BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

SKprime
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la SKprime » 04 sep 2013, 14:30

Goalgetter je napisao/la:Citajuci ove izjave njihovih reprezentativaca, a i selektora, Slovaci dolaze sa velikim samopouzdanjem, i sa odredjenom dozom optimizma, a za to je sigurno zasluzan novi selektor. Siguran sam da to nece biti ista ekipa kao ova sto je u zadnjim ovim utakmicama igrala katastrofalno.
I ja sam siguran da nece dolaziti tek "onako" i predati se. Imali su velikuh problema, ali sad s novim trenerom moze biti svega.

Ja da se pitam isao bih s tri napadaca pa kud puklo da puklo. Nisam za varijantu da cekamo, igramo polako, ali eto vidjet cemo sta ce se desiti ...

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 04 sep 2013, 15:05

Dolazak novog trenera moze znaciti poboljsanje igre i nekoliko vezanih dobrih rezultata.
Naravno taj bljesak kvalitetne igre ne mora dugo trajati, ali ako se mi opustimo moze nas kostati plasmana.

Medjutim nije Euforija kakva je znala biti, ni u samoj Zenici, tako da vjerujem u pobjedu.
Pruziti ce sigurno jak otpor ali dominirati cemo posjedom i zavisno od raspolozenja napadaca natrpati Slovake.
Vedo i Dzeko odlicno zasad u klubovima igrali tako da ocekujem od obojice pogodak.

I oni znaju da smo kvalitetniji.
Zreliji smo nego ikad i samo mirno.

Kao Emir Spahic, olicenje koncentracije, zrelosti, iskustva i smirenosti ! ;)

slika

slika
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2013, 15:24

SKprime je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Citajuci ove izjave njihovih reprezentativaca, a i selektora, Slovaci dolaze sa velikim samopouzdanjem, i sa odredjenom dozom optimizma, a za to je sigurno zasluzan novi selektor. Siguran sam da to nece biti ista ekipa kao ova sto je u zadnjim ovim utakmicama igrala katastrofalno.
I ja sam siguran da nece dolaziti tek "onako" i predati se. Imali su velikuh problema, ali sad s novim trenerom moze biti svega.

Ja da se pitam isao bih s tri napadaca pa kud puklo da puklo. Nisam za varijantu da cekamo, igramo polako, ali eto vidjet cemo sta ce se desiti ...
Ko to u današnjem fudbalu dolazi 'tek onako'? Sve su to profesionalci i dat' će svoj maksimum.

Ja sam primjetio jednu drugu stvar, a to je da nas mnogo respektuju. U svakoj izjavi pričaju hvalospjeve o našem timu, spominju Džeku, Pjanića... tako da sa druge strane možda već traže alibi?

Poprilično sam siguran da ova tekma neće biti tijesna. Ili ćemo totalno kiksati, ili ćemo im složiti tri komada.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 sep 2013, 16:37

Nekako je mirno a utamica za 2 dana, mozda je i bolje da nema euforije.

Ali zato na dan utakmice. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2013, 16:38

Elegant je napisao/la:Nekako je mirno a utamica za 2 dana, mozda je i bolje da nema euforije.

To ti je zbog košarke, sačekaj par sati, ovdje će da ide sve po starom ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 sep 2013, 16:39

Elegant je napisao/la:Nekako je mirno a utamica za 2 dana, mozda je i bolje da nema euforije.

Ma kosarka malo okrenula paznju sa ove utakmice, mada je i bolje tako. Sto manje euforije, to bolje.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 04 sep 2013, 16:42

Kad je trening danas zna li ko? i je li na grbavici opet
SLOBODA NAVIJAČIMA

mirza17
Kontakt:

Post Postao/la mirza17 » 04 sep 2013, 16:47

evo malo gledam imal jos karti za zilinu i naletim na jedan clanak u kojem slovaci kukaju kako su ih "domaci navijaci" izradili i kupovali ulaznice za nase navijace i kako ce slovacka u utorak gostovat bosni u zilini
a ispod odma spominju nerede i balkanski temperament,te rat i ostala sranja te upozoravaju nase navijace

sve u svemu sto se tice ovih njihovih izjava dolazimo po 3 boda,to je zelja a realnost je da je to suplja teze kategorije ekipa koja nije nikog pobjedila u zadnjih 7 utakmica nema sta trazit protiv nas.....ipak svaka utakmica pocinje sa 0-0 i moguce je svasta ali realno je da cemo ih dobit u petak a onda ako bog da i gore na "domacem" terenu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 sep 2013, 16:48

ennis je napisao/la:Kad je trening danas zna li ko? i je li na grbavici opet
Hrasnica, 17:30h.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 04 sep 2013, 16:51

Virtu4l je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Ma kakvi navijački, realno je 6 bodova očekivat', jači smo dosta od njih. 8-)
Možemo mi i do 8 bodova, toliko smo jači.

Nađoh ovo jutros na nekom Slovačkom portalu. Neko je povrijeđen, ali mi ni Google Translate nije mogao pomoći da prevedem 8-) Breznanik? Bitan igrač?

http://sportky.topky.sk/c/112809/brezna ... v-poriadku" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne cini mi se kao neki veliki gubitak. Interesantno da spominju da je i Hamsik nesto bolezljiv ali da ce ipak nastupiti. koliko sam uspio razumjeti

mirza17
Kontakt:

Post Postao/la mirza17 » 04 sep 2013, 17:00

Dado je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Ma kakvi navijački, realno je 6 bodova očekivat', jači smo dosta od njih. 8-)
Možemo mi i do 8 bodova, toliko smo jači.

Nađoh ovo jutros na nekom Slovačkom portalu. Neko je povrijeđen, ali mi ni Google Translate nije mogao pomoći da prevedem 8-) Breznanik? Bitan igrač?

http://sportky.topky.sk/c/112809/brezna ... v-poriadku" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne cini mi se kao neki veliki gubitak. Interesantno da spominju da je i Hamsik nesto bolezljiv ali da ce ipak nastupiti. koliko sam uspio razumjeti
breznik ne putuje u zenicu a hamsik je ok

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 04 sep 2013, 17:02

Breznanik je igrao zadnje tri tekme od pocetka, sto znaci da je ipak bio standardan. Mjesto njega ce igrati Dusan Svento, igrac koji je bio dugo povredjen i sad se polako vraca, nije standardan u salzburgu, ali ulazi redovno pred kraj tekme.

Hamsik bio lakse povredjen ali nije upitan za petak.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 sep 2013, 17:03

Tracy3McGrady je napisao/la:Breznanik je igrao zadnje tri tekme od pocetka, sto znaci da je ipak bio standardan. Mjesto njega ce igrati Dusan Svento, igrac koji je bio dugo povredjen i sad se polako vraca, nije standardan u salzburgu, ali ulazi redovno pred kraj tekme.

Moguce da Hubocan iz Zenita zauzme njegovu poziciju, a Durica zaigra pored Skrtela kao stoper.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 sep 2013, 17:07

Tracy3McGrady je napisao/la:Breznanik je igrao zadnje tri tekme od pocetka, sto znaci da je ipak bio standardan. Mjesto njega ce igrati Dusan Svento, igrac koji je bio dugo povredjen i sad se polako vraca, nije standardan u salzburgu, ali ulazi redovno pred kraj tekme.

Edo kako god bilo mi tekmu moramo pobjediti.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 04 sep 2013, 17:11

Maestro je napisao/la:

Edo kako god bilo mi tekmu moramo pobjediti.
Naravno da moramo, jer ova reprezentacije ima 3-4 dobra igraca ali ostali su losi, ali ipak me trema drzi vec nekoliko dana, Kosarkasi isto kao da nisu ni igrali, misli su okrenuti slovackoj.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 sep 2013, 17:15

mirza17 je napisao/la:evo malo gledam imal jos karti za zilinu i naletim na jedan clanak u kojem slovaci kukaju kako su ih "domaci navijaci" izradili i kupovali ulaznice za nase navijace i kako ce slovacka u utorak gostovat bosni u zilini
a ispod odma spominju nerede i balkanski temperament,te rat i ostala sranja te upozoravaju nase navijace

sve u svemu sto se tice ovih njihovih izjava dolazimo po 3 boda,to je zelja a realnost je da je to suplja teze kategorije ekipa koja nije nikog pobjedila u zadnjih 7 utakmica nema sta trazit protiv nas.....ipak svaka utakmica pocinje sa 0-0 i moguce je svasta ali realno je da cemo ih dobit u petak a onda ako bog da i gore na "domacem" terenu
@mirza17 pogledaj malo bolje na tabelu naše grupe i vidjećeš da oni do sada imaju samo jedan poraz, a nama je u Zenici remi jednako porazu, zato je potreban veliki oprez, strpljenje a nipošto nepotrebna euforija. Nikoga nije lako pobjediti dva puta u 5 dana ipak se svi nadamo najboljem.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 04 sep 2013, 17:26

Dado je napisao/la: Interesantno da spominju da je i Hamsik nesto bolezljiv
Možda ima Boga.
Keep walking.

Rios

Post Postao/la Rios » 04 sep 2013, 17:32

Jel se meni cini ili je Pape negdje rekao da ocekuje utakmicu sa dosta golova?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 04 sep 2013, 17:34

ceze je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:------------------ Mucha --------------------
Pekarik --- Skrtel --- Hubocan --- Svento
-------- Kucka ---------- Kona -------------
Sestak --------- Hamsik ------------ Weiss
----------------- Jakubko -------------------

Mislim da bi odprilike ovako trebao biti sastav Slovaka.

Pekarik je standardan na desnoj strani, kao i Skrtel u odbrani. Za drugu stopersku poziciju konkurisu Durica i Hubocan, mada mislim da ce prije staviti Hubocana nego Duricu. Na lijevoj strani igra Dusan Svento, iz Red Bull Salzburga.

Juraj Kucka iz Genoe je takodje standardan na poziciji zadnjeg veznog, pored njega ce igrati Kona, iz FK Senice, ili Pecovsky iz Ziline. U zadnjoj utakmici protiv Rumuna, Kone je igrao na toj poziciji.

Ofanzivni vezni je naravno Marek Hamsik koji je u zivotnoj formi, dok je i na desnoj strani Weiss siguran.

Sto se tice spica, Holoska nema na spisku, te je i Jendrisek takodjer otpao zbog povrede, umjesto njih bi mogao Sestak zaigrati u spicu, a umjesto Sestaka na lijevoj strani Robert Mak, ili da stavi Adama Nemeca u spic ili Jakubka.
Fino si ti ovo analizirao, samo bih dodao da će vjerovatno Hubocan igrati na lijevom beku (ove sezone je u Zenitu najviše tekmi igrao tu), a Durica na štoperu.
Robert Mak je također u solidnoj formi.
Sve u svemu dobra ekipa, mada ruku na srce napadači su im mrtvi prosjek.
Nasao sam njihov i nas sastav kad smo ih uzeli 3:2 u Slovackoj.

Slovakia: Jan Mucha (Dusan Pernis, 83), Peter Pekarik (Kamil Kopunek, 79), Kornel Salata, Jan Durica, Erik Jendrisek, Miroslav Karhan, Marek Sapara (Marek Hamsik, 46), Vladimir Weiss (Filip Holosko, 61) , Miroslav Stoch (Radoslav Zabavnik, 61), Stanislav Sestak (Peter Grajciar, 46), Filip Sebo.

Bosnia: Ibrahim Sehic, Ognjen Vranjes (Muhamed Besic, 79), Boris Pandza, Emir Spahic, Senad Lulic, Haris Medunjanin, Elvir Rahimic, Miralem Pjanic (Senijad Ibricic, 85), Zvjezdan Misimovic (Zlatan Muslimovic, 75), Sejad Salihovic (Muhamed Subasic, 63), Edin Dzeko (Vedad Ibisevic, 83).

U principu Slovaci su jaci za Hubocana, Skrtela, Sventoa i Kucku. S druge strane mi smo dobili Begovica, Mujdzu, Bicakcica i Hajrovica od kojih zadnja dva nisu bas najbolje uigrani te smo izgubili Vranjesa. Dakle sve u svemu, Slovaci dolaze jaci nego sto ih znamo mada je odmjer snaga opet tu negdje. Mogla bi ovo biti jako tjesna pobjeda

Edit: zaboravih Skrtela

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 sep 2013, 17:46

Cautinho je napisao/la:
Dado je napisao/la: Interesantno da spominju da je i Hamsik nesto bolezljiv
Možda ima Boga.
Lakse je povrjeđen to je potvrđeno, ali ce biti spreman. Ali ako je bila koja povreda on ne moze dati 100% sto je dobro za nas. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.