EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

BaDa12
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la BaDa12 » 05 sep 2013, 20:36

Jako sam jučer bila potresena zbog igre reprezentacije, više nego zbog poraza kao poraza. Čim prije priznamo, to bolje: naša igra ne postoji. Čekamo dva-tri igrača, ako njih nema, nema ničeg drugog. Istina, naša igra nije ni postojala prošle godine kad smo pobjeđivali Gruziju, Rumuniju, ali smo euforijom nadomjestili to.
Svi smo očekivali da će se za godinu dana nešto uraditi da spremniji odemo na EP (kakav je i plan bio), ali ekipa koja je jučer pregažena od Latvijaca nije pokazala nikakav napredak.

Čak, bolje po nas da je kojim slučajem EP bilo 7 dana nakon završetka kvalifikacija, tad bi nas još držala euforija. Tad ne bi bilo čudno ni da pobjeđujemo ni gubimo. U prvom slučaju tu bi razlog bio polet, euforija koja nas tjera, Wright koji je tad bio rođeniji Bosanac od pola stanovništva; u drugom slučaju razlozi bi bili kratka klupa, umor, manjak kvalitete. Ali, baš je ova godina dana bila potrebna da se ovi drugi razlozi riješe. Da se nađu igrači koji će odgovoriti zadatku, da se dovede sklad u ekipi, da se igrači bolje pobrate. Godina je prošla, jedini plus koji ja vidim u KSBIH jesu mlađe ekipe, i naoko profesionalizam i sklad u savezu. Ekipa vidno ne štima, neko je nekome stao na žulj. Moguće da ćemo na kraju EP saznati šta je kočilo igrače.

Danas je Aco malo bolje birao i rotirao igrače. Dalibor je iskoristio svoje minute sa par poena, Muhamed je imao solidnu odbranu. Ostali s klupe.... :roll:
Nihad je bio maestralan u odbrani, valjda je ta ogromna potrošnja djelovala na poneku kratku ruku u napadu. Ali, i s tim je bio naš najbolji igrač.
Mirza, Mirza. Može on još bolje. Danas je bio bolji nego jučer, kada je bio ispod svih svojih mogućnosti na koje smo navikli. Istina je da jedan igrač može upasti u sivilo u kojem se nalaze suigrači, ali toliko da mašiš i čiste situacije, da ne skačeš kad možeš, i to sve protiv Latvije...
Mirza Teletović, igrač za kojeg se kaže da je naš najbolji igrač nakon vremena Nene Markovića, kojeg se smatra liderom ove generacije, koji je postigao mnogo u svojoj karijeri ne treba dozvoliti sebi da toliko "upadne u sivilo s ostalima".

Totalno su mi glupi komentari "šta se ima boriti, za koga, za Gordića, Mašića, Bavčića...?"
Ne. Mirza (i bilo ko drugi) se treba boriti za grb koji nosi, za himnu koju čuje prije utakmice, za one u dvorani, za ove pred TV-om :!: On je svjestan da se naša igra i previše oslanja na njega, i njegov zadatak je da bude prevaga koja će natjerati ostale da daju sve od sebe. Kažem, danas je bio znatno bolji. Vjerujem da će do kraja EPa imati jednu utakmicu u kojoj će mu se ruka osloboditi i pokazati sve ono što od njega (možda i previše subjektivno i ponekad bez osnove) očekujemo.

Ja sam uvijek za to da svi igrači budu prosjek, ali da se jednako, timski bore i tako dolaze do poena i spašenih lopti. Kad imate jednog ili dva igrača koja previše odskaču, i s kim gotovo da nemaju igrati, onda tu dolazi do raznih zapleta između njih, a najmanje na terenu. Na terenu lopta koga zadesi, taj i opuca, i tako do naredne prilike. To nikad neće biti košarka koju ću podržati, bez obzira na sve savremene, manje savremene trenere i metode.

Danas se isto previše (previše) srljalo. Mnogi su igrali kao na basketu, probavali horoke, nekakve glupe izbačaje iz okreta, gubili dobivene lopte u skoku. Dvojica se izbore za loptu, izbiju je, a onda nema ko da je uhvati i povuče kontru. U napadu su čas svi na vrh reketa, i centri kojih nemamo i bekovi koji ne mogu odgovoriti zadatku; a čas su svi pred košem, i ko treba i ko ne treba...
U nekim trenucima je samo još falilo da se krenu smijati i nabacivati protivnicima, te tražiti od najmlađeg među njima da ode nasuti flašu vode kod obližnjeg komšije na igralištu. Kasnije je djelovalo bolje, ali samo na trenutke.

Da li će biti bolje do kraja, ne znam. Bojim se prognozirati, jer kako je gospodin Dušan rekao, ovo je čudna ekipa i igra čudnu košarku.
Nadam se da ćemo do kraja vidjeti EKIPU, vidjeti uigrane akcije, dočekati da iskoristimo cijeli napad, da se odigra bar tri pasa prije ispucavanja lopte i da se ne igra kao djeca kad tek krenu saznavati za NBA igrače, pa se umisle.

Izvinjavam se na dužem postu, vjerovatno neću pisati do kraja prvenstva. Bar ne ovako dugo. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 sep 2013, 20:37

legenda reala je napisao/la:Aco je tu kao veliko ime samo da vrati košarku na pravi kolosjek tj. redovan nastup na Eurobasketu, kad budemo igrački ozbiljniji sigurno će to ispratiti i ozbiljniji selektor kod kojeg postoji riječ odbrana ;)
pa ima ovo smisla, samo brate neoprostivo je i selektoru i igracima onakav amaterizam u pojedinim trenucima juce i danas. prilikom jedne fule srbije onaj markovic stefan sa trice se zalijece na ofanzivni skok, a naša trojica na metar od koša samo stoje i cekaju da im se lopta odbije u ruke :roll:
nema potpisa

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 05 sep 2013, 20:44

slika

;)

Prosjecna i poprilicno limitirana reprezentacija. Nema se tu sta dodati. Mislim da nema potrebe da se psuje i vrijedja igracima i selektoru, oni za nesto vise jednostavno nisu sposobni. Pa jbt ne mogu da vjerujem da je jedan Bavcic reprezentativac. :roll:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 05 sep 2013, 20:48

Mozemo pisati i palamuditi koliko hocemo o igri, taktici, Aci, ... Cinjenica je jedna: Teletovic i Wright su totalno van forme. Samo jos Djedovic nesto gura al na prvenstvu je to nedovoljno. Stvarno sam mislio da Mirza moze biti nas Nowitzki, da vodi ovu grupu levata makar priblizno kao Dirk Njemacku al sam pogrijesio totalno .... Boze hajra 2 do 4 godine pa ne bi li se sastavila generacija prvaka. Potencijala je i vise nego dovoljno, vidjecemo. Ostaje Subota i nogometasi. Valjda oni ne ukake, al mentalitet poziva na oprez ....

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 sep 2013, 20:50

legenda reala je napisao/la: Wright prošle kvale igro za Cibonu, repka mu trebala za prodaju, obezbjedio ugovor u Rusiji, sad prije prvenstva potpiso sa Bambergom i boli ga k.... za reprezentaciju, imo bi on double-double da nema ugovora ja vam garantujem, ovako se čuva za narednu sezonu u Euroligi koja mu možda može obezbjediti i neki ugovor u NBA ligi :roll:
Mislim da kod njega griješiš, jer ipak čovjek u određenim predstavljanjima se predstavi i kao Bosanac i pokazuje ipak da je zavolio ovu zemlju i ljude (iako naravno vrlo malo provede vremena u BiH opšte).
Nije mi on taj karakter.
Duboki su problemi ovde u repki, teško je sve i pohvatat, otkrit šta zapravo ne funkcioniše. Skoro svi igrači su nam lošiji za jedno 30 % u odnosu na kvalifikacije...Nisu svi nekako toliko združeni da ostvare uspjeh. Na momente proradi inat samo. Najviše se osjetio kod Đedovića da igra srcem, da ne želi biti ponižen na terenu, želi jednostavno pokazat Bosanac sam i jaki smo, možemo. Vidi se po njegovom ponašanju da ima želju.
Kikanović isto ima želju i vidi se da ga nervira poraz. Edo se trudi, ali je limitiran. Peršić i Pašalić dobri i moraju igrat, Mašić sigurno može bolje. Ma Teletović može mnogo bolje. Sjajna je stvar što se on opet odazvao, znamo koliko se NBA igrača ne odazove repkama (iako ima i sjajnih primjera koji se skoro stalno odazivaju i daju sve od sebe). Međutim, relacija Mirza-Aco definitivno nije najbolja. Nekako tu samo što nije nešto puklo.
A kaže neko što Aco nije žešći, što ne opali šamar, pa da se Aco izdere na jednog igrača i da se ovaj naljuti sva naša javnost bi Acu proglasila krvnikom i tvorcem neuspjeha.

U suštini, ja i ti smo se jednom složili da je ova reprezentacija najuspješnija bh. repka i da se s njom treba ponosit, mislim generalno na košarkašku reprezentaciju. Ali vidiš li ti očekivanja naših ljudi....Oni su ubjeđeni da smo mi trebali pregazit Latviju (čak i danas nakon nove pobjede Latvijaca). Oni su ubjeđeni da je Srbija prosječna reprezentacija. Pa trebali tu šta dalje pričat? Mislim presmiješne su to stvari.
Imaš primjer isto u fudbalu, gdje smo već u Brazilu, iako još ima utakmica da se igra. A ako se i tamo plasiramo bit će opet što smo tamo protiv nekog izgubili. Nikad ovaj narod ne možeš zadovoljit, jedna masa ljudi samo sjedi i izmišlja priču i uspjeva je čak i u medije plasirat. A velika masa ljudi toj grupici i povjeruje.

Velika je greška ove reprezentacije što se plasirala na prvenstvo, ko da to ljudi ovde zaslužuju da se neka reprezentacija naša u bilo kojem sportu plasira na veliko takmičenje. Plasiraš se na neko takmičenje i duže ti majka završi na pazaru, duže ti je psuju....Duže te kude...... ;)
Iako s druge strane naravno da ima dosta stvari u ekipi i našoj igri koje se moraju analizirat i koje jesu za kritiku, ali zaključke ću tek donosit nakon naredne dvije utakmice....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBang » 05 sep 2013, 20:55

Vjecni optimista, aleksandar aco petrovic

A u biti i on sam zna da nas nema nigdje vise

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 sep 2013, 20:58

BigBang je napisao/la:Vjecni optimista, aleksandar aco petrovic

A u biti i on sam zna da nas nema nigdje vise
A svi bi mu jeb.avali majku da je pesimista
tako i treba biti uvijek treba imati optimizma

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 sep 2013, 21:01

Koja ste vi sramota za covjecanstvo, kakve samo psovke se ovdje prozivaju. Nikakvog ljudskog razuma, mentalitet najgori moguci. Gadan smo narod Boze dragi, nije ni cudo sto je ovaj prostor na Zemlji obiljezen ratovima.

Shvatite da nemamo bolje i da je to to, kako bi zivjeli sa cinjenicom da zivite u San Marinu i da se nervirate za njihove nastupe gdje je poraz do poraza.
Sve pametnjakovici i strucnjaci zivi, doktori nauka i akademici sto sportsi sto politickih nauka.

Kako je tesko skontat da nemamo kvalitet a i Aco je napravio ogromne greske tokom priprema a i sistem je katastrofa. To vise nigdje ne funkcionise, run n gun u Evropi ma daj.

Da su danas pobijedili bili bi Bogovi, a posto su izgubili onda udri po familiji.

Nadam se da ce moderacija napokon krenut sa ciscenjem ovog smeca i da ce fino i propisno banovat vecinu ovih pljuvatora na forumu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 05 sep 2013, 21:08

ennis je napisao/la:
propuh je napisao/la:Realno odavno mi losiji tim nismo imali jbg pomiriti se treba do kraja nam sljeduju sve porazi :cry:
Sto prije to prihvatimo lakse ce nam biti.
Ovaj tim nije losiji od Neninog bar smo se plasirali bez problema,nas zezaju ocekivanja i nafuravanja ovo je nasa realnost
Sreća pa su digli broj ekipa sa 16 na 24 :mrgreen: Jedino još Farska ostrva da se plasiraju pa da ukinu biko kakve klafikacije.

filip13 je napisao/la:u slučaju pobjede svi ovi igrači koje sad na forumu skoro svi pljuju biti će proglašavani maltene nacionalnim herojima,čudan smo mi narod,vrlo čudan
Koje crne pobjede, kad, gdje i s kim? :roll:

Mislim da kod njega griješiš, jer ipak čovjek u određenim predstavljanjima se predstavi i kao Bosanac
Dosta što nas ljudi smatraju za divljake, još da misle i da smo crnci 8-)
Zadnja izmjena: stole8455, dana/u 05 sep 2013, 21:13, ukupno mijenjano 2 puta.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 sep 2013, 21:13

BIHfan je napisao/la:
Shvatite da nemamo bolje i da je to to, kako bi zivjeli sa cinjenicom da zivite u San Marinu i da se nervirate za njihove nastupe gdje je poraz do poraza.
Sve pametnjakovici i strucnjaci zivi, doktori nauka i akademici sto sportsi sto politickih nauka.
ali mi to nismo. Manje vise mi smo sportska nacija iako nasa djeca nemaju uslove da treniraju ! Kad je to neki kosarkaski tim San Marina imao prvaka Europe ? Kad je San Marino pravio ovakve fudbalske rezultate kao sto ih mi pravimo. Shvati da nasa raja nema nista u zivotu osim uspjeha nekog sportskog kolektiva, s vremena na vrijeme ! Shvatas da se ovdje ljudi poistovjecuju sa svojim klubovima/reprezentacijama :?: :!:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 sep 2013, 21:15

Imamo talenat,imamo zelju al nemamo uslove.Da su nam uslovi i pola dobri kao u Lihtenstajnu danas bi ovdje pricali kako smo ih oderali -10.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 sep 2013, 21:17

Mislio sam da napokon nesto mozemo uradit, da necemo biti kanta za nabijanja ali prevario sam se. Definitivno, ovdje ima dosta igraca koje treba otjerat iz repke, uz duzno postovanje. Siguran sam da cemo ove ostale tekme protiv ex yu ekipa dobit ali da ce nas Latvija ukopat. Nista ljudi, ovo do kraja ispratit, navijat i nervirat se :mrgreen: drugacije ne mozemo. Cekat sljedece prvenstvo.

Imaju li kvale za svjetsko? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 05 sep 2013, 21:17

Otelo je napisao/la:Imamo talenat,imamo zelju al nemamo uslove.Da su nam uslovi i pola dobri kao u Lihtenstajnu danas bi ovdje pricali kako smo ih oderali -10.
Nemoj mi reći da Makedonci imaju neke uber bolje uslove, ili Gruzini, eno ih ratovali nema 5 godina...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 sep 2013, 21:17

al mi je strasno zanimljivo kako uvijek dobro igramo kad gubimo 15-20 razlike, i onda kad to treba prelomit i uvuc u neizvjesnu tekmu opet (vratit na 7-8) mi stanemo. Nikakve ideje, ruke utrnu, niko do kosa ne moze dobacit, bacanja se fulaju, lopte ispadaju- jednostavno nema mu.da u reprezentaciji, nema borbenosti pored toga sto naravno nema ni grama kvaliteta mimo Teletovica i Djedovica.
istina da Srbija ima taj problem da im se protivnici cesto vrate u tekmu iako Duda stalno pizidi na to, ali nije to samo situacija protiv Srbije. i na ovim pripremama pred EP smo stizali vise puta prednost, ali kad treba prelomit nista.

kad gubimo igramo postavljene napade, ne zurimo nigdje, ne srljamo i to logicno dadne rezultat. Cim pocnemo stizat vratimo se na nasu igru, Tele 2 suta iz nemoguce, pa onda Djedovic jedan iz jos gore...i to je to- ode 3-4 napada i eto protivnika opet na +10. Umjesto da nastave u istom ritmu mi predjemo na onaj stil igre koji je i donio tih minus 15 ili minus 20 i logicno da ce rezultat opet biti isti.

danas zadnjih 5-6 minuta prve cetvrtine, ja gore diletantske kosarke u svom zivotu nisam vidio. U odbrani svi stoje, ne znaju ni sta igraju, ni koga cuvaju, lopte kraj njih prolaze. U napadu nista ni nalik na smisljenu akciju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 sep 2013, 21:18

stole8455 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Imamo talenat,imamo zelju al nemamo uslove.Da su nam uslovi i pola dobri kao u Lihtenstajnu danas bi ovdje pricali kako smo ih oderali -10.
Nemoj mi reći da Makedonci imaju neke uber bolje uslove, ili Gruzini, eno ih ratovali nema 5 godina...
Ma gore je basket No.1 a Makedonci mi nisu nesto.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 sep 2013, 21:19

Bosniacum Lilium je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
ali mi to nismo. Manje vise mi smo sportska nacija iako nasa djeca nemaju uslove da treniraju ! Kad je to neki kosarkaski tim San Marina imao prvaka Europe ? Kad je San Marino pravio ovakve fudbalske rezultate kao sto ih mi pravimo. Shvati da nasa raja nema nista u zivotu osim uspjeha nekog sportskog kolektiva, s vremena na vrijeme !
Mi sportska nacija a nemamo nikakav uspijeh niti jednu medalju iz bilo kojeg sporta?? Znas sta smo mi? Mi smo lijena nacija koja je naucena samo kako vrijedjat i psovat, nauceni pljuvat bez obzira na sve. Ne kazem da kosarkasi ne zasluzuje kritike, ali prozivanje njihovih majki, najblizih, njihove djece je bolest. Stavi sebe u njihovu kozu, samo na sekund, nije njima lako vjeruj.

Onda ne mogu da vjerujem koji smo samo glupani sto se tice ovog incidenta protiv Srba, skandiraju da ne govorim sta, ignorisi ih, nemoj se palit na budale. Naucno je dokazano da ignorisanje je najveci pojam za ubijanje covjeka, vise bi ih pogodilo da su navijaci to lagano iskulirali nego ovako sto su nas napalili i potukli se.

Dokad cemo zivjeti i ponasat se kao stoka??? Sve dok smo takvi mi nikad necemo imati uspjeha u bilo cemu, nije samo u spotru vec i na drzavnim organima. Ljudi koji vode ovu drzavu su isti kao i ovi forumasi ovdje, jaki su na rijecima al kad treba nesto uradit stisnu se ko pi.ke.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 05 sep 2013, 21:20

al mi je strasno zanimljivo kako uvijek dobro igramo kad gubimo 15-20 razlike, i onda kad to treba prelomit i uvuc u neizvjesnu tekmu opet (vratit na 7-8) mi stanemo. Nikakve ideje, ruke utrnu, niko do kosa ne moze
Tad igraš bez pritiska, znaš da ne može gore. Čim iz takve neorganizovane igre treba uletiti u neki sistem, tu se sve raspada.

Otelo je napisao/la:
stole8455 je napisao/la:
Ma gore je basket No.1 a Makedonci mi nisu nesto.
Nisu ni meni, al četvrto mjesto u džepu.
Zadnja izmjena: stole8455, dana/u 05 sep 2013, 21:22, ukupno mijenjano 1 put.

Anon
Kontakt:

Post Postao/la Anon » 05 sep 2013, 21:22

jednostavno protivnik stane i povuće rucnu, onda naši kao hoće stići, dođe se do određenog minusa i opet se alarni kod protivnika uključe, i hop kvalitet presudi, tako nekako to ide..
Mnogo nedostataka je u našoj igri, jednostavno nisu igrači kvalitetni, malo smo se ponijeli pred početak prvenstva, iskreno i ja sam očekivao malo bolje, eto vidimo sad da smo taraba, do kraja ispratit lagano i hajmo kući...
Glory Glory Manchester United

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 05 sep 2013, 21:23

Trebamo biti realni naša repka trenutno nema kvalitet ali to nije naš najveći problem.Glavni problem je neuigranost,meni nije jasno šta su radili proteklih 2 mjeseca na pripremama.Imati 15 izguljenih lopti je nedopustivo.Ali treba biti optimista jer jedna pobjeda nas vraća u igru.

Btw previše očekujete od mladih košarkaša oni su tek ušli u A diviziju.
"Welcome to prime time, bitch!"

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 05 sep 2013, 21:27

nas problem je mentalitet koji je nasa fudbalska repka probila, promjenila
dok god kosarkasi taj momentum ne promjene, dok u svojim glavama ne shvate sta mogu i sta zele, nikad nece nista napraviti :)

Pogledajte nase igrace protiv Brazila npr. kada u jednoj akciji miske i edo petama se igraju sa brazilcima.... ;)
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos, VensanKasel i 17 gostiju.