Sinoć sam, prvi put nakon sp 2010. i one čuvene Teove trojke protiv Španaca, bio prezadovoljan igrom košarkaša Dobro bilo je i sporadičnih
bljeskova kao recimo ona tekma sa Francuzima sa prošlog prvenstva, ali što je dugo, dugo je.
Srbija maestralna većim dijelom utakmice, odbrana vrhunska, požrtvovanje na nivou, momci supermotivisani, bacanja po parketu ta svaku loptu, maksimalno naoštreni i željni pobjede. Ko što rekoh, prezadovoljan sam. Užasno bitan trijumf zbog milion razloga, a najbitniji su da je pobjeđen direktni rival za prolazak u drugu fazu ali i za četvrtfinale, te što će pobjeda sa otvaranja pozitivno uticati na mladi tim Srbije.
Pogibijuu odbrani jesam očekivao, ali da će Srbija u najvećem dijelu meča imati punu kontrolu igre i rezultata, to nisam, da budem iskren. Bilo je i momenata kad su pojedini mladi igrači zasrljali, prije svih Kalinić i Bogdanović, ali ispraviće to Duda.
Realno gledajući, ni Litvanci nisu imali svoje veče, tačnije nije ih služio šut (a koko izgleda kad imaju veče i kad ih služi šut, Srbija je osjetila na prošlom prvenstvu). Braća Lavrinovići (iliti
neviđeni bacaroši kako ih sinoć nazva Ivković na jednom time outu)

i Kleiza su mašili mnogo otvorenih šuteva, pod košem nisu mogli ništa jer je Krstić držao čas Valančijunasu i kompaniji. Jedini koji je bio na visini je Kalnietis, ali i on je veći dio utakmice
vukao sam.
Nedović sjajan, Bjelica takođe, Katić, Bogdanović, Anđušić, Kalinić, ma svi koji su igrali su imali neku svoju rolu. Pobijedio je sinoć tim ko što je i pobjedio u utakmici BiH sa Letonijom ili Njemaca sa Francuskom.
Danas očekujem pobjedu Srbije protiv BiH, sličnu kao i sinoć na mali broj koševa, bez velike koš razlike, ali sa igrom i kontrolom rezultata koju će Srbija imati čitav meč. Što neko reče iznad, do nekih desetak razlike maksimalno. U pobjedu sam siguran prije svega zbog igre koje su današnji rivali pokazali juče, ali što je još bitnije, Duda neće dozvoliti apsolutno nikakva opuštanja, što se vidi i iz izjava igrača nakon sinoćnje tekme.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović