Do sada sam bio ubjedjen da cemo ih satrati,ali jutros se u mene uvukao neki strah.Bojim se da ih ne potcjenjimo.Da ne bude lako cemo,pa nedaj Boze bum.A tu je i onaj hebeni zakon velikih brojeva.Gdje jednu ekipu mora kad tad krenuti,a Slovaci vec godinu nizu lose rezultate.Nadam se da ih barem u ove dvije tekme nece krenuti.I da cemo slaviti i veceras i za par dana u Zilini.
Sto se tice naziva Zmajevi,nije Marjan (kako ovdje neki navode) dao nadimak repki.Nego je bio bio natjecaj biranja imena ( organiziran od strane SS.ba i jos nekih medija) gdje su navijaci predlagali i glasali za nadimak.
Sto se tice samih zmajeva kao i svugdje u svijetu legende o zmajevima su dio i nase kulture (jedina bica koja se pojavljuju u legendama naroda na svim kontinentima).Cak je o jednoj takvoj legendi snimljen i film.
Evo i videa koji to dokazuje
[youtube][/youtube]
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
dinoze je napisao/la:Martin Srktel za Radio Express Slovensko
Martin, general odbrane naseg tima je sa nama, kako se osjecate?
- Osjecam se dobro, mala povreda je sanirana a svi u timu su zdravi.
Veceras ste imali zadnji trening, jeste li zadovoljni?
- Jesam, ovdje su uslovi odlicni na stadionu i u hotelu. Znamo da za vrijeme utakmice na stadionu vlada odlicna atmosfera, drago mi je da je tako. To je poticaj i za nas, ja se osjecam domacinski, podsjeca me na male stadione u Engleskom kupu gdje je isto zna biti uzareno.
Kakva atmosfera vlada u timu?
-Atmosfera je zadovoljavajuca, trener nam je kroz razgovore vratio samopouzdanje i nema vise podjela. Imamo pozitivne promjene. Trener prica sa svim igracima pojedinacno, poslije dugo vremena se osjecamo kao tim. Slovacka do sada u kvalifikacijama nije pokazala svoju igru, ubijedjen sam da sutra hocemo, nismo dosli da se branimo. Imamo teoretske sanse u grupi, ali bitno je samopouzdanje,sta ima bolje nego odigrati dobro protiv lidera grupe. Respektujemo protivnika, ali znamo i njihove slabosti. Analizirali smo sve njihove utakmice do sada u grupi, nasli smo mnogo slabosti, pogotovo u igri unazad. Traziti cemo nasu sansu i siguran sam da cemo je dobiti. Nadam se dobroj utakmici i ubijedjen sam da protivnik nece slaviti.
Hvala Martin, mnogo srece sutra.
primili 3 gola u 6 tekmi i oni nam vidjeli slabosti pozadi
Pa realnost je da je naša odbrana bez Spahića prosječna. Begovića ne računam, da ne bude zabune. To bi se moglo promijeniti kad Kola dođe u reprezentaciju i kada se štoperski par ustali. Znamo da bekovi svakako igraju dosta naprijed, no odbranu igraju solidno, tj. odrađuju posao. Opaska je bila konkretno na štopere, koji čine kostur odbrane.
Nemojmo se zavaravati, nismo mi još reprezentacija iz svjetske kreme, USA nam je očitala dobru lekciju i trebamo se sputiti na zemlju. Favoriti jesmo, jaki jesmo, ali još uvijek nemamo svih 11 kvalitetnih igrača, te kvalitetne zamjene. Vidjet ćete, ako/kad se aBd plasiramo na SP, da to neće biti tako bajno kako većina vas misli. Mi smo još u razvoju, odnosno prošli smo dosta toga zajedno, ali neke segmente još trebamo znatno ojačati. Onda možemo razgovarati o besmrtnosti. Nadam se da nećete shvatiti post kao omalovažavanje reprezentacije i umanjivanje dosadašnjih postignuća, trudio sam se biti objektivan i realan.
Veceras igra spahic tako da im ta analiza pada u vodu..vjerovatno je skrtel mislio i na tekmu protiv u.s.a. gdje smo primili sva 4 gola bez emira, i jer nam fakat odbrana izgleda prosjecno bez njega ( a i sunjic i vrsajevic su 60% doprinijeli tome), al vcr je kapiten tu aBd, tako da....
Ma znamo i mi da smo imali puno promjena u odbrani, ali Mujdza, Spahic, Bicakcic, Lulic (Salihovic) mislim da mogu odraditi posao kao i do sad. Samo bez zutih kartona Lule i Dzeke, sto manej faula, ali to Spaha cisti k'o tenk, a faula nigdje tako da se ne trebamo brinuti za to, iako je i selektor rekao da ce biti tesko kad nismo u posjedu lopte.
Zna li neko kada se navijaci okupe si na jednom mjestu i krenu prema stadionu, mislim na BHF, kao na videu?
Bas bi volio da budem tu. " onclick="window.open(this.href);return false;
deni_m1312 je napisao/la:Zna li neko kada se navijaci okupe si na jednom mjestu i krenu prema stadionu, mislim na BHF, kao na videu?
Bas bi volio da budem tu. " onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
Okupljanje počinje od 15:00 sati kao i uvijek na našem mjestu u Zenici (Kamberovića polje, ispred tržnog centra Džananović).
Malo tu bude zagrijavanje, a odna se krene - korteo se napravi
Slovaci ce parkirat autobus i cakati sansu iz kontri. Ovam Kozaku je to specijalnost. Oni stavljaju sve na tu kartu jer tu vide nasu slabost. Boga molim da nasi Zmajevi postignu u prvih 10 minuta gol i onda ih pocnu lagano izvlaciti iz autobusa.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''
tepsija je napisao/la:Volio bih da sam na poslu,brže bi mi vrijeme prošlo.
A ja kao budala,uzeo slobodan dan,da se fokusiram
Odo neđe,odo u prirodu da sredim misli
Hoce li vise proci ovo vrijeme... ubi me ova nervoza.
Mislim da ne trebamo srljati prema naprijed, da ne ostavljamo puno prostora nazad za neku njihovu brzu kontru. Treba mirno uci u utakmicu, oni ce se otvoriti kad tad i tu traziti traziti svoju sansu.
Kakva im je odbrana, nisam nesto upucen u njihove igrace u odbrani osim Skrtela koji cesto zna da kiksa, mada je fantasticno odigrao protiv ManUtd-a?
index_ je napisao/la:Hoce li vise proci ovo vrijeme... ubi me ova nervoza.
Mislim da ne trebamo srljati prema naprijed, da ne ostavljamo puno prostora nazad za neku njihovu brzu kontru. Treba mirno uci u utakmicu, oni ce se otvoriti kad tad i tu traziti traziti svoju sansu.
Kakva im je odbrana, nisam nesto upucen u njihove igrace u odbrani osim Skrtela koji cesto zna da kiksa, mada je fantasticno odigrao protiv ManUtd-a?
Moja prognoza 1-0... Pjanic.
Dobri su u odbrani, stoje prilicno cvrsto, kao mi su ako nisu cak i bolji.
Moja prognoza 1-0.. Begovic, glavom iz kornera u 89 min.
ma kakva nervoza ba ljudi skinuli vec gace dolaze da odigraju tekmu i zdravo, i sama kvota govori o nama i nasoj moci i o gortlu BP tako da ce to biti samo revijalni mec malo srednji trening za nase zmajeve a pravi trening je u zilini a demonstracija sile je protiv lihtejstana
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
index_ je napisao/la:Hoce li vise proci ovo vrijeme... ubi me ova nervoza.
Moja prognoza 1-0... Pjanic.
Dobri su u odbrani, stoje prilicno cvrsto, kao mi su ako nisu cak i bolji.
Moja prognoza 1-0.. Begovic, glavom iz kornera u 89 min.
Nadam se nekom slobodnom udarcu... dugo nismo zabili iz slobodnog ako se ne varam.
Svi govore da je dobit 1 razlike,a ja na 4 listica prvi bar bih-slovacka h1.Budite malo optimisticni i recite dobit cemo 2 ili 3 razlike da ne gubim nadu xD
admir12345 je napisao/la:Svi govore da je dobit 1 razlike,a ja na 4 listica prvi bar bih-slovacka h1.Budite malo optimisticni i recite dobit cemo 2 ili 3 razlike da ne gubim nadu xD
ubicemo ih brate moj, ziv bio pa vidio!!!!!! HC1 ko kec, jer oduvijek kad je bila kvota 1,55 na domacina, on pobjedi u hendikepu,u 90% slucajeva.....NO SIKIRIKI.... i ja sam odigrao 500€ na HC1