EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

slobodnjak
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la slobodnjak » 05 sep 2013, 21:30

Ma dobro ,realno svi znamo da nam je prva utakmica bila i odlučujuća.Šta se moglo očekivati protiv Srba koji su odigrali ono sinoć.Danas su ljudi odigrali koliko im je trebalo za pobjedu,poveli razlikom koju ne možemo stići i onda mirno priveli utakmicu kraju.Bolji su od nas za klasu to je činjenica.Ja npr.mislim da ćemo tek vidjeti od koga smo danas nadigrani.Mi imamo 2 igrača za vrh Evro košarke i to je to.Premalo za ovo prvenstvo.da je bar dobiti Crnu Goru i Makedonce.A onda sa Litvanijom ko zna.Iako sumnjam ,ali sportski se nadati.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 sep 2013, 21:31

Ja nisam ocekivao nista od ovog EP-a cak sam protestvovao zbog toga sto smo zadnji poceli sa pripremama i rekao sam da imaju sad uslove kao i ostale rep. ali su me pojedini forumasi ubjedjivali da to nema nikakve veze sa igrama na EP-u..Cinjenica je da Nihad i Teletovic nesto igraju ostali se trude i ne trude znaju i ne znaju i mislim da jedva cekaju kuci da idu..Najsmjesnije i najzalosnije mi je kad trener protivnicke ekipe zovne tajmaut i onda ne prica nista o nasoj rep u smislu zaustavite ovoga ili onoga jer nemaju koga da izdvoje iz tog sivila..
Nemanja Gordic jedini oborio glavu danas kad je bila nasa himna mislim drago mi je za multikulturalnost u nasoj rep. ali ne volim kad se ne gine za dres,grb..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 sep 2013, 21:32

Tele hipster. :lol:

Losi smo mi ba, nesto pokusavamo, nesto nam prolazi ali kada ti zicer promasis, kada imas cisto polaganje i ti ne ubacis lotpu u kos, onda ni ne mozes ocekivati nista vise od casnog poraza.
No da budemo optimisti, idemo dobiti naredna tri meca i upadamo u drugi krug. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2013, 21:48

BIHfan je napisao/la:Koja ste vi sramota za covjecanstvo, kakve samo psovke se ovdje prozivaju. Nikakvog ljudskog razuma, mentalitet najgori moguci. Gadan smo narod Boze dragi, nije ni cudo sto je ovaj prostor na Zemlji obiljezen ratovima.

Shvatite da nemamo bolje i da je to to, kako bi zivjeli sa cinjenicom da zivite u San Marinu i da se nervirate za njihove nastupe gdje je poraz do poraza.
Sve pametnjakovici i strucnjaci zivi, doktori nauka i akademici sto sportsi sto politickih nauka.

Kako je tesko skontat da nemamo kvalitet a i Aco je napravio ogromne greske tokom priprema a i sistem je katastrofa. To vise nigdje ne funkcionise, run n gun u Evropi ma daj.

Da su danas pobijedili bili bi Bogovi, a posto su izgubili onda udri po familiji.

Nadam se da ce moderacija napokon krenut sa ciscenjem ovog smeca i da ce fino i propisno banovat vecinu ovih pljuvatora na forumu.
Odličan ;)

Igra nam se zasniva na trici, a naša tri najbolja igrača su Teletović, Đedović i Wright. Hajmo sada malo logike.

Godina 2013, ne igramo odbranu. Latvija nas je pojela i sada je kao Aco kriv? Naravno, Aco je dopustio centru Latvije da je sam ispod obruča 10x, da sam uzima tricu itd.
Srbija ima taj inat da odigraju najbolje kada je najteže.

Imamo tri igrača i to je sve. Čim nismo dobili Latviju šanse za drugi krug su pale u bunar.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 05 sep 2013, 22:02

htcxone je napisao/la:nas problem je mentalitet koji je nasa fudbalska repka probila, promjenila
dok god kosarkasi taj momentum ne promjene, dok u svojim glavama ne shvate sta mogu i sta zele, nikad nece nista napraviti :)

Pogledajte nase igrace protiv Brazila npr. kada u jednoj akciji miske i edo petama se igraju sa brazilcima.... ;)
Potpuno se slažem sa ovom konstatacijom,izuzev fudbalera naši košarkaši,a da ne spominjem seniore u rukometu,nemaju tu mentalnu snagu kao fudbaleri.Znači da vjeruju u sebe i ostatak ekipe,to na žalost nije slučaj u ovoj košarkaškoj reprezentaciji!A ovi što sada pljuju po momcima trebao bi ADMIN pokloniti trajni ban,i ja sam razočaran,ali bože moj to nije razlog za primitivizam i pljuvanje.Ako sada ADMIN ne stane u kraj ovima pljuvačima bojim se da ovaj forum gubi svoj smisao.Poz za sve normalne forumaše
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 sep 2013, 22:05

htcxone je napisao/la:nas problem je mentalitet koji je nasa fudbalska repka probila, promjenila
dok god kosarkasi taj momentum ne promjene, dok u svojim glavama ne shvate sta mogu i sta zele, nikad nece nista napraviti :)

Pogledajte nase igrace protiv Brazila npr. kada u jednoj akciji miske i edo petama se igraju sa brazilcima.... ;)
Ne, nije ni fudbalska jos probila, probit ce kad se plasira (kad se zavrse kvalifikacije), a ne ovako unaprijed.
Vidio se nas mentalitet protiv USA na Kosevu tako da ne uzdizete previse stvari onakve kakve jesu/nisu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 sep 2013, 22:10

BIHfan je napisao/la:
Ne, nije ni fudbalska jos probila, probit ce kad se plasira (kad se zavrse kvalifikacije), a ne ovako unaprijed.
Vidio se nas mentalitet protiv USA na Kosevu tako da ne uzdizete previse stvari onakve kakve jesu/nisu.
Upravo to.....

I jednom sam pitao, i opet pitanje za sve ove koji kažu fudbalska stabilnija, ima veći pobjednički mentalitet od košarkaške reprezentacije, kako je to sad fudbalska ispred košarkaške repke, ako je ova druga bila 8 puta na završnici i jednom među osam najboljih, a fudbalska niti jednom? Stvarno se pitam ko je lud ovde.....
Pa košarkaši su bili pobjednici i mentalno jaki u kvalifikacijama. Fudbalska repka isto za sada u kvalama jaka. Sad mi nije jasno kako košarka naša odjednom ispod fudbala.... :D
Meni fudbal jeste najdraži sport , samo pokušajmo biti realni..... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 sep 2013, 22:11

Mi se previše izvlačimo na taj naš mentalitet, ja bi to prije nazvao nekvalitet, ništa fudbalska repka nije prevalila, jednostavno je jača od svih ekipa u grupi i pobjeđuje ;) Kad dođe SP i kad krenu porazi zbog nekvaliteta mnogi će ponovo početi priču naš jbni mentalitet ;)

I u košarci kad budemo imali 6-7 dobrih Euroligaških igrača u rosteru, pričaćemo kako smo prevalili taj naš luzerski mentalitet, a ustvari smo samo ojačali ;) Što niko u kvalama kad smo u zadnjim napadima dobijali Gruziju i Latviju o našem luzerskom netalitet, nego smo ga bili prevalili, izbrisali famoznu treću četvrtinu itd.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 05 sep 2013, 22:13

emil02in je napisao/la:

Potpuno se slažem sa ovom konstatacijom,izuzev fudbalera naši košarkaši,a da ne spominjem seniore u rukometu,nemaju tu mentalnu snagu kao fudbaleri.Znači da vjeruju u sebe i ostatak ekipe,to na žalost nije slučaj u ovoj košarkaškoj reprezentaciji!A ovi što sada pljuju po momcima trebao bi ADMIN pokloniti trajni ban,i ja sam razočaran,ali bože moj to nije razlog za primitivizam i pljuvanje.Ako sada ADMIN ne stane u kraj ovima pljuvačima bojim se da ovaj forum gubi svoj smisao.Poz za sve normalne forumaše
Kod nas ti je to tako uvijek. Nadam se da neće sutra biti potrebe da ti ovi isti ljudi to demonstriraju na nogometnom primjeru. Nikad ne treba vrijeđati i ponižavati momke koji nas predstavljaju u Europi i svijetu. Ti ljudi nose naš grb, od malena igraju sport koji su izabrali i dosegli su određeni nivo.

Istina, treba reći da su podbacili, ukazati ovako forumaški na neke greške. Ali vrijeđati, doticati se raznih članova porodice pokazuje samo kulturu ljudi. Nažalost pa kod nekih forumaša ne vrijedi ona ispeci pa reci.

Savjetujem mnogima da ne pišu za vrijeme utakmice ili neposredno nakon iste. Ohladite glavu. Isto, oni koji nikad nisu bili dio nekog sportskog kolektiva i aktivno se bavili određenim sportom, ne bi trebali tolike vazove bacati na određenim temama. Tema s tim gubi smisao, i ponekad oni forumaši od kojih možeš nešto i pametno pročitati i s njima diskutovati, "upadnu u sivilo", koje sam spomenula ranije. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 sep 2013, 22:16

PA KAKO JE MOGUCE DA RICE ZA CRNU GORU BUDE NAJBOLJI IGRAC,DA JE DRAPER JEDAN OD GLAVNIH IGRACA HRVATSKE I USPUT MEDJU NAJBOLJIM U OVA DVA KOLA IGRACA NA EURU,O MCCALEBU NE BIH TORISIO RIEJCI UOPSTE SVI SVE ZNATE ,PA KAKO JE MOGUCE MAJKU MU DA SAMO MI IMAMO CRNCA KOJI JE IMO UCINAK OD 3 IZGUBLJENE LOPTE PA DAJ BAAA PETROVICUUU
=\_1921_/=

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2013, 22:20

Bosna i Hercegovina nema lidera na parketu. Mirza Teletović, koliko god bio dobar košarkaš nije pravi lider. Na ovakvim takmičenjima vidimo tek velike mane koja posjeduje naša reprezentacija. Nema ovo veze što je Mirza kao nespreman, džabe da je na 200% ako su ostali igrači limitirani. Doveli smo novog košarkaša na centarsku poziciju, koji se nažalost povrijedio. Nekako sam ubjeđen da bi dobili Latviju da je on bio na 100% ali možemo sada danima pisati o tome šta bi bilo kad bi bilo.

BiH također nema širinu koja je potrebna za EP. Igrači koji ulaze sa klupe nisu tako veliki kvalitet za dobijanje ozbiljnih reprezentacija.

Navijači su, kao i obično najsvjetlija tačka svega što je povezano sa BiH.

@Invincible

Što nisi tako pisao o Wrightu u kvalifikacijama?

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 05 sep 2013, 22:21

invincible1921 je napisao/la:PA KAKO JE MOGUCE DA RICE ZA CRNU GORU BUDE NAJBOLJI IGRAC,DA JE DRAPER JEDAN OD GLAVNIH IGRACA HRVATSKE I USPUT MEDJU NAJBOLJIM U OVA DVA KOLA IGRACA NA EURU,O MCCALEBU NE BIH TORISIO RIEJCI UOPSTE SVI SVE ZNATE ,PA KAKO JE MOGUCE MAJKU MU DA SAMO MI IMAMO CRNCA KOJI JE IMO UCINAK OD 3 IZGUBLJENE LOPTE PA DAJ BAAA PETROVICUUU
Zap'o nas sakatiji crnjo. :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 sep 2013, 22:22

stole8455 je napisao/la:
al mi je strasno zanimljivo kako uvijek dobro igramo kad gubimo 15-20 razlike, i onda kad to treba prelomit i uvuc u neizvjesnu tekmu opet (vratit na 7-8) mi stanemo. Nikakve ideje, ruke utrnu, niko do kosa ne moze
Tad igraš bez pritiska, znaš da ne može gore. Čim iz takve neorganizovane igre treba uletiti u neki sistem, tu se sve raspada.
a bas naprotiv, meni se ucini da bas tad imamo neki sistem u igri. Ne zuri se u napadu, ne sutaju trice sa 8 metara, trazi se bolje postavljeni igrac, odigra i po koja tranzicija... i onda kad se malo smanji prednost jednostavno se napusti taj mirniji stil igre i pocinju ispucavanja, kao i greske, ispadanje lopte, pogresni pasovi i protivnik opet ode..kazem ja , razumijem da se i protivnik malo uozbilji, ali pricam o postavci naseg napada. Bas sam pratio, na minuse 15 idu postavljeni napadi na najboljeg igraca, na minus 8 i lopta za nas idu divljanja prvo Teletovica 2x pa onda mora i Djedovic...i to je isto primjetno, ako Tele dvije sutne treci napad ostali ne moraju ni ici gore, a protivnik ostale ne mora ni cuvati, to je Djedovicev sut i njegova lopta. :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 05 sep 2013, 22:23

Sad će drvlje i kamenje, al najbolja igra je bila dok je Mirza mahao peškirom. :geek:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 05 sep 2013, 22:33

I gdje je ta famozna zastava ?
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 05 sep 2013, 22:34

stole8455 je napisao/la:Sad će drvlje i kamenje, al najbolja igra je bila dok je Mirza mahao peškirom. :geek:
To sam i ja primjetio. Mada u tim trenutcima Srbija uopste nije igrala ...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 sep 2013, 22:38

Teletovic totalno nezainteresiran kad bi trebo da on preuzme odgovnorst njega nigdje,stavi ti naocale glumi hipstera to je najbitnije,svaku repku prva zvijezda vuce prema pobjedi,vucevic CG,bogdanovic i tomic hrvate,krstic i markovic srbe,mccaleb makedonce samo nas NBA ZNAALAC nestane u po utakmice,eeee moj teletovicu

ZAR JE MOGUCE DA NEMAMO BOLJEG IGRACA OD BAVCICA DA MU POSALJEMO POZIV..

O wrightu sam rekao dovoljno gore,tolko amerikanaca koji se mogu pozvat a mi nadjemo wrighta koji je strsan igrac kad treba trpat latviju,gruziju i ostale velesile kad ga se stisne u odbrani nidje ga na terenu

Đedoviću svakacast i za borbenost i za pokazano prakticno sam nas je spasio katastrofe,da su ostali manje retardrani mogli smo mozda i do prekoreta

Kikanovic solidno nije se ni moglo ocekivati vise od njega

GORDIC OCAJ OCAJA,JA KOLKO SAM IZBROJAO IMAO JE 6 IZGUBLJENIH LOPTI SAMO U PRVOM POLUVREMENU PA DA GA ....S PLAYMAKER SI NISI CENTAR KOJI PREVODI LOPTU NA DRUGU POLOVINU

Perisic solidno odradnjen poso dao dvije trice od njega se i ne ockeuje vise

Masic se borio ali nista vise od toga nije napravio

Sinanovic premalo igro da bi nesto mogo napravit

PASALICU SVAKA CAST POKAZO JE VISE ZA 10 MIN NEGO WRIGHT I GORDIC ZAJEDNO ZA 20
=\_1921_/=

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 05 sep 2013, 22:44

Svaka čast Slovenijo!Onako se igra za svoju zemlju!Naše balerine nek idu u tri p.m.!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2013, 22:48

jbg ovi bh slovenci rasturaju....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2013, 22:50

Fudo je napisao/la:Najgori Srbi kod naz uz Wrighta koji je ocajan bio
hebo me pas ako ti znaš ko su Srbi...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 3 gosta.