Eurobasket Slovenia 2013

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

JHam
Kontakt:

Re: Eurobasket Slovenia 2013

Post Postao/la JHam » 04 sep 2013, 16:47

E ovako imam ja par pitanja za ove bolje informisane....
1.) Zasto se svim igracima davala sansa na pripremama ako ce igrati sa 7 igraca?? Zasto jednostavno nije njih samo uigravao?? Npr. Pasalic bi nam dobro dosao u ovoj utakmici i Persic sa kojom tricom, i dobijali su minutazu na pripremama, a sad nista...
2.) Zasto Djedovic i Mirza ne smiju biti na klupi duze od 2 minute?? Jesu li mozda oni selektor pa nece da izadju ili??
3.) Zasto nisu pozvani Ikonic, Vasiljevic... Znam da se govorilo o podmladjivanju ekipe, ali ja ne vidim te mlade u ekipi, a komotno su mogli ici kad vec igramo sa 7 igraca...a Ikonic bi nam sigurno bio od koristi, pa i Bajramovic kad nebi sutao trica ko Teletovic po utakmici...
4.) Zar smo toliko dobra ekipa da mozemo Eurobasket koristiti za podmladjivanje??

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 sep 2013, 16:48

Treba naglasiti da je Petrovic koristio u ovoj utakmici (samo) 8 igrača.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 04 sep 2013, 16:48

Ja vam kazem da mi imamo vece sanse protiv srba I crnogoraca nego sto smi imali protiv latvije.
Ne kazem da cemo dobit,ali nama ovakve ekipe ne odgovaraju,jer smo spori,neagresivni,I nemamo domintne centre u napadu.
Ljudi su uvijek imaliigraca viska,koda ih je 6.
Primili smo 6 trica minimum,zbog neagresivne odbrane I pustanja,plus 2 akcije cijeli mec,visak za 3 I ulazi sa flouterima.
Niko vise ne igra tako brzo I mi onda mozemo parirati,ostalim.
Mislim da litvance ne mozemo ,osim ako sviju krene,a makedonija nam je bolna rana,I vazda nas na isti fazon uzimaju.
Protiv nas uvijek ispivsju prosjecni igraci ili oni sa klupe I utrpaju nam 15 - 20 poena.kod nas sutalo,gordic,masic,li izbezumljeni bavcic,to nece nikad uradit.
Mi nemamo sutera,nama je mirza najbolji trojkas,I to nam fali.
Mi smo kao suterska ekipa,jesmo al u kurcu,ko od nasih uradi ono sto je bertans par puta ,ja cu ga u guzicu poljubit.
I to svski put preko ruke,napravi drbling I dize se za 3, nasi stemaju tablu,I okolo nje.suterska ekipa,bacanja nam jedino sto smo iz daljine pogadjali.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 04 sep 2013, 16:50

Kad centar ( čitaj: Kikanović) nakon skoka u odbrani, povuče loptu u kontra napad, to je znak da nije bilo timske igre u ekipi, što ne znači da je to tako uvijek, danas nismo imalo svoj dan, a Latvijci su ga imali. Ništa, ama baš ništa nije funkcionisalo, ne zato što oni ne znaju, nego zato što nisu bili dovoljno motivisani, bili su bezvoljni, dosta tu faktora utiče. Opet kažem, to nije pokazatelj da će tako bit i u ove tri naredne utakmice. Teško će koja ekipa biti ovako šuterski raspoložena, a teško ćemo i mi biti ovako šuterski limitirani. Stanite malo sa kritikama, jer od ovih kritičara ne očekujem da sutra išta pišu, nakon što Srbiju otresemo k'o slinu. A ako ne budete pisali, slabo će biti postova :)

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 04 sep 2013, 16:52

Imao sam osjećaj da je Sabe bio na klupi. "Hajmo malo u pm".
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 04 sep 2013, 16:53

uz ovakvu igru nek nam je bog na pomoci , da je se ne obrukati protiv srbije
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 04 sep 2013, 16:54

BenjooJutub je napisao/la:Kad centar ( čitaj: Kikanović) nakon skoka u odbrani, povuče loptu u kontra napad, to je znak da nije bilo timske igre u ekipi, što ne znači da je to tako uvijek, danas nismo imalo svoj dan, a Latvijci su ga imali. Ništa, ama baš ništa nije funkcionisalo, ne zato što oni ne znaju, nego zato što nisu bili dovoljno motivisani, bili su bezvoljni, dosta tu faktora utiče. Opet kažem, to nije pokazatelj da će tako bit i u ove tri naredne utakmice. Teško će koja ekipa biti ovako šuterski raspoložena, a teško ćemo i mi biti ovako šuterski limitirani. Stanite malo sa kritikama, jer od ovih kritičara ne očekujem da sutra išta pišu, nakon što Srbiju otresemo k'o slinu. A ako ne budete pisali, slabo će biti postova :)
Ja ne znam hoces li smijeti doci i pisati ovdje, kad nas srbi otresu ko slinu....pa mi ne možemo ni Latviju pobjediti, a da se nešto nadamo protiv Srbije.
19 - 4 u asistencijama za Latviju :lol: :lol: mi nemamo nikakvu igru ....kraj price

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 04 sep 2013, 16:55

Sabit Hadžić je naš najuspiješniji selektor nemojte to zaboraviti. Razlike između Ace i Sabita nema ,igramo jednako loše ali ipak izgleda da je Sabit znao bolje tempirati formu.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 sep 2013, 16:57

Ma necemo sigurno se "obrukati."
Barem vjerujem da cemo drzati egal i da ce nam "malo" faliti pa ce to izgledat kao oK utakmice.

Al ove Letonije,Finske se redovno desavaju
i nema veze sto cemo dobit Crnu Goru i eventualno Makedoniju
na kraju cemo zalit zbog onog jednog loseg dana , kao i uvijek.

Osim ako nismo toliko ocajni , a vjerujem da nismo.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 sep 2013, 16:58

Pa gdje cemo iznositi kritike ako ne ovdje? Ne kontam!
Ja i prije ovog EP nisam bio preveliki optimista tako da me ovaj poraz zaista nije iznenadio.
Latvia nije kanta za napucavanje ali nisu ni evropska kosarkasa velesila. Cinjenica je da nama njihov sistem igre nikako ne lezi.
Sve mogu shvatiti i da igramo sa 7 igraca i da imamo los procenat suta ali da imamo SAMO 4 asistencije (1 asistencija po cetvrtini) nasuprot 20 latvije e to je strasno...
Dalje, ja mislim, mada ima mnogo onih koje se nece sloziti sa mnom, da je Sinanovic morao igrati danas. Bilo je par perioda kada su latvijci dominirali skokom tada je Sinanovic mogao pokupiti nekoliko lopti i napraviti prevagu...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

4stringsonly
Kontakt:

Post Postao/la 4stringsonly » 04 sep 2013, 17:01

Raul_64 je napisao/la:Ma necemo sigurno se "obrukati."
Barem vjerujem da cemo drzati egal i da ce nam "malo" faliti pa ce to izgledat kao oK utakmice.

Al ove Letonije,Finske se redovno desavaju
i nema veze sto cemo dobit Crnu Goru i eventualno Makedoniju
na kraju cemo zalit zbog onog jednog loseg dana , kao i uvijek.

Osim ako nismo toliko ocajni , a vjerujem da nismo.
Ma može se svašta desiti, ali jedno je jasno: nema timske igre. Možemo uzeti CG i Makedoniju, ali i to će biti ho-ruk sistem "Mirza podivlj'o" ili loš dan protivnika. Latvija je trpala i izvana i unutra. Nismo zaustavili nijedno od tog.
Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 sep 2013, 17:02

Semper je napisao/la:Sabit Hadžić je naš najuspiješniji selektor nemojte to zaboraviti. Razlike između Ace i Sabita nema ,igramo jednako loše ali ipak izgleda da je Sabit znao bolje tempirati formu.

Po kojem kriteriju je najuspjesniji?

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: EP 2013 slovenija

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 sep 2013, 17:05

Gruzija- Poljska 84:67.
Izrael- Velika Britanija 71:75.

slika

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 04 sep 2013, 17:05

Uopste nisam iznenadjen porazom. Razocaran sam i pripremama, a evo i sada ponavljaju istu igru kao i u pripremama. Vidjet cemo veceras Srbiju, mada nemamo tu nikakve sanse, ali bas nikakve, to sam govorio i prije ovog poraza, a sada sam ubjedjen da ce nas Srbija dosta lagano dobiti. Pobjediti 1 utakmicu i ne osramotiti se toliko na ovom ep, barem toliko mogu. Pa onda na sljedecem EP forsirati odbranu i samo odbranu i timsku kosarku, a ne samo daj Mirzi loptu pa sta bude.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 04 sep 2013, 17:07

BernardBarnjak je napisao/la:
Semper je napisao/la:Sabit Hadžić je naš najuspiješniji selektor nemojte to zaboraviti. Razlike između Ace i Sabita nema ,igramo jednako loše ali ipak izgleda da je Sabit znao bolje tempirati formu.

Po kojem kriteriju je najuspjesniji?
Čini mi se 5 puta nas je odveo na EP. Pobijedio je Litvaniju u Litvaniji , Hrvatsku u Splitu, Sarajevu na EP, pobijedio Crnu Goru na EP sa Pekovićem itd.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 sep 2013, 17:10

Ipak bi na ovoj temi se trebalo govorit o tome kako Finska dobije Tursku , jer na dvije teme se razvija ista rasprava .
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 04 sep 2013, 17:11

igra u napadu jest zakazala al brate ne mozes biti ovako los u odbrani al nikako. Pa jel mozemo ijednu takmicarsku utakmicu zavrsiti da primimo manje od 80 koseva.

Druga trecina je bila kriminalna ono je bilo ko da si djecu neku stavio pa se pogubila.

Mi jedino mozemo dobiti nekog ako damo 100 koseva izgleda a takvo nesto se moze desiti jedino ako protivnik igra jos gore u odbrani il jednostavno ako budemo pogadjali sve redom, prvenstveno Teletovic.

A sto se tice Teletovica nama ne treba njegovih 20 poena ako ce za tih 20 poena potrositi 20 lopti. Uredu je, nekad te nece sut i to al forsirati nesto iz mrtvog ugla i coska,pa to je glupost.. A 5-6 lopti je prodao jer je pokusao neki nerezonski sut.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 04 sep 2013, 17:40

Omjer nam je 3:3 sa Špancima.
Ajmoo dečki, po pobjedu!!!!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 04 sep 2013, 17:42

armin je napisao/la:
ronweasley je napisao/la:Pa Đedović je jedini nešto igrao danas. :? Presjekao čovjek par napada, ubacio tih 19 poena. Bio je loš, ali u moru smiješnih košarkaša kako su naši danas izgledali, bio je najbolji. Ende.

Koje nam sad čudo treba pa da prođemo? Ali da nije do kraja čudo. Neka bude bar malo realno, da imam osnova za nadanje. :D
Ako sutra dobijemo Srbiju, anulirali bi današnji poraz i uz pobjede protiv Makedonije i Crne Gore bilo bi dovoljno za prolaz, ali ako izgubimo sutra onda smo 80% ispali.

Kako igramo promjenjivo iskreno sutra očekujem pobjedu, mada to iz ovog ugla izgleda smiješno, ali vidjet ćemo sutra. 8-)
Izgubiti protiv jedne Latvije i vaditi se na jednoj Srbiji je zaista teško zamislivo. :(

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 04 sep 2013, 17:43

Ima li ko dobar link za Spanija - Hrvatska?
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.