Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

zicer
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la zicer » 05 sep 2013, 19:41

Bezveze je sto se pisu naslovi kako su koferi za povratak spremni. Jos uvijek postoje sanse, i dok ih imamo treba biti na normalno strani reprezentacije. Mozda ce se i sa 2 pobjede moci proci, ko zna? Steta za onaj period u prvom poluvremenu, pred kraj 2 cetvrtin, kad smo realno trebali spustiti prednost na 5-6 poena. Ipak, nemam toliko zamjerki kao juce. Pasalic solidan, Persic precizan, Sinanovic moze popuniti rotaciju bar 7-8 minuta. Nadam se jos uvijek.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 sep 2013, 19:41

Malo su se trznuli pred kraj,počeli igrati obranu i vidio se napredak.Ali yebeš ti to,kad pustiš nekog da ode na skoro+30 pa se onda malo trzneš.
Bavčić je agonija.Baš me čudi da nema klub.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Paranojaa
Kontakt:

Post Postao/la Paranojaa » 05 sep 2013, 20:00

NAkon utakmice Masic out iz rotacije Persic In i realno Teletovic i Đedovic sami nista ne mogu (mada i oni igraju slabije) jednostavno lose igramo mozemo puno bolje , al se vidi da tu nesta nedostaje. I trebamo zavrsit ovo do kraja makar sa jednom pobjedom , pa onda slijedece god uraditi nesta slicno kao i rukometna reprezentacija... ubaciti Buzu, Vrabca, Halilovica, Nurkica ako se srede papiri i Sulejmanovica naci jos par zanimljivih mladih momka i krenut iz pocetka jer je ocigledno da OVAKO vise ne moze.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 sep 2013, 20:04

nihade, nihade da samo imas sut, gdje bi ti kraj bio :cry:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 05 sep 2013, 20:07

neznam šta ste pali po bavčiću,čovjek je na prvenstvu samo da odigra par minuta da odmori mirzu,mene su razočarali mašić,gordić i šutalo,od njih sam više očekivao...zack danas katastrofa,od njega sutra očekujem bolju igru,mirza,kikan i pogotovo đedović kao i obično bolji od ostalih.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 05 sep 2013, 20:15

Zekonja doso odigrao 10 tekmi s 120 % , prodo se dobro i libu ga racku sad uz to se prestavljao kao bosanac :lol: .
Meni samo nije jasno ako vec uzimamo ove amere sto ne nadjemo kakvu zivotnju pod kosem i to je to , pleya mozes kvalitetnog naci i to je to

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 05 sep 2013, 20:19

Henry Domerkant je za pola njih Jordan.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 05 sep 2013, 20:27

Prvo, sve čestitke srpskim klincima razbili su nas u svakom segmentu igre.
Ja stvarno ne znam kako pola igrača može da 'prismrdi' reprezentaciji a kamoli da igraju i imaju minutažu. Prvenstveno tu mislim na Bavčića, Mašića, Šutala i tako te dijabole. Wright me je razočarao onako lošu partiju igrača njegovih kvaliteta odavno nisam vidio, sve pohvale Đedoviću, Kikanu i donekle prenapuhanom Teletoviću. Sve dok se roster ne promjeni i ne urade neke stvari unutar saveza i ne treba da idemo na prvenstva samo brukamo državu i naciju... Aco nije do tebe, savez upravlja a ne ti, vidjelo se to nezadovoljstvo i nevjerica na tvom licu..
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 20:35

Andrija valj'o glave. Nije lopte ošutao i napravio 4 faula. :lol:
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 sep 2013, 20:36

PeteDunham je napisao/la:Prvo, sve čestitke srpskim klincima razbili su nas u svakom segmentu igre.
Ja stvarno ne znam kako pola igrača može da 'prismrdi' reprezentaciji a kamoli da igraju i imaju minutažu. Prvenstveno tu mislim na Bavčića, Mašića, Šutala i tako te dijabole. Wright me je razočarao onako lošu partiju igrača njegovih kvaliteta odavno nisam vidio, sve pohvale Đedoviću, Kikanu i donekle prenapuhanom Teletoviću. Sve dok se roster ne promjeni i ne urade neke stvari unutar saveza i ne treba da idemo na prvenstva samo brukamo državu i naciju... Aco nije do tebe, savez upravlja a ne ti, vidjelo se to nezadovoljstvo i nevjerica na tvom licu..
Boldano :shock:

bh. kosarkaski savez je JEDINI sportski savez koji radi kako treba. Napokon imamo sve mlade selekcije u A diviziji(vecinom ih nismo ni imali), A tim je im'o savrsene uslove od prvog dana kvalifikacija pa do danas. 20 godina nerada se ne moze za 2 godine popravit', jer da se prije 7-8god ovako radilo onda bi danas u rosteru bili Begic, Preldzic, vjerovatno i koji bh. hrvat(kvalitetan, a ne ove tarabe) i to bi bila druga prica u potpunosti.

Strpljenje je kljuc u radu saveza i za 3-5 godina bi mogli imat' repku kakvu smo uvijek sanjali(i trebali imat'..) ;)

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 05 sep 2013, 20:41

4stringsonly je napisao/la:Andrija valj'o glave. Nije lopte ošutao i napravio 4 faula. :lol:
Kažu veliko pojačanje, ja se izvinjavam al' ga nisam ni primjetio :D
Fali ovdje mangup Domercant, a ne ovi jablani... Sinanović premalo minutaže, a čovjek trpa Barsi 28 poena.
Adin Vrabac u prvi tim obavezno.. Da odgovorim fanaticu, ja znam da je KSS BiH jedini savez koji normalno funkcioniše ali ne funkcioniše u slanju poziva određenim košarkašima ima tu mnogo boljih, mlađih, srčanijih ovi isto kao da su na treningu čak i tu treba veća ozbiljnost. Nadam se da će u budućnosti biti bolje, ali to se uvijek ponavlja i govori tako da narod gubi strpljenje dići će ruke kao što su digli od Bosna Ase...

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 20:49

PeteDunham je napisao/la:
4stringsonly je napisao/la:Andrija valj'o glave. Nije lopte ošutao i napravio 4 faula. :lol:
Fali ovdje mangup Domercant, a ne ovi jablani... Sinanović premalo minutaže, a čovjek trpa Barsi 28 poena.
Adin Vrabac u prvi tim obavezno.. Da odgovorim fanaticu, ja znam da je KSS BiH jedini savez koji normalno funkcioniše ali ne funkcioniše u slanju poziva određenim košarkašima ima tu mnogo boljih, mlađih, srčanijih ovi isto kao da su na treningu čak i tu treba veća ozbiljnost. Nadam se da će u budućnosti biti bolje, ali to se uvijek ponavlja i govori tako da narod gubi strpljenje dići će ruke kao što su digli od Bosna Ase...
Velik, jest. 208cm.

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 05 sep 2013, 20:50

Visok ali mala damu, klinci se igraju sa njim...

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 sep 2013, 20:50

PeteDunham je napisao/la:
Izvini, al' jbo nas narod ionako se svi okrecu kako puse tako da on uopste i nije neki faktor(nazalost). Bitno je da Harun i ekipa ne dignu ruke od repke i bit' ce nesto od nas..a inace savez 2 godine sastavlja ekipu i salje pozive, nikako Aco :roll:

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 05 sep 2013, 20:54

Odlično se zna da je uvijek sistem iznad svakog čovjeka, tako je i savez iznad Ace u svakom pogledu on može samo da iznese svoje mišljenje i da da prijedlog ali do saveza je koga će zvati, ko će više para dati i slično. Čime je to Bavčić zaslužio pa da svake godine konstantno dobija pozive i igra, Aco ga sigurno nije imao u planu. Sve mi ovo više miriše da je Aleksandar doveden za marketing, za reklamu, još je pristao đabaluka da radi... Suvišno je pričati i raspravljati kad su neke stvari kristalno jasne, nažalost...

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 21:02

Savez je najpozitivnija priča zadnju godinu-dvije. Zaista. I ne ide preko noći. Treba tražiti i naše klince po dijaspori, raditi skauting kvalitetan. Evo valjda će i Sloboda Tuzla da se vrati tamo gdje zaslužuje biti, pa će i tu biti nešto. Spursi rade super posao, valjda će i ta Bosna da se pokrene.
I nek brate uzmu nekog crnju centra, kad već možemo jednog strendžera imati.
Možda je Dwight Howard porijeklom iz Maglaja, od matere Dževide. :lol:

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 05 sep 2013, 21:04

4stringsonly je napisao/la:Savez je najpozitivnija priča zadnju godinu-dvije. Zaista. I ne ide preko noći. Treba tražiti i naše klince po dijaspori, raditi skauting kvalitetan. Evo valjda će i Sloboda Tuzla da se vrati tamo gdje zaslužuje biti, pa će i tu biti nešto. Spursi rade super posao, valjda će i ta Bosna da se pokrene.
I nek brate uzmu nekog crnju centra, kad već možemo jednog strendžera imati.
Možda je Dwight Howard porijeklom iz Maglaja, od matere Dževide. :lol:
Uvesti strogu dijetu, i kad smrša desetak kila vratiti ga u repku - LENS WILIJAMS :) Tata za haman pa sve ove centre i dalje..

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 05 sep 2013, 21:06

PeteDunham je napisao/la: Uvesti strogu dijetu, i kad smrša desetak kila vratiti ga u repku - LENS WILIJAMS :) Tata za haman pa sve ove centre i dalje..
Nije Lance nikad igrao u reprezentaciji. Ali, da je grizao dok je u Bosni bio, to sigurno. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 sep 2013, 21:08

ma nema kvaliteta i to je to.. Djedovic me pozitivno iznenadio, Tele isto eto moze proc i Kikan standardno sto odigra za reprezentaciju dobro- ostali nula bodova. Vrajt ima kvalitet danas nije imao dan, Persic moze kao deseti i Pasalic kao 11.igrac u rotaciji.
Ostalo sve noga, dobro neko rece- nema tu kvaliteta ni za prosjecne NLB ekipe. Jednostavno ljudi bolji, vidi se da lice na kosarkase, znaju sta rade, jos i dobro vodjeni. A mi ne mozemo sa 3 igraca igrat ni protiv koga (uvijek je tri, Djedovic, Tele i danas Kikan, sutra neko drugi). Srbija nas je dobila timski, osim Markovica i cini mi se Katica niko se nije izdvojio ali svi su vukli kad treba.
a ono tele Bavcic je posebna prica, kad se lomi tekma ne dobaci bacanja skoro i u odbrani umjesto da presjece loptu fkt ne znam kud mu prodje, kroz zube haman :?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 05 sep 2013, 21:09

BaDa12 je napisao/la:
PeteDunham je napisao/la: Uvesti strogu dijetu, i kad smrša desetak kila vratiti ga u repku - LENS WILIJAMS :) Tata za haman pa sve ove centre i dalje..
Nije Lance nikad igrao u reprezentaciji. Ali, da je grizao dok je u Bosni bio, to sigurno. :)
I najbolji griješe :) grizao itekako, srčanije bi igrao za Bosnu od pola ovih naših ahbaba...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 6 gostiju.