neno#4 je napisao/la:Prije prvenstva negdje jedno oko dva mjeseca sam cak mislim i ovdje napisao da su nam sanse negdje oko deset posto za prolaz dalje. Danas smo svi vidjeli u Jesenicama kako je ovo strasna i nezgodna grupa. Cak i da smo dobili Latviju, ne bi isli dalje. Ali, mnogo drugih stvari su nas nanervirale. Ovi momci su po drugi put imali sve idealne uslove za rad. Znaci tu je bilo sest avionskih letova koji su kostali masne pare, onda sve bilo vrhunski od hotela, pa do suplementacije, lijekova, ishrane i svih sitnih stvari. Omoguceno im je da prije prvenstva cak osjete Arenu u Jesenicama, pravljen im ispracaj, sve im uradjeno.
A onda se danas desio jedan krah i potop. Iskreno, ocekivao sam da ih jurimo cijelo vrijeme, ali da ne mozemo da ih natjeramo na rezervnu varijantu u igri, e to nisam. Vrtili su cijelo vrijeme pick, pa repick ako ne prodje i cijelo vrijeme na isti nacin igrali. Nismo imali svjezine isto kao da je cetvrta utakmica prvenstva, a to se nije smjelo dogoditi. Bez borbe i bez zalaganja. Najveci problem napada je bio taj sto Mirza jednostavno nije covjek koji moze igrace oko sebe uciniti boljim. Jednostavno nije. Crni opet nije napadao kos, samo u prvom dijelu utakmice je bio agresivan i to je to. Samo u prvoj cetvrtini, sve ostalo je bilo cista letargija. A bez njega pravog, mi nazalost nemamo sta da trazimo. Pomalo degutantno bi sad bilo rastavljati i secirati dijelove igre koji nisu valjali. Znali smo se vracati i iz tezih situacija, ali momci trebaju pogledati jedni druge u oci i krenuti dalje. Toliko mnogo se dalo za njih, a nazalost malo, premalo su danas vratili..
Vidim da neces mnogo karti da otkrijes i potpuno te razumijem, no iz svega ovoga se po meni jasno da naslutiti da je atmosfera u reprezentaciji losa i da ne postoji timski duh. Mislim da je na to utjecalo vise faktora, mozda navodno Mirzino dizanje nosa, malo Acin sistem, malo sukob na relaciji Aco - Mirza itd. Kad sve to udrobis, dobijes poparu koja zaudara...
Dusan Ivkovic: Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina je tim koji
„na trenutke igra jako čudnu košarku, a onog trenutka kada se Teletović razvije znaju biti izuzetno neugodni i kvalitetni“.
sta reci na ovo

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)