BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

ceze
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la ceze » 05 sep 2013, 16:37

viKK je napisao/la:boga mi , ovaj optimizam sušića stvara neku euforičnu atmosferu koja mi se nimalo ne sviđa .. kao što napisa netko , više smo se plašili prije gostovanja u latviji , nego sada . a nekako , baš kada svi vjerujemo da ćemo pobijediti , i da ćemo odigrati super utakmicu , postići golove , mi teško kiksamo . sjećam se baš prije utakmice sa grčkom , dan prije je većina nas bila u strahu od kiksa i nismo bili ovoliko samouvjereni , a o sušiću da ne govorim .. a sada nekako svi vjerujemo već u pobjedu i plasman , a ja se sve više bojim .
Slažem se u potpunosti.
Upravo ove njegove izjave tipa "Mi smo jedna od najboljih reprezentacija svijeta" ili "Imamo najbolje tehničare svijeta" igračima pokazuje da on kao vođa reprezentacije misli da ih možemo dobitit lako i na individualni kvalitet. I kao što neko reče, više smo strahovali od gostovanja u Latviji nego sada, a to nije dobro jer je Slovačka daleko bolja reprezentacija bez obzira na rezultate u zadnji par tekmi.

Došao im je novi trener koji bi mogao izazvati pozitivan šok. Istina je da oni imaju jako male šanse za prolazak dalje, ali ova pobjeda bi im mogla donijeti mir i veliku dozu samopouzdanja u reprezentaciji ako ništa za naredne kvalifikacije.
Usudio bih se reći da su u sličnoj psihološkoj situaciji kao Srbi pred tekmu sa Hrvatskom. Doduše bez problema u Savezu.

Da se ogradim odmah jer znam da pojedinici čekaju da neko kaže nešto loše o Papetu, niti sam protiv njega, niti se ne slažem sa njegovim izjavama, samo smatram da bi nam se ova velika doza samopouzdanja mogla obiti o glavu. Iskreno se nadam da neće biti tako.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 sep 2013, 16:38

Consigliere je napisao/la:Dobar dio nas je pesimistican.. sto je jako dobro. :mrgreen:
Da ne govorimo o djelu koji je sujevjeran.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 sep 2013, 16:40

dinoze je napisao/la:BiH nije Španija ni Njemačka. Ima kvalitet, ali ne za velike utakmice
............
Od '92 naovamo mi još nikada nismo imali ovakav tim, koji igra dobro i konstantno kao u zadnje vrijeme. Svi smo vidjeli prvo poluvrijeme protiv Amera . . Jest da nemamo puno alternativa, na nekim pozicijama nemamoi nikakve, ali prvi tim je zdrav i motivisan da nam donese ono o čemu sanjamo 20tak godina!

Ako sad ne odemo u Brazil ne trebamo nikada ni otiči na svjetsko. Ovakva prilika se ne propušta ...a onda tamo sa merakom i bez ikakvoga pritiska ... to ima malo ko u ovom trenutku!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 sep 2013, 16:40

Ma danas ce mladi izgubiti pa onda za njima i kosarkasi pa ce splasnuti euforija, to je kod nas sve povezano ;)
Ali ja sam ipak odigrao jedan kupon na pobjedu U-21 i kosarkasa pa sta bude da bude.

Pitar85
Kontakt:

Post Postao/la Pitar85 » 05 sep 2013, 16:41

Ma nije Pape lud toliko pa da pripremu za ovaj mec zasniva na toj izjavi.
Ja vjerujem da je situacija u svlacionici totalno drugacija i da igrace spusta na zemlju.
A dati im poneki vjetar u ledja i moral ovakvim izjavama, zasto ne. Ali cisto sumnjam da su mu ovakve izjave oslonac u ovoj utakmici i da vjeruje da ce ovo biti glat.
Ne sumnjam ja u njega, ne mijenja se taj, pogotovo ne preko noci
Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Juventus... Pratim ja i ostalo, ali njih volim, za njih navijam

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 sep 2013, 16:43

Kada Susic kaze da smo normalna ekipa i da ne ocekuje previse, onda je problem sto je tako skeptican, a kada najavi pobjedu, onda je problem taj sto je previse samouvjeren.

Ohanite ljudi, svi smo nervozni, sacekajmo utakmicu i krajnji rezultat utakmice, pa onda udrite po Susicu. Susic je dezurni krivac za sve. Sacekajte, pa sudite. Do jucer ste na sva zvona pricali kako je grupa prelagana, a sada se bojite Slovaka, koje ste do prije par mjeseci ponizavali, kao i ostale repke iz nase grupe.

Mi ako nismo u stanju Slovake pobijediti u Zenici, onda i ne zasluzujemo plasman na veliko takmicenje. Neko spominje 3 gola i Farska ostrva, pa Grke smo napunili do vrha, a Grci igraju mnogo jace i bolje u odbrani nego Slovaci.

Sacekajmo, pa tek onda sudimo. Ja vjerujem da su igraci motivisaniji nego ikada ranije, jer svima je jasno koliko smo blizu i da nemamo mnogo prostora za kiks. Ma koliko mi zelimo tu pobjedu, igraci je barem isto toliko zele. Nije mala stvar igrati na Svjetskom prvenstvu. Neki igraci naprave dobre karijere i ne ugledaju Svjetsko, tako da motiva za nase igrace ima na pretek.

Sto se tice euforije, uopste ne vlada euforija kakva je vladala prije. Izjava Susica ne znaci poziv na dizanje euforije, nego samo cinjenicu koliko on vjeruje u kvalitet svoje ekipe i u svoje igrace.

VOLIM TE BIH!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 sep 2013, 16:44

ceze je napisao/la: Upravo ove njegove izjave tipa "Mi smo jedna od najboljih reprezentacija svijeta" ili "Imamo najbolje tehničare svijeta" igračima pokazuje da on kao vođa reprezentacije misli da ih možemo dobitit lako i na individualni kvalitet. I kao što neko reče, više smo strahovali od gostovanja u Latviji nego sada, a to nije dobro jer je Slovačka daleko bolja reprezentacija bez obzira na rezultate u zadnji par tekmi.
....
Naravno da generalno gledano nismo, taj rejting je bullshit i zavisi od protivnika i gomile ostalih stvari, ali za ovu grupu jesmo! JEdno je jasno: Ovakva prilika se jednostavno ne smije propustiti.

Karakteristika svih "malih" timova i reprezentacija je da dodju na korak od uspjeha i onda zakažu i kažu "nismo imali sreće, malo je falilo". To je bullshit i najimbecilniji izgovor. Ovo sada je "bos il' hadžija" i nema nazad!!! SAMO U BRAZIL!!!!!
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 05 sep 2013, 16:46, ukupno mijenjano 2 puta.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 sep 2013, 16:45

Pape i njegove preskonferencije :roll:
Mi smi jaci od njih, to svi znaju... :roll: Jasta ces, motiviraj ih... Ko da oni nece cuti za ove izjave :lol:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 05 sep 2013, 16:48

Consigliere je napisao/la:Pape i njegove preskonferencije :roll:
Mi smi jaci od njih, to svi znaju... :roll: Jasta ces, motiviraj ih... Ko da oni nece cuti za ove izjave :lol:
Neka jarane, dobro je ovo....Pape malo trola slovake, piša se po njima sa ovim izjavama....loži ih da se otvore frontalno i da ih onda isfaširamo na terenu

Sn96
Kontakt:

Post Postao/la Sn96 » 05 sep 2013, 16:48

Fino je čuti Sušića ovako sigurnog. I treba ovako. Dosta smo se mi bojali drugih reprezentacija i nismo smjeli govoriti pobijedićemo. Već igramo, pa ako Bog da sreće, pobijedićemo.
Sušiću svaka čast i treba ovako. Igrači su svi spušteni, ne vjerujem da će se oni uzdignuti, jer ako se uzdignu, nema nas nigdje. A Amerika nas je tu spasila. Spušteni smo svi.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 05 sep 2013, 16:49

Ma neka prica Pape ovako, i krajnje je vrijeme. Dosta je bilo onog "uz malo sreće, ako ne bude povreda ovo ono.."

Medju 10 smo najboljih repki u Evropi i to je cinjenica. Ovako nam samo jos dize rejting s ovim izjavama, ali i bez toga rezultati govore sami za sebe kao i ovaj poziv od Argentine i Brazila.

U ovim kvalifikacijama smo sila, i ovakve rezultate su jedino imale Holandija, Njemacka i Spanija u prijasnjim kvalifikacijama za EP ili SP, sto samo po sebi dovoljno govori.

Istina, nismo mi ni navikli na ovakve stvari, mi smo sjeban narod pun problema, ali eto u necemu smo napokon pri vrhu i ne trebamo se bojati nikog nego smo mi ti koji siju strah protivniku, s razlogom.
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 05 sep 2013, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 05 sep 2013, 16:49

Sta je treba reci oni su bolji bicemo zadovoljni bodom mislim de malo se skontaj :oops: :oops:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 sep 2013, 16:51

111 je napisao/la:
Neka jarane, dobro je ovo....Pape malo trola slovake, piša se po njima sa ovim izjavama....loži ih da se otvore frontalno i da ih onda isfaširamo na terenu
Meni se bas nista ne svidja u vezi ove utakmice, jos tamo od promjene trenera kod slovaka, Hamsikove forme, nase opustenosti i lezernosti pa do ovih debilnih izjava za medije. Cuj nece biti slovaka u Slovackoj... Boze dragi :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 sep 2013, 16:52

Ako ih izrešetamo ovdje, svakako da će njihova pažnja za utakmicu u Žilini naglo porasti. U tome se apsolutno slažem.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 sep 2013, 16:53

Consigliere je napisao/la:
111 je napisao/la:
Meni se bas nista ne svidja u vezi ove utakmice, jos tamo od promjene trenera kod slovaka, Hamsikove forme, nase opustenosti i lezernosti pa do ovih debilnih izjava za medije. Cuj nece biti slovaka u Slovackoj... Boze dragi :roll:
Ko je rekao da nece biti Slovaka u Slovackoj? Rekao je da igramo pred svojim navijacima i da fakticki nece biti niti jednog Slovaka u Zenici. De se skontaj, haluciniras...

Mes Que Un Club!

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 05 sep 2013, 16:55

Ocito je i jasno - da Pape mucki provocira slovake :P ....klasicna ložiona i nabijanje kompleksa niže vrijednosti....ujeda ih javno na presicama, porucuje im da ih nece biti na terenu (ni u Zenici, a i u Žilni :lol: :lol: ) , jer upravo ocekuje njihovu reakciju....oni ce poletiti da dokažu suprotno, otvorit ce se i onda im slijeduje nabijanje do grkljana.
Ljudi to je taktika, mind games....Pape pokazuje da zna i to :mrgreen: :lol:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 05 sep 2013, 16:58

adriano_leite je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:
111 je napisao/la: Neka jarane, dobro je ovo....Pape malo trola slovake, piša se po njima sa ovim izjavama....loži ih da se otvore frontalno i da ih onda isfaširamo na terenu
Ko je rekao da nece biti Slovaka u Slovackoj? Rekao je da igramo pred svojim navijacima i da fakticki nece biti niti jednog Slovaka u Zenici. De se skontaj, haluciniras...
http://sportsport.ba/bh_fudbal/pape-slo ... ini/113054" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 05 sep 2013, 16:59

111 je napisao/la:
To mu gringo taktiku naredio... :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 05 sep 2013, 17:04

111 je napisao/la:Ocito je i jasno - da Pape mucki provocira slovake :P ....klasicna ložiona i nabijanje kompleksa niže vrijednosti....ujeda ih javno na presicama, porucuje im da ih nece biti na terenu (ni u Zenici, a i u Žilni :lol: :lol: ) , jer upravo ocekuje njihovu reakciju....oni ce poletiti da dokažu suprotno, otvorit ce se i onda im slijeduje nabijanje do grkljana.
Ljudi to je taktika, mind games....Pape pokazuje da zna i to :mrgreen: :lol:
Eto Slovaci jedva cekaju da odgovore Susicu na mucke provokacije :lol: , otvorice se i primit 6 golova. Hvala Papetu na pobjedi prije nego sto je utakmica pocela i vrloj pres konferenciji za koju sumnjam da je i jedan igrac Slovacke prati :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 sep 2013, 17:05

ceze je napisao/la: http://sportsport.ba/bh_fudbal/pape-slo ... ini/113054" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisam vidio ovo, ali u jucerasnjem intervjuu je rekao ovo za Zenicu, pa me na to prenijelo. Ovo sto je rekao za Zilinu se ocigledno zajebavao, ne znam ko ovo moze shvatiti ozbiljno :? . Takodjer se izvinjavam kolegi sto sam rekao da halucinira, do mene je bilo, jer nisam vidio ovo, medjutim ovo je ocigledno obicna provokacija i zajebancija pred utakmicu i nema potrebe ovo svrstavati u Papetove nepromisljene ispade u javnosti. Ima ih, ali ovo niko ne moze shvatiti kao da to Pape misli ozbiljno.

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.