Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Rockefeller
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Rockefeller » 05 sep 2013, 23:44

Flamini - It feels like I never left

Mathieu Flamini admits that returning to Arsenal feels like “being back home”.

The combative midfielder rejoined the Club last week and made his second debut in Sunday’s north London derby victory against Tottenham.

The 29-year-old earned widespread praise for his all-action display and he says he has slotted seamlessly back into life at Arsenal.

It was my first game and I wanted to show everyone how committed I am, how I am ready to give everything on the pitch. I hope everyone saw it
Mathieu Flamini

“I really have the sensation of being back home,” Flamini told Arsenal Player. “Playing against Tottenham in a big derby, it was a great emotion, a great feeling.

“Playing against Tottenham is never easy but it is special for the Club, for the fans and for the players. Of course, for me it was my first game and I wanted to show everyone how committed I am to this club, how I am ready to give everything on the pitch. I hope everyone saw it; I really did my best when I came on.

“I have heard it a lot [that it is like I have never been away]. I feel like I never left. There are players I played with before, and even staff, there are a lot of people still here that I knew before and the [relationship] with the fans was just amazing. I just want to thank everyone for the nice atmosphere on Sunday. It was great.”

Flamini has been joined in the Arsenal squad by Mesut Ozil and Emiliano Viviano, and he believes all the raw materials are in place for a successful season.

“The quality is very high in this team and at this club,” he said. “That is the most important thing, to have players of quality because that makes a difference.

“The team spirit is also very good, and we saw on Sunday that everyone was helping each other on the pitch. That makes a difference in the big games.”

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 05 sep 2013, 23:50

od kako nema artete procenat lopte u nogama nam se smanjio za jedno 5% a protok lopte se ubrzao za jedno 30% kao i kreirane šanse. Dakle jedini problem wengeru je kako da zakrpi DMF poziciju a da igra ramsey, jer kako god okreneš neko od bitnih igrača bi mogao zaplatit.

Biće zanimljivo :)
Vođa zna.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 sep 2013, 00:01

Ima još dobrih novinara izgleda.
20. septembar 2008. je za većinu ljudi sasvim običan dan, još jedna kocka u kalendaru, odrađen, pređen i površan. Za neke jedva dočekan, jer subota uvijek nudi mogućnost da obojite život, za ove druge, ''duplo češće'', samo jedna stranica do kraja mjeseca i početka novog. Visok datum u mjesecu je uvijek visok datum u mjesecu bez obzira na okolnosti.
Te subote, imao sam čast i zadovoljstvo da uživvam u liku i djelu fudbalera koji nije bio prepoznat, uvažen i interesantan. Dok je nacija iščekivala da na djelu, pred tv ekranima i pred 70000 gledalaca na Alijanc Areni gleda Klinsmanov Bajern, ja sam vjerovao u Šafov Verder. Jirgen je bio veliki igrač, ali i kralj simulacija, dok je nosio dres Totenhema, više je puta pao nego dinar u vrijeme devedesetih, a skoro svaki put sa namjerom, da smjesti rivalu i prevari sudiju. Ima tako nekih ljudi, za koje ne možete da navijate.
Sa druge strane, u Bremenu se uvijek igrao dopadljiv fudbal, nijesu to bili samo trkači, disciplinovani i angažovani do poslednjeg minuta, uvijek je bilo mašte, fantazije, lucidnosti i vještine. Taj Verder imao je mana, da nokte izgrizete do krvi, nekoliko rovokopača, od ne baš perfektnog Vizea na golu, preko četiri metra štopera u likovima Nalda i Mertesakera, najviše bekove tog doba, Predla i Beniša, krtica Vranješa i Baumana. Da ne pominjemo Duška Tošića i Petrija Pasanena. Oni su ipak bili na klupi. Srećom. Ali, naprijed, pjesma, Desanka Maksimović. Šveđanin Rozenberg majstor kontranapada, ''sve znam o fudbalu'' Peruanac Pizaro, ''moje je da napravim magiju, a ne da trčim'' Brazilac Diego i Mesut Ozil.
''Žabac'', ''Buljavi'', kako su ga zvali navijači Šalkea, žestoko se posvađao sa upravom kluba iz Gelzenkrihena na početku godine i morao je da ''prebjegne'' u Verder. Dati 4 miliona eura za 20-godišnjaka tada je bilo previše. Tog popodneva sve se promjenilo. U 30. minutu primio je loptu na 40 metara od gola i spojio sa golom Rozenberga. Lusio je ispružio šestare, napravio skoro špagu, lopta je prošla ispred njega, a iza pete Demikelisa, pravo na špic Šveđanina koji je matirao Rensinga. Do poluvremena, izveo je i slobodan udarac, golman Bajerna je kratko odbio, a Naldo zakucao loptu za dva gola prednosti. U 60. minutu Diego ga je ostavio jedan na jedan sa Odom, cimnuo ga je dovoljno da namjesti lijevu nogu, a kad je namjestio, lopta je fijuknula u rašlje. Bilo je u jednom trenutku i 0:5, na kraju 2:5.
Mesut je turskog porijekla, a njegovi su već četiri generacije u Njemačkoj. Otac ga je poveo na fudbal, jer mu je trebalo discipline. On je oduvijek tvrdio da njemu treba samo lopta u nogama. A sa njom može sve. Da ti očita lekciju iz manjka koordinacije pokreta, da ti je provuče kroz noge, pored desetak nogu, da ti je sakrije ispod tepiha i izvuče je pred špicem na vrhu kaznenog prostora. A onda je tom špicu lako, uglavnom.
Prelaskom u Real dokazao je klasu, a imao je i sreću da se povrijedi Kaka, pa je igrao više nego su mislili. Pokazao je da se bez njega, ne može. Zato je izdržao sve udare konkurencije i navijača. A oni ga u Madridu nijesu previše voljeli. Navikli su na predatore, dominantne mačo tipove sa izraženim gol instinktom koji bi dali sve da ga umuljaju preko gol crte. On je takve ''hranio'' loptama. Mesut je najbolji asistent u ligama petice u prethodne tri godine. U prošloj, ''samo'' 26 u ligi.
Dolaskom još jednog predatora, Gereta Bejla, kraljevski klub, odlučio se da zaradi na Ozilu. Došao za 15 miliona, dao sve najbolje, odlazi za 45. u London, Arsenal, tamo gdje više cijene završni pas od gola, gdje mali fudbal ulazi na velika vrata u kazneni prostor, gdje Volkot ljubi i grli ženskog roditelja od ushićenja jer mu u tim dolazi majstor koji će od njega napraviti gol mašinu. Podolski i Mertesaker su srećni jer im dolazi treći za remi.
Mesut Ozil je fudbaler, genijalac, jedan od mnogih koji je fudbalski potcijenjen i jedan od rijetkih koji je bio finansijski potcijenjen do prije par dana. Do sada, uvijek u sjenci, sada na pravom mjestu u pravo vrijeme da preuzme glavnu rolu. Od početka školske fudbalske godine, Mesut će sjedjeti u prvoj klupi Premijer lige i dizati prste na svaki vaš zahtjev, jer svaki njegov fudbalski odgovor, vjerujte, biće perfektan.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 06 sep 2013, 00:11

falio im jedan za remi :lol: . dobro nije da se remi ne može igrat sa 2 igrača :D
Vođa zna.

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 06 sep 2013, 00:47

Samo da se tuspasim nakon sedmodnevnog boravka u Banovićima, i da bacim jedan hail za Arsena Wengera i Mesuta Ozila.

slika

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 06 sep 2013, 01:02

Stvarno ne vidim nikakav problem u veznom redu, pa nismo imali zadnju utakmicu koga ubacit s klupe, jednu izmjenu imali kako treba, ovako smo sad samo dobili na sirini i ne vidim da ce bilo kome manjkat minuta. Ono sto bi najvise volio jest da Roza pocinje s klupe i da priliku dobija od neke 60. min jer je jako sposoban promijenit tempo i tako svjez bi bio pun pogodak. Povratkom Mikela jos dobijamo na sigurnosti i stvarno imamo dovoljan broj utakmica i dovoljno igraca za rotaciju u sredini. Spominje se i kako imamo dosta amf-ova. Istina, al nijedan od njih ne igra na isti nacin. Ako uporedimo Santija, Dzeka, Rozu i Mesuta tesko da ce se nac slicnosti i to je ono sto ce nam donosit prednost na sredini. Nadam se da ce se Ziru kupat redovno pred svaku tekmu i ne bi trebalo bit problema na kraju. Onaj ko bi mogo proradit je i Volkot. Mesutove lopte u prostor i za nadat se da ce nas atleticar bit miran u zavrsnici.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 06 sep 2013, 01:06

Rockefeller je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:
Igrac ne osvaja titule,tim osvaja.
Na kraju krajeva,kako cete vi to znat'.
Ne znam ni kako ćeš ti to znati. Ako sa toliko sigurnosti možeš tvrditi da mi ne znamo, ja sa još većom mogu da ni ti ne znaš.
http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/
#miasanmia

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 06 sep 2013, 01:10

Rockefeller je napisao/la:
Igrac ne osvaja titule,tim osvaja.
Na kraju krajeva,kako cete vi to znat'.
Ne znam ni kako ćeš ti to znati. Ako sa toliko sigurnosti možeš tvrditi da mi ne znamo, ja sa još većom mogu da ni ti ne znaš.
http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/
Ipak sine mi smo malo stariji do 8 godina... ;) Ma sta da ti pricam, nismo mi tvoji osmogodisnji vrsnjaci pa da se kao raspravljamo sa tobom... :D
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 06 sep 2013, 01:41

Istina je da su svi navedeni primarno AM, ali igramo u sistemu koji zahtijeva veliki broj veznjaka. Rosa moze igrati na krilu, Cazorla isto, Jack moze igrati na CMu jer vrsi dobru tranziciju lopte. I za ove ostale veznjake vazi isto, Flamini pokriva sve od odbrane do napada :lol:

Ne vidim problem u broju veznjaka, svi ce odigrati solidan broj utakmica, sezona je dovoljno duga.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 06 sep 2013, 02:23

slika

gunnerfan
Kontakt:

Post Postao/la gunnerfan » 06 sep 2013, 07:57

Arsenal will continue to monitor Liverpool striker Luis Suarez, 26,as they prepare to give manager Arsene Wenger permission to sign a big name in January.

**** : Bbc.co.uk
** ARSENAL **
.. limVo likČe !!

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 06 sep 2013, 11:36

Auuu. Ukoliko budemo bolje stajali na tabeli od Liverpoola u Januaru i uz to se plasiramo u 1/8 lige prvaka, mogao bi Suki preći kod nas.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 06 sep 2013, 11:52

PIKE je napisao/la:Auuu. Ukoliko budemo bolje stajali na tabeli od Liverpoola u Januaru i uz to se plasiramo u 1/8 lige prvaka, mogao bi Suki preći kod nas.
20 ti godina i još vjeruješ u bajke? :P :mrgreen:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 06 sep 2013, 12:02

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: frankqqqqq, dana/u 06 sep 2013, 12:03, ukupno mijenjano 1 put.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 06 sep 2013, 12:02

.

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 06 sep 2013, 12:12

Henderson je napisao/la:
PIKE je napisao/la:Auuu. Ukoliko budemo bolje stajali na tabeli od Liverpoola u Januaru i uz to se plasiramo u 1/8 lige prvaka, mogao bi Suki preći kod nas.
20 ti godina i još vjeruješ u bajke? :P :mrgreen:
Haj to sve, al otkud mi 20 godina, ti mene u džeduke svrstavaš. :mrgreen:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 sep 2013, 13:34

U potpunosti razumijem frustracije Luisa Suareza, Liverpool mu je unistio sezonu nepustanjem u Arsenal, zamislite kako se on sad osjeca Ozil bi ga svojim asistencijama promovisao u kandidata za zlatnu loptu, Suarez bi zabio samo u ligi 35 komada a pod palicom velikog vodje bi jos vise napredovao. Uvjeren sam da ce ova nebeska nepravda biti ispravljena u januaru.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 06 sep 2013, 13:58

schweinsteiger je napisao/la: http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/
slika
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 06 sep 2013, 14:07

Samo je greska u ovoj slici

"8 Years without winning the PL THEY SAID"
"8 Years without winning a trophy"

Just sayin'

Nemojte misliti da zezam, jer mi je svejedno al vidim vi krecete u akciju pa samo dodajem benzina. xD

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 sep 2013, 14:12

Strasna greska. Po meni je veca greska to sto ne znaju da broje jer da znaju dobili bi ipak da Liverpool nije osvojio titulu 23. godine.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.