ceze je napisao/la:Goalgetter je napisao/la:------------------ Mucha --------------------
Pekarik --- Skrtel --- Hubocan --- Svento
-------- Kucka ---------- Kona -------------
Sestak --------- Hamsik ------------ Weiss
----------------- Jakubko -------------------
Mislim da bi odprilike ovako trebao biti sastav Slovaka.
Pekarik je standardan na desnoj strani, kao i Skrtel u odbrani. Za drugu stopersku poziciju konkurisu Durica i Hubocan, mada mislim da ce prije staviti Hubocana nego Duricu. Na lijevoj strani igra Dusan Svento, iz Red Bull Salzburga.
Juraj Kucka iz Genoe je takodje standardan na poziciji zadnjeg veznog, pored njega ce igrati Kona, iz FK Senice, ili Pecovsky iz Ziline. U zadnjoj utakmici protiv Rumuna, Kone je igrao na toj poziciji.
Ofanzivni vezni je naravno Marek Hamsik koji je u zivotnoj formi, dok je i na desnoj strani Weiss siguran.
Sto se tice spica, Holoska nema na spisku, te je i Jendrisek takodjer otpao zbog povrede, umjesto njih bi mogao Sestak zaigrati u spicu, a umjesto Sestaka na lijevoj strani Robert Mak, ili da stavi Adama Nemeca u spic ili Jakubka.
Fino si ti ovo analizirao, samo bih dodao da će vjerovatno Hubocan igrati na lijevom beku (ove sezone je u Zenitu najviše tekmi igrao tu), a Durica na štoperu.
Robert Mak je također u solidnoj formi.
Sve u svemu dobra ekipa, mada ruku na srce napadači su im mrtvi prosjek.
Nasao sam njihov i nas sastav kad smo ih uzeli 3:2 u Slovackoj.
Slovakia: Jan Mucha (Dusan Pernis, 83), Peter Pekarik (Kamil Kopunek, 79), Kornel Salata, Jan Durica, Erik Jendrisek, Miroslav Karhan, Marek Sapara (Marek Hamsik, 46), Vladimir Weiss (Filip Holosko, 61) , Miroslav Stoch (Radoslav Zabavnik, 61), Stanislav Sestak (Peter Grajciar, 46), Filip Sebo.
Bosnia: Ibrahim Sehic, Ognjen Vranjes (Muhamed Besic, 79), Boris Pandza, Emir Spahic, Senad Lulic, Haris Medunjanin, Elvir Rahimic, Miralem Pjanic (Senijad Ibricic, 85), Zvjezdan Misimovic (Zlatan Muslimovic, 75), Sejad Salihovic (Muhamed Subasic, 63), Edin Dzeko (Vedad Ibisevic, 83).
U principu Slovaci su jaci za Hubocana, Skrtela, Sventoa i Kucku. S druge strane mi smo dobili Begovica, Mujdzu, Bicakcica i Hajrovica od kojih zadnja dva nisu bas najbolje uigrani te smo izgubili Vranjesa. Dakle sve u svemu, Slovaci dolaze jaci nego sto ih znamo mada je odmjer snaga opet tu negdje. Mogla bi ovo biti jako tjesna pobjeda
Edit: zaboravih Skrtela