EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Raul_64
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Raul_64 » 09 sep 2013, 16:46

Treba nam od 10 , gleda se trolist sa Litvancima(dobili + 8 Latviju) i Letoncima(dobili nas 11)
ajme ljudi :lol:

Litva + 8
BiH - 11
pobjeda od 10 ;
Litva -2
BiH -1
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 sep 2013, 16:47

DukeOfWellington je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: http://en.wikipedia.org/wiki/Trent_Tucker_Rule
Da, cekao sam da mi postavis link sa "Wikipedia"-e.
To je iz razloga što je tu najbolje objašnjeno pomenuto pravilo. No to, dakako, nije bilo dovoljno da neko poput tebe shvati o čemu se radi.
storm_raider je napisao/la:I kaze jos:
The Article 16.2.5 of the 2010 FIBA Official Rules state: "The game clock must indicate 0:00.3 (three tenths of a second) or more for a player to gain control of the ball on a throw-in or on a rebound after the last or only free throw in order to attempt a shot for a field goal. If the game clock indicates 0:00.2 or 0:00.1 the only type of a valid field goal made is by tapping or directly dunking the ball."
Eto, Trent Tucker, eto, opet Knicksi.
On December 20, 2006, New York Knicks forward David Lee scored a game-winning basket with only 00.1 left on the clock. The shot counted because Lee deflected in the inbounds pass into the basket. This was the first occurrence of a team winning an NBA game with 00.1 left since Trent Tucker, and coincidentally from the same team, the New York Knicks.
Sve je to super, ali jasno je kao dan da to nije bio "tip-in", jasno se vidi da Lee prima loptu na ruku, što je i logično jer mu lopta ide iznad glave. Nema šanse pod tim uslovima odigrati "tip-in". Radi se o šutu za koji je potrebno 0.3 sekunde, o čemu ja cijelo vrijeme pričam, ali ti to nisi u stanju da shvatiš.
storm_raider je napisao/la:Jos argumenata?
Nema potrebe.
Lijepo je to i ironicno pomalo kada postavis "argument" sa wikipedia-e i iskoristis ga sam protiv sebe. Naravno da ces krenuti u licne uvrede, to je jedino sto ti je i ostalo. Hajde da pokusam i ja: Dzaba sve, ako nemas mozga, a neko kao ti nema. Uh, opako! Taman kada sam pomislio da je ozbiljan sugovornik u pitanju, kad fijasko, razocarenje. Hajde, ni prvi ni posljednji. Tebi nije bio "tip-in", ali eto svima jeste, cak i toj istoj citiranoj vikipediji. Naravno da nema potrebe za argumentima, a nije je ni bilo ni prije, ali eto, kada se vec volis razbacivati terminima, nadam se da ces nauciti da barem procitas to. Shvati to kao lekciju, koristit ce ti, pretpostavljam da si mlad. Za pocetak, pocni citati i nije sramota priznati gresku, sramota je nastaviti grijesiti.
Sport je lijek za tijelo i duh.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 sep 2013, 16:50

Projekcija uz našu pobjedu od 10 razlike:

BiH

BiH - Latvija -11
BiH - Litvanija +10

Ukupno: -1

Latvija

Latvija - BiH +11
Latvija - Litvanija -8

Ukupno: +3

Litvanija

Litvanija - Latvija +8
Litvanija - BiH -10

Ukupno: -2

Latvija +3
BiH -1
Litvanija -2

Da završimo više s ovom pričom.

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 09 sep 2013, 16:50

Ne treba se predavati, istina situacija skoro da ne moze biti teza s obzirom na ovu pobjedu nesretnih Latvijaca ali opet dok postoji ikakva sansa treba se boriti. Naravno, apsolutni favoriti su Litvanci, mi da bi ih bilo kako dobili moramo sinhronizovano igrati kvalitetnu odbranu i napad uz raspolozene sve raspolozive snage, a za ovih 10 razlike trebat ce nam nenormalna suterska vecer i uzasni Litvanci. Jasno je da sve ovo djeluje nerealno, ali opet nerealno je bilo ocekivati 2 uzastopne pobjede nakon -12 protiv Crne Gore u trecoj cetvrtini i svega vidjenog protiv Latvijaca i Srbije pa se opet desilo to cudo.. Bilo kako bilo glavu gore jer nemamo sta izgubiti..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 sep 2013, 16:52

Raul_64 je napisao/la:Treba nam od 10 , gleda se trolist sa Litvancima(dobili + 8 Latviju) i Letoncima(dobili nas 11)
ajme ljudi :lol:

Litva + 8
BiH - 11
pobjeda od 10 ;
Litva -2
BiH -1
viša matematika :D :lol: :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 sep 2013, 16:52

storm_raider je napisao/la: Lijepo je to i ironicno pomalo kada postavis "argument" sa wikipedia-e i iskoristis ga sam protiv sebe. Naravno da ces krenuti u licne uvrede, to je jedino sto ti je i ostalo. Hajde da pokusam i ja: Dzaba sve, ako nemas mozga, a neko kao ti nema. Uh, opako! Taman kada sam pomislio da je ozbiljan sugovornik u pitanju, kad fijasko, razocarenje. Hajde, ni prvi ni posljednji. Tebi nije bio "tip-in", ali eto svima jeste, cak i toj istoj citiranoj vikipediji. Naravno da nema potrebe za argumentima, a nije je ni bilo ni prije, ali eto, kada se vec volis razbacivati terminima, nadam se da ces nauciti da barem procitas to. Shvati to kao lekciju, koristit ce ti, pretpostavljam da si mlad. Za pocetak, pocni citati i nije sramota priznati gresku, sramota je nastaviti grijesiti.
1. Argument nije sa Wikipedije nego iz pomenutog pravila koje je objašnjeno na Wikipediji.

2. Wikipedija ne lamentira o tome da li je bio tip-in. Uostalom, ako znaš šta je tip-in znaš da to nije ono što je uradio Lee.

3. :lol:

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 09 sep 2013, 16:53

E stvarno više ne znam poslije svih objašnjenja na ovom forumu sinoć i danas koliko GLUP možeš biti da ne skontaš situaciju... :mrgreen:

qurle
Kontakt:

Post Postao/la qurle » 09 sep 2013, 16:55

ako se gleda kos razlika... onda nam treba +12 nisam siguran posto litva ima +16, a latviju je nemoguce izbaciti posto imaju sigurnih +5.. mi sa +12 imamo +5 a litvanci +4. Naponema trenutna kos razlika nas je -7, a litve +16. A ako se gleda medjusobni ogledi onda se totalka nerazumijem xD

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 09 sep 2013, 16:56

Ma, samo neka daju maksimum i neka odigraju kako treba, pa kako bude. Naravno da nije nemoguće ni tih +10, ali se neke stvari trebaju poklopiti. A možda je došlo to vrijeme da se neke stvari i nama poklope? :) Ja vjerujem u to sve dok meč ne završi. Hajmo BiH! :D
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 sep 2013, 16:57

DukeOfWellington je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Lijepo je to i ironicno pomalo kada postavis "argument" sa wikipedia-e i iskoristis ga sam protiv sebe. Naravno da ces krenuti u licne uvrede, to je jedino sto ti je i ostalo. Hajde da pokusam i ja: Dzaba sve, ako nemas mozga, a neko kao ti nema. Uh, opako! Taman kada sam pomislio da je ozbiljan sugovornik u pitanju, kad fijasko, razocarenje. Hajde, ni prvi ni posljednji. Tebi nije bio "tip-in", ali eto svima jeste, cak i toj istoj citiranoj vikipediji. Naravno da nema potrebe za argumentima, a nije je ni bilo ni prije, ali eto, kada se vec volis razbacivati terminima, nadam se da ces nauciti da barem procitas to. Shvati to kao lekciju, koristit ce ti, pretpostavljam da si mlad. Za pocetak, pocni citati i nije sramota priznati gresku, sramota je nastaviti grijesiti.
1. Argument nije sa Wikipedije nego iz pomenutog pravila koje je objašnjeno na Wikipediji.

2. Wikipedija ne lamentira o tome da li je bio tip-in. Uostalom, ako znaš šta je tip-in znaš da to nije ono što je uradio Lee.

3. :lol:
Jeste, upravo je ono "tip-in", ali je snimak bio usporen pa ti se mozda cini da je skok-sut. Ne znam, nisi pokazao zavidno pravilo, strah me je pomalo, da ti iskreno kazem, dalje da istrazujem. Ja za to pravilo znam vec odavno, ali sam cekao da mi ga citiras, da bih ti naveo dio gdje se strucnjaci slazu da je poen validan. Naravno za tebe nije, ali hajde.. nista strasno. A sta FIBA kaze o tom pravilu.., pa i to je citirano. Nazalost, ego, i to veoma krhak...
Sport je lijek za tijelo i duh.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 09 sep 2013, 16:57

Duke :D Hvala tebi, iako se ne slazemo na drugim temama, na ovoj si od sinoc sve jasno objasnio... ispao je najgori scenario al sta se moze :S
Max Allegri

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 sep 2013, 16:57

qurle je napisao/la:ako se gleda kos razlika... onda nam treba +12 nisam siguran posto litva ima +16, a latviju je nemoguce izbaciti posto imaju sigurnih +5.. mi sa +12 imamo +5 a litvanci +4. Naponema trenutna kos razlika nas je -7, a litve +16. A ako se gleda medjusobni ogledi onda se totalka nerazumijem xD
de nemoj vise ziv bio, stomak me zaboli :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 sep 2013, 16:58

neka grizu kao protiv makedonaca ja zadovoljan ,a ostalo kako bude .idemo BIH

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 09 sep 2013, 16:58

Makedonci su obična ložiona i košarkaška prevara. Svu snagu su utrošili da pobjede Srbiju što je valjda po njima ravno osvajanju medalje, predsjednik im nakon toga šalje čestitku kao da su šampioni Evrope, a u mečevima u kojima se direktno odlučuje za prolaz naravno ostaju bez snage, amaterski urađeno. :(

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 sep 2013, 16:59

Bitno je da mi pobjedimo ( ako je moguce 10 razlike) ako ne onda bilo kakva pobjeda, stim da bi cekali rezultat izmedju Crne Gore i Srbije ( naravno da Crna Gora dobije uz odredjenu kos razliku)
Sta je sad ovo? Na jednoj stranici nasao :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 sep 2013, 17:00

Unofficialpage je napisao/la:
Bitno je da mi pobjedimo ( ako je moguce 10 razlike) ako ne onda bilo kakva pobjeda, stim da bi cekali rezultat izmedju Crne Gore i Srbije ( naravno da Crna Gora dobije uz odredjenu kos razliku)
nista :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 sep 2013, 17:01

storm_raider je napisao/la: Jeste, upravo je ono "tip-in", ali je snimak bio usporen pa ti se mozda cini da je skok-sut. Ne znam, nisi pokazao zavidno pravilo, strah me je pomalo, da ti iskreno kazem, dalje da istrazujem. Ja za to pravilo znam vec odavno, ali sam cekao da mi ga citiras, da bih ti naveo dio gdje se strucnjaci slazu da je poen validan. Naravno za tebe nije, ali hajde.. nista strasno. A sta FIBA kaze o tom pravilu.., pa i to je citirano. Nazalost, ego, i to veoma krhak...
Loptu u ruke, na poligon, pa baciš loptu od tablu i kad ti ide iza leđa onda probaj da odigraš tip in, dakle da ne zadržavaš loptu u ruci i gađaš (što je Lee uradio) nego da je samo dotakneš i pošalješ u koš. Imaš 1000 pokušaja, ako uspiješ ja ću se izbrisat sa ovog foruma.

Wow. Zato sam ja danas sazn'o za to pravilo. Mislim stvarno...

Sve manje pričaš o pravilu, a sve više uvodiš neke lične kvalifikacije. Pitam se što li...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 sep 2013, 17:02

Ako Slovenija pobjedi Poljake veceras dovoljna nam je pobjeda od 5 poena razlike.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 09 sep 2013, 17:03

LenBias je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
nista :lol:
wtf sad ovo? :lol:

jaaa
Kontakt:

Post Postao/la jaaa » 09 sep 2013, 17:03

a mi ako dobijemo 15 razlike prenosimo 2 boda jeli tako

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.