Stadioni

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

WindOfChange
Kontakt:

Re: Najljepsi stadioni...?

Post Postao/la WindOfChange » 22 dec 2009, 01:36

WindOfChange je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:Ako neko slucajno nije znao Chelsea ima najgori teren od premijerligasa :D
. Eh, drago mi je što moje znanje nije dozvolilo tvom sarkazmu da ga iznenadi .
. Znala sam, dakako . Ali znam i to da to ne znači ništa pri pomisli da jedan Liv'pool ima puno bolji, i ne samo stadion , več i prošlost, puno ste popularniji i lakši . Ali zato, ja sam uvjerena da Abramović može priuštiti stadion ljepši i od Emiratesa i Anfilda . I šta vrijedi taj teren, ako gubiš na njemu ?! :LOL:
. Nije se stisla, već se raširila na jahti . :D

. Nisam bila u Londonu, ali zato jesam na mnogo stadiona Njemačke i Španije i mogu ti reći sa iskustvom, da Emirates nije ni preko slika ljepši od Arene Munchenske. Možda i jeste bolji, to kažem preko srca .. ali nikada ljepši . :mrgreen:
. Svjesna sam da ti navijaš za Arsenal, kao što i ja za CHELSEA - ali ne želim tu blatit svoj karakter i ubjeđivati ljude u činjenice bez osnove . :D
U jednom snu vidjeti Moskvu i Berlin, strašno ...

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 22 dec 2009, 01:37

Postoji nekolicina stadiona koji su od UEFA-e proglaseni stadionima sa pet zvjezdica.. odnedavno je medju njima i Santiago Bernabeu na kojem su se vrsile nadogradnje i zasad je to jedan od cetiri stadiona u Evropi na kojima se koristi posebna, meka trava i podloga koja totalno upija kisu...

Za dvije godine, Bernabeu bi trebao imati i pokretni krov... evo kako je to zamisljeno

slika

a Bernabeu zasad izgleda negdje ovako... :D

slika
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, hoy tenemos que ganar,
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, hoy tu tienes que marcar.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 dec 2009, 01:40

Ne, daleko od toga. Uvjek sam realan pa makar i protiv svog srca bio. Koliko znam, 600 miliona eura je potrošeno na Emirates a 300 ili 400 je na Bayern Arenu... Opet, slike i uživo je drugačije al imamo mi svog "poštara" koji živi u sjevernom Londonu i ide na tekme, kaže da onakav stadion ne postoji, mislim, njegova ljepota i udobnost i...ma sve ima. Opet kažem, ne mogu sa 100 % tvrdit koji je ljepši i bolji al mislim da najmanje 200 miliona nije uloženo đabe ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

WindOfChange
Kontakt:

Post Postao/la WindOfChange » 22 dec 2009, 01:52

GunnerS je napisao/la:Ne, daleko od toga. Uvjek sam realan pa makar i protiv svog srca bio. Koliko znam, 600 miliona eura je potrošeno na Emirates a 300 ili 400 je na Bayern Arenu... Opet, slike i uživo je drugačije al imamo mi svog "poštara" koji živi u sjevernom Londonu i ide na tekme, kaže da onakav stadion ne postoji, mislim, njegova ljepota i udobnost i...ma sve ima. Opet kažem, ne mogu sa 100 % tvrdit koji je ljepši i bolji al mislim da najmanje 200 miliona nije uloženo đabe ;)

. Ja opet kažem, čitala sam - možeš mi vjerovati . Možda jeste bolji, ali ljepši i nije .
. To ubija u pojam ljepotu . Shvataš ?! Ljepota je nekada jeftina, i nije sve što je skupo ljepota . Ja ti garantujem da ću se ja ljepše obući za 200 eura, nego ti za 400 eura . - to je moguće . Reci mi da me razumiješ, želim to da čujem ! :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 dec 2009, 01:54

Srećo, razumijem ja sve što ti hočeš :)
Al, neću da kažem da je tako jer ne možemo znat sa 100% sigurnošću ;)

Al, to za oblačenje, pa et... neću da komentarišem ispast ću bezobrezan :)

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 22 dec 2009, 02:00

Nebitno je koliko je u njega ulozeno...Ako neko plati 40 eura za ulaznicu, udje na stadion i sjede na tribine, i ako mu je ugodna atmosfera, nije bitno jel on placen 600 miliona eura ili 50 miliona eura...

Osim toga, ovdje se govori o najljepsim, a ne o najopremljenijim ili o najskupljim stadionima...

Meni se engleski stadioni nikad nisu svidjali jer su svi na "isti kalup"
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

WindOfChange
Kontakt:

Post Postao/la WindOfChange » 22 dec 2009, 02:03

Pipita je napisao/la:Nebitno je koliko je u njega ulozeno...Ako neko plati 40 eura za ulaznicu, udje na stadion i sjede na tribine, i ako mu je ugodna atmosfera, nije bitno jel on placen 600 miliona eura ili 50 miliona eura...

Osim toga, ovdje se govori o najljepsim, a ne o najopremljenijim ili o najskupljim stadionima...

Meni se engleski stadioni nikad nisu svidjali jer su svi na "isti kalup"
. Svi Engleski stadioni su nekako hladni, naročito ovi Londonski . Hladni svojim izgledom . Slični su i nekako pod utiskom gradova u kome se nalaze . :roll:

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 22 dec 2009, 02:05

najljepsi stadioni meni su ona tri u Spaniji: Camp Nou, Bernabeu i Vicente Calderon. opet ukusi su razliciti, i o njima ne treba raspravljat.

ova tri stadiona, posebno prva dva imaju nesto sto drugi stadioni nemaju. mani je 1000 puta ljepse gledati mec na nou campu nego npr. na emiraima ili stamford bridgu.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 22 dec 2009, 02:06

Svi Engleski stadioni su nekako hladni, naročito ovi Londonski . Hladni svojim izgledom . Slični su i nekako pod utiskom gradova u kome se nalaze . :roll: [/b]
pa ova Bayern Arena je najhladniji stadion koji sam ikad u životu vidio... ove sive stolice kao da je umro netko..
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 dec 2009, 02:06

Kakvi god da su, al su uvjek puni... Uvjek je publika igrač broj 12...

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 22 dec 2009, 02:11

GunnerS je napisao/la:Kakvi god da su, al su uvjek puni... Uvjek je publika igrač broj 12...
Volio bih da, ako mozete, da mi neko od vas nadje podatak o najljepsim stadionima na svijetu. Mislim da je Borussijina Westfallen arena na prvom mjestu, a onda kasnije je izasao clanak i po broju posjecenosti utakmica u protekloj sezoni, misli se naravno na Ligu Prvaka. To bi smanjilo dileme oko toga kakvi su gdje stadioni.

Publika je svugdje 12 igrac.. :roll: barem sto se tice Liga Petice, ali to je posebno izrazeno u Engleskoj i Francuskoj
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 22 dec 2009, 02:12

Pipita je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Kakvi god da su, al su uvjek puni... Uvjek je publika igrač broj 12...
Volio bih da, ako mozete, da mi neko od vas nadje podatak o najljepsim stadionima na svijetu. Mislim da je Borussijina Westfallen arena na prvom mjestu, a onda kasnije je izasao clanak i po broju posjecenosti utakmica u protekloj sezoni, misli se naravno na Ligu Prvaka. To bi smanjilo dileme oko toga kakvi su gdje stadioni.

Publika je svugdje 12 igrac.. :roll: barem sto se tice Liga Petice, ali to je posebno izrazeno u Engleskoj i Francuskoj
nije u Italiji. tamo kad gledam, uvijek su stadioni 30% popunjeni.

WindOfChange
Kontakt:

Post Postao/la WindOfChange » 22 dec 2009, 02:13

silenT. je napisao/la:
Svi Engleski stadioni su nekako hladni, naročito ovi Londonski . Hladni svojim izgledom . Slični su i nekako pod utiskom gradova u kome se nalaze . :roll: [/b]
pa ova Bayern Arena je najhladniji stadion koji sam ikad u životu vidio... ove sive stolice kao da je umro netko..
. O, kako si samo površan ! Pa Bože ti si kroz boju stolica shvatio da je hladan ?! Pogledaj malo gradove, uporedi uopšte , ako hoćeš da se izrazim jednostavno - mjesta na kojem se nalaze . Ta svjetla koja toliko doprinose Areni kao Areni, su jedna od površnih sitnica koje Arsenu čine življom .

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 22 dec 2009, 02:16

O, kako si samo površan ! Pa Bože ti si kroz boju stolica shvatio da je hladan ?! Pogledaj malo gradove, uporedi uopšte , ako hoćeš da se izrazim jednostavno - mjesta na kojem se nalaze . Ta svjetla koja toliko doprinose Areni kao Areni, su jedna od površnih sitnica koje Arsenu čine življom . [/b]
pa meni je on iznutra prehladan kao što rekoh... ti gledaj u Sunce i mjeri gdje pada sjena....
Allianz Arena je lijep stadion ali nemože bit ljepši od Emiratesa...
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 22 dec 2009, 02:20

Wolverine je napisao/la:
nije u Italiji. tamo kad gledam, uvijek su stadioni 30% popunjeni.
Nije ni u Spaniji nista bolje u zadnje vrijeme. Sto se tice Italije, upravu si, gledam cesto sazetke na Sport 1 i uvijek su mi stadioni nekako opustoseni, to je vjerovatno zbog recesije a tamo nemaju namjeru sniziti cijene karata, a osim toga, malo koji talijanski klub pokazuje atraktivnost.. vratice se to s vremenom...

Sada je i Realova posjecenost pala na prosjecno 67.000 gledatelja po utakmici, sto je ustvari i dobro, s obzirom da stadion ima 85.000 sjedecih mjesta...Engleski stadioni su ipak malo manji, a tamo ljudi zive za nogomet...

Evo ono sto sam htio pronaci prema izboru The Timesa:
Stadion njemačkog nogometnog prvoligaša Borussie Dortmund izabran je najljepšim nogometnim stadionom na svijetu u izboru britanskog Timesa.

'To mjesto je sagrađeno zbog nogometa i koje iz utakmicu u utakmicu ima najbolju atmosferu u Europi. To je nogometni klasik,' navedeno je u obrazloženju britanskog dnevnika. Stadion Signal Iduna Park (bivši Westfalenstadion) ima 80.500 mjesta i na svakoj utakmici Borussije je rasprodan.

Drugo mjesto na Timesovoj listi zauzima dom milanskih klubova Intera i Milana, San Siro, dok je na trećem mjestu legendarni stadion Liverpoola Anfield.

Engleski dnevnik je među deset najboljih svjetskih stadiona uvrstio i igralište Fulhama, Craven Cottage, no najviše čuđenja izaziva osmo mjesto na kojem se nalazi stadion Dinama iz Bukurešta. Stadion je sagrađen 1952. godine i ima samo 15.000 mjesta, no Englezi ga smatraju remek-djelom 'hladno-ratovskog šika'.

TOP 10:

1. Westfalenstadion - Borussia Dortmund
2. San Siro - Milan, Inter
3. Anfield - Liverpool
4. Inonu - Bešiktaš
5. Allianz Arena - Bayern
6. Santiago Bernabéu - Real Madrid
7. La Bombonera - Boca Juniors
8. Stadion Dinama - Dinamo Bukurešt
9. Nou Camp - Barcelona
10. Craven Cottage - Fulham
E da mi je sad naci jos onu posjecenost koju sam citao na nogometnom magazinu... :roll:
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

WindOfChange
Kontakt:

Post Postao/la WindOfChange » 22 dec 2009, 02:22

silenT. je napisao/la:
O, kako si samo površan ! Pa Bože ti si kroz boju stolica shvatio da je hladan ?! Pogledaj malo gradove, uporedi uopšte , ako hoćeš da se izrazim jednostavno - mjesta na kojem se nalaze . Ta svjetla koja toliko doprinose Areni kao Areni, su jedna od površnih sitnica koje Arsenu čine življom . [/b]
pa meni je on iznutra prehladan kao što rekoh... ti gledaj u Sunce i mjeri gdje pada sjena....
. Ja gledam u srce, jer to i oni imaju - dakako .
Ne može ili ti ne dopuštaš ?! Razmisli, ne bih voljela gledati kako se demantuješ ! :roll:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 dec 2009, 02:22

Definitivno se slažem za BVB... Jednostavno ja se sav naježim kad vidim njihove navijače.. Pa čovjeće taj klub nije u zadnjih 10 godina napravio ništa dobrog al stadion uvjek krcat i preljep... Jednostavno, nešto što se ne može riječima opisat.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 22 dec 2009, 02:26

. Ja gledam u srce, jer to i oni imaju - dakako .
Ne može ili ti ne dopuštaš ?! Razmisli, ne bih voljela gledati kako se demantuješ ! :roll:
[/quote]

evo da ti ponovim ponovo post... po meni NEMOŽE Allianz Arena bit ljepša od Emirates Stadiuma...
moje mišljenje koje nemože nitko promjenit....

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 22 dec 2009, 02:27

GunnerS je napisao/la:Definitivno se slažem za BVB... Jednostavno ja se sav naježim kad vidim njihove navijače.. Pa čovjeće taj klub nije u zadnjih 10 godina napravio ništa dobrog al stadion uvjek krcat i preljep... Jednostavno, nešto što se ne može riječima opisat.
eh sad... zamisli da osvoje prvenstvo. kakva bi tad ludnica bila.

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 22 dec 2009, 02:30

silenT. je napisao/la:evo da ti ponovim ponovo post... po meni NEMOŽE Allianz Arena bit ljepša od Emirates Stadiuma...
moje mišljenje koje nemože nitko promjenit....
Zbog cega? Ajde samo objasni, zbog cega je nemoguce da AA bude ljepsa od Emiratesa? Meni ni jedan od ta dva stadiona nije nesto ekstra, ali kad se sagleda sav vanjski i unutrasnji izgled, Allianz Arena je meni miljama ispred Emiratesa.

Wolverine je napisao/la: eh sad... zamisli da osvoje prvenstvo. kakva bi tad ludnica bila.
Stvarno, na sto bi to onda licilo. Gledao sam ih zadnji put protiv Reala u predsezonskim utakmicama, ma ti navijaci se nisu utisali uopste. I dok su gubili i dok su se mucili na terenu, citav stadion je pjevao. To je jednostavno ljubav i takva tradicija, nesto poput Anfielda i YNWA
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.