Jarane.. nemoj kriviti nju. Pogledaj malo sa druge strane, to lijepo ime Aldijana se u Americi izgovori 'Aldizhana' Mozes zamisli kako to nervira tu curu? Mozes se ti truditi da ljudima objasnis da se ne izgovara tako al Amerikanci jednostavno ne znaju bolje. Na papiru ce joj ime vazda pogrijesiti pa je po tom sigurno Ally uzela kao vrsta nadimka. Mislim da nasa raja koja nije makla iz Bosne ovo jednostavno ne kapira i lakse im je da bacaju kritiku po narodu vani nego da pogledaju stvar sa druge strane. I ja sam prije tako razmisljao dok nisam izasao vani i radio po stranim zemljama.adisice je napisao/la:A najgore kad naši odu u dijasporu kao djeca pa na FB stave ime npr. pravo ime Aldijana u Ally i sad ona sad neka amerikanka
Izmedju ostalog, dosta treba koje znam sa imenom Aldijana imaju nadimak Ali ili Alica u Bosni.. u cemu je problem kada ta ista cura ima nadimak Ally u Americi? Ovo je neki kompleks domacina prema dijaspori gdje jedva cekaju da seru po raji vani a ne uzimaju u obzir da se iste stvari desavaju u Bosni.
I Edin Dzeko je u Engleskoj 'Ed'.
Dzevad u Americi/Engleskoj obicno dobije nadimak 'Jerry'
Nejla = Nelly
Nije to stvar kurcenja naseg naroda u Americi nit iko od njih misli da su sa nadimkom Amerikanci. Jedno je kada Aldijana postane Ally ili Edin postane 'Eddy'. To su nadimci za nasu raju koja zeli da se lakse krecu po stranom svijetu. Ne vidim u tome nista lose.