Izet Hajrovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

reptile
Kontakt:

Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la reptile » 03 sep 2013, 18:07

adisice je napisao/la:A najgore kad naši odu u dijasporu kao djeca pa na FB stave ime npr. pravo ime Aldijana u Ally i sad ona sad neka amerikanka :x
Jarane.. nemoj kriviti nju. Pogledaj malo sa druge strane, to lijepo ime Aldijana se u Americi izgovori 'Aldizhana' Mozes zamisli kako to nervira tu curu? Mozes se ti truditi da ljudima objasnis da se ne izgovara tako al Amerikanci jednostavno ne znaju bolje. Na papiru ce joj ime vazda pogrijesiti pa je po tom sigurno Ally uzela kao vrsta nadimka. Mislim da nasa raja koja nije makla iz Bosne ovo jednostavno ne kapira i lakse im je da bacaju kritiku po narodu vani nego da pogledaju stvar sa druge strane. I ja sam prije tako razmisljao dok nisam izasao vani i radio po stranim zemljama.

Izmedju ostalog, dosta treba koje znam sa imenom Aldijana imaju nadimak Ali ili Alica u Bosni.. u cemu je problem kada ta ista cura ima nadimak Ally u Americi? Ovo je neki kompleks domacina prema dijaspori gdje jedva cekaju da seru po raji vani a ne uzimaju u obzir da se iste stvari desavaju u Bosni.

I Edin Dzeko je u Engleskoj 'Ed'.
Dzevad u Americi/Engleskoj obicno dobije nadimak 'Jerry'
Nejla = Nelly

Nije to stvar kurcenja naseg naroda u Americi nit iko od njih misli da su sa nadimkom Amerikanci. Jedno je kada Aldijana postane Ally ili Edin postane 'Eddy'. To su nadimci za nasu raju koja zeli da se lakse krecu po stranom svijetu. Ne vidim u tome nista lose.
shandrlike-tandrlike

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 03 sep 2013, 18:12

reptile je napisao/la:
adisice je napisao/la:A najgore kad naši odu u dijasporu kao djeca pa na FB stave ime npr. pravo ime Aldijana u Ally i sad ona sad neka amerikanka :x
Jarane.. nemoj kriviti nju. Pogledaj malo sa druge strane, to lijepo ime Aldijana se u Americi izgovori 'Aldizhana' Mozes zamisli kako to nervira tu curu? Mozes se ti truditi da ljudima objasnis da se ne izgovara tako al Amerikanci jednostavno ne znaju bolje. Na papiru ce joj ime vazda pogrijesiti pa je po tom sigurno Ally uzela kao vrsta nadimka. Mislim da nasa raja koja nije makla iz Bosne ovo jednostavno ne kapira i lakse im je da bacaju kritiku po narodu vani nego da pogledaju stvar sa druge strane. I ja sam prije tako razmisljao dok nisam izasao vani i radio po stranim zemljama.

Izmedju ostalog, dosta treba koje znam sa imenom imaju nadimak Ali ili Alica u Bosni.. u cemu je problem kada ta ista cura ima nadimak Ally u Americi? Ovo je neki kompleks domacina prema dijaspori gdje jedva cekaju da seru po raji vani a ne uzimaju u obzir da se iste stvari desavaju u Bosni.

I Edin Dzeko je u Engleskoj 'Ed'.
Dzevad u Americi/Engleskoj obicno dobije nadimak 'Jerry'
Nejla = Nelly

Nije to stvar kurcenja naseg naroda u Americi nit iko od njih misli da su sa nadimkom Amerikanci. Jedno je kada Aldijana postane Ally ili Edin postane 'Eddy'. To su nadimci za nasu raju koja zeli da se lakse krecu po stranom svijetu. Ne vidim u tome nista lose.
Da je samo ime na FB inače veća je amerikanka od rođeni tamo ali odosmo mi sa teme
Izet priča naš super iako je rođen u Švici ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 sep 2013, 19:43

Kemal Malovcic kada ode u Ameriku zove se Kemy Littlesheep. :o

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 03 sep 2013, 19:48

calcio je napisao/la:Kemal Malovcic kada ode u Ameriku zove se Kemy Littlesheep. :o

Ajjjjjjjjjjjjj post godine. :lol: :lol:

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 03 sep 2013, 19:56

AzRimiRzA je napisao/la:
calcio je napisao/la:Kemal Malovcic kada ode u Ameriku zove se Kemy Littlesheep. :o

Ajjjjjjjjjjjjj post godine. :lol: :lol:
a kralja, oplaka :lol: :lol: :lol:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 sep 2013, 19:58

#HA #HA :?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 03 sep 2013, 20:04

Bosniacum Lilium je napisao/la:#HA #HA :?
Vala bas
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 03 sep 2013, 20:08

A Sheriff Horse :mrgreen:

@Reptile, u Bosni su sve Aldijane = Dijane
Inace mozda i najljepse ime u Bosni koje postoji, uz Jasminu,Eminu i Ajlu :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 03 sep 2013, 21:46

Znači kad bi došao amer sa imenom Džon ili na njihovom John ja trebam izgovarat kako se piše?"Dosta smo se mi prilagođavali njima nek se oni nama prilagode"Reis Mustafa Cerić :D
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 sep 2013, 21:58

adisice je napisao/la:Znači kad bi došao amer sa imenom Džon ili na njihovom John ja trebam izgovarat kako se piše?
ne , jer se mi ne vodimo tom filozofijom - dok naša imena nama imaju smisla zbog činjenice da svako slovo na bilo kojem mjestu u riječi zvuči isto , što ne postoji u engleskom .

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 03 sep 2013, 22:08

viKK je napisao/la:
adisice je napisao/la:Znači kad bi došao amer sa imenom Džon ili na njihovom John ja trebam izgovarat kako se piše?
ne , jer se mi ne vodimo tom filozofijom - dok naša imena nama imaju smisla zbog činjenice da svako slovo na bilo kojem mjestu u riječi zvuči isto , što ne postoji u engleskom .
Ako on ne zeli da izgovara moje ime onako kako stvarno zvuci, sto bih se ja mucio da njegovo izgovaram pravilno? Ko ih yebe!
Sta nas boli cundara sta postoji, a sta ne postoji u engleskom jeziku. Ako sam ja Hasim ima da kazes Hasim.Svi bi oni da se mi trudimo, da sve sto je njihovo sveto je.

Ja njima samo "Push my car" skontace to oni :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 03 sep 2013, 22:43

adisice je napisao/la:Znači kad bi došao amer sa imenom Džon ili na njihovom John ja trebam izgovarat kako se piše?"Dosta smo se mi prilagođavali njima nek se oni nama prilagode"Reis Mustafa Cerić :D
I nasi mediji seru kada George Clooney postane Dzordz Kluni na textu i slicno. Seremo i mi ujedno kao i Amerikanci.
shandrlike-tandrlike

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 sep 2013, 04:01

"Piši kao što govoriš i čitaj kako je napisano" - Vuk Karadzic.
Sport je lijek za tijelo i duh.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 04 sep 2013, 04:14

zasrali ste i sefa i stanicu :lol:
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 04 sep 2013, 06:47

Pauk je napisao/la:
To radi dijaspora samo u Americi...oni svi govore da su Amerikanci...ali to svi novi imigranti tako rade u Americi
Mojne tako haveru, to mi je nekako generilizirano razmisljanje i trpanje kompletne dijaspore u isti kos. Ja licno mogu 100 godina zivjeti u USA cak i posjedovati njihov pasos ali nikada se necu smatrati amerom, cak i moji malci koji su rodjeni u USA (jednom 7, drugom 4 godine) ce ti reci da su bosanci. Svaki onaj koji je dosao ovdje kao pubertetlija i ujedno je zaboravio dobar dio maternjeg je za mene papak, a sto se tice onih mladjih narastaja tu veliku odgovornost snose roditelji i njihova bahatost. Jadan je onaj koji zaboravi svoj maternji on je manje vise bez licnog identiteta, a pogubljen i mizeran je onaj koji je uspjeo da zaboravi maternji dok u medju vremenu nije naucio strani. Bolje biti slijep i gluhonijem nego takav, a vjerujte da ima i takvih krampuza.
Na kraju krajve sve je do tebe, koliko ti zelis da budes to sto zapravo jesi, jer biti amerikanac jeste biti nista, mislim to svako moze biti jer amerika je kako se kaze "melting world" tj. "stopljeni svijet" gdje su se sve kulture svijeta stopile,nesto kao sataras. Poznajem jednog starijeg covjeka koji je bio oficir NDH i sticajem okolnosti nagulio iz prosle nam drzave negdje odma poslje drugog svjetskog rata i nastanio se u NYC-u. Jedan gospodin izmedju ostalog koji je doktorirao na Columbia Univerzitetu, i fascinantna je cinjenica kada sa tim covjekom pricate kao da je jucer dosao ovdje a ne prije 6+ decenija, satima sa njim mozete razgovarati a da niti jednu rijec engleskog ne ubaci u konverzaciju.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2013, 07:36

I na ovoj temi veselo. Ko će sve ovo pohvatati...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 04 sep 2013, 09:50

pretvoriše super teme u avazov ekspres!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 04 sep 2013, 10:11

Moraću malo češće dolaziti na ovaj forum :D
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 04 sep 2013, 14:06

jel do mene ili i vama Izo lici na Messija :mrgreen:

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 04 sep 2013, 14:30

mone je napisao/la:jel do mene ili i vama Izo lici na Messija :mrgreen:
Ma rodjaci. Second knee.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Google Adsense [Bot] i 17 gostiju.