Eurobasket Slovenia 2013

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

slobodnjak
Kontakt:

Re: Eurobasket Slovenia 2013

Post Postao/la slobodnjak » 04 sep 2013, 22:54

Kakva pozitivno drska igra momaka iz Srbije .Nikako ovo nisam očekivao.Čak sam i hendikep na Litvance igrao.Jest da Litvance nije služio šut ,ali Srbija je igrala tako konkretno i disciplinovano da je za ekipu koja je prvi put na okupu to za ne povjerovati.Odlična odbrana,pametni faulovi dobro rasporedjeni i u pravom trenutku.Kako Ivković vodi igru.Kako na minuti odmora do tančina analizira svaki segment igre ,upozorava na mane svakog pojedinačno protivničkog igrača.
Ono što me interesuje je hoće li Srbija imati kontinuitet igara na prvenstvu,zbog neiskustva.Ovaj mali Nedović ima muda za nepovjerovati.Pa direkto ide na cjelu odbranu i prolazi više puta.Bjelica odličan.Krstić pravi kapiten.Jeli ovo bio bljesak samo večeras ostaje da se vidi.Napraviće ovi mnogima probleme ovdje vidjećete.
Kakve su naše šanse sutra.Umor Srba i neće oni ući ovako napaljeni protiv nas sigurno.Biće teško...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 sep 2013, 22:58

Cestitike reprezentaciji Srbije na zasluzenoj pobjedi...
Sta znaci kada ekipa ima kvalitetnog trenera. Ivkovic je prije cetiri godine sa generacijom koju je predvodio Teodosic napravio veliko iznenadjenje osvojivsi srebrenu medalju, a sada ima priliku sa jednom novom generacijom da ponovi taj uspjeh. Ukoliko se po jutru dan poznaje ne bi me cudilo kada bi ova Srbija bila iznenadjenje turnira.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 sep 2013, 23:02

ne kontam reprezentaciju Hrvatske nikako, šta je tu problem, pa imaju igrace koju stvarno igrali dobro u svojim klubovima i individualno su skroz ok, a onda vidim na terenu nidje veze sa vezom danas :roll:
nema potpisa

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 sep 2013, 23:05

Prvi put nisam vjerovao u jednu njemačku ekipu (uopšte kada je bilo koji sport u pitanju), a oni klepe fino, hladno Francuze....Nevjerovatno, nevjerovatno, nevjerovatno. Svašta od Nijemaca vidjeh, ali ovo je sve nadmašilo. Pa ovo je pobjeda ekipe koja je duplo slabija od večerašnjeg protivnika. Ali po potencijalu, individualnom kvalitetu....Međutim kad srce na terenu proradi i ostavi se srce tačnije i odigra odvažno onda se dođe do veličanstvene pobjede. Fantastično izdanje cijelog tima a posebno Benzinga, Schafartzika, Staigera.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 04 sep 2013, 23:19

Mozda i najizjednacenije veliko takmicenje bar otkad ja pamtim.

Gomila velikih zvijezda ne ucestvuje, bez nekih izrazitih favorita za medalju.

Moj pick je Litvanija iako haman da nemaju organizatora igre.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 sep 2013, 23:19

slika

:roll:

sve cestitke srbiji, kao i crnogorcima koji su izgleda dobili uz pomoc sudija (tako bar citam)
nema potpisa

katalinski
Kontakt:

Re: EP 2013 slovenija

Post Postao/la katalinski » 04 sep 2013, 23:23

katalinski je napisao/la:ovo je super za nas , uz te otkaze mozemo se nositi sa srbijancima
Jedino ako i Ivković otkaže. :lol:[/quote]

slika
stvarno je doktor ,ma BOG za kosarku...po ko zna koji put i veceras to dokazao
Ajvatar

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 04 sep 2013, 23:39

Mislim da je ovo najslabije i najizjednačenije prvenstvo u skorijoj prošlosti u ovom sportu. Svi su tu negdje, svi se mogu nositi sa "jakim" ekipama kojih realno nema toliko na ovom prvenstvu. Malo koševa danas, puno iznenađenja. Oni matori Turci izgube od Finske, samo da dokažu da ne znaju igrati nigdje osim kući i uz pomoć sudija. Švabe Francuze, a Žabari Ruse :? Rutinski danas samo Grci, Španci i Letonci.

Naši me iznenadili baš ovako dobrom igrom sa mladim timom. Par puta se osjetio pad u igri pa su Litvanci hvatali priključak, ali bar ne kao nekad kad smo zbog tih padova često gubili utakmice. Nedović hrabar, odlučan, pored Krleta glavni igrač. Kupili su me borbenošću i željom. Što se mene tiče, nek razbacju sutra Bosnu i Petrovića i ne moraju ni grupe proći.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 04 sep 2013, 23:53

Bravo momci,uljepšali ste mi dan :!: 8-) Krstić i Bjelica rutinski odradili posao,Nedović me oduševio i sigurno je potencijal da postane veliki igrač...Marković kao i cjela ekipa odlična u odbrani što je i ključ uspjeha u ovoj utakmici....Jednostavno Litvancima smo zatvroili dva najbolja igrača,Kleizu i Valančiunasa i samim tim dosta uradili...Ivković još jednom dokazao kakv je trener.....Ima tu još prostora za napredak,nraočito kad su u pitanju oni promašeni ziceri,tj.laki poeni protiv protivnika kao i još bolja skok igra u odbrani...Prva prepreka pređena,dosta znači za samopuzdanje,ali nikako ne treba padati u euforiju....treba sutra dobiti BiH i potvrditi ovu pobjedu na pravi način ;)

BiH me poprilično razočarala,jer sam stvarno očekivao pobjedu i bolju igru....Oborili su me i na tiketu,a npr. pogodio sam i Gruzijce i Srbiju i Italiju,te Veliku Britaniju...sjajne kvote,ali džaba :? :mrgreen:

CG pobjedila srećno i spretno,ali nisu me oduševili i mislim da neće mnogo uraditi na EP...Hrvati katastrofa danas,stvarno mi nisu jasni,da pored poprilično dobrih igrača onako jadno odigraju....Nebitno što je Španija protivnik....Za Ruse sam još prije nekoliko dana na ovoj temi rekao da će imati velikih problema sa Italijom i da je veliko pitanje hoće li u 2.krug ...

Sutra zanimljiv dan...U našoj grupi očekujem novu pobjedu Letoniju i kiks Crnogoraca...zatim pobjedu Srbije protiv BiH,te pobjedu Litvanaca u duelu sa Makedonijom....
Što se tiče ostalih,Hrvati će imati velikih problema sa Gruzijom,pa me ne bi čudilo da vidimo "izenađenje"...Italijani osokoljeni pobjedom nad Rusima,dobijaju Turke...Slovenci bi u derbiju dana kao domaćini mogli da uzmu Špance,imam osjećaj,a Grci dobijaju Ruse...eto malo prognoze sa sutra :D
Mens sana in corpore sano.

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 05 sep 2013, 00:57

http://www.****/a612039/Sport/Kosar ... odmor.html" onclick="window.open(this.href);return false;

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2013, 02:03

to je samo jedna pobjeda nista vise, idemo mirno dalje...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 sep 2013, 02:08

Puma je napisao/la:Mozda i najizjednacenije veliko takmicenje bar otkad ja pamtim.

Gasol, Rubio, Calderon i Fernandez ce biti dovoljni da Spanija uzme prvenstvo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2013, 02:13

Greivis je napisao/la:
Puma je napisao/la:Mozda i najizjednacenije veliko takmicenje bar otkad ja pamtim.

ni blizu... sve jajara do jajare.... njih uz sjajnu taktiku može dobiti 3-4 repke... pau je pau i španci bez njega nisu uzeli ništa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 sep 2013, 08:04

DANTES je napisao/la:
Greivis je napisao/la:

ni blizu... sve jajara do jajare.... njih uz sjajnu taktiku može dobiti 3-4 repke... pau je pau i španci bez njega nisu uzeli ništa
Spanija je u finalu 2006 bez Pau-a rastavila tada aktualne Evropske prvake na proste faktore...
Istina je da je isti do te utakmice bio glavna pokretacka snaga Spanije ka finalu, ali je isto tako zanimljiva cinjenica da su na tom prvenstvu odigrali najbolju utakmicu kada istog nije bilo na parketu.

I za mene je licno Spanija najveci favorit za osvajanje prvenstva, i isto tako mislim da je njihova najveca mana trener...Ne daj Boze da na klupi imaju trenera kao sto je Dusan Ivkovic. :o :o
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 sep 2013, 08:28

Španija ima širok roster kvalitetnih individualaca, to je njihova najveća prednost. Kad ih ne ide samo mijenjaju dok ne nađu nekog koga krene i onda ti džaba sva taktika. Nije ih nemoguće dobit', al je uvijek veća vjerovatnoća da ćeš izgubit protiv njih.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 05 sep 2013, 08:32

Kad se već priča o glavnim favoritima za titulu,da se i ja malo ubacim....Španci i ovakvi-kakvi su,spadaju među TOP 3 favorita za zlato,uz Francuze i domaćine,mada dosta puta se pokzalao koliko njima znači Pau,čast svim ostalima ;) Još tu fali i Navaro,pa Ibaka,standardni Reyes...Imam osjećaj da Španci neće odbraniti zlato o 2.put uzastopce....Zlato bi mogla uzeti ekipa koja nije među ova 3 glavna favorita,a da će iznenađenja biti,pokazao je i prvi dan. ;)

P.S.Španiju može dobiti i egal odigrati bar 6-7 reprezentacija na ovom EP,ali između toga MOĆI i URADITI NEŠTO...velika je razlika :D
Mens sana in corpore sano.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2013, 09:58

amerosm je napisao/la: Spanija je u finalu 2006 bez Pau-a rastavila tada aktualne Evropske prvake na proste faktore...
Istina je da je isti do te utakmice bio glavna pokretacka snaga Spanije ka finalu, ali je isto tako zanimljiva cinjenica da su na tom prvenstvu odigrali najbolju utakmicu kada istog nije bilo na parketu.

I za mene je licno Spanija najveci favorit za osvajanje prvenstva, i isto tako mislim da je njihova najveca mana trener...Ne daj Boze da na klupi imaju trenera kao sto je Dusan Ivkovic. :o :o
ja kažem bez njega na prvenstvu ne u jednoj utakmici.... pitao bih te bi li vidjeli finala bez njega... od svih španaca ima odbrane sem od njega.. i nije baš to imaju široku klupu pa ce uvoditi dok ne nađu raspoloženog... njima ako odigras dobru i jaku odbranu, oni maše sve, nervozni, prosto nemaju u sebi to....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 sep 2013, 10:04

Ma imaju sistem , imaju najbolju bekovsku liniju i trojkase
al kad medo Gasol sjedne , Španija je u velikim problemima.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 sep 2013, 10:43

Da li je moguce da su NBA igraci tako lose pripremljeni?

Dragic 8 poena uz ocajan procenat suta
Turkoglu 8 poena uz ocajan procenat suta
Ilyasova 3 poena uz ocajan procenat suta
Nas Mirza prosjek
Parker solidan, Batum i Diaw mrtvi prosjek
Spanci i talijani su doduse bili relativno dobri, ali sveukupno gledano mi se cini da su zvijezde podbacile.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 05 sep 2013, 11:48

Mene je oduševila igra srpske reprezentacije i prosto u ekipi u kojoj je 9 debitanata odigrati onako kvalitetno odbrambeno protiv jedne Litvanije u čijoj postavi maltene svako trojku može pogoditi je fenomenalno.

Ono što se vidi je mladost i neiskustvo pojedinaca poput Kalinića (koji će biti jedan od najboljih igrača Evrope), Bogdanovića, Gagića, Anđuša. Međutim sasvim je razumljivo da se to dešava jer nemaju iskustvo igranja velikih i bitnih utakmica u seniorskoj konkurenciji.

Danas utakmica sa Bosnom, nadam se pobjedi Srbije jer realno ne vidim kako bi ekipa Petrovića mogla išta više od realnih svojih dometa. Sa jednim kvalitetnim igračem a to je Teletović je nemoguće dobiti i ovako desetkovanu Srbiju,a mane viđene protiv Letonije samo treba iskoristiti i rutinski ostvariti i drugu pobjedu i tako se primaći ostvarenju prvobitnog cilja...
Vjerujem da će danas kod Dude šansu dobiti svih 12 igrača, da će Duda odmoriti malo kapitena i Nedovića,a šansu pružiti Štimcu recimo.
Kažem rutinska pobjeda Srbije od nekih 10-ak razlike danas sasvim zadovoljavajuća, onda se ukrštamo sa Francuzima i sasvim sigurno lagan put u nokaut fazu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.