Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Nemoj Markovica,molim te...Vidjeli smo njegovo znanje kao trenera prije nekoliko godina...kinder_jaje je napisao/la:Po meni treba podmladiti repku jer ovi igraci sto vec igraju nisu nista bolji neg ova nasa djeca i mislim da bi se bar vise trudili i zalagali na terenu .Igrac koji meni najvise smeta je Gordic,ajd nije toliko los u odbrani ali brate ti 10 godina igras kosarku a ne mozes tri puta da pogodis tricu a sam na sutuSinanovic je isto taraba i ne znam sta taj covjek trazi na ovom EP odbija se od Katica ko da ima 30 kg
Bavcic po meni nikad i nije bio za repke al et...Postaviti Markovica za selektora i podmalditi repku i krenuti od pocetka jer ovo ne vodi nicemu
Sinanović, Sutalo, Mašić, Bavcic OUTfanatic je napisao/la:To mi najvise smeta na ovom eurobasketu. Jednostavno se moralo nac' mjesta barem za Nurkica, ako ne i za Buzu. Mogli su da budu taj 11 i 12 igrac(ionako vise od 7-8 i ne igra) pa da skupe dragocjeno iskustvo. Od Bavcica tesko da bi mogli bit' gori..sigurnoable je napisao/la:Ne treba nama ni Wright ni Lance williams, mi imamo Nurkica, Vrabca mladog Djedovica i Emira Sulejmanovica.Ovim igracima ako se da sansa i skupe odredjenu kolicinu iskustva mi mozemo da budemo jedni od favorita na eurobasketima ali to ozbiljno govorim
NEZALAGANJE je napisao/la:Nemoj Markovica,molim te...Vidjeli smo njegovo znanje kao trenera prije nekoliko godina...kinder_jaje je napisao/la:Po meni treba podmladiti repku jer ovi igraci sto vec igraju nisu nista bolji neg ova nasa djeca i mislim da bi se bar vise trudili i zalagali na terenu .Igrac koji meni najvise smeta je Gordic,ajd nije toliko los u odbrani ali brate ti 10 godina igras kosarku a ne mozes tri puta da pogodis tricu a sam na sutuSinanovic je isto taraba i ne znam sta taj covjek trazi na ovom EP odbija se od Katica ko da ima 30 kg
Bavcic po meni nikad i nije bio za repke al et...Postaviti Markovica za selektora i podmalditi repku i krenuti od pocetka jer ovo ne vodi nicemu
Znas sta govori?Govori da se Srbija opustila i pocela razmisljati da je gotovo,a ne da smo mi nesto bolje igrali bez Mirze...ronweasley je napisao/la:@sigurnoable
Baš ocm. Slušam danas time-out naših, Aco drži riječ a U POLA TIME-OUTA Mirza se nešto ubacuje i govori nešto u fazonu:"Ništa, idemo ponovo, crtaj akciju ponovo." Pa jarane ko je tu trener? Nije ni čudo da smo u qrcu kad imamo 2(možda i više) selektora u repki. Ne može tako. Ne mogu dvije žene za jedan šporet nikako. Nikad nije išlo tako, niti će kad ići. Ili što kažu, puno baba, kilavo dijete.
To je OSNOVNO što se mora mijenjati. Mora se znati ko je vođa tima, ko kosi a ko vodu nosi. Pa i kod Sabeta smo imali jednog lidera jbmu miša. Nije to bio Sabe, nego Mirza, ALI JE BIO SAMO JEDAN. A ovako minimalno dva lidera, selektora. Ne može.
I znam da je možda apsurd, ali repka je danas svoje najbolje minute imala KAD MIRZA NIJE BIO NA PARKETU. Ne kažem da ne treba da igra, da se ne zakače neki za ovu rečenicu. On je naš najbolji igrač, to stoji. Ali ČINJENICA da smo bolje igrali bez njega nego s njim na parketu ipak nešto govori.
Sta ta cinjenica govori tacno da mi je znati? Tele je bio danas dupliran u dosta akcija, znaci dva igraca na jednog, on sam je stvarao prostor za ostale igrace, ali akcije nije bilo, nema saigrace koji znaju iskoristiti prostor, koji znaju uci u duel i stvoriti sansu izuzev Djedovica, koji to jako dobro radi ali ima preslabu zavrsnicu. Djedovic jednostavno sve sto dobro uradi u odbrani, to nazalost nerezonskim sutevima pokvari i tako ukrug, pored cinjenice da je danas bio jedan od najboljih, jer su Gordic, Masic, Sinanovic i Bavcic presmjesni igraci za profesionalnu kosarku.ronweasley je napisao/la:
On je naš najbolji igrač, to stoji. Ali ČINJENICA da smo bolje igrali bez njega nego s njim na parketu ipak nešto govori.
Ma znam to, ali ako je tako zašto onda svaka prokleta akcija ide na Mirzu, koji već sad poslovično traži da mu se isprazni strana, da igra prema čeonoj liniji? Pa ima i drugih akcija i drugih igrača, pobogu. Dobro eto, nek se igra isključivo na Mirzu, to nam i jeste bila jedina šansa na prvenstvu od samog početka, ali taj Mirza je mogao birati druga riješenja, a ne svaki put isto. Koliko puta si ga juče i danas vidio da se izvukao na trojku, na poludistancu? Urijetko.DonCorleone je napisao/la:Sta ta cinjenica govori tacno da mi je znati? Tele je bio danas dupliran u dosta akcija, znaci dva igraca na jednog, on sam je stvarao prostor za ostale igrace, ali akcije nije bilo, nema saigrace koji znaju iskoristiti prostor, koji znaju uci u duel i stvoriti sansu izuzev Djedovica, koji to jako dobro radi ali ima preslabu zavrsnicu. Djedovic jednostavno sve sto dobro uradi u odbrani, to nazalost nerezonskim sutevima pokvari i tako ukrug, pored cinjenice da je danas bio jedan od najboljih, jer su Gordic, Masic, Sinanovic i Bavcic presmjesni igraci za profesionalnu kosarku.ronweasley je napisao/la:
On je naš najbolji igrač, to stoji. Ali ČINJENICA da smo bolje igrali bez njega nego s njim na parketu ipak nešto govori.
Znaci da pojasnim, za nase provale na ovom EP-u su glavni krivci:
1) igraci koji nisu dovoljno spremni i nedostatak kvaliteta (Sinanovic, Gordic, Bavcic, Masic- jel treba jos?)
2) selektor koji ocigledno dan danas ne zna da mi na najlaksi moguci nacin primamo poene (preslabi u odbrani) i jos jednom selektor, koji nije izplanirao barem dvije akcije na parketu. Akcija i taktika su u kosarci poed igrackog kvaliteta esencijalni dio formule za uspjeh
3) nedostatak discipline, dje Teletovic vodi kolo ispred Petrovica, za sto je Petrovic glavni krivac, koji tako nesto uopste dopusta.
Mada da budem iskren, to ne objasnjava kako Masic baca dvije trice zaredom i fula obadva puta, kako Wright danas cetiri puta trazi zavrsnicu i cetiri puta fula uz sjajnih 0 bodova. To ne obsnjava Gordica koji neometano baca trice i sve fula. To ne objasnjava da na kraju utakmice od 7 slobodnih bacanja svega jedan ubacimo. To ne objasnjava djelimicno hekticno odigrane akcije i nepotrebno gubljenje lopti. To po meni jedino rezultira iz manjka kvaliteta a nikako radi Teletovica druze. Treba biti realan do kraja i reci da jedino Teletovic i Djedovic odskacu od ostalih, iza njih Kikanovic i Wright i onda dugo nema nista.....i tu lezi najveci problem.
Ma slazem se stobom oko mirze samo ne kontam zasto mislis da djedovic pumpa statistiku ?ronweasley je napisao/la:@grgr
Nema prijatelju nikakve potrebe za sarkazmom. Stvarno.
Gledam na ovo što je objektivnije moguće. U porazu od Latvije Đedović je bio najbolji igrač BiH, što sam i napisao po završetku te utakmice. Dok su ga mnogi ovdje napadali, ja sam ga branio.
Kažu Mirzu udvajali pa nije mogao? A u trećoj četvrtini je mogao? Da "nije mogao disati od protivnika", valjda ne bi mogao ni tu treću četvrtinu.Ali ne. Jednu četvrtinu je izgledao kao da može šta hoće na terenu, razgrnuo Latvijce. U ostale tri ništa. Možda je bio umoran, ali to nas vraća na pitanje njegove fizičke spreme? Zašto se nije bolje pripremio za EURO? Zašto je dozvolio da dođe tu na ovako niskom nivou pripremljenosti?
Ali dobro, sad je ionako svejedno. Lako je biti general poslije bitko. Bezveze mi sad tu trunimo.
Nedostaje mu i mozak.Uz šut najvažnija stvar za jednog košarkaša.Greivis je napisao/la:Djedovic je bolji igrac od Teletovica. Prije bi on trebao igrati NBA ligu. Jedino sto mu nedostaje je sut. Inace, miljama daleko od ostalih sto se tice odbrane. Izuzetno brz, i odlican atleta. Pogotovo sto je "bijeli" igrac.
mozak u nekim situacijama, nekada ruku na srce zna postupiti pametno, nije mu bas svaka odluka glupa ali sut mu fali toliko da se ne moze opisati, da ga ima borile bi se za njega najvece ekipeLBJ MVP je napisao/la:Nedostaje mu i mozak. Uz šut najvažnija stvar za jednog košarkaša.Greivis je napisao/la:Djedovic je bolji igrac od Teletovica. Prije bi on trebao igrati NBA ligu. Jedino sto mu nedostaje je sut. Inace, miljama daleko od ostalih sto se tice odbrane. Izuzetno brz, i odlican atleta. Pogotovo sto je "bijeli" igrac.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.