Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

grgr
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la grgr » 06 sep 2013, 16:35

Idemo mi makedoniju rusit oni su strasno psihicki pali , ovo je velika inekcija samopouzdanja za nas sve !

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 sep 2013, 16:37

IVICA OSIM je napisao/la:
BenjooJutub je napisao/la:Možemo li mi kako proć samo da dobijemo Makedonce, a da izgubimo od Litvanije? Ili obje moramo dobiti?
koliko sam ja cuo reporter je rekao da mozemo dalje I sa dvije dobijene al treba neki rezultati da se poklope a jos je rano o tome posle danasnji utakmica bice malo jasnije ko bi koga trebo da dobije odnosno od koga bi zavisili
ako srbija dobije makedoniju trebalo bi biti dovoljno i 1 pobjeda samo da crna gora ne dobije obje
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 06 sep 2013, 16:37

Tako je j ebem mu majku. Bravo momci
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 06 sep 2013, 16:40

Kevin je napisao/la:
IVICA OSIM je napisao/la:
BenjooJutub je napisao/la:Možemo li mi kako proć samo da dobijemo Makedonce, a da izgubimo od Litvanije? Ili obje moramo dobiti?
koliko sam ja cuo reporter je rekao da mozemo dalje I sa dvije dobijene al treba neki rezultati da se poklope a jos je rano o tome posle danasnji utakmica bice malo jasnije ko bi koga trebo da dobije odnosno od koga bi zavisili
ako srbija dobije makedoniju trebalo bi biti dovoljno i 1 pobjeda samo da crna gora ne dobije obje
ima latvija ona vec ima dvije dobijene neznam jel se gleda kos razlika na kraju ili je medjusobni
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2013, 16:42

Košarkaška inteligencija pojedinaca je ispod prosjeka. Opet nam je prekratak roster i to se osjeti na igri. Srećom pa imamo sada dan pauze.

Evidentno je bilo da smo kvalitetniji tim od Crnogoraca. Gubili smo 12 razlike i to nakon svakakvih primljenih poena koji su materijal za Watts na eurosportu.

Mirza dosta solira jer ima ogroman pritisak od medija, navijača, najvjerovatnije i samog trenera. Sa novim centrom nismo pogodili nikako. Mašić je bio odličan u kvalifikacijama, no postao je apsolutno nevidljiv na ovom prvenstvu.

Makedonci su jak tim, na nivou Crne Gore. Sigurno je da će biti maksimalno zagrijani za duel protiv nas nakon svih tih nepravdi koji suci sprovode. I dalje ne mogu prežaliti poraz od Latvije koja je po igračima najslabiji tim u grupi. Šteta pa smo se upravo mi sastali protiv njih u prvom kolu.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 06 sep 2013, 16:42

Sa 2 pobjede protiv litvanije se borimo za prolaz ... Ja kako se sjecam medjusobni dueli se gledaju tako da mi nemamo sanse sa 2 pobjede al nisam nimalo kalkulisao **** , uzet makedonije pa sta nam bog da. Pisao sam prije prvenstva da cemo biti odlicni ili dogurat do toga da se borimo za prolaz sa najjacim eto na kraju ce izgleda biti ovo al korak po korak svako ima los dan mozemo se mozda nadat tome...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2013, 16:45

Kevin je napisao/la: sad vam ne valja ni Mašić ni Gordić a prizivali ih prije kad je Naletilić bio drugi play ili Adamović! ja sam oduvijek govorio za Gordića da je bezvezan igrač dok ga je ako se dobro sjećam nerminh uvijek gotivio i hvalio ovdje po forumu.
DA JESAM :idea:
8-)
nemanja zna itekako zatrpati nekoga, zna to CZ i jos ne sjecam se koji klub ili dva prosle sezone u ABA ligi

a skoro uvjek igra dobru odbranu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 sep 2013, 16:47

Borbenost u zadnjoj i inat se moraju pohvaliti, ali i dalje mislim da ce nas povreda Stipanovica i poraz u prvoj tekmi kostati prolaza, nazalost. TEsko se vaditi protiv Litvanije, moras igrati bar tri cetvrtine kao zadnju protiv CG. Stvarno nepotreban je bio Acropolis cup koji je doveo do pada forme, ACo je gresku napravio i to veliku.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 06 sep 2013, 16:47

vjerovao sam da ce nas krenuti u ovoj tekmi, uhvatila se kv 16 na nasu pobjedu,

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 06 sep 2013, 16:49

ako srbija dobije makedoniju trebalo bi biti dovoljno i 1 pobjeda samo da crna gora ne dobije obje[/quote]
ima latvija ona vec ima dvije dobijene neznam jel se gleda kos razlika na kraju ili je medjusobni[/quote]
Do sad se je međusobno gledalo.
Latvija je dobila Bosnu i C.Goru i u najboljoj je situaciji za prolazak dalje.
Nama trebaju 2 pobjede a i pitanje je hocemo li sa 2 pobjede proci ukoliko bi recimo Latvija dobila Makedoniju u tom slučaju oni bi imali minimalno 3.
Litva ako dobije Latviju i Crnu Goru i oni mogu imati 3 pobjede pred ulazak u zadnje kolo.I ako bi mi dobili Litvu i Makedoniju i mi bi na kraju imali 3 pobjede.I tad se stvara krug od 3 reprezentacije sa 3 pobjede i odlucuje se medjusobno.A mi imamo -11 protiv Latvije.I Litvu bi morali dobiti možda velikom razlikom,zavisno koliko oni dobiju Latviju.Ako dobije Litva Latviju +21-22minimalno nama bi odgovarala pobjeda i minimalna pobjeda.
Uglavnom još je mnogo kombijancija i realno je očekivati da Makedonija dobije Latviju,a možda i Latvija iznenadi Srbiju ili Litvu.Ko zna.Mnogo je kombinacija.Bez obzira na sve mi moramo ici na 2 pobjede do kraja :D
Uglavnom vec nakon večeras dosta ce stvari biti jasnije.
Zadnja izmjena: merdanovic, dana/u 06 sep 2013, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 sep 2013, 16:53

nerminh74 je napisao/la:
Kevin je napisao/la: sad vam ne valja ni Mašić ni Gordić a prizivali ih prije kad je Naletilić bio drugi play ili Adamović! ja sam oduvijek govorio za Gordića da je bezvezan igrač dok ga je ako se dobro sjećam nerminh uvijek gotivio i hvalio ovdje po forumu.
8-)
nemanja zna itekako zatrpati nekoga, zna to CZ i jos ne sjecam se koji klub ili dva prosle sezone u ABA ligi

hahahhahahaa
si čekao kraj utakmice pa da se javiš?

ne, dobro je Gordić odigrao ali meni ipak je bezze igrač, nije toliko dobar...danas je vratio zajedno sa Šutalom repku u život i svaka čast ali je bio loš u prvom i do sad nije baš odgirao ništa..

vidjet ćemo ga u sljedećoj
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 06 sep 2013, 16:57

mozda je I bolje da latvija dobije danas a I srbija jer oni su u najboljoj poziciji imaju po dvije dobijene plus imaju medjusobni susret tako da je jedna od ovih reprezentacija 100% prosla u drugi krug
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 06 sep 2013, 17:06

IVICA OSIM je napisao/la:mozda je I bolje da latvija dobije danas a I srbija jer oni su u najboljoj poziciji imaju po dvije dobijene plus imaju medjusobni susret tako da je jedna od ovih reprezentacija 100% prosla u drugi krug
Definitivno ( al kolko je to moguce ne znam)... litvanija bi bila u istoj situaciji kao mi stim da bi imali i oni jos jednu tekmu sa crnom gorom onda bi mi imali sanse i sa 2 pobjede ako se ne varam mora se jos koji rezultat poklopit ... neam sad pojma milion kalkulacija ima mi trebamo ic na pobjedu protiv makedonije a dalje cemo vidjet

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 06 sep 2013, 17:13

Šta je ovo, ne može se ući na forum? :D

Uglavnom, ova današnja utakmica može se, bez puno pametovanja, opisati u jednoj jedinoj rečenici: Utakmicu započeli dobro, pa pali qrcu za uši, pa se onda digli iz mrtvih i zadnju četvrtinu izgledali kao yebeni američki Dream Team iz '92. :D 8-)

Gordić fantastičan, onda kad je najviše trebalo. Đedović isto. Ispravio sve ono što sam mu juče na ovoj temi spočitavao. Mirza isto dobar. Zeko mi još malo vadi živce svojim ponekad luđaćkim potezima, ali nadoći će. Ako ovako nastavimo i protiv Makedonaca povući će ga ekipa na bolje. ;)

Samo polako. Dobiti Makedoniju ovom igrom iz zadnje četvrtine ove utakmice, vidjeti kakvi će ostali rezultati biti, a onda protiv objektivno kvalitetnijih Litvanaca dati svoj maximum i nadati se da će biti dosta.
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

slavko
Kontakt:

Post Postao/la slavko » 06 sep 2013, 18:40

Kevin je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
8-)

hahahhahahaa
si čekao kraj utakmice pa da se javiš?

ne, dobro je Gordić odigrao ali meni ipak je bezze igrač, nije toliko dobar...danas je vratio zajedno sa Šutalom repku u život i svaka čast ali je bio loš u prvom i do sad nije baš odgirao ništa..

vidjet ćemo ga u sljedećoj

10 Gordic, N. 22 7/9 77,8 4/6 66,7 3/3 100,0 17

tebi je ovo bez veze

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 sep 2013, 18:58

Lakse se dise,igrali smo nasu igru...Vjerovao sam u ove momke,ali idemo dalje po sledecu pobjedu..Svima pohvale,a dezurnim pljuvacima pozdrav... :!:

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 06 sep 2013, 18:59

latvija nam dokazuje da je sve moguce ;)

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 06 sep 2013, 19:05

Hajmo sad' opet poceti navijati i vjerovati(do sljedeceg poraza) nasim reprezentativcima.Svaka cast pojedincima,ali neki bi se trebali drzati svojih rijeci i stavova..

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 06 sep 2013, 19:16

EVo nam koleg sa foruma pise na klixu hahahaha zgembo

zgembo.adislic.56
06.09.2013. u 18:40
1
2
Nek smo i mi nekoga dobili iako smo opet lose igrali, posebno u skoku. Tu istu Crnu Goru smo dobili i na proslom prvenstvu, s tim sto smo na proslom prvenstvu imali 2 pobjede, koje opet nisu bile dovoljne za prolaz. I da uspijemo dobiti Makedoniju, Litvaniju sigurno necemo, a obzirom da 3 ekipe idu dalje, a mi imamo slabiji medjusobni odnos sa svim vodecim ekipama i negativnu kos razliku, nema sanse da prodjemo. Jedino ako dobijemo i Makedoniju i Litvaniju, a to je nazalost nemoguce, jer igramo po principu korak naprijed, nazad dva.

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 06 sep 2013, 21:14

Hej kako vam se se cini danasnja atmosfera ...? Mislim opcenito na navijanje

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, TripleThreat i 22 gosta.