Mislim da je covjek napisao da je lose odigrao 3/4, kao tri cetvrtine. Ne trecu cetvrtinu.NEZALAGANJE je napisao/la:Ni ja ne kontam sta autor htjede da kaze!?Pa ako je igrao lose u 3/4,sta je igrao u ostala 3 perioda?LenBias je napisao/la:nevjerovatno
Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
- storm_raider
- Kontakt:
Nesto ne vjerujem da su pare u pitanju. Pare su bile i prije NBA lige. Po meni najvise je to sto Mirza nije pravilno iskoristen, a Amerikanci svakako ne shvataju ozbiljno EP. Tamo se pocinje od nule i svi dobiju koliko-toliko fer sansu da pokazu sta mogu. Vidjecemo ovu godinu u NBA ligi, ako je pametan, a veliki radnik jeste (barem je bio) od 10 treninga sa KG moze da nauci vise nego u godini dana aktivnog igranja u Europi. Ok, odbrana se nikada nije igrala na nekom vrhunskom nivou, jednostavno su noge prespore za to. Fali tu jedan fajter kao sto sam napisao vec, neko ko ce se pobiti sa protivnickim igracima, a ovi nasi, zajedno sa Mirzom su previse fini. Stipanovic bi mogao tu mnogo da uradi. Neko se mora "potuci" u napadu i odbrani. Kako god, Mirza sa svojim kvalitetima moze i mora biti igrac prevage u ovoj generaciji, ali sve to pada u vodu kada nema dovoljno koncentracije kvaliteta i raznovrsnosti u napadu. Plus sto Mirza nije rodjeni vodja, niti neko ko ce ciniti igrace oko sebe boljim, a takav mu se epitet naprasno pripisuje. Koliko god ga ja volio zbog svega sto je uradio za ovu drzavu, to je jednostavno tako i treba to prihvatiti. On moze i hoce donijeti prevagu, ali se moraju "steci" ipak potrebni uslovi za to. Nihad gleda sebe, danas je imao nekoliko prilika u kontranapadima da uposli saigraca i omoguci lagane poene reprezentaciji, ali on je isao 1 na 1. Ovaj put je uglavnom poentirao, ali sljedeci put nece. Aco snosi ogromne "zasluge" za sve to. 1 na 1 igra dobija utakmice samo 10 sekundi prije kraja.ArthurBishop je napisao/la:@Nerminh74 Ja ću ti reći zašto se zapustio i zašto više nije onaj igrač od prije, bar kad je repka u pitanju. Pare i samo pare. Ima tri miliona razloga da ne bude isti kao prije. Tipični sindrom Bošnjakluka, što mrzim kod naših ljudi. Ne kažem da, možda, i ja ne bih bio takav, al' majku mu je.bem pa zar su pare sve u životu. Je.beni Baljić se proda u Real, klepi lovu i ode pjevat' narodnjake. Puca mu kur.ac za fudbalom. Možda griješim, al' sve upućuje na to. Otkako je otišao preko bare, drugi je igrač totalno. Osladila mu se i para i ćevap i coca-cola. A i vidi se da čuva tijelo, ne ulazi u duel, ne skači u rizičnim situacijama, izvlači se što više izvan reketa. Nažalost, postao je pravi Bošnjo i konta da je sa NBA dosegao vrhunac, a ne shvata da mu tek tad predstoji najveća borba i zalaganje, al' haj..
@Storm_raider Nisam ni rekao da si ti to napisao, već samo konkretno pitam šta sa njegovih 20+p, jer očigledno je postalo da on ne smije ići ispod 15pNapravi amerika čudo od čovjeka, je.bi ti to.
![]()
Dijelim mišljenje s tobom, samo ne mogu da prihvatim kad neko slijepo diže u nebesa Mirzu. Ok, otišao u NBA, najbolji naš igrač bio, i šta nakon NBA?!? Kanta frajer. Kanta! Igra za ličnu statistiku, jer mora se dokazat' Amerima, džaba.. Dijelim mišljenje s tobom po pitanju odbrane, al' ima jedan mali problem. Mirza je prvi ne igra, doduše nikad je nije ni igrao nešto pretjerano, al' opet u napadu uzme najviše šuteva. Dodaj tu egoizam Nihada, Zacka, pa i Kikana i dobiješ ono što mi imamo. Solo akcije u napadu i propuh u odbrani. Treba njega i njemu slične pomnožiti sa nulom i onda dati da igra.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- ArthurBishop
- Kontakt:
Ma nisu kao sad. Ipak je NBA druga dimenzija u odnosu na Europu. Jednostavno to više nije taj igrač koji će ginuti za svaku loptu, jer je obezbjedio egzistenciju i unucima svojim. A ja to najviše mrzim kod naših ljudi. Taj jeb.eni mentalitet koji ti kaže da staneš čim uzmeš bruku love. Nešto slično kao Džeko, trudi se on i dalje, al' ne k'o prije. Možda bih i ja tako, ne znam, al' on kao lider tima mora biti uzor, a ne neko na koga će gledat' sa ljubomorom ili "prezirom". A bojim se da je bliže drugoj varijanti.
Mnogo stvari se mora poklopiti da mi budemo kompaktni. Od odbrane, preko nesebičnosti, požrtvovanosti, dodavanja, pronalska najboljeg mogućeg rešenja, do izrađenih šuteva u napadu. Mislim da bi ga ljudi gledali kao puno boljeg igrača tako, nego u ovom stanju. Međutim, tu on nije kriv, al' za neke druge stvar itekako jeste. I mene je samo to pogodilo, što ga dižu u nebesa, a realno je da on mora dobro da spusti glavu i bradu s neba.
Mnogo stvari se mora poklopiti da mi budemo kompaktni. Od odbrane, preko nesebičnosti, požrtvovanosti, dodavanja, pronalska najboljeg mogućeg rešenja, do izrađenih šuteva u napadu. Mislim da bi ga ljudi gledali kao puno boljeg igrača tako, nego u ovom stanju. Međutim, tu on nije kriv, al' za neke druge stvar itekako jeste. I mene je samo to pogodilo, što ga dižu u nebesa, a realno je da on mora dobro da spusti glavu i bradu s neba.
Željezničar za život cijeli!
dobili smo 15 poena za cetvrtinu od osobe koju je kasnije sopstvena ekipa izbacila iz takta kad im je najvise trebao, nema se tu sta dalje pricati, to se savrseno dobro vidilo jucer na utakmici pa zbog toga i nemam potrebe pisati neke romane kao ti u nadi da ce mi post izgledati ozbiljnije i da ce izgledati kao da imam nekih milion teza kojima sam opovrgnuo sto je neko napisaoArthurBishop je napisao/la:Pa bio je, pa šta smo dobili?!? Šuteve kao Dirk i Kobe ne može pogađati, a prevelik' ulog u igri je da bi ih uopšte uzimao, pogotovo jer se stiže rezultat. Pogodio je tri šuta, od toga jednu tricu, i dvaput' je spustio loptu kroz obruč. Ostatak su bacanja. Sve pored toga je daleko promašio, 1 ili 2 airball-a, 2-3 trice preko ruke u 2 sekundi napada i šta dobijemo s tim? On fire i egal sigurno ne.LenBias je napisao/la: taj on fire je bio treca i trebao biti citava cetvrta trecina, kada smo ih itekako stizali i stigli, koju si ti utakmicu gledao sada je vec pitanje, ako si neki snimak gledao onda ispricavam se, ocito onda ne pricamo o istoj utakmici
Nemoj mi te papanske ironije sviju ti. Ne stoji ti nimalo. Šatro, kao, spustit' ću ti tako što ću reći nisi gled'o ovu, neku drugu si gled'o. K'o biva ja lud boktejebo.
Sve tanje i tanje su ti rečenice i postovi. Na kraju ćeš svesti diskusiju na: "Ma ja ti si u pravu" ili "nemaš pojma, Mirza je šampion svemira".
Rekoh ti opet, a i ponovit' ću, kad budeš argumentovano me oprvgnuo i iznio činjenice, možemo pričat'. Sve do tada je pišanje uz vjetar. Živio ti meni drug i abd Mirza zabijao 120p po tekmi..
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Prošle godine veoma malo je igrao a tek ove godine ce da samo maše peškirima sa klupe. Ali bitno je njegovoj agenciji da ima igraca u NBA, da je mudar kao što više nije jer tamo je izgubio kompas da se vrati u evropu i da ne rusi svoj ugled koji je stekao igrajuci na starom kontinentu.storm_raider je napisao/la:Nesto ne vjerujem da su pare u pitanju. Pare su bile i prije NBA lige. Po meni najvise je to sto Mirza nije pravilno iskoristen, a Amerikanci svakako ne shvataju ozbiljno EP. Tamo se pocinje od nule i svi dobiju koliko-toliko fer sansu da pokazu sta mogu. Vidjecemo ovu godinu u NBA ligi, ako je pametan, a veliki radnik jeste (barem je bio) od 10 treninga sa KG moze da nauci vise nego u godini dana aktivnog igranja u Europi. Ok, odbrana se nikada nije igrala na nekom vrhunskom nivou, jednostavno su noge prespore za to. Fali tu jedan fajter kao sto sam napisao vec, neko ko ce se pobiti sa protivnickim igracima, a ovi nasi, zajedno sa Mirzom su previse fini. Stipanovic bi mogao tu mnogo da uradi. Neko se mora "potuci" u napadu i odbrani. Kako god, Mirza sa svojim kvalitetima moze i mora biti igrac prevage u ovoj generaciji, ali sve to pada u vodu kada nema dovoljno koncentracije kvaliteta i raznovrsnosti u napadu. Plus sto Mirza nije rodjeni vodja, niti neko ko ce ciniti igrace oko sebe boljim, a takav mu se epitet naprasno pripisuje. Koliko god ga ja volio zbog svega sto je uradio za ovu drzavu, to je jednostavno tako i treba to prihvatiti. On moze i hoce donijeti prevagu, ali se moraju "steci" ipak potrebni uslovi za to. Nihad gleda sebe, danas je imao nekoliko prilika u kontranapadima da uposli saigraca i omoguci lagane poene reprezentaciji, ali on je isao 1 na 1. Ovaj put je uglavnom poentirao, ali sljedeci put nece. Aco snosi ogromne "zasluge" za sve to. 1 na 1 igra dobija utakmice samo 10 sekundi prije kraja.ArthurBishop je napisao/la:@Nerminh74 Ja ću ti reći zašto se zapustio i zašto više nije onaj igrač od prije, bar kad je repka u pitanju. Pare i samo pare. Ima tri miliona razloga da ne bude isti kao prije. Tipični sindrom Bošnjakluka, što mrzim kod naših ljudi. Ne kažem da, možda, i ja ne bih bio takav, al' majku mu je.bem pa zar su pare sve u životu. Je.beni Baljić se proda u Real, klepi lovu i ode pjevat' narodnjake. Puca mu kur.ac za fudbalom. Možda griješim, al' sve upućuje na to. Otkako je otišao preko bare, drugi je igrač totalno. Osladila mu se i para i ćevap i coca-cola. A i vidi se da čuva tijelo, ne ulazi u duel, ne skači u rizičnim situacijama, izvlači se što više izvan reketa. Nažalost, postao je pravi Bošnjo i konta da je sa NBA dosegao vrhunac, a ne shvata da mu tek tad predstoji najveća borba i zalaganje, al' haj..
@Storm_raider Nisam ni rekao da si ti to napisao, već samo konkretno pitam šta sa njegovih 20+p, jer očigledno je postalo da on ne smije ići ispod 15pNapravi amerika čudo od čovjeka, je.bi ti to.
![]()
Dijelim mišljenje s tobom, samo ne mogu da prihvatim kad neko slijepo diže u nebesa Mirzu. Ok, otišao u NBA, najbolji naš igrač bio, i šta nakon NBA?!? Kanta frajer. Kanta! Igra za ličnu statistiku, jer mora se dokazat' Amerima, džaba.. Dijelim mišljenje s tobom po pitanju odbrane, al' ima jedan mali problem. Mirza je prvi ne igra, doduše nikad je nije ni igrao nešto pretjerano, al' opet u napadu uzme najviše šuteva. Dodaj tu egoizam Nihada, Zacka, pa i Kikana i dobiješ ono što mi imamo. Solo akcije u napadu i propuh u odbrani. Treba njega i njemu slične pomnožiti sa nulom i onda dati da igra.
Ne znam da li da se bas vraca u Europu, ali bi mu bilo bolje da lobira za trade, jer nece imati mjesta u Netsima sl sezone nista vise nego ove. S ovakvom formom pogotovo.
LenBias, mozes ti njega druze braniti koliko hoces. Libo nas za tu 3 trecinu i eto to navodno hladjenje koje spominjes, Teletovic je u.rao partiju u prvom poluvremenu, nije ga nigdje bilo u napadu, a o odbrani da ne pricam.
I Petrovic mi nekada nije jasan. Ustvari, ne znam ko mi je gori od njih dvojice. AKO Tele zaista glumi divu kao sto se naveliko prica, onda ga je Aca trebao kulturno poslati u tri lijepe i nastaviti bez njega. Ma koliko god dobar bio jedan igrac, on ne vrijedi nista ako narusava atmosferu i cini da ostalih 9-10 igraju uzasno. Svako ko igra rekreativno ili profesionalno fudbal, kosarku, rukomet i sl zna o cemu pricam. Soleri i egomani su mi najodvratniji saigraci, jos pogotovo ako uz to i pametuju na svaki tvoj potez.
Siguran sam da recimo jedan gospodin Ivkovic nebi trpio da mu balavac drzi predavanja i prosipa pamet i frustraciju.
Da se razumijemo, ja protiv Mirze nemam apsolutno nista, pratio sam ga ko debil prosle godine u Netsima i svako jutro ko popisan isao na posao, ali mnogo se prica o tom njegovom dizanju nosa i sve vise se bojim da je to istina.
LenBias, mozes ti njega druze braniti koliko hoces. Libo nas za tu 3 trecinu i eto to navodno hladjenje koje spominjes, Teletovic je u.rao partiju u prvom poluvremenu, nije ga nigdje bilo u napadu, a o odbrani da ne pricam.
I Petrovic mi nekada nije jasan. Ustvari, ne znam ko mi je gori od njih dvojice. AKO Tele zaista glumi divu kao sto se naveliko prica, onda ga je Aca trebao kulturno poslati u tri lijepe i nastaviti bez njega. Ma koliko god dobar bio jedan igrac, on ne vrijedi nista ako narusava atmosferu i cini da ostalih 9-10 igraju uzasno. Svako ko igra rekreativno ili profesionalno fudbal, kosarku, rukomet i sl zna o cemu pricam. Soleri i egomani su mi najodvratniji saigraci, jos pogotovo ako uz to i pametuju na svaki tvoj potez.
Siguran sam da recimo jedan gospodin Ivkovic nebi trpio da mu balavac drzi predavanja i prosipa pamet i frustraciju.
Da se razumijemo, ja protiv Mirze nemam apsolutno nista, pratio sam ga ko debil prosle godine u Netsima i svako jutro ko popisan isao na posao, ali mnogo se prica o tom njegovom dizanju nosa i sve vise se bojim da je to istina.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Najbolje bi mu bilo da dodje u Denver, em nama treba neko na 4 da moze pogoditi sut izvana(da se ne gura Gallo na 4), em bi dobio minuta i na 3 dok se Gallo ne vrati...a odbranu svakako nismo do sad igrali, jedino ako nam ovaj sta ne promijeni_dreamer_ je napisao/la:Ne znam da li da se bas vraca u Europu, ali bi mu bilo bolje da lobira za trade, jer nece imati mjesta u Netsima sl sezone nista vise nego ove. S ovakvom formom pogotovo.

- ArthurBishop
- Kontakt:
Ne možeš ti nekim ljudima objasniti moj Dreamer.. Ima k'o konj one oglave (mislim da se tako zove) i samo gleda pravo. Zacrtao je da se mora Teletović dizati u nebesa i to je to. Pošteno s njegove strane..
Samo priča gluposti i mogao bi ga neko čuti, al' njemu na dušu. Štetit' će mu to kao velikom poznavaocu košarke.
Kažeš @lenbias on pravio seriju od 15p i mi ih stizali? Pa što ih onda ne stigosmo na kraju?!? A ja kočili ga ostali, a nije on uzimao fadeaway šuteve, šuteve preko ruke i sa jedne noge. Ma gdje bi on to.
Postao je pravi bošnjo, jer je aman u NBA otišao, a pritom maše peškirima i nabacuje saigračima. Svaka mu čast uspio je, i ja ću ga gledati svaku tekmu i ove sezone, al' jednostavno ne može sa ovakvim pristupom igrati. Nigdje ga nije bilo u prvom poluvremenu, i kad je vidio da ta statistika neće zadovoljiti njegove ukuse, počeo je tražiti loptu i zabijati. Došao je do svoje margine i prestao.. Je.bo te i to, ako će njih 3-4 gledati ličnu statistiku, a ostali im služiti tek za dodavanje lopte.
Petrović mora mu reći kako stoje stvari, inače smo u ku.rcu žešćem. Po cijenu čekiranja karte za Brooklyn, ako ti se ne sviđa, idi brate moj, niko ti neće ništa reći. Al' jok daj da se ja ponašam k'o da sam boga za bradu uhvatio..
Samo priča gluposti i mogao bi ga neko čuti, al' njemu na dušu. Štetit' će mu to kao velikom poznavaocu košarke.
Kažeš @lenbias on pravio seriju od 15p i mi ih stizali? Pa što ih onda ne stigosmo na kraju?!? A ja kočili ga ostali, a nije on uzimao fadeaway šuteve, šuteve preko ruke i sa jedne noge. Ma gdje bi on to.
Postao je pravi bošnjo, jer je aman u NBA otišao, a pritom maše peškirima i nabacuje saigračima. Svaka mu čast uspio je, i ja ću ga gledati svaku tekmu i ove sezone, al' jednostavno ne može sa ovakvim pristupom igrati. Nigdje ga nije bilo u prvom poluvremenu, i kad je vidio da ta statistika neće zadovoljiti njegove ukuse, počeo je tražiti loptu i zabijati. Došao je do svoje margine i prestao.. Je.bo te i to, ako će njih 3-4 gledati ličnu statistiku, a ostali im služiti tek za dodavanje lopte.
Petrović mora mu reći kako stoje stvari, inače smo u ku.rcu žešćem. Po cijenu čekiranja karte za Brooklyn, ako ti se ne sviđa, idi brate moj, niko ti neće ništa reći. Al' jok daj da se ja ponašam k'o da sam boga za bradu uhvatio..
posaljite onda pismo zaljenja aci neka iz igre izbaci mirzu, da iz utakmice u utakmicu obaramo negativne rekorde, uz svo duzno postovanje vama dvojici ali ja da pisem takve nebuloze kao vi mene bi bilo stid, na kraju ce ispasti da je 15 poena za cetvrtinu nesto lose, bravo, zivili mi sto godina
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
@LenBias
Sta ti dođes Mirzi aa
mozda rođak neki ili si mu mozda i zena
pa ga toliko branis 
Sta ti dođes Mirzi aa

Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
kaže mu onaj kojem je mirza u nicknameu

Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
15 poena za cetvrtinu nije lose, ako u ostalim se potrudis pa jos sta ubacis ili ako tih 15 poena nije iz 15 pokusaja...citavu godinu Bryanta napadate zbog takvih statistika(koliko pokusaja toliko poena) a onda Mirzu branis a isti problem ima...Treba ga spustiti na zemlju, nek uzme koji neisforsiran sut, nista mu nece biti...on je tih 15 poena znao dati iz 6-7 pokusaja, za razliku od 15 koliko mu je juce trebalo. Zamisli koliko bi puta ostao sam na trici npr. da u jednoj akciji napravimo vise od 1 pasa?? Sta mislis da li bi mu tad sut bio 5-15??LenBias je napisao/la:posaljite onda pismo zaljenja aci neka iz igre izbaci mirzu, da iz utakmice u utakmicu obaramo negativne rekorde, uz svo duzno postovanje vama dvojici ali ja da pisem takve nebuloze kao vi mene bi bilo stid, na kraju ce ispasti da je 15 poena za cetvrtinu nesto lose, bravo, zivili mi sto godina
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Hajmo Mirza danas jedno 40 koseve a ostali 50 za pobjedu protiv srbadije
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Dobro bi bilo...ali ako on pogodi 40 s jucerasnjom igrom, cisto sumnjam da ce ostali vidjeti lopte...NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Hajmo Mirza danas jedno 40 koseve a ostali 50 za pobjedu protiv srbadije
pa sta sadkokuz je napisao/la:kaže mu onaj kojem je mirza u nicknameu![]()

Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
ja to nisam rekao, normalno da je repka iznad svih, bilo je tako i bit će... samo mi smeta što se jedan dan igrač uzdiže u nebesa, a drugi dan pljuje i vrijeđa čime se god stigne.. ne mislim sad na mirzu nego na sve, ako kojim slučajem danas mirza zabije 30, očekujem sve one pljuvače da prvi napišu na forum da je mirza naš najbolji igrač ikad...MT3 je napisao/la:pa sta sadkokuz je napisao/la:kaže mu onaj kojem je mirza u nicknameu![]()
:?:po tebi ako imam nick MT3 moram samo braniti mirzu
MENI JE REPKA IZNAD SVIH
Da te volim duša zna, draga moja BiH
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Treba biti realan da nasa ekipa nije nesto tako da ne treba ocekivati neke rezultate ali bar nas moze krenut jednu-dvi tekme tj Mirzu jer nema koga drugo. Idemo BiH mlatnut srbe
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- ArthurBishop
- Kontakt:
Ovo je Mirza kakav nam treba. Jak, srčan, bez pardona prema bilo kome. Eh da je imao motiva juče.. Samo nek' nastavi ovako.
?ArthurBishop je napisao/la:Ovo je Mirza kakav nam treba. Jak, srčan, bez pardona prema bilo kome. Eh da je imao motiva juče.. Samo nek' nastavi ovako.
- ArthurBishop
- Kontakt:
Šta je problem? Čemu upitnik sarkastični? Napisano nakon prvih 5 minuta igre, kad smo ličili na normalnu repku, a teletović ličio na pravog lidera. Nakon toga je sve palo u vodu napisano.grgr je napisao/la:?ArthurBishop je napisao/la:Ovo je Mirza kakav nam treba. Jak, srčan, bez pardona prema bilo kome. Eh da je imao motiva juče.. Samo nek' nastavi ovako.