Eurobasket Slovenia 2013

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

Neutral
Kontakt:

Re: Eurobasket Slovenia 2013

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 22:57

Haj mi samo reci jednu reprezentaciju koja ne bude oštećena na nekom prvenstvu. Ja govorim o tadašnjem rosteru i igri Turske koja je bila odlična. Čak i u finalu su igrali dobro dok se Hedo nije povrijedio.

Šta bi sada trebala Makedonija, da plače?
Šta bi trebala BiH nakon Grčke prije 10-tak godina?

Greške se uvijek dešavaju i zanimljivo uvijek "slabijim" na papiru, tako u svim sportovima. Fair play :lol:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2013, 23:01

filip13 je napisao/la:kanter je odsutan zbog nekog sukoba sa tanjevićem ili ga nije ni pozvao?
tunceri fali zbog čega?
tunceri,nije vise za ozbiljne kosarke.Kanter ili Asik isto sranje.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2013, 23:02

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:kanter je odsutan zbog nekog sukoba sa tanjevićem ili ga nije ni pozvao?
tunceri fali zbog čega?

mislim da bi im tunceri mogao pomoći koliko toliko,nije lošiji od arslana

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 07 sep 2013, 23:07

Kakvo ispišavanje Grka po Turcima...

Definitivno Grčka jedan od glavnih favorita ovog prvenstva.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 23:10

lumani je napisao/la:
tunceri fali zbog čega?
Asik je napadački limitiran igrač dok je Kanter ubitačan.

@Filip

Mislim da je Enes naveo pripremu za novu sezonu kao glavni razlog. Više mislim da je zbog slabe minutaže na posljednjem velikom prvenstvu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2013, 23:14

Neutral je napisao/la:
lumani je napisao/la:
tunceri fali zbog čega?

@Filip

Mislim da je Enes naveo pripremu za novu sezonu kao glavni razlog. Više mislim da je zbog slabe minutaže na posljednjem velikom prvenstvu.

nije to ni tako mala minutaža bila,skoro 20 minuta,ako misliš na eurobasket

High

Post Postao/la High » 07 sep 2013, 23:15

Nalijepiše Turke momački.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2013, 23:18

Neutral je napisao/la:
lumani je napisao/la:
tunceri fali zbog čega?

@Filip

Majke ti ,sta toliko prizivas Kantera?Pa taj jos uvijek nije nista uradio na ozbiljnom nivou kosarke,a kad vidim tvoj post,pomislio bi da je Karl Malone... :roll: Mnogo snage,neke tehnike koja je malo efektivna(rijetko poentira poslije svih finti i poteza)i vrlo nizak nivo kosarkaske inteligencije sa gotovo nepostojecim sutem s distance,je njegov trenutni opis.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 23:20

Zar je imao toliku minutažu? Ovako po sjećanju je izgledao nezadovoljan, a Omer je tada briljirao.

Dok se Turska pripremala za eurobasket, Enes je našao Karl-a i zajedno su trenirali, ops, nisu trenirali već su:

slika

Koliko god mi drag kao igrač bio, postao je ufuran kao svojevremeno Okur koji bi se svako malo nakanio da dođe i odigra jedan meč za svoju domovinu.

@Nezalaganje

Enes Kanter je igrač koji ima potencijal za 20-10 na svakoj NBA utakmici. Eto što ga prozivam. Ima slabu minutažu radi rostera a ove sezone će eksplodirati ako ne bude povreda (ne daj Bože). Ima šut, tehniku, sve što je potrebno za all-stara. A spominjao sa Karl-a, pa pogledaj opet tu sliku, ako pecaju zajedno, sigurno i treniraju.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2013, 23:23

kanter ne izgleda viši od poštara a trebao bi biti po zvaničnim mjerama

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2013, 23:25

Neutral je napisao/la:Haj mi samo reci jednu reprezentaciju koja ne bude oštećena na nekom prvenstvu. Ja govorim o tadašnjem rosteru i igri Turske koja je bila odlična. Čak i u finalu su igrali dobro dok se Hedo nije povrijedio.

Greške se uvijek dešavaju i zanimljivo uvijek "slabijim" na papiru, tako u svim sportovima. Fair play :lol:

Ako iole realno sagledaš stvari shvatićeš, da se ovi tvoji primjeri ne mogu porediti sa onim kriminalom od suđenja u polufinalu u Istanbulu. Ti porediš preliminarnu fazu ep sa polufinalom sp, u finalu čeka dream team na čelu sa Durantom. Za većinu igrača je taj meč tekma karijere. Srbija je po svemu zaslužila to finale, vodili su većem dijelu meča i pored guranja sudija, a prethodno su izbacili Špance.
Što se tiče Makedonaca, nemoj tako, kukali su oni, a znaju i zbog čega su kukali. U nastavku takmičenja biće zaštićeni ko polarni medvjedi.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 23:30

Jedna pobjeda tada bi najvjerovatnije značila prolaz dalje:)

A sjećam se utakmice Srbija-Španija. Miloš Teodosić i trica iz svlačionice :D

Ima tu bruka oštećenih ekipa, nema tu priče. Srbija jeste oštečena ali nažalost neće biti ni prva ni posljednja koja je to osjetila na svojoj koži. Ne opravdavam ja to, sportista sam, nepravda boli, posebno kada je sam osjetiš.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 sep 2013, 23:33

Neutral je napisao/la:Haj mi samo reci jednu reprezentaciju koja ne bude oštećena na nekom prvenstvu. Ja govorim o tadašnjem rosteru i igri Turske koja je bila odlična. Čak i u finalu su igrali dobro dok se Hedo nije povrijedio.

Znas, mene ne mozes da prefarbas jeftinom sofistikom. ;)
Ono sto se desilo 2010 u polufinalu nije jedna sumnjiva situacija, nisu ni dve, a ni tri. Tu je bilo 15+ sumnjivih odluka u jednom mecu, sve na stetu suparnika domace ekipe. Cak je i pobedonosni kos postignut nakon gazenja linije. I nemoj me zajebavat da je to kao bilo slucajno - jer nije, niti da se to jos neki put ponovilo - jer nije, niti da je to bilo blago guranje domacina - jer nije. To je bila najveca kradja u istoriji moderne internacionalne kosarke - daleko besramnija i bezobraznije od one ucinjene Hrvatima u Beogradu 2005e.
Ti mozes da budes turkofil ne znam koliko, ali ni ti nisi, niti bilo ko jeste, u stanju da objasnis racionalno to sto se desilo i izjednacis ga sa odlukama u susretu Makedonija-Crna Gora ili Grcka-BiH.

Saluti.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2013, 23:33

Neutral je napisao/la:Jedna pobjeda tada bi najvjerovatnije značila prolaz dalje:)

A sjećam se utakmice Srbija-Španija. Miloš Teodosić i trica iz svlačionice :D

Ima tu bruka oštećenih ekipa, nema tu priče. Srbija jeste oštečena ali nažalost neće biti ni prva ni posljednja koja je to osjetila na svojoj koži. Ne opravdavam ja to, sportista sam, nepravda boli, posebno kada je sam osjetiš.

a većina samo spominje nepravdu koja je nanešena ekipama za koje navijaju,nipošto da spomenu i nepravdu i sudijske greške koje su oštetile neke druge ekipe
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 07 sep 2013, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2013, 23:35

@Neutral Jedno je potencijal,a sasvim nesto drugo pretvoriti ga u produktivnost na parketu.On je vec 3 god u NBA ligi,a ja nisam vidio nista od njega,tako da ne znam kakvu bi to razliku on pravio u korist Turske!?Jedan Ilyasova koji je dokazano dobar igrac,ne moze da se sastavi s loptom,a ne da im Kanter nesto pomogne...Nije njima problem unutrasnja linija,to znaju i ptice na grani...Usput,20-10 je norma Duncana i Garnetta,a kojoj jedan Kanter nikada nece biti ni blizu,makar i ne izlazio s parketa!
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 07 sep 2013, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2013, 23:36

filip13 je napisao/la:kanter ne izgleda viši od poštara a trebao bi biti po zvaničnim mjerama

ima oko 210 cm..bice solidan,nista manje ,vise...ima istu kilazu kao Mirza Teletovic,stim sto je gore krupniji,a kod Mirze je donji dio jaci,zato ga ne moze niko ledima da odgura.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 07 sep 2013, 23:41, ukupno mijenjano 2 puta.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2013, 23:37

@neutral
Vazda je bilo oštećenih i biće ih i dalje. Samo ja onakvu krađu još nisam gledao u životu.
Evo sam pokušavam da se prisjetim, čini mi se da su i Hrvati slično pokradeni protiv Španaca u četvrtfinalu u Bg 2005.
Vjerovatno sam neke, što reče @Magica, oružane pljačke gledao i na rukometnim tekmama, ali trenutno ne mogu da se sjetim.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 07 sep 2013, 23:38

Grci se ne šale...Dosad mi izgledaju najbolje od svih reprezentacija,imaju iskusan i uigran tim i uz malo sreće možda mogu i da ponove 2005.Zaista dobro igraju.
Turci,raspad sistema...
Mens sana in corpore sano.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 23:38

Nepravda je nepravda, a to što me prozivaš sa takvim nazivima ide tebi na dušu ;)

@Filip

I to što kažeš. Gdje su susjedi sa zapada da i oni komentarišu malo o napravdi protiv Španije 8-)

@Nezalaganje

Dvije sezone je tamo i ovo će mu aBd biti treća. Uzmi u obzir da je došao u NBA sa samo 19 godina. Također pogledaj ko je sve igrao na njegovoj poziciji. Najbolji primjer njegovog znanja i potencijala su utakmice kada je Big Al bio povrijeđen. Momak je imao 20-20 ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2013, 23:39

NEZALAGANJE je napisao/la:@Neutral Jedno je potencijal,a sasvim nesto drugo pretvoriti ga u produktivnost na parketu.On je vec 3 god u NBA ligi,a ja nisam vidio nista od njega,tako da ne znam kakvu bi to razliku on pravio u korist Turske!?Jedan Ilyasova koji je dokazano dobar igrac,ne moze da se sastavi s loptom,a ne da im Kanter nesto pomogne...Nije njima problem unutrasnja linija,to znaju i ptice na grani...Usput,20-10 je norma Duncana i Garnetta,a kojoj jedan Kanter nikada nece biti ni blizu,makar i ne izlazio s parketa!

tačno,nemaju bekova,to im je problem

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.