Wolverine je napisao/la:
nije u Italiji. tamo kad gledam, uvijek su stadioni 30% popunjeni.
Nije ni u Spaniji nista bolje u zadnje vrijeme. Sto se tice Italije, upravu si, gledam cesto sazetke na Sport 1 i uvijek su mi stadioni nekako opustoseni, to je vjerovatno zbog recesije a tamo nemaju namjeru sniziti cijene karata, a osim toga, malo koji talijanski klub pokazuje atraktivnost.. vratice se to s vremenom...
Sada je i Realova posjecenost pala na prosjecno 67.000 gledatelja po utakmici, sto je ustvari i dobro, s obzirom da stadion ima 85.000 sjedecih mjesta...Engleski stadioni su ipak malo manji, a tamo ljudi zive za nogomet...
Evo ono sto sam htio pronaci prema izboru The Timesa:
Stadion njemačkog nogometnog prvoligaša Borussie Dortmund izabran je najljepšim nogometnim stadionom na svijetu u izboru britanskog Timesa.
'To mjesto je sagrađeno zbog nogometa i koje iz utakmicu u utakmicu ima najbolju atmosferu u Europi. To je nogometni klasik,' navedeno je u obrazloženju britanskog dnevnika. Stadion Signal Iduna Park (bivši Westfalenstadion) ima 80.500 mjesta i na svakoj utakmici Borussije je rasprodan.
Drugo mjesto na Timesovoj listi zauzima dom milanskih klubova Intera i Milana, San Siro, dok je na trećem mjestu legendarni stadion Liverpoola Anfield.
Engleski dnevnik je među deset najboljih svjetskih stadiona uvrstio i igralište Fulhama, Craven Cottage, no najviše čuđenja izaziva osmo mjesto na kojem se nalazi stadion Dinama iz Bukurešta. Stadion je sagrađen 1952. godine i ima samo 15.000 mjesta, no Englezi ga smatraju remek-djelom 'hladno-ratovskog šika'.
TOP 10:
1. Westfalenstadion - Borussia Dortmund
2. San Siro - Milan, Inter
3. Anfield - Liverpool
4. Inonu - Bešiktaš
5. Allianz Arena - Bayern
6. Santiago Bernabéu - Real Madrid
7. La Bombonera - Boca Juniors
8. Stadion Dinama - Dinamo Bukurešt
9. Nou Camp - Barcelona
10. Craven Cottage - Fulham
E da mi je sad naci jos onu posjecenost koju sam citao na nogometnom magazinu...