Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

KiaKaha
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la KiaKaha » 04 sep 2013, 23:28

De molim vas prestanite odgovarat Redsima,a u isto vrijeme i uporedjivat ova dva kluba. 8-)
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 04 sep 2013, 23:28

AllGunsBlazing je napisao/la:Trazim halal za izrecenu neistinu.
:lol: :lol: Ma sve je ok . Halala uvijek ima :D

Al' pazi sad ovog @Head on sad hoce okrenuti kao da su svi ovdje pricali kako LFC ima bolju ekipu od Arsenala pa se glupira . Ozil je WC igrac i drago mi je sto je u Premiershipu. I bez njega ste bili jaci od nas , a sad s njim mozete da igrate lopte s' bilo kojom ekipom u Evropi i da se imate cemu nadati . Flamini je dobro pojacanje . Samo da mu ne pukne fitilj kad je najpotrebniji :)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 sep 2013, 23:32

Hvala. :)
Celik!3,2,2.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 04 sep 2013, 23:33

za 48 sati, prodato Ozilovih dresova, zarada preko milion funti!
slika

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 sep 2013, 23:44

Zarađeno milion funti ali nije baš sve Arsenalu. Čitao sam da Arsenal ima od svakog dresa kojeg proda čistih 25 funti a da ostatk ide Nikeu zbog troskova nabavke, nesto i igraču i tako. Dakle kad prodamo 100 000 dresova imat ćemo čistih para 2.5 miliona funti, a samo jučer se prodalo preko 10 000.

Osim toga govori se da su mnoge lože na stadionu i slobodna mjesta i karte koje nisu rezervisane za season-ticket holdere astronomskom brzinom pokupovane.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 04 sep 2013, 23:56

Marsal je napisao/la:Zarađeno milion funti ali nije baš sve Arsenalu. Čitao sam da Arsenal ima od svakog dresa kojeg proda čistih 25 funti a da ostatk ide Nikeu zbog troskova nabavke, nesto i igraču i tako. Dakle kad prodamo 100 000 dresova imat ćemo čistih para 2.5 miliona funti, a samo jučer se prodalo preko 10 000.

Osim toga govori se da su mnoge lože na stadionu i slobodna mjesta i karte koje nisu rezervisane za season-ticket holdere astronomskom brzinom pokupovane.
Do kraja godine nek dresovima otplati godisnju platu i Mesut brat dobar. 8-)
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 05 sep 2013, 00:02

nerkolfc je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Nisam rekao da cemo biti tu,mozemo zavrsiti i 6. al prosle godine nas je malo ko nadigrao i ove godine cemo biti jaci i bolji protivnik svima,a ovaj gore raspored sam bubnuo.

Jednostavno na terenu,barem za sad nema neke razlike u igri te kvaliteti iste.
Ne znam sto se trudis ? Ne mozes ti nikome objasniti jer ljudi vjerovatno pogledali zadnji put utakmicu Liverpoola kad smo izgubili od Lyona u LP 2:1 i misle da otkad nam je Torres otisao da smo propali . Cast izuzetcima . Na ovoj temi ti je vjerovatno bolje da ne pises svoje misljenje o Liverpoola jer je ovdje svima smijesna mogucnost da LFC zavrsi ispred njih jer oni imaju Girouda u napadu i Ščešnog na golu . Zastrasujuce . Mi nismo nista posebno kad usporedimo nase igrace s' igracima Citya , Chelsea pa i Uniteda . Dobili smo 3 utakmice na srecu i prvi smo na tabeli zahvaljujuci greskama Aggera i naravno sreci , bez primljenog gola to sam zaboravio pridodati sreci . Arsenal ima 3 boda manje , al' pazi , imaju ih zbog toga jer su kvalitetniji . Nemojmo zaboraviti najbolju odbranu lige prosle sezone , dostignuce za 4 mjesto . Nema veze sto je United primio vise golova , bitno je da su oni imali najbolju odbranu i vjerovatno im je to neki dokaz da su ove sezone kvalitetniji i spremniji za titule .
haha pa vi ni ne citate sta se pise, dodje padobranac i kaze nam ne valja nam odbrana mi napisemo da je to bila druga najjaca odbrana prosle sezone tako da smo taj mit o preslaboj odbrani srusili. Gledali smo mi vas puno otkako je Torres otisao pa u utakmicama protiv Arsenala i nismo impresionirani.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 05 sep 2013, 00:05

Dzaba ljudi mozete vi objasnjavati nekima ljudima sve po 10 puta ali oni nikada nece to shvatiti, ljudi vole da trollaju, najbolji primjer nasa odbrana... Dobro gore neko rece, problem je sto mi nemamo imena u odbrani pa da je ljudi resprektuju...
Isto prica i za DM, treba ime! E pa gospodo ne treba. Ja starno vjerujem Flaminiu! Covjek nije od maja odigrao utakmicu i sa tim manjkom udje u igru i izdominira i to ne bilo kakvu utakmicu nego derby! Ako on nastavi da ovako igra mislim da ce vrlo brzo izbaciti Artetu sa te pozicije koji je ruku na srce tu odlican i pored fizickog deficita...
Neko spomenu Songa. Pa Song je bio dobar onu jednu sezonu, kada se od lijenog Songa rastrcao ko lud... Ali glavni problem sa njim je nastao kada je umislio da je Fabregas pa poceo da gradi akcije (gdje je ruku na srce imao par super asistencija) i ako bi skoro redovno izgubio loptu i ostavljao visak prostora gdje bi skoro redovno primali gol.
Mi smo pre sa Songom,Fabregasom,Arshavinom,Nasrijem i Pussyem imali strasnu ekipu koja je davala 3,nesto golova po utakmici ali dzaba sve kada su isto primali toliko... Jednostavno ta ekipa Arsenala nije htjela da pomaze odbranu. Uglavnom je bilo kada se izgubi lopta da Fabregas stoji na sredini, Song se kao vraca nesto, Denilson razmislja o Brazilu, Nasri cacka jaja, Pussy provjerava da mu noga nije pukla od prethodnog suta a Arshavin konta koliko bi se votke moglo stuci to vece!!! Dzaba i da smo imali najbolju cetvorku na svijetu kada oni sami bez pomoci ostalih igraca retko bi sta mogli napraviti... Sam je Van Gaal rekao da napad pocinje sa golmanom a odbrana sa napadacom! Danas je taj slucaj sa Arsenalovom igrom. Svi se vracaju i vrse strasan presing odmah tu na protivnicke igrace, Giroud se gotovo u svakom protivnickom napadu vraca u odbranu! E to je ono sto je ucinilo da Arsenal prosle sezone primi golova vise samo od Citya!

Evo napisa ponovo predugacak post. Ljudi moji mi sa dolaskom Ozila jesmo pali u euforiju ovih dana ali sa razlogom ne dolazi igrac od 50 miliona svaki dan a pogotovo u klub kao sto je Arsenal gdje je to recimo jos prosle godine bilo ne zamisljivo i ravno SFu!
Niko nije ovde reko da cemo uzeti titulu nego se nadamo da ce onaj bodovni zaostatak za prvim biti manji nego do sada... O tituli uglavnom potenciraju drugi... Takodje nama je glavna zelja da prekinemo post a mislim da ove sezone imamo dovoljno kvaliteta za tako nesto (jedan FA cup da legne i Bog da nas vidi)... Iskreno jos niko ne zna pravi potencijal ove ekipe sta sve moze a moze dosta... Ovi mladi igraci ako svi eksplodiraju ove sezone uz ove WC igrace kao Ozila,Kossa i Cazorlu bice svasta ali otom potom...
A o tome kako su navijaci inace svaciji realni evo jedna slicica:
slika
Zadnja izmjena: Gunner4, dana/u 05 sep 2013, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 05 sep 2013, 00:11

Marsal je napisao/la:Zarađeno milion funti ali nije baš sve Arsenalu. Čitao sam da Arsenal ima od svakog dresa kojeg proda čistih 25 funti a da ostatk ide Nikeu zbog troskova nabavke, nesto i igraču i tako. Dakle kad prodamo 100 000 dresova imat ćemo čistih para 2.5 miliona funti, a samo jučer se prodalo preko 10 000.

Pa naravno, te ublehe o isplacivanju igraca kroz dresove puse samo oni fanovi spanskih klubova. Sta mislite sto Nike, Adidas i co placaju milione godisnje da ti proizvode opremu nego zbog dresova i mali milion drugih artikala (majice, trenerke, patike, kopacke, kape, kacketi itd itd...) na kojima oni vrate ulozeno i zarade jos vise.

A na kraju kad skontas gdje je tu smisao da C. Ronaldo isplati transfer dresovima pa da cak isplati i da toliko se proda dresova njegov transfer iz Uniteda ne bi bio 80 nego 180 miliona funti.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 05 sep 2013, 00:26

Arsenal nema loše igrače u odbrani, naprotiv...problem je po meni što je tanka klupa - kad se povrijedi neko kao npr. sad Vermaalen, na klupi nema štopera da valja, možda neko iz akademije Arsenalove jer ja nisam upoznat da osim Kosa,Pera i Vermaalena ima još neki štoper za prvog tima.

Znači, mogao bi biti problem tako mali izbor što se tiče štoperskog mjesta jer u slučaju povrede više od 1 štopera, mora Sagna krpiti a to neće uvijek biti dobro :?
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 05 sep 2013, 00:32

BeyKopites je napisao/la:Arsenal nema loše igrače u odbrani, naprotiv...problem je po meni što je tanka klupa - kad se povrijedi neko kao npr. sad Vermaalen, na klupi nema štopera da valja, možda neko iz akademije Arsenalove jer ja nisam upoznat da osim Kosa,Pera i Vermaalena ima još neki štoper za prvog tima.

Znači, mogao bi biti problem tako mali izbor što se tiče štoperskog mjesta jer u slučaju povrede više od 1 štopera, mora Sagna krpiti a to neće uvijek biti dobro :?
E pa upravo je to ono sto mi vidimo kao najveci nedostatak... Morao se kupiti jos jedan stoper!!! Ali dzaba sve kada ljudi ovde dodju i pricaju kako nam je odbrana ocajna...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 05 sep 2013, 00:35

Sagna ce biti odlican back up stoper, sta sad treba trositi pare na na cetvrtog stopera i dovoditi neko ime pa onda kad su svi zdravi imas problem jer neko renomirano ime sigurno se nece zadovoljiti klupom?

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 05 sep 2013, 00:47

Arsenal manager Arsene Wenger will make a new contracts his next priority after securing the services of Mesut Ozil on transfer deadline day.

French defender Bacary Sagna, 30, is into the final year of his contract and Gunners boss Wenger is hoping he will stay talks despite having stalled last season.

Per Mertesacker, 28, who helped convince Germany team-mate Ozil to move to Arsenal, is into the final two years of his contract.

Creative midfielder Tomas Rosicky, 32, is in the final year of his contract and has already admitted that his ambition is to prove this season that he is worth a new deal.

Sagna, who has filled in at centre-back in recent matches, has offers from France and the Middle East, but Arsenal are hoping to sign him up before he becomes a free agent.

Mertesacker has also been in good form and his influence in the dressing room is another reason Wenger rates him so highly. His telephone conversation with Ozil was also highly influential in persuading the German midfielder to leave Real Madrid to join Arsenal.

Rosicky has also enjoyed an impressive start to the campaign and Wenger is keen to begin talks and ensure the experienced trio stay at the Emirates.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 05 sep 2013, 00:49

BigBigBang je napisao/la:Sagna ce biti odlican back up stoper, sta sad treba trositi pare na na cetvrtog stopera i dovoditi neko ime pa onda kad su svi zdravi imas problem jer neko renomirano ime sigurno se nece zadovoljiti klupom?
I sta cemo kada se povredi uz stopere i Jenkinson? Ko gdje onda igrati? Ponovo Ramsey da pokriva desong beka...
Niko od nas (ako izuzmemo ove padobrance-strucnjake) i ne smatra da nam treba veliko ime tu nego jedan backup koji se nebi bunio da bude cetvrta opcija!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 sep 2013, 01:00

Gunner4 je napisao/la: I sta cemo kada se povredi uz stopere i Jenkinson? Ko gdje onda igrati? Ponovo Ramsey da pokriva desong beka...
Niko od nas (ako izuzmemo ove padobrance-strucnjake) i ne smatra da nam treba veliko ime tu nego jedan backup koji se nebi bunio da bude cetvrta opcija!
Joj druze nemoj mi vise takvih četvrtih stopera, kroz historiju smo ih imali mnogo i ne zna se koji je bio gori (Silvestre, Cygan, Squillaci, Stepanovs, Senderos).

Nije ni ovo loše što imamo, evo kako to može izgledat i više nego solidno tokom sezone:

RB: Sagna, Jenkinson, Flamini, Bellerin
CB: Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Sagna, Flamini ( mislim da bi se Flamster snašao tu bez problema)
LB: Nacho Monreal, Gibbs (a vragu ne trebalo i Jenki i Flamster mogu uskočiti na kratko vrijeme)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 05 sep 2013, 01:04

Dobro, nećemo sad pehirat, ipak je teško da ti se povrijede oba beka i dva štopera. :mrgreen:

Ako se to i desi neće biti više od dvije utakmice. A u januaru ćemo se opet sabirati i oduzimati.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 05 sep 2013, 01:10

Gunner4 je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Sagna ce biti odlican back up stoper, sta sad treba trositi pare na na cetvrtog stopera i dovoditi neko ime pa onda kad su svi zdravi imas problem jer neko renomirano ime sigurno se nece zadovoljiti klupom?
I sta cemo kada se povredi uz stopere i Jenkinson? Ko gdje onda igrati? Ponovo Ramsey da pokriva desong beka...
Uskocice Belerin na desnog beka, Sagna na stopera ako se bas potrefi takva situacija.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 sep 2013, 02:08

nedim1993 je napisao/la:nadam se češćem zamazivanju očiju na ovaj način, jelde maršale :mrgreen:
Marsal je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:nadam se češćem zamazivanju očiju na ovaj način, jelde maršale :mrgreen:
Kad bi nam svaki rok jednom ovako zamazali oči valjalo bi. :mrgreen:
Igrac ne osvaja titule,tim osvaja.
Na kraju krajeva,kako cete vi to znat'.
#miasanmia

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 05 sep 2013, 02:14

Ne znam ni kako ćeš ti to znati. Ako sa toliko sigurnosti možeš tvrditi da mi ne znamo, ja sa još većom mogu da ni ti ne znaš.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 sep 2013, 02:19

Rockefeller je napisao/la: Ne znam ni kako ćeš ti to znati. Ako sa toliko sigurnosti možeš tvrditi da mi ne znamo, ja sa još većom mogu da ni ti ne znaš.
Ja vjerujem da on to nije u stanju da zna te odgovorno tvrdim da ono sto mi znamo on zaista ne zna..

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.