Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

BigSam
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la BigSam » 05 sep 2013, 11:15

Ja sam mislio da su nasi sadasnji reprezentativci igrali malo 'pod rucnom' protiv Legendi ,u nedavnoj prijateljskoj ,al izgleda da je onaj nerijesen rezultat pravi odnos snaga izmedju njih :D uglavnom ostaje nam da se nadamo cudu danas i da ostanemo u igri za prolaz ;)!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 05 sep 2013, 11:26

Ova reprezentacija nema dusu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 sep 2013, 11:42

retro je napisao/la:Ova reprezentacija nema dusu.
Da,fali ovo.Ovakvo zajedništvo i borba,ovakav vođa na terenu.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 sep 2013, 12:02

4stringsonly je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Srbija-BiH 1,20-4,60 :o
Pa dobro je , ja sam kontao biće 8 kvota na nas. :lol:
A sta ako napravimo iznenađenje? Hoćete li ih opet dizati u nebo? Od finske izgubili 20 razlike, pa potom zgazili crnu goru i hrvatsku.... Mozda se scenario opet ponovi, vrijedi se barem nadati. Pricati, danas gubimo 20 razlike, i slicne stvari, nisu odlike pravog,istinskog navijaca ove reprezentacije!
Kindže, kindže...

High

Post Postao/la High » 05 sep 2013, 12:03

tepsija je napisao/la:
retro je napisao/la:Ova reprezentacija nema dusu.
Da,fali ovo.Ovakvo zajedništvo i borba,ovakav vođa na terenu.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Da nam je sad jedan Neno...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 05 sep 2013, 12:17

Jest jučer igra bila nikakva al imam neki dobar predosjećaj pred današnju tekmu...Najbitnije je da Teletovića krene šut i malo bolja odbrana mislim da bi ih mogli dobit
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 sep 2013, 12:20

Izgleda da moramo cekati ovu neninu generaciju U 19 cekati da zaigra u nekim jacim klubovima , pa ostvarimo neki rezultat :roll:
Jednostavno premalo kvaliteta Teletovic ,Djedovic i malo Write i ponekad Kikanovic , ostalo je donji razred Europske kosarke :roll:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 05 sep 2013, 12:36

zaboljisportuBiH je napisao/la:Nadams e da će Andrija biti ok. Ako ne bude onda Nurkić ili Miki. Ako upadne Miki može Bavčić na pet. Inače mene nervira samo što Aco ne rotira i sotale igrače malo više. Muha zacementiran za klupu, Peršić isto. Sinan pomalo igra. Bavčić bi isto trebao malo više igrati. Čisto zbog samopouzdanja. Neko reče gore kud se Bavčić nije povrijedio. Bavčić je jedini koji može odmoriti MIrzu a da bar približno budemo opasni iz vana,a ujedno može igrati i peticu. MOžda je Andrija fizički jači ali svim ostalim Bavčić je par deka sa Andrijom a ima stvari u kojima je i bolji. JEst da se Andrija izborio za startnu peticu ali meni se nikako ne sviđa ona odbrana od pika što se forsira kad je Andrija unutra. MOramo imati više opcija. Možda se to i promijenilo ali jbg ne gledamo tekme.
Samo da se ponovim a problemi su ostali isti uz jedan dodatni a to je forsiranje igre leđima za Mirzu. Frajer ubica iz vana a Aco ukinuo sam sebi najjče oružje plus odlična taktika Latvijca i to dovede do poraza.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 sep 2013, 12:46

zaboljisportuBiH je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Nadams e da će Andrija biti ok. Ako ne bude onda Nurkić ili Miki. Ako upadne Miki može Bavčić na pet. Inače mene nervira samo što Aco ne rotira i sotale igrače malo više. Muha zacementiran za klupu, Peršić isto. Sinan pomalo igra. Bavčić bi isto trebao malo više igrati. Čisto zbog samopouzdanja. Neko reče gore kud se Bavčić nije povrijedio. Bavčić je jedini koji može odmoriti MIrzu a da bar približno budemo opasni iz vana,a ujedno može igrati i peticu. MOžda je Andrija fizički jači ali svim ostalim Bavčić je par deka sa Andrijom a ima stvari u kojima je i bolji. JEst da se Andrija izborio za startnu peticu ali meni se nikako ne sviđa ona odbrana od pika što se forsira kad je Andrija unutra. MOramo imati više opcija. Možda se to i promijenilo ali jbg ne gledamo tekme.
Samo da se ponovim a problemi su ostali isti uz jedan dodatni a to je forsiranje igre leđima za Mirzu. Frajer ubica iz vana a Aco ukinuo sam sebi najjče oružje plus odlična taktika Latvijca i to dovede do poraza.
Ne mislim da Aco zeli da mu ukine najbolje oruzje. Jedino sto zeli je da Mirza igra raznovrsnije i ja ne dozivljavam to kao forsiranje. Pa jucer ga nije isao sut, ali je zatp pod kosem uradio solidan posao. Naravno, govorim o toj trecoj cetvrtini. Mirzin sut u zadnje vrijeme mnogo oscilira i ne moze se jedino na njega osloniti. Sta imamo od njegovog suta ako ce fulat 7-8 suteva dok udje u ritam? Nista.

Mirza je i jucer imao nekoliko nerezonskih, isforsiranih suteva. Jedini sut gdje se sjecam da nije isao preko ruke je bila ona trica sto je usla. Dobro je bio cuvan, sto mi implicira na to da nema bas nekih ugiranih akcija za Mirzu. ili ih nema, ili su ih Latvijci dobro citali.

A za Andriju si potpuno upravu, sta imamo od njega ako ce zaigrati kad ne budemo imali ni teoretske sanse za prolaz dalje. Po meni je to cisti promasaj, ali sta sada da se radi...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 05 sep 2013, 12:52

Kobe Bryant je napisao/la:Izgleda da moramo cekati ovu neninu generaciju U 19 cekati da zaigra u nekim jacim klubovima , pa ostvarimo neki rezultat :roll:
Jednostavno premalo kvaliteta Teletovic ,Djedovic i malo Write i ponekad Kikanovic , ostalo je donji razred Europske kosarke :roll:
Ali i taj donji razred su sve dobri suteri, koji ako dobiju dobar pas mogu itekako pogoditi(pasalic,persic,masic,sutalo,bavcic)...Ali kod nas je problem sto nema timske igre, umjesto da se lopta baca otvorenim igracima kod nas izgleda bolje da mirza i djedovic uzimaju ishitrene suteve, kao da nesta dokazuju jedan drugom..

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 15:02

Adibhf88 je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Srbija-BiH 1,20-4,60 :o
Pa dobro je , ja sam kontao biće 8 kvota na nas. :lol:
A sta ako napravimo iznenađenje? Hoćete li ih opet dizati u nebo? Od finske izgubili 20 razlike, pa potom zgazili crnu goru i hrvatsku.... Mozda se scenario opet ponovi, vrijedi se barem nadati. Pricati, danas gubimo 20 razlike, i slicne stvari, nisu odlike pravog,istinskog navijaca ove reprezentacije!
Samim tim što kažeš "iznenađenje" i tebi je jasno da je Srbija prilično bolja od nas. Najjača je na mjestu selektora.
Nije mi jasno sljedeće:
1. U prvom dijelu se iz par momenata jasno vidjelo da latvijski play ne može čuvati Zeku. Par puta ga je glatko prošao.
Zašto se nije to iskoristilo?
2. Zašto se nije iskoristio latvijski rani ulazak u bonus u svakoj četvrtini? Ljudi uđu u bonus u 3-4 minuti četvrtine.
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 05 sep 2013, 15:05

Gledam utakmicu latvija-cg i tek vidim koliko smo losi. Srbi su za ove dvije ekipe s druge planete. Latvijci ne mogu da skoce u odbrani, CG po 5 ofanzivnih skokova u napadu, cirkus

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 sep 2013, 15:21

Dobro bi bilo da Crna Gora dobije, pa da postoje kakve-takve sanse...

Mene muci to, sto je Aco u jucerasnjoj utakmici koristio 7-8 igraca. Zasto je poveo BANDERU Sinanovica, jednog preslabog igraca Persica, nekog Pasalica, ili Sutala, pa ce poslije da nam "soli pamet" da je imao kratak roster!!

Zasto nemamo uigrane akcije, pick'n'rol ili otvaranje suta teletovica, pravljenje blok igre za teletovica. Pa licimo na Angolu jbt!
Kindže, kindže...

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 15:32

Ljudi , ko je ova budala što prenosi Hrvatska-Gruzija?
Juče Hrvate prenosi, govori : "Koš i sl.bacanje" , a lopta nije vidjela koša.
Sad govori: "Kokoškov je trenutno u Klivilendu? KlivIlendu?!

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 sep 2013, 15:33

4stringsonly je napisao/la:Ljudi , ko je ova budala što prenosi Hrvatska-Gruzija?
Hahaha, drug bas pratim kosarku, pa ovo je prenos za penzionere, i one sto nemaju veze sa kosarkom.
Kindže, kindže...

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 15:38

Adibhf88 je napisao/la:
4stringsonly je napisao/la:Ljudi , ko je ova budala što prenosi Hrvatska-Gruzija?
Hahaha, drug bas pratim kosarku, pa ovo je prenos za penzionere, i one sto nemaju veze sa kosarkom.
Ovi na RTRS su dosta bolji, i emisiju imaju.
Na FTV jedino vrijedi što Edin prenosi naše tekme, a sve ostalo je nula.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 sep 2013, 15:41

Adibhf88 je napisao/la:
Ovi na RTRS su dosta bolji, i emisiju imaju.
Na FTV jedino vrijedi što Edin prenosi naše tekme, a sve ostalo je nula.
A i od Edina sam ocekivao mnogo vise, da se covjek "uzivi" u utakmicu, a ne onako hladno. Valjda si zbog toga i doveden na tv.
Kindže, kindže...

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 05 sep 2013, 15:43

A i od Edina sam ocekivao mnogo vise, da se covjek "uzivi" u utakmicu, a ne onako hladno. Valjda si zbog toga i doveden na tv.[/quote]

Jest, stvarno. Kad špansku ligu prenosi na Areni uživanje gledati. Ko će ga znati.

mostar0606

Post Postao/la mostar0606 » 05 sep 2013, 15:58

Paranojaa je napisao/la:Zna li se igrali Andrija danas?
Pa bilo je najava i da ce jucer igrati, ali eto...
Ma sta i da igra, onda bi neko, od ovih sto su jucer igrali, ostao na klupi, jer Aco upotrijebi 8 igraca, 9 maksimalno. Steta, bolje onda da je zvao Buzu, Nurkica i Vrabca, pa nek' sjede na klupi, ako vec nece da uvodi Sinanovica, Masica, ...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.