BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

ceze
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la ceze » 03 sep 2013, 23:35

Goalgetter je napisao/la:------------------ Mucha --------------------
Pekarik --- Skrtel --- Hubocan --- Svento
-------- Kucka ---------- Kona -------------
Sestak --------- Hamsik ------------ Weiss
----------------- Jakubko -------------------

Mislim da bi odprilike ovako trebao biti sastav Slovaka.

Pekarik je standardan na desnoj strani, kao i Skrtel u odbrani. Za drugu stopersku poziciju konkurisu Durica i Hubocan, mada mislim da ce prije staviti Hubocana nego Duricu. Na lijevoj strani igra Dusan Svento, iz Red Bull Salzburga.

Juraj Kucka iz Genoe je takodje standardan na poziciji zadnjeg veznog, pored njega ce igrati Kona, iz FK Senice, ili Pecovsky iz Ziline. U zadnjoj utakmici protiv Rumuna, Kone je igrao na toj poziciji.

Ofanzivni vezni je naravno Marek Hamsik koji je u zivotnoj formi, dok je i na desnoj strani Weiss siguran.

Sto se tice spica, Holoska nema na spisku, te je i Jendrisek takodjer otpao zbog povrede, umjesto njih bi mogao Sestak zaigrati u spicu, a umjesto Sestaka na lijevoj strani Robert Mak, ili da stavi Adama Nemeca u spic ili Jakubka.
Fino si ti ovo analizirao, samo bih dodao da će vjerovatno Hubocan igrati na lijevom beku (ove sezone je u Zenitu najviše tekmi igrao tu), a Durica na štoperu.
Robert Mak je također u solidnoj formi.
Sve u svemu dobra ekipa, mada ruku na srce napadači su im mrtvi prosjek.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 sep 2013, 23:40

NoName je napisao/la:Treba u Zenici pred kraj utakmice, kada vec budemo vodili sa 2 gola razlike, ubaciti Pandzu da nas kutarise Hamsika za revans. :grin:

Sent using Tapatalk2
slika
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 03 sep 2013, 23:40

ceze je napisao/la:

Pekarik je standardan na desnoj strani, kao i Skrtel u odbrani. Za drugu stopersku poziciju konkurisu Durica i Hubocan, mada mislim da ce prije staviti Hubocana nego Duricu. Na lijevoj strani igra Dusan Svento, iz Red Bull Salzburga.

Juraj Kucka iz Genoe je takodje standardan na poziciji zadnjeg veznog, pored njega ce igrati Kona, iz FK Senice, ili Pecovsky iz Ziline. U zadnjoj utakmici protiv Rumuna, Kone je igrao na toj poziciji.

Ofanzivni vezni je naravno Marek Hamsik koji je u zivotnoj formi, dok je i na desnoj strani Weiss siguran.

Sto se tice spica, Holoska nema na spisku, te je i Jendrisek takodjer otpao zbog povrede, umjesto njih bi mogao Sestak zaigrati u spicu, a umjesto Sestaka na lijevoj strani Robert Mak, ili da stavi Adama Nemeca u spic ili Jakubka.
Fino si ti ovo analizirao, samo bih dodao da će vjerovatno Hubocan igrati na lijevom beku (ove sezone je u Zenitu najviše tekmi igrao tu), a Durica na štoperu.
Ja sam ih nesto onako u sebi :mrgreen: analizirao i zaboravio sam na par igraca.Sad kad vidim ovaj sastav rijec o zaista igracki kvalitetnoj reprezentaciji tu negdje sa Grckom po kvaliteti sigurno.Morat cemo bas zapet i nece biti lagano,ali definitvno smo i kvalitetnija reprezentacija tako da uz pristup kao protiv Grcke ne sumnjam u pobjedu.

Iako nisam zadovoljan igrama Salihovica na beku ipak ga ocekujem u prvih jedanaest jer njegov centarsut je pola gola i steta da sjedi na klupi samo zbog njeg'.Medunjaninu dati pola sata umjesto doktora i to je to.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Rios

Post Postao/la Rios » 03 sep 2013, 23:42

dimitrijevic je napisao/la:
ceze je napisao/la:

Ja sam ih nesto onako u sebi :mrgreen: analizirao i zaboravio sam na par igraca.Sad kad vidim ovaj sastav rijec o zaista igracki kvalitetnoj reprezentaciji tu negdje sa Grckom po kvaliteti sigurno.Morat cemo bas zapet i nece biti lagano,ali definitvno smo i kvalitetnija reprezentacija tako da uz pristup kao protiv Grcke ne sumnjam u pobjedu.

Iako nisam zadovoljan igrama Salihovica na beku ipak ga ocekujem u prvih jedanaest jer njegov centarsut je pola gola i steta da sjedi na klupi samo zbog njeg'.Medunjaninu dati pola sata umjesto doktora i to je to.
Zasto? Kad je Sejo podbacio na toj poziciji? Mene Sejo ne brine sekunde..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 sep 2013, 23:44

Rios je napisao/la: Zasto? Kad je Sejo podbacio na toj poziciji? Mene Sejo ne brine sekunde..
Pa u zadnje dvije utakmice je u ofanzivnom dijelu podbacio na toj poziciji. Centrasutevi su mu bili ocajni, dok je nazad zadovoljio kriterije.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 sep 2013, 23:46

Goalgetter je napisao/la:
Rios je napisao/la: Zasto? Kad je Sejo podbacio na toj poziciji? Mene Sejo ne brine sekunde..
Pa u zadnje dvije utakmice je u ofanzivnom dijelu podbacio na toj poziciji. Centrasutevi su mu bili ocajni, dok je nazad zadovoljio kriterije.
bas tako, bio je pravo los sto se tice igre naprijed :?

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 03 sep 2013, 23:46

Upravo to,ali mislim da nam je potrebniji od Medunjanina barem u Zenici.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 sep 2013, 23:48

Dobar je Salihović na lijevom beku, korektno je odigrao svaku tekmu, ali se ne bih složio da je njegov centraršut pola gola.
Jednostavno ne zna dobro ubaciti kad lopta ne miruje. Kad lopta miruje centaršutevi su sjajni.
Sjećam se da je na tekmi sa Latvijom je 13 njegovih centaršuteva bilo u prazno (ili prebaci igrača ili lopta ode u gol aut).
Ali na toj poziciji igra samo u repki jer nema niko drugi i kad se sve to uzme u obzir, dobar je Sejo tu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Rios

Post Postao/la Rios » 03 sep 2013, 23:49

Pa dobro,najvaznije je da ne podbaci u odbrani..Bek je ipak kad bi tjerali mak na konac sastavni dio odbrane..Slazem se da moderni bekovi igraju znacajnu ulogu i u napadu,ali Sejo nije bek uopste..Zato je vazno da ne podbaci u odbrani..Lulic ce igrati ispred njega pa nek mu pomogne u tom segmentu..Mada vala ako iko ima taj centarsut ima ga joSe :mrgreen:

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 sep 2013, 23:50

Rios je napisao/la:
Pa dobro,najvaznije je da ne podbaci u odbrani..Bek je ipak kad bi tjerali mak na konac sastavni dio odbrane..Slazem se da moderni bekovi igraju znacajnu ulogu i u napadu,ali Sejo nije bek uopste..Zato je vazno da ne podbaci u odbrani..Lulic ce igrati ispred njega pa nek mu pomogne u tom segmentu..Mada vala ako iko ima taj centarsut ima ga joSe :mrgreen:
U nasem sistemu ima jako ofanzivnu ulogu, ali ipak, u pravu si, neka defanzivno ne podbaci, i sve je u redu Nemamo boljeg na toj poziciji, i trenutno nam je jedino rijesenje, a i kad ga krene, sigurno da ce nam pomoci njegovi centrasutevi.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 sep 2013, 23:54

Inace mi imamo problema sa centarsutevima. Miske i Pjanic znaju ubaciti ali oni igraju centralno, bekovi i krila vec dosta slabije.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 sep 2013, 23:55

Sta ce igrat Amra Silovajdzic?

Rios

Post Postao/la Rios » 03 sep 2013, 23:55

@Goalgetter
Ima,to si upravu..Nekako meni kad Sejo igra lijevog beka Lulic bude najslabija karika u ekipi..Ovaj se cesto prikljucuje napadu,a onda kao LB trci nazad i Lulic tu ostane ni na nebu ni na zemlji nekako..Al eto,nemamo drugo rjesenje,niti vidim nekog ofanzivnog beka na pomolu..I Zuka i Kolasinac su mi nekako tromi za bekove,bar sto se tice tih prodora..
Elem,Sejo je pouzdano rjesenje tu,nek ne podbaci u odbrani i mirna Bosna 8-)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 03 sep 2013, 23:56

calcio je napisao/la:Inace mi imamo problema sa centarsutevima. Miske i Pjanic znaju ubaciti ali oni igraju centralno, bekovi i krila vec dosta slabije.

**** centarsuteve kroz sredinu cemo to zavrsit, a iz prekida centarsutevi 8-)
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

robery20
Kontakt:

Post Postao/la robery20 » 04 sep 2013, 00:00

ronweasley je napisao/la:
Mironi je napisao/la:Gubimo ovo. :( :cry:

Pape daj odkaz dok jos nije kasno allaha ti.
Otkaz, botu jedan. Piše se otkaz. :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol: i botu :lol: :lol: brate gdje ga nadje

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 sep 2013, 00:01

Zna Mujdza centrirati zato, ide ga, samo kad ima svoju slobodu.

A i Lulic i Sejo od 20 jedan ubodu, i taj dovede do gola (npr. Lulic protiv Latvije za Vedu).

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 sep 2013, 00:09

Donnie Darko je napisao/la:Sta ce igrat Amra Silovajdzic?
lijevog bocnog - primaca

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 sep 2013, 00:12

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Sta ce igrat Amra Silovajdzic?
lijevog bocnog - primaca
:lol:

Pustite vise zenu. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 sep 2013, 00:15

ja bi gringu na zadnjeg veznog. :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 sep 2013, 00:16

I kad cemo saznat razlog kasnjenja Dzeke na pripreme,on svoj mec odigrao u subotu,dok su Ibisevic,Lulic,Pjanic odigrali u nedelju i dosli na pripreme u ponedjeljak,a on se pojavi tek u utorak ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.