katastrofalnim šutem.
Ne može da se izbori za bolji klub u europi, a neki bi ga u nba gurnuli. Meni je sasvim svejedno gdje igra, dok god pruža ovakve partije za repku, pa makar i u sarajevskoj Bosni igrao.
Željezničar za život cijeli!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 sep 2013, 09:09

Donnie Darko je napisao/la:Sve sto Djedovicu treba je korektan sut, i bio bi spreman za NBA. Sasvim jednostavno.
kraj price ali neki jednostavno izmisljaju toplu vodu
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 09 sep 2013, 12:25

na ovom forumu su najveći stručnjaci za košarku. Za fudbal ne mogu toliko pametovat jer fudbal svako prati al pošto je košarka malo komplikovanija i manje praćena pojedinci se nameću kao uber stručnjaci i oni znaju koliko još djedović može ili ne može, kao i svaki drugi igrač na planeti
Vođa zna.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 09 sep 2013, 13:18

nihad u nba moze samo na mjesto playmaker ;)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 09 sep 2013, 16:07

Realno Nihad u Nba tesko ali ne i nemoguce, mislim da tu zavisi najvise od ove sezone u Bayernu i eventualno kad bi mi na evropskom uspjeli proc dalje , jer je on nosioc sa Mirzom i dosao bi sigurno u fokus.
San Antonio bi stvarno za Nihada bio dobar ali ne samo San Antonio nego i mozda Min, Hawks (Budenholzer) i ev. Toronto al bi u Nba morao igrat SG i mislim da je to njegova idealna pozicija. Na sutu mora da poradi ... Scouting Nba timova u evropi je veoma dobar pogotovo nekih ekipa koje su specijalizirale za evropsko trziste.

klokan
Kontakt:

Post Postao/la klokan » 09 sep 2013, 16:50

Ma moze u NBA biti nesto kao Thabo Sefolosha u najmanju ruku, za takve igrace ima mjesta u NBA. Agresivni i kvalitetni u dobrani a pri tome nisu ni malo glupi. Nihad je i u napadu vrlo talentovan i ima prostora za napredak. Samo nek nastavi trenirat i siguran sam da ce dobiti priliku i u NBA...

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 09 sep 2013, 18:32

Ma j3bo NBA kao da se jedino tamo igra kosarka.
I veca imena od Đedovica nisu tamo napravila karijeru,a neki nisu ni pokusavali.
Ne vidim po cemu bi bilo lose,kada bi Nihad zaigrao za nekog od evropskih velikana tipa:Real Madrid,Olympiakos,Cska...nebitno.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 sep 2013, 18:38

NEZALAGANJE je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Uz duzno postovanje, pojedinci bubaju, Najbolji igrac na planeti Kobe Brayant je vjerovatno najlosiji bek za tri poena u NBa ligi, pa je opet najbolji. U karijeri je imao sezona kad mu je sut za tri bio 25 posto. DJedovic ima sve za NBa i tamo ce zavrsiti, a sve se moze popraviti uz trud i veliki rad. Sut se da popraviti, njegove defanzivne i atletske predispozicije su kljucne u svemu.
Nemoj,molim te,ti da sudis moje misljenje o NBA...Djedovic nema sve za NBA i tamo nece biti nikada,dok bude imao ovakav sut,a ako i bude grijace klupu.I ti ga poredis sa Bryantom,likom koji moze uci,zakucati svakome na glavu,izboriti 15 slobodnih bacanja itd Bozeee,sta ja uopste ovo komentarisem! :roll: :roll: Atletika mu je dobra za Evrope,ali mu NBA nece korisiti(jer je skoro svi imaju),ne bude li imao sut.Bolje drzati nekog afroamerikanca sa atletikom i bez suta,nego njega!Usput on 7 god igra profesionalnu kosarku,a sut mu je isti kakav mu je bio prvog dan kad je krocio na parket!Ne radi na tome ili barem ne dovoljno.Sto ga nije popravio,ako je lako?

ejj moj Frank samo mogu reci :oops: :oops: :oops: Kobe covijek koji sutira preko 3,ako je potrebno,koji izgradi sam sebi sut na svakoj poziciji..

Nihad nije za nba,on je tamo vec bio preko ljeta nije zadovoljio...Nihad je igrac za europe,sada ce igrati za jedan tim koji zeli sami vrh europe ,dosta dovoljno za njega..

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 09 sep 2013, 20:31

Protiv pet klasnih ekipa , konstantan u svakoj , strasan turnir..

17.3 Points per game
5.5 Rebounds per game
4.3 Assists per game
2,5 Steels per game
(manje od dvije izgubljene lopte)
50% suta iz igre..

hail Nihade , hail Nihade ..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 09 sep 2013, 20:43

Nihad prejak igrac. !

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 sep 2013, 20:51

Raul_64 je napisao/la:Protiv pet klasnih ekipa , konstantan u svakoj , strasan turnir..

17.3 Points per game
5.5 Rebounds per game
4.3 Assists per game
2,5 Steels per game
(manje od dvije izgubljene lopte)
50% suta iz igre..

hail Nihade , hail Nihade ..

Ocekujem da Kari jos nesto izvuce iz ovog Wariorra!!!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 sep 2013, 20:53

vjezbaj sut nihade i idi u nba kolko te noge nose, idi i dominiraj, demonstriraj im osjecaj za kradju lopte

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 sep 2013, 21:08

Zmaj!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 sep 2013, 21:51

Nije, niti ce ikada biti NBA igrac, ali sasvim sigurno igrac za europske okvire kosarke, jedan jako dobar turnir.
...Život za Široki...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 sep 2013, 22:29

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nije, niti ce ikada biti NBA igrac, ali sasvim sigurno igrac za europske okvire kosarke, jedan jako dobar turnir.
ljudi, hocemo mu halaliti?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.