FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

tatamata
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la tatamata » 20 dec 2009, 20:12

@jovanbl

Drugar ja sam vec jednom rekao da ne vjerujem nista dok ne vidim...Borac je napravio najbolji rezultat u PL od njenog osnivanja,sad da li je to zasluga uprave ili trenera ne znam,ali znam da tako treba biti,i da smo krenuli pravim putem.

Ne kazem da je uprava losa,naprotiv odlicno rade svoj posao zasad,ali znajuci istorije prethodnih uprava Borca,mora postojati odredjena doza sumnjicavosti,jer ne bi volio da se po ko zna koji put razocaram.

Sto se tice mojih netacnih informacija,pravo da ti kazem niti sam u kontaktu ni skim iz uprave,niti hocu da budem,pa stoga sve informacije dobijam iz tih "medija" i iz neke druge,trece ruke,kao i vecina ostalih.

Sta hocu da kazem,jedino sto je uprava zasad napravila,je vratila Borac u sam vrh BiH fudbala i u borbu za trofeje.Naravno to je ono najbitnije i nije nimalo mala stvar,ali to je moralo kad tad doci.Svaka im cast,sto su oni ti koji su sve ovo zapoceli.Ali to je zasad jedino sto su uradili.Evo sto se tice konkretno pojacanja,tu mislim da se nisu bas pokazali.Ne kazem da se nece pokazati,ali treba ipak ostati malo rezervisan,i vidjeti sta ce biti u ovom prelaznom roku,sta ce biti sa renoviranjem stadiona,na kojem mjestu cemo zavrsiti sezonu,hocemo li izboriti Evropu ili mozda cak i titulu osvojiti...E onda se tek moze reci da je ova uprava prava i da ce uz nju Borac dogurati daleko!Dakle ovo ja smatram tek nekim pocetkom,a do kraja sezone se moze dosta toga izdesavati i dobro i lose,tako da bi jedino tada bilo fer analizirati sve.Ako nastavimo ovako kako smo zapoceli bice odlicno!Daj boze!
Treci put castimo

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 21 dec 2009, 10:02

Ovako, za rezultate Borca su najzasluzniji igraci i trener .. uprava gotovo nimalo
Igracima se duguju tri plate, a uprava cini sve da ih dodatno posvadja. Ekipa je u totalnom raspadu medjuljudskih odnosa i to ce biti veliki problem Borca u nastavku. Baja to krpi ali pitanje je sta ce moci uraditi
Umjesto konstantnog slikanja trebalo bi se naci para za dugovanja igracima.

Klibera su optuzili za neke necasne radnje , ko zna ovog igraca svjestan je koliko je to laz.

O pojacanjima
GRuja ne dolazi nije rijesio u Mosu
Vule je preskup a i ne vraca mu se u Borac upravo zbog lo[ih prica koje je cuo od bivsih saigraca, cak se i Puza sada predomislja

P.S. Cini se da uprava tjera sve Spicine igrace, pitanje je samo sta ce dovesti
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 21 dec 2009, 13:26

evo nadjoh neku navijacku pricu...na netu...neki foru-nije bitno koji..pa eto, svakakve se gluposti pisu...pa aj,evo jos jedna :)

jadno je da uprava fk rudar nudi nama 200 ulaznica po cjeni 5km, ejjj 5 km?! al ok, nas se 300 ukrcava u 4 busa...i nesto privatnim autom...100 momaka ide na blef bez ulaznice...al hvala bogu, dopustili su im ulaz uz naknadno placanje,tako da nas je oko 300 navijalo...malo zajebancije u putu, zajebavanje kroz kozarac... primjecujemo dosta nasih ...grafita, naljepnica i to..na prvom semaforu u PD srecemo 2 lika iz bl na trotockasu...sa slaovima vozaju se kroz grad :) lol, likovi! Prolazimo semafor, navlacimo kapuljace,spremamo sto lako-sto tesko naoruzanje...neki kraljevi vade sarafcigere...sto krstaste-sto ravne :) bacamo pogled sa strane zeljno iscekujuci napad:) al nigdje zive duse! poslije podvoznjaka,prvo skretanje desno...pa opet desno...kroz usku ulicu...sa desne strane..grafit lesinara,ispod njega vas... Dolazimo na ispred stadiona, odlazimo u onu gradjevinu pored stadiona na pisanje..jbg,pilo se...uocavam likove na velikoj kuci, mislim da je kuca halida muslimovica...tako nesto...I skontam lika sa dresom crvene zvijede..neki cupavi,sa nekim curama...lik nas mirno posmatra... ja ulazim na stadion,moji poceli sa navijanjem,ja dosao do skele,kad ono haos, jedan na drugom,na onoj jednoj stepenici stoje 2 lika...nagurano jedan do drugog...sta cu,penjem se uguravam se izmedju 2 stokilasa...i krecem sa pjesmom. gledam,vi nesto navijate...manja grupica...100-150 likova u vr glave...i pada mi u oci neki momcic 20 ak godina sa crveno-bjelim dresom...cini mi se Arsenalovim..pise JVC na prsima-tako nesto... kontam se "a cobana,kad nije imao neku zuto-plavu majicu,nije trebo ni ovo blaciti,al opet-mlad je nauci ce..."... mi navijamo...dosta glasnije, ... organizovanije...al dobro, iskusniji,stariji..potpuno ocekivano... i onda "ludi" divac predlozi da pjevamo "javi se istok", javlja se raja iz bl :) mi sa njima par puta "borac- oni vrate", mi pjevamo "javi se zapad"... javi se neka omanja grupa...a vi zvizdite,urlicete..ljubomorni,kako i ne bi... a vamo raja u smijeh.... i jos nesto ne mogu,al ne mogu da ne napomenem.. slusamo bubanj,radimo rukama i bjevamo "borac" a vi ono "na ****" aaaaaa znas kad nisam pao sa tribine,koliko jadno...pa to se ni devedesetih nije pjevalo,fazon star 200 godina... Pa eto ti sam kazes da ides na PFC, jeste ikad pjevali tako nesto?! E to mi je bilo...uff
al sto se tice same igre,zassluzena pobjeda rudara...bili su bolji nema pogovora... al ok, mi nastavljamo sa pjesmom,ispracamo momke u svlacionu na tusiranje... ovo nam je prvi poraz nakon 15 tekmi, sto je za nasu ligu za rubriku "vjerovali ili ne" :) izlazimo sa stadiona,ulazimo u bus...krecemo pod pratnjom...ja sjedim do prozora,bacam pogled ka ... onoj velikoj kuci, lik u crveno-bjelom dresu i dalje stoji na balkonu....i onda,kad smo se debelo odmakli od stadiona,lik se priblizava balkonu i pokazuje srednji prst :)))) raja place u busu od smijeha, al ok,sta drugo ocekivati.... izlazimo iz grada,neki klinci 9-10 god masu nekim majicama...mi se smijemo-pozdravljamo ih :) nakon 50 metara...nailazi manja grupica cura...smiju se- mi ih pozdravljamo i tako..pjesma i povratak za bl....
p.s. nije da nesto serem,al danas mi drugarica iz PD javlja da je na 10 min dosla na tekmu,ona ima frizerski salon...kod ulaza-kod nekog parka... i kaze "joj kako ste glasni, do mog salona se cujete"...ja kazem,ma to su mozda vas...oni su bili blize tvom salonu.. "a ona kaze..ma ne,ne...bas slusam vas,vase pjesme i to.." e jbg sad...eto...jedna iskrena i potpuno realno vidjenje...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 21 dec 2009, 13:35

Hahaha, mocno nas je frajer izvjestio, nema govora... Dobar 1o cista
93,4 % " !!!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 21 dec 2009, 18:52

BrigateBL je napisao/la:Ovako, za rezultate Borca su najzasluzniji igraci i trener .. uprava gotovo nimalo
Igracima se duguju tri plate, a uprava cini sve da ih dodatno posvadja. Ekipa je u totalnom raspadu medjuljudskih odnosa i to ce biti veliki problem Borca u nastavku. Baja to krpi ali pitanje je sta ce moci uraditi
Umjesto konstantnog slikanja trebalo bi se naci para za dugovanja igracima.

Klibera su optuzili za neke necasne radnje , ko zna ovog igraca svjestan je koliko je to laz.

O pojacanjima
GRuja ne dolazi nije rijesio u Mosu
Vule je preskup a i ne vraca mu se u Borac upravo zbog lo[ih prica koje je cuo od bivsih saigraca, cak se i Puza sada predomislja

P.S. Cini se da uprava tjera sve Spicine igrace, pitanje je samo sta ce dovesti
ovo da su igraci i trener najzasluzniji za rezultate borca, apsolutno se slazem.
To da tri plate nisu isplacene, mislim da grijesis, jer koliko sam cuo neki dan im je isplacena jedna plata za oktobar, i ostalo im je dugovanje za novembar, decembar jos nije ni prosao, pa se ta plata ne moze ni dugovati . Usput cujem da neki klubovi ( npr modrica) isplacuju samo deset ili jedanaest plata, kao ne igra se pa se i ne isplacuje, koliko ja znam u borcu nije tako, a i plate u borcu su daleko vece nego u drugim klubovima.

Zasto mislis da je ekipa u totalnom raspadu medjuljudskih odnosa ? istna je da je postojao veliki nesrazmjer u platama , da su neki sjedili na klupi a dobijali duplo vise od nekih koji su standardni prvotimci, ali to se rjesava ovom najavljenom revizijom ugovora.

Za gruju imam istu inofrmaciju, a vule jeste preskup i to je jedini razlog ako ne dodje, jer borac na toj poziciji vec ima solidna dva stopera , pa bi to u ovom trenutku bilo malo neracionalno trosenje para ( za evropu sto kaze trigger slazem se i ja, vule je vise nego potreban)

O pojacanjima o tom po tom, kad prodje prelazni rok, zancemo sve, ne bi unaprijed da hvalim ni osudjujem , treba vidjeti ko ce otici a ko doci

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 22 dec 2009, 12:22

Nisu njima plate velike oni pravi pravi dobijaju od rata ugovora... A njima jos nisu isplacene sigurno kao ni premijer za proslu sezone ima tu dosta dugovanja nazalost.
Medjuljudski odnosi jesu losi dovoljno je da popricas izmedju dva igraca iz suprotnih klanova pa da vidis sta jedni misle o drugima
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

jelka
Kontakt:

Post Postao/la jelka » 22 dec 2009, 12:42

PRVI PUT SAM NA FORUMU I VOLIO BIH IZNIJETI SVOJE MIŠLJENJE. KOLIKO VIDIM OVDE SE VEĆINA BAVI I IGRAČA MJERE PO PRIMANJIMA I GODINAMA, PA NIJE TO MJERILO DA LI JE NEKO DOBAR ILI LOŠ IGRAČ. LICITIRA SE SA IMENIMA GRUJIĆA, LJUBOJEVIĆA, TRIVUNOVIĆA ...NAVIJAČA TREBA DA INTERESUJE EVROPSKI BORAC I UTAKMICE GDJE JE STADION PUN , GDJE BORAC POBJEĐUJE RENOMIRANE PROTIVNIKE, DA NAM PEHARI DOLAZE NA GRADSKI STADION. NEKA UPRAVA DA BILO KOJEM IGRAČU KOLIKO TRAŽI ALI NEKA NAM TAJ IGRAČ ILI VIŠE NJIH DONESE REZLUTAT, DOBRU IGRU I POBJEDE. BOLJE JEDAN KVALITETAN I SKUP IGRAČ NEGO TRI POLOVNJAKA PROSJEČNE VRIJEDNOSTI KOJE VEĆ IMAMO U OMLADINSKOJ ŠKOLI

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 dec 2009, 14:05

Pa ti prvo pa muško i to sve u stilu Alan Forda i izreke Boba Rocka: "bolje je živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi"...

P.S Isključi Caps Lock
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 dec 2009, 14:12

jelka je napisao/la:PRVI PUT SAM NA FORUMU I VOLIO BIH IZNIJETI SVOJE MIŠLJENJE. KOLIKO VIDIM OVDE SE VEĆINA BAVI I IGRAČA MJERE PO PRIMANJIMA I GODINAMA, PA NIJE TO MJERILO DA LI JE NEKO DOBAR ILI LOŠ IGRAČ. LICITIRA SE SA IMENIMA GRUJIĆA, LJUBOJEVIĆA, TRIVUNOVIĆA ...NAVIJAČA TREBA DA INTERESUJE EVROPSKI BORAC I UTAKMICE GDJE JE STADION PUN , GDJE BORAC POBJEĐUJE RENOMIRANE PROTIVNIKE, DA NAM PEHARI DOLAZE NA GRADSKI STADION. NEKA UPRAVA DA BILO KOJEM IGRAČU KOLIKO TRAŽI ALI NEKA NAM TAJ IGRAČ ILI VIŠE NJIH DONESE REZLUTAT, DOBRU IGRU I POBJEDE. BOLJE JEDAN KVALITETAN I SKUP IGRAČ NEGO TRI POLOVNJAKA PROSJEČNE VRIJEDNOSTI KOJE VEĆ IMAMO U OMLADINSKOJ ŠKOLI
S obzirom da se prvi put javljaš - sve Ti je oprošteno :)

Samo, znanja radi (kad već nisi stigao/la) pročitati Pravilnik Foruma) ovdje se pisanje velikim slovima tretira kao DERANJE!

A ako nešto želiš da naglasiš onda za to koristi "boldiranje i boju fonta". Ovo je dobronamjerno, dok nisu reagovali moderatori i Admin :lol:

PS:
A sve što si napisao lijepo zvuči i super je samo da se nalazimo u jednoj Španiji, Engleskoj.... a ne BiH!
I da, jedan igrač može značiti dosta ali tim je sastavljen od 11 igrača na terenu i još barem 8-9 na klupi, treningu.
Pojedinac i sav njegov kvalitet može apsolutno doći do izražaja u nekim drugim sportskim disciplinama - tenis, plivanje, boks, skok u vis.....igre s loptom su kolektivni sport i tu je pojedinac samo 'šaraf' - vrlo važan, važan, manje važan...ali u konačnici svi ti šarafi su potrebni, i važni na svoj način.
Da, igrači, fudbaleri, odnosno njihov 'kvalitet' (a tu si kontradiktoran) se danas ipak mjeri na tržištu - prema onom koliko koštaju, a i sam pišeš da treba dovesti jednog super kvalitetnog pa šta košta da košta :o

Pozdrav i samo nastavi pisati, ali nemoj velikim slovima, molim te :oops:
Bosno moja poharana....

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 22 dec 2009, 15:42

jelka je napisao/la:PRVI PUT SAM NA FORUMU I VOLIO BIH IZNIJETI SVOJE MIŠLJENJE. KOLIKO VIDIM OVDE SE VEĆINA BAVI I IGRAČA MJERE PO PRIMANJIMA I GODINAMA, PA NIJE TO MJERILO DA LI JE NEKO DOBAR ILI LOŠ IGRAČ. LICITIRA SE SA IMENIMA GRUJIĆA, LJUBOJEVIĆA, TRIVUNOVIĆA ...NAVIJAČA TREBA DA INTERESUJE EVROPSKI BORAC I UTAKMICE GDJE JE STADION PUN , GDJE BORAC POBJEĐUJE RENOMIRANE PROTIVNIKE, DA NAM PEHARI DOLAZE NA GRADSKI STADION. NEKA UPRAVA DA BILO KOJEM IGRAČU KOLIKO TRAŽI ALI NEKA NAM TAJ IGRAČ ILI VIŠE NJIH DONESE REZLUTAT, DOBRU IGRU I POBJEDE. BOLJE JEDAN KVALITETAN I SKUP IGRAČ NEGO TRI POLOVNJAKA PROSJEČNE VRIJEDNOSTI KOJE VEĆ IMAMO U OMLADINSKOJ ŠKOLI
Samo da ti nesto kazem pisi malim slovima velikim slovima se pise samo kada se nesto zeli da naglasi jedna recenica naprijemjer ili rijec ne cijeli tekst administratori kazu da onaj ko pise velikim slovima da se dere i sili hehehe pozzz ;) ;) ;)
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 22 dec 2009, 15:50

Sta je ovo gdje su ostali "borcevci"?!Imali smo najkvalitetniju temu na forumu,sad nigdje zive duse...
Treci put castimo

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 22 dec 2009, 16:31

tatamata je napisao/la:Sta je ovo gdje su ostali "borcevci"?!Imali smo najkvalitetniju temu na forumu,sad nigdje zive duse...
Jbg ...nema utakmica...dosadno nam

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 22 dec 2009, 16:55

ja pokusao par puta,nametnuti neku temu..da pisemo o nekim nasim tekmama koje su nam ostale u sjecanju...neke stvari koje nismo i necemo zaboraviti (vezane za borac le :) ) al nista od toga...ma bilo sta, samo da tema ne zamre tokom ove pauze ;)
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 dec 2009, 17:01

Da evo, dobro kažeš, evo ja ću da napišem da je Borčev sunovrat počeo kada smo izgubili utakmicu finala kupa od Modriče, a kao glavne krivce za to bih naveo Branu Jankovića i tadašnjeg najboljeg igrača Borca Gorana Đukića, najvećeg Borčevog grobara... eto teme, jel može ;)
"TREĆI PUT ČASTIMO"

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 22 dec 2009, 17:07

Hehehe dobro si ga zakuvo, meni nikad nece biti jasno da li je ta utakmica prodana ili smo posteno izgubili, jos ono njesra sa navijacima uvjek ce ostati pitanje da li su se slucajno pomjesali autobusi ili je to neko izrezirao.

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 22 dec 2009, 17:13

gavra je napisao/la:Hehehe dobro si ga zakuvo, meni nikad nece biti jasno da li je ta utakmica prodana ili smo posteno izgubili, jos ono njesra sa navijacima uvjek ce ostati pitanje da li su se slucajno pomjesali autobusi ili je to neko izrezirao.
Mene bas zanimaju te stare utakmice borca i gostovanja lesinara po bivsoj jugi

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 dec 2009, 17:36

vlado lesinar je napisao/la:
gavra je napisao/la:Hehehe dobro si ga zakuvo, meni nikad nece biti jasno da li je ta utakmica prodana ili smo posteno izgubili, jos ono njesra sa navijacima uvjek ce ostati pitanje da li su se slucajno pomjesali autobusi ili je to neko izrezirao.
E pa moj brate nije to baš toliko davna istorija, ipak je to skorijeg datuma, a nije ni bilo gostovanje u bivšoj jugi...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 22 dec 2009, 17:59

VB 1987 je napisao/la:
vlado lesinar je napisao/la:
E pa moj brate nije to baš toliko davna istorija, ipak je to skorijeg datuma, a nije ni bilo gostovanje u bivšoj jugi...
cuj nije beograd,osijek najvece gostovanje

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 dec 2009, 18:10

Ja sam pisao o utakmici Borac-Modrča, finale kupa BiH...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 22 dec 2009, 18:22

VB 1987 je napisao/la:Ja sam pisao o utakmici Borac-Modrča, finale kupa BiH...
ajj okee

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.