Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

zeljocity
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la zeljocity » 03 sep 2013, 12:44

EVERTON

IN

Arouna Kone (Wigan, £5m), Joel Robles (Atletico Madrid, undisclosed), Antolin Alcaraz (Wigan, slobodan igrač), Gerard Deulofeu (Barcelona, season-long loan), James McCarthy (Wigan, undisclosed), Romelu Lukaku (Chelsea, season-long loan), Gareth Barry (Manchester City, season-long loan)

OUT

Jake Bidwell (Brentford, undisclosed), Jan Mucha (Krylia Sovetov, slobodan igrač), Thomas Hitzlsperger (released), Conor McAleny (Brentford, season-long loan), Phil Neville (retired), Marouane Fellaini (Manchester United, £27.5m), Victor Anichebe (West Brom, £6m).

Zao mi sto Fela ode ali hajde njegov transfer ce osigurati financijski mir u klubu, ipak dobit 27,5 milja je super kada znas da je cijeli budzet nekih 80 milja. Osim odlaska Fele zadovoljan sam odradzenim.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 03 sep 2013, 14:34

zeljocity je napisao/la:EVERTON

IN

Arouna Kone (Wigan, £5m), Joel Robles (Atletico Madrid, undisclosed), Antolin Alcaraz (Wigan, slobodan igrač), Gerard Deulofeu (Barcelona, season-long loan), James McCarthy (Wigan, undisclosed), Romelu Lukaku (Chelsea, season-long loan), Gareth Barry (Manchester City, season-long loan)

OUT

Jake Bidwell (Brentford, undisclosed), Jan Mucha (Krylia Sovetov, slobodan igrač), Thomas Hitzlsperger (released), Conor McAleny (Brentford, season-long loan), Phil Neville (retired), Marouane Fellaini (Manchester United, £27.5m), Victor Anichebe (West Brom, £6m).

Žao mi sto Fela ode ali hajde njegov transfer če osigurati financijski mir u klubu, ipak dobit 27,5 milja je super kada znaš da je cijeli budžet nekih 80 milja. Osim odlaska Fele zadovoljan sam odradzenim.
potpisujem i htjeo bih dodati da u dobitku smo nekih 15 mil. funti -ne 5 kako Goodison dobri reće-ali ok,meni nebitno,ali to su financijske jeb*čine koje nekad imaju presudnu ulogu...pa EFC je poznat po tome da je "first sell to buy" klub. Felli želim svu sreču,da se naigra,nazabija golova svima, pa da zaradi crveni karon utakmicu dvije (Liverpool ili Stoke) prije 04.decembra i da preskoči nas susret na OT tad,jer bi mu se familije naspominjao-iskreno ;)
A najviše mi je žao Viktor Anichebe, jer mi je nekako bio veoma drag igrač a i kao osoba, a uz to je dijete Evertona :cry: :roll: ,ali ali...kad realno pogledamo-Lukaku ili on...hmmm, sorry Victor! ;)
Ok, summa sumarum je "nije loše nije loše" :twisted: Ee sad da se ekipa skonta i uhvati "posla" i da im ovu budu posljednji remiji-ili pobjede ili :x ...bolje izgubiti 5 tekmi a 5 pobjediti nego 10 nerješenih!!!! :ugeek:
Tako.
a sad idemo dalje-sve brže i luđe,najluđe, tako bar kaze zeljotvrđava :lol:
COYB
Sad če se i Jelavić morati raspucati inače mu negine HSV iduče godine...a kako oni igraju možda bude učestvovao u gradskome derbiju HSV vs St.Pauli ali u Zweite :twisted:
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 03 sep 2013, 19:23

Kont' o sam da ga se nećemo nikad kutarisati, da će kao slobodan nekad otići. Nije on meni mrzak ali brate dugo čekamo da proradi a on samo ruši po terenu a ne daje golove što mu je glavni zadatak. Želim mu sve najbolje.

Mišljenja sam da Fellaini i neće nešto aman pokazati u Unitedu, ne zato što je nešto loš već zato što mislim da može samo u Evertonu igrati i onda ćemo ga mi kroz koje vrijeme vratiti za nešto mala para. :)
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 04 sep 2013, 12:13

Goodison je napisao/la:Kont' o sam da ga se nećemo nikad kutarisati, da će kao slobodan nekad otići. Nije on meni mrzak ali brate dugo čekamo da proradi a on samo ruši po terenu a ne daje golove što mu je glavni zadatak. Želim mu sve najbolje.

Mišljenja sam da Fellaini i neće nešto aman pokazati u Unitedu, ne zato što je nešto loš već zato što mislim da može samo u Evertonu igrati i onda ćemo ga mi kroz koje vrijeme vratiti za nešto mala para. :)

Pa nije to nemoguce. Isto kao sa Pienarom. Mada vjerujem da je on kupljen za defanzivnije zadatke u Unitedu tako da mozda grijesimo.
obi-punk-kenobi je napisao/la:

IN

OUT

Žao mi sto Fela ode ali hajde njegov transfer če osigurati financijski mir u klubu, ipak dobit 27,5 milja je super kada znaš da je cijeli budžet nekih 80 milja. Osim odlaska Fele zadovoljan sam odradzenim.
potpisujem i htjeo bih dodati da u dobitku smo nekih 15 mil. funti -ne 5 kako Goodison dobri reće-ali ok,meni nebitno,ali to su financijske jeb*čine koje nekad imaju presudnu ulogu...pa EFC je poznat po tome da je "first sell to buy" klub. Felli želim svu sreču,da se naigra,nazabija golova svima, pa da zaradi crveni karon utakmicu dvije (Liverpool ili Stoke) prije 04.decembra i da preskoči nas susret na OT tad,jer bi mu se familije naspominjao-iskreno ;)
A najviše mi je žao Viktor Anichebe, jer mi je nekako bio veoma drag igrač a i kao osoba, a uz to je dijete Evertona :cry: :roll: ,ali ali...kad realno pogledamo-Lukaku ili on...hmmm, sorry Victor! ;)
Ok, summa sumarum je "nije loše nije loše" :twisted: Ee sad da se ekipa skonta i uhvati "posla" i da im ovu budu posljednji remiji-ili pobjede ili :x ...bolje izgubiti 5 tekmi a 5 pobjediti nego 10 nerješenih!!!! :ugeek:
Tako.
COYB
Sad če se i Jelavić morati raspucati inače mu negine HSV iduče godine...a kako oni igraju možda bude učestvovao u gradskome derbiju HSV vs St.Pauli ali u Zweite :twisted:
Ma nije Jela toliko los koliko zapravo je Everton kao kolektiv los kada je u pitanju postizanje pogotka. Do 20-25m od gola ide jako fino a onda tu zapne. Treba ekipi jedan 2 dobra tehnicara da znaju probit odbranu i ja ti garantujem d bi sa ovom ekipom prosjek golova po tekmi bio preko 2.
Who is your čampion??

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 04 sep 2013, 12:35

Proradit će Jela, 100% sam siguran, na stranu što mi je medju dražim igračima u timu al imam vjere u njeg, kad se sjetim onog loba u 92-oj protiv City-a prošle sezone. Anichebe je meni nekakav sluntav bio. Mislim da se sad odlaskom fellainija otvara ogromna šansa malom barkley-u da iznese sezonu al momački, pretpostavljam da će barry i gibbo igrati dvojicu centralnih veznih a još tu su i mccarthy i osman. Što se tiče fellainija, ja mislim da će on napraviti karijeru u junajtedu, čisto jer sad nemaju kreativca u ekipi nikakvog, a znajući moyes-a više ćemu golova dat felaini nego Rvp,hernandez i rooney zajedno hahahaha :lol: Sve u svemu ja sam prezadovoljan, imamo ekipu koja može baš sabijat ofanzivno as fuck :D :twisted:

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 04 sep 2013, 12:37

zeljocity je napisao/la:
Goodison je napisao/la:Kont' o sam da ga se nećemo nikad kutarisati, da će kao slobodan nekad otići. Nije on meni mrzak ali brate dugo čekamo da proradi a on samo ruši po terenu a ne daje golove što mu je glavni zadatak. Želim mu sve najbolje.

Pa nije to nemoguce. Isto kao sa Pienarom. Mada vjerujem da je on kupljen za defanzivnije zadatke u Unitedu tako da mozda grijesimo.
obi-punk-kenobi je napisao/la:

IN

OUT

Tako.
COYB
Ma nije Jela toliko los koliko zapravo je Everton kao kolektiv los kada je u pitanju postizanje pogotka. Do 20-25m od gola ide jako fino a onda tu zapne. Treba ekipi jedan 2 dobra tehnicara da znaju probit odbranu i ja ti garantujem d bi sa ovom ekipom prosjek golova po tekmi bio preko 2.

Dodjemo do 20 metara i kreativac naš glavni Piennar smrlja loptu i izgubi, i onda se ja naživciram i svašta mu kažem :( :oops:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 04 sep 2013, 12:49

dok vam ne zaigraju Mirallas - Lukaku - Deulofeu u napadu bit ce patnje , iza definitivno Barkley , Barry i Gibson? kad se oporavi . Imate finu ekipicu , Deulofeu samo da malo psihicki sazrije ( zasad samo gura loptu na desnu stranu i pretrci igraca ) , ekipa se uigra doci ce i golovi , Jelavic ce imati veliku konkurenciju u Lukaku-u , vasa glavna zvijezda Pienaar bi se trebala preseliti na klupu , previse petlja , a nije me nesto pretjerano ni impresionirao onaj plavi , englez , sta li je , samo trci , nikakve koristi od njega .

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 04 sep 2013, 14:37

Uhh :? :? ...al mi je Furymaker zadao u kontanje koli je taj "plavokosi koji je kao kokos bez glave bez ikakvoga ucinka na igru"!! I ono ...pade mi na pamet...pa Steven Naismith,on je Skot :lol: :D ...da,da ,bas si opisao mu "kretanje na terenu" u vecini vremena.hahaha
Maa dragi "unhallowed" i meni je Jela veoma drag igrac ali brate zna nekad da mi se cini, da je na teren izasao a da nije nista jeo -pa umoran nekako...ali to je onih sto se i spominje 20-25 metara "nekreativnosti i bezidejnosti" od protivnickoga gola. Na neku kreativnost pred golom moramo se oslanjati ne na vezni red vec na ofanzivne bekove ...Bainsey (ljevo) i Coleman (desno) koji su za mene pravi biseri u timu...zao mi je sto Fella ode,ali mi to nemoze pomutiti onu radost nakon spoznaje da je Bainsey ostao. :D
Ova sezona ce biti zaista samo takva "igranka" ;) .
Neka se samo krece lopta.
Lukaku samo da ponovi efikasnost od prosle sezone.
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 07 sep 2013, 13:30

Za nas koji nismo imali priliku

[youtube][/youtube]
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 sep 2013, 17:31

zeljocity je napisao/la:Za nas koji nismo imali priliku

[youtube][/youtube]
...heh, video budi sjecanja na prosli boravak u Liverpoolu :D .
Iskreno, zelio bih da svi -BiH Evertoniensi i okolica-mozete (nije upitno da li zelite! ;) ) otici i napravit ovaj posjet i taj "the stadium tour"...a Goodison je mozda i vec lovu navukao za isti ;) -
A sad ...subota i Chelsea u posjeti na istom tom Goodisonu. Najnezgodniji protivnik u prosloj sezoni-nitjko, ali NITKO nam nije nanio poraz u OBA susreta medjusobna u sezoni 2012/2013...a u ovoj su jos "naostreniji" i pretendentni na titulu prvaka EPL. A niti "novoprodoslica" Lukaku nemoze igrati protiv kluba iz kojeg nam je i doso na posudbu...heh, nista, vidjecemo u pol sedam koga nam je na teren poslao RM ,nakon ovih pretunbacija u sasatvu.
Idemo dalje.
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 sep 2013, 09:03

Ovdje mi nekako 3 boda djeluju sigurnija nego da je u pitanju Swansea ili neki drugi manji klub :lol: , ah meraka simpatizirati Everton.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 13 sep 2013, 13:50

zeljocity je napisao/la:Ovdje mi nekako 3 boda djeluju sigurnija nego da je u pitanju Swansea ili neki drugi manji klub :lol: , ah meraka simpatizirati Everton.
... :lol: ;) eeh vala, bas tako nekako!!! :D
U ovoj tekmi i bod bi dobro sjeo ( grihota da prekidamo "niz bez poraza"-ok,ok nerjeseni sve, ali i negubimo, dva "clean sheet"-a imamo vec) ;)
Rezultat 1:1 ili 2:2 ( strelci za EFC Jela/Kone ili mali Gerad 8-) )
COYB

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 14 sep 2013, 20:33

Ne sjećam se kad sam poletniji,sigurniji i agresivniji Everton gledao. Pod Moyes-ovom palicom ni protiv nekih manjih klubova pri vodstvu nismo napadali a kamol neki veći klub. Kakva utakmica! Proud to be Evertonian!

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 14 sep 2013, 20:43

Čestitke karameleee,uz nas (Liverpool) ste jedini neporazeni tim u ligi. :D

billythekid
Kontakt:

Post Postao/la billythekid » 14 sep 2013, 20:46

brrrrrraaaaaaavvvvviiiiisiiiiimmmooooooo :D
31 December 1941...
Wayne Rooney vise od igraca.
Fuck Barcelona, and Fuck Real Madrid! I've Loved United Since I Was Kid.
15 godina vjeronosti prema klubu.GGMU
Vladari otoka!!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 sep 2013, 01:45

Nesto malo sam uspio pogledat tekmu tamo pred kraj i izgledalo mi je pravo ok. 1:0 pobjeda je ono sto je najvaznije i sad jos da je uvezat par pobjeda bilo bi pravo fino.
Who is your čampion??

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 15 sep 2013, 03:41

Dobro je, Chelsea je i možda najgadniji tim protiv kojeg će se igrati ove sezone. 3 boda su tu, idemo dalje !!!
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 sep 2013, 13:26

Iskreno,osjecaj ove pobjede je ono bas, nenad*ebiv...i to protiv kluba sa kojim nismo se proveli dobro u medjusobnim dvobojima proslu sezonu (pogledaj prosli post) a opet kao da nam nesto fali. U redu, mogu napisati sta je to ,no nekako cu to za kasnije ostaviti...neka jos koje kolo prodje pa onda cu/cemo o tome (ali zapamtimo samo ova imena Jelavic, Osman i Neismith).
A da smo "uboli" sa pozajmnicom Gareth Barrya...neznam, ali ja bih gledao da se on sto se kaze-"rode pare" za kupnju ugovora tog lika od Man.Citya...pa on je 60% ove pobjede,najmanje,jer je izblokirao mrtvu sansu Londoncana, cupao ko buldog ispred boxa naseg ...cista dominacija i sve to u prvih 20 minuta meca. Kapa dolje za Barrya!
A i R.Martinez mora malo vise ubacivati likove poput McCarthy,Stone i Deulofeu-tu nam lezi snaga. A za Barkleya nemam sto vise dodati...u vatru sa njim,vec je uzaren ko koksni ugalj-otopice Cekicare,jarane, kao maslac. :lol:
Do subote cu izdrzati-ali da pravo kazem nemogu docekati. :)
COYB

p.s.
Netrebam ni reci da smo jedini (uz male crvene s druge strane parka,ali oni idu na noge Labudovima ;) ) neporazeni tim u EPL...sad neka tako i ostane-uz rusenje jos jednoga rekorda-jedan poraz samo na domacem terenu proslu sezonu, i to od Chelsea, ali i to smo rijesili za ovu sezonu! ;)

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 sep 2013, 13:26

slika

Hammertz
Kontakt:

Post Postao/la Hammertz » 20 sep 2013, 13:35

slika
Posjeti : www.hammersbalkan.com ili nam se pridružit putem Facebooka : https://www.facebook.com/pages/Hammers-Balkan/130683560422305

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Brokula i 10 gostiju.