Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kevin
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Kevin » 06 sep 2013, 09:15

grgr je napisao/la:
ronweasley je napisao/la:@grgr

Nema prijatelju nikakve potrebe za sarkazmom. Stvarno.

Gledam na ovo što je objektivnije moguće. U porazu od Latvije Đedović je bio najbolji igrač BiH, što sam i napisao po završetku te utakmice. Dok su ga mnogi ovdje napadali, ja sam ga branio.

Kažu Mirzu udvajali pa nije mogao? A u trećoj četvrtini je mogao? Da "nije mogao disati od protivnika", valjda ne bi mogao ni tu treću četvrtinu. :? Ali ne. Jednu četvrtinu je izgledao kao da može šta hoće na terenu, razgrnuo Latvijce. U ostale tri ništa. Možda je bio umoran, ali to nas vraća na pitanje njegove fizičke spreme? Zašto se nije bolje pripremio za EURO? Zašto je dozvolio da dođe tu na ovako niskom nivou pripremljenosti?

Ali dobro, sad je ionako svejedno. Lako je biti general poslije bitko. Bezveze mi sad tu trunimo. ;)
Ma slazem se stobom oko mirze samo ne kontam zasto mislis da djedovic pumpa statistiku ?
pa pogledaj statistiku..lik siluje..dao bi i ja amater 17 koševa ili 19 da ovoliko šutam

Latvija
N: 6/16 6/13 0/3 7/10 7skokova 6 ukradenih 38min!
T: 6/17 5/13 1/4 5/6 8skokova 2 izgubljene 36min

Srbija:
N: 6/17 5/13 1/4 5/6 7skokova 5 asista 39min!
T: 5/15 4/9 1/6 5/6 5skokova 3 izg 33 min

vidite li vi koliko je ovdje potrošenih odnosno ispucanih lopti..jbg-a ima i drugih igrača u repki, a ne njih dva samo
ova ekipa BiH je limitiran i jedino, ali samo jedino , ukoliko svi igraju kao 1, pogotovo u obrani, može se dobiti iole ozbiljnija ekipa..ali pošto je Aco "kralj" za obranu onda i to pada u vodu..igrači moraju shvatiti, a pogotovo 2 iznad da ih je 12 i da moraju biti kao jedan..jedino tako..a ako nastave ovako bit će ti reprize i u buduće..

a ovi što spominju neke igrače sad, ovaj vani ovaj unutra, lako je biti general poslije bitke..nemožeš na eurobasket voditi 5 klinaca..sad vam ne valja ni Mašić ni Gordić a prizivali ih prije kad je Naletilić bio drugi play ili Adamović! ja sam oduvijek govorio za Gordića da je bezvezan igrač dok ga je ako se dobro sjećam nerminh uvijek gotivio i hvalio ovdje po forumu..

zaključak: svi moraju biti kao jedan i odigrati timsku košarku ili će se događati što se događalo i do sad..Đedović i Teletović će zabiti svoje (i neke zavarati učinkom), potrošiti masu lopti a ono najbitnije, pobjeda, će ostati nekome drugome.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 06 sep 2013, 09:17

maho_sa je napisao/la:Uvijek sam mislio da Aco Petrović ima neku neshvaćenu viziju ove igre, ali ono što je uradio 3 sekunde prije kraja jučerašnje utakmice na +10 za Srbiju (zvao time-out i počeo crtati akcije), zahtjeva uvođenje ljekarskog pregleda prilikom izbora selektora ...

pa čovjek je fino rekao u tom time-out ako si slušo, "ovu smo izugbili al imamo još 3 utakmice, i nema predaje", aludirajući na to da se smanji razlika jer baš možda ona bude uticala na prolaz dalje, nikad se ne zna a i čovjek je upravu nije malo još tri utakmice, ima još neke nade.
🔵⚪

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 06 sep 2013, 10:21

čitam i nemogu da vjerujem kako ljudi kake po mirzi,nije spreman,ispucava se i ostalo,pa gledate li vi tekmu? vidite li kakva se odbrana igra na mirzi? čovjek se gura,tuče i u odbrani i u napadu...srbi su nas pročitali što nije ni teško,čuvaj teletovića,zatvori ulaske zacka i nihada,pusti ih za šuteve iz vana,to inače slabije rade..
a ovo što pišete za acu i time-out,pa nemate vi pojma...čovjek je objasnio što ga je zovnuo,ali jok,bitnije je odmah psovati čovjeka

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 06 sep 2013, 10:38

Pa sine ako se igra takva odbrana na mirzi,zasto trosi toliko lopti,zasto ne8proslijedi dalje loptu i trazi drugu poziciju...ccccc..ovakvim katastrofalnim sutem i nezalagnjem samo kvari ime sebi...

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 06 sep 2013, 10:48

musla je napisao/la:čitam i nemogu da vjerujem kako ljudi kake po mirzi,nije spreman,ispucava se i ostalo,pa gledate li vi tekmu? vidite li kakva se odbrana igra na mirzi? čovjek se gura,tuče i u odbrani i u napadu...srbi su nas pročitali što nije ni teško,čuvaj teletovića,zatvori ulaske zacka i nihada,pusti ih za šuteve iz vana,to inače slabije rade..
a ovo što pišete za acu i time-out,pa nemate vi pojma...čovjek je objasnio što ga je zovnuo,ali jok,bitnije je odmah psovati čovjeka
Tačno, ja stvarno nemam pojma o profesionalnoj košarci i nisam nikada bio trener ove igre. Ali ono što im je on rekao na onom time-outu, trebao im je govoriti u prethodnih dva mjeseca kada ih je pripremao za utakmice a ne 3 sekunde prije kraja, TV prijenos i da auditorijum čuje kako imamo šanse. Da nije toga, on nikada taj time-out ne bi zvao. Ovako im je samo otkrio toplu vodu, da su izgubili i da imaju šanse, pred nama svima. Jeste li slušali šta Duda Ivković govori? Svaki play Srbije se prilikom napada prvo konsultuje sa njim, pa onda kreće. A imaju jedno 55 rješenja svaki put. I šta je ono najviše govorio i kritikovao ? Odbrana, odbrana, odbrana, odbrana. Aco Petrović nema nikakvu osobenost, nije nikav eksentrik, on je ublehaš. I to boluje od kroničnog nedostatka autoriteta. Mislim, svaka njemu čast ako radi besplatno i za kikiriki ali on nikada neće biti dobar trener. Zato i trenira našu reprezentaciju.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 06 sep 2013, 11:09

wolfi je napisao/la:Pa sine ako se igra takva odbrana na mirzi,zasto trosi toliko lopti,zasto ne8proslijedi dalje loptu i trazi drugu poziciju...ccccc..ovakvim katastrofalnim sutem i nezalagnjem samo kvari ime sebi...
Kvari ime sebi kod takvih kao sto si ti,i ja bih ga kvario..

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2013, 11:12

tuzlak1987 je napisao/la:imal sta on zastave zmaja? :mrgreen:
Bila je juce na nekim slikama, nisam siguran je li klix ili ss.ba...Bila kao neka "sjajna" zastava sa zmajevima, a to "sjajno" su ja mislim slike sa fb-a...

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 06 sep 2013, 11:14

Kevin je napisao/la:
grgr je napisao/la:
ronweasley je napisao/la:@grgr

Nema prijatelju nikakve potrebe za sarkazmom. Stvarno.

Gledam na ovo što je objektivnije moguće. U porazu od Latvije Đedović je bio najbolji igrač BiH, što sam i napisao po završetku te utakmice. Dok su ga mnogi ovdje napadali, ja sam ga branio.

Kažu Mirzu udvajali pa nije mogao? A u trećoj četvrtini je mogao? Da "nije mogao disati od protivnika", valjda ne bi mogao ni tu treću četvrtinu. :? Ali ne. Jednu četvrtinu je izgledao kao da može šta hoće na terenu, razgrnuo Latvijce. U ostale tri ništa. Možda je bio umoran, ali to nas vraća na pitanje njegove fizičke spreme? Zašto se nije bolje pripremio za EURO? Zašto je dozvolio da dođe tu na ovako niskom nivou pripremljenosti?

Ali dobro, sad je ionako svejedno. Lako je biti general poslije bitko. Bezveze mi sad tu trunimo. ;)
Ma slazem se stobom oko mirze samo ne kontam zasto mislis da djedovic pumpa statistiku ?
pa pogledaj statistiku..lik siluje..dao bi i ja amater 17 koševa ili 19 da ovoliko šutam

Latvija

Srbija:

vidite li vi koliko je ovdje potrošenih odnosno ispucanih lopti..jbg-a ima i drugih igrača u repki, a ne njih dva samo
ova ekipa BiH je limitiran i jedino, ali samo jedino , ukoliko svi igraju kao 1, pogotovo u obrani, može se dobiti iole ozbiljnija ekipa..ali pošto je Aco "kralj" za obranu onda i to pada u vodu..igrači moraju shvatiti, a pogotovo 2 iznad da ih je 12 i da moraju biti kao jedan..jedino tako..a ako nastave ovako bit će ti reprize i u buduće..

a ovi što spominju neke igrače sad, ovaj vani ovaj unutra, lako je biti general poslije bitke..nemožeš na eurobasket voditi 5 klinaca..sad vam ne valja ni Mašić ni Gordić a prizivali ih prije kad je Naletilić bio drugi play ili Adamović! ja sam oduvijek govorio za Gordića da je bezvezan igrač dok ga je ako se dobro sjećam nerminh uvijek gotivio i hvalio ovdje po forumu..

zaključak: svi moraju biti kao jedan i odigrati timsku košarku ili će se događati što se događalo i do sad..Đedović i Teletović će zabiti svoje (i neke zavarati učinkom), potrošiti masu lopti a ono najbitnije, pobjeda, će ostati nekome drugome.

Meni samo nije jasno,zasto si se toliko nakanio da pises kada pojma nemas,pa ispucaju oko 15 lopti,sta treba kada Bryant ispuca 30-40 da Lakersi izgube utakmicu i da ispadnu iz NBA-a za narednih 60 godina,pa covjece jel ti vidis da oni jedini obavljaju posao,i kako igrati timski ako niko treci ni ne zna igrati,pokazalo se da samo Perisic osim njih dvojice moze pogoditi sut iz vana ! Ovi ostali veze nemaju,ovo je nenormalno i nevidjeno,pa kada gledas Slovence udje im Nachbar s klupe,a nama Edin Bavcic,covjek zivi u nekom svom svijetu,isto kao da je ne daj Boze retardiran..

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 06 sep 2013, 11:20

Metanor je napisao/la: Edin Bavcic,covjek zivi u nekom svom svijetu,isto kao da je ne daj Boze retardiran..
:mrgreen:
Kad nam danas začepi usta ;)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 sep 2013, 12:13

LBJ MVP je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Djedovic je bolji igrac od Teletovica. Prije bi on trebao igrati NBA ligu. Jedino sto mu nedostaje je sut. Inace, miljama daleko od ostalih sto se tice odbrane. Izuzetno brz, i odlican atleta. Pogotovo sto je "bijeli" igrac.
Nedostaje mu i mozak.Uz šut najvažnija stvar za jednog košarkaša.
Pa dobro, nije sad da su u NBA ligi sve genijalci. Mislim da bi mu stil igre tamo i odgovarao vise. On bi zapravo i u reprezentaciji trebao biti zaduzen za odbranu i kontre. Al kad smo slabi, mora srljati u napadu i tako pokazivati mane. Nesto poput Corey Brewera. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2013, 12:54

Greivis je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Djedovic je bolji igrac od Teletovica. Prije bi on trebao igrati NBA ligu. Jedino sto mu nedostaje je sut. Inace, miljama daleko od ostalih sto se tice odbrane. Izuzetno brz, i odlican atleta. Pogotovo sto je "bijeli" igrac.
Nedostaje mu i mozak.Uz šut najvažnija stvar za jednog košarkaša.
Pa dobro, nije sad da su u NBA ligi sve genijalci. Mislim da bi mu stil igre tamo i odgovarao vise. On bi zapravo i u reprezentaciji trebao biti zaduzen za odbranu i kontre. Al kad smo slabi, mora srljati u napadu i tako pokazivati mane. Nesto poput Corey Brewera. :mrgreen:
Kad sam poceo citati tvoj post prvo sam na Coreya pomislio , i htjedoh napisati "nesta kao Corey Brewer kod nas", prvi put da se ja i ti u necemu slazemo...obojica su solidni suteri, tj. mogu pogoditi tricu nekad kad zatreba, npr. protiv Lakersa :lol: :lol:

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 06 sep 2013, 13:33

ajd počnite da mi ubijete vrijeme do večeras :D
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 sep 2013, 13:55

Metanor je napisao/la:
Kevin je napisao/la: pa pogledaj statistiku..lik siluje..dao bi i ja amater 17 koševa ili 19 da ovoliko šutam

Latvija

Srbija:

Meni samo nije jasno,zasto si se toliko nakanio da pises kada pojma nemas,pa ispucaju oko 15 lopti,sta treba kada Bryant ispuca 30-40 da Lakersi izgube utakmicu i da ispadnu iz NBA-a za narednih 60 godina,pa covjece jel ti vidis da oni jedini obavljaju posao,i kako igrati timski ako niko treci ni ne zna igrati,pokazalo se da samo Perisic osim njih dvojice moze pogoditi sut iz vana ! Ovi ostali veze nemaju,ovo je nenormalno i nevidjeno,pa kada gledas Slovence udje im Nachbar s klupe,a nama Edin Bavcic,covjek zivi u nekom svom svijetu,isto kao da je ne daj Boze retardiran..
eto ja nemam pojma...ti imas i sve ok..
uspoređuješ bryanta i teletovića ili ti ga još gore đedovića :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

ja samo od početka hoću reć da je ovaj tim limitiran i ako ne igraju obranu i timski mogu zaboraviti pobjedu ijednu na ovom natjecanju.. :arrow:

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 06 sep 2013, 14:06

@Kevin,ali pises kao da hoces da kazes da bi bilo bolje da Teletovic i Djedovic ne uzimaju najveci broj suteva,da ih ne uzimaju mi bi bili na -40 protiv svake ekipe,jos Teletovic morao Krstica cuvati u odbrani (To je odlicno odradio).Pa kasnije izubijan isao u napad i sad' ti ocekujes da ce zabiti 40 koseva,hoce malo sutra,ali danas dobijamo Crnogorce i jos uvijek moze proci ovu grupu,ja se nadam,mi,Srbi i Latvijci..

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 sep 2013, 14:12

Metanor je napisao/la:@Kevin,ali pises kao da hoces da kazes da bi bilo bolje da Teletovic i Djedovic ne uzimaju najveci broj suteva,da ih ne uzimaju mi bi bili na -40 protiv svake ekipe,jos Teletovic morao Krstica cuvati u odbrani (To je odlicno odradio).Pa kasnije izubijan isao u napad i sad' ti ocekujes da ce zabiti 40 koseva,hoce malo sutra,ali danas dobijamo Crnogorce i jos uvijek moze proci ovu grupu,ja se nadam,mi,Srbi i Latvijci..
Ja sam za da uzimaju normalan broj šuteva bez silovanja i soliranja..
i po 10put ponavljam bez timske igre ova ekipa je limitirana i neće postici nista

i mislim da nema potrebe da đedović igra baš po 38 ili 39 minuta, jel tako?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2013, 14:13

Metanor je napisao/la:@Kevin,ali pises kao da hoces da kazes da bi bilo bolje da Teletovic i Djedovic ne uzimaju najveci broj suteva,da ih ne uzimaju mi bi bili na -40 protiv svake ekipe,jos Teletovic morao Krstica cuvati u odbrani (To je odlicno odradio).Pa kasnije izubijan isao u napad i sad' ti ocekujes da ce zabiti 40 koseva,hoce malo sutra,ali danas dobijamo Crnogorce i jos uvijek moze proci ovu grupu,ja se nadam,mi,Srbi i Latvijci..
Normalno je da uzimaju najveci broj suteva, ali nije normalno da uzimaju tolike suteve kad im je sut 30% u najboljem slucaju...slobodno koji pas vise u akciji, nek lopta kruzi nece se ispuhati ako je koji igrac vise dodirne...zar nije bolje sutati kad si sam nego preko ruke??

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 sep 2013, 14:15

Dajte kakav link dobar da pogledam i ja pogledam ove naše nesretnike...mada se tu skoro pa nema sta vidit kolko mi se čini...hvala unaprijed
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

TonnyMontana
Kontakt:

Post Postao/la TonnyMontana » 06 sep 2013, 14:16

staragarda je napisao/la:Dajte kakav link dobar da pogledam i ja pogledam ove naše nesretnike...mada se tu skoro pa nema sta vidit kolko mi se čini...hvala unaprijed
imas na ftv a ako nemas ftv onda mozes na streamhunter.eu ili na netraja.net
Interista al 100 %

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 06 sep 2013, 14:17

ja se nadam,mi,Srbi i Latvijci..
Tim redom :mrgreen:

TonnyMontana je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Dajte kakav link dobar da pogledam i ja pogledam ove naše nesretnike...mada se tu skoro pa nema sta vidit kolko mi se čini...hvala unaprijed
imas na ftv a ako nemas ftv onda mozes na streamhunter.eu ili na netraja.net
http://www.profreetv.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.