Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Yucca
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Yucca » 03 sep 2013, 00:48

L'Avvocato@ da posuden je Elcheu prosla sezona za njega je bila prekretnica u SASSUOLO strasan npredak je napravio u Elcheu ce jos vise napredovati siguran sam :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 03 sep 2013, 00:57

Mogli bi zato na zimu mi dovest Gabbiadinija ako 'vako nastavi da igra :D Sto da ne, taman nac klub Eta Beti :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 03 sep 2013, 00:59

Pogba je napisao/la: Tada se o Pogbi nije ni pričalo, niti je neko znao puno o njemu.
A vjeruj mi da je kvalitetniji, pa nije prvi put da Juventus uvijek daje prvo šansu limitiranim starcima umjesto mladim nadama, to svaki navijač Juventusa zna, ili si mašina kao Pogba, ili nikada nećeš zaigrati.

A tu griješimo stalno, to sam i lani pisao, u silnim mečevima u kojima smo dominirali smo mirno mogli sami stvoriti još 2-3 igrača u svim linijama od naših talenata kojima kontrolišemo ugovore, doziranjem nastupa i ubacivanjem pri već riješenim utakmicama.

I šta se desi, uvijek ubacimo Padoina, Pelusa, da vam ne spominjem Pazienzu koji nas je sve izluđivao svojom minutažom, znali smo da je Conte tvrdoglav tada, a danas je potvrda da taj igrač ne postoji na mapi, a baš je on krao minute i Marroneu i Bouyu tada koji je često pozivan u prvi tim.

Priču o našoj politici sa mladim ja uvijek potenciram jer je loša, odlična je u kontekstu što kontrolišemo ugovore bar desetorici ekstra talenata, ali malo mi radimo na njima, slabo kontrolišemo njihov napredak, sve radimo da ih se riješimo ne gledajući gdje ih šaljemo (primjer Yago Falque) itd.

Hoću da kažem, Bouy, Appelt, ili bilo koji naš mladić će više dati ekipi od svakog prosječnog tridesetogodišnjaka kojeg očajnički preferiramo, a to bih volio da promijenimo više od svega.
Kao prvo o Pogbi se pričalo još od zime, nisam 100% siguran za ovo, ali misli da to ima veze jedno s drugim, ima tu svoje prste i Nedved :D

Kao drugo, ovo za Conteovu tvrdoglavost, to ni ja nisam kužio, ali ispada da je jedino logično objašnjenje za nju HIJERARHIJA, koju Conte stvara na osnovu rada i zalaganja na treningu.
Conte je doveo Islu za 18 milijuna eura pa mu opet nije htio davat prilike zadnjih 30 minuta u dobivenim utakmicama, nego je uvodio Padoina, isto tako i sa Eliom koji nije odigrao ni punih 90 minuta koliko se sjećam :lol:
Nije upitno da su oni trebali/mogli dobiti prilike, makar u nebitnim utakmicama, ali Conte očito ima neki svoj red i zato će uvijek radije uvesti Pelusa ili Padoina kada je utakmica dobivena nego nekoga tko mu nije "drag"
A tu je druga stvar sa mladima, Conte je konkretan trener, njega ne zanimaju ni novci ni budućnost nego samo pobjede, i opet ne želi remetiti hijerarhiju uvodeći mlade kada može uvest svog Padoina. A mi realno ni nismo imali maldih u primaveri, možda onaj smiješni Beltrame :lol: kad su počele usporedbe sa raznim igračima došlo mi je loše...
Nije problem rada sa mladima u trenerima koji im nisu davali priliku, nego u tome što su ti mladi bili levati, u zadnjih 5-6 godina ja jedino Criscita pamtim kao igrača koji je ponikao u Juventusu a da je napravio nešto u karijeri. A da paradoks bude veći, Criscito je dobivao dosta prilike. Giovinco je jednostavno preloš, to nije problem ničiji nego njegov, Marchisio je jedini ozbiljni igrač kojeg smo "stvorili", a i to je upitno, kada pogledam, sada je tek 4. veznjak po kvaliteti. kap promislim na Bayern, Lahma, Kroosa, Alabu, Mullera i Schweinija :roll:

Ja vjerujem u Gabbiadinia, Berardija i mooožda Masija, kao u igrače koji će jednog dana moć bit prvotimci Juventusa, a to je opet bolje nego prije kad su nam glavne mlade nade bili Ekdal i Iago.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 sep 2013, 01:47

finansijska situacija ce kao nuzdu postaviti ili potpis free staraca(kao sto marota ganja Alonsa) ili forsiranje mladjih igraca ili prodaju najboljih igraca.

u Juventusu se osjetio nerad prosle uprave i fali citava jedna generacija igraca (90.-93.godiste) gdje imamo samo Gabiadinija kojeg smo platili i Pogbu na kojeg se ne mozes osloniti dugorocno zbog onog debila Raiole. Pogba ce se kad tad u naredne 3-4 god naci na trzistu, kao sto ce i Baloteli. Zlatna koka Zlatan mu ide u penziju, ispred sebe ima eventualno jos jedan transfer na kojem Raiola moze zaraditi i onda se okrece Pogbi prvenstveno i Baloteliju koji ce se siguno naci na trzistu.

kako god, situacija ce pogodovati mladim igracima i slazem se sto neko gore napisa "Ko valja sigurno ce igrati u Italiji" posebno u ovom momentu kad svaki klub gleda da prodje sto jeftinije. Od nasih klinaca koje poznajem ne bih jos uvijek dizao ruke od Maronea, vidjet cemo sta moze ako odigra 25-30 utakmica u sezoni. Leali obecava kao i Gabijadini ako nastavi ovim tempom- mislim da ce oni najprije dobiti sansu u Juventusu. Masi je zakocio , a svidjao mi se kao igrac. Imobileov kranji domet je cini se da bude ukljucen u neki transfer. Inace Juve je iz svoje skole rijetko izbacivao dobre igrace, ali je imao prvenstvo kod ostalih klubva i imao pare pa se to nije osjetilo. Sad bi moglo biti problema jer nema vise para a klubovi daju ko vise ponudi. Veratija kako koji put gledam nikad ga necu moc prezalit, a prije 8-9 god bi bilo nezamislivo da on ne zavrsi u Juventusu. Tako da valja malo pojacat i rad u vlastitoj skoli, Paratici radi dobar skauting i pokusava da sustigne ono sto su uprskali od 2006-2011, ali nam trebaju 3-4 dzabna igraca.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 03 sep 2013, 02:13

Ja se nadam da ćemo mi uspjet izgurat tako da za 4-5 godina u prvih 11 imamo 4-5 igrača koji su dovedeni sa 14-19 godina. To je biznis, uštede su enormne, recimo Bayern je od jednog Alabe napravio vrhunskog LB-a kakvog se na tržištu ne može naći ispod 35 milijuna (toliko je plaćen ništa bolji Coentrao), napravili su sebi vrhunskog beka Lahma, koji bi koštao brat bratu 30 milijuna da ga kupuju polovnog preko oglasa, sa 24-25 godina.
To je bio spoj kvalitetnog scoutinga, ali ponajprije mislim kvalitetnog rada sa mlađima, pretpostavljam da su imali vrhunske psihologe, koji nisu dozvolili da mladi igrači stagniraju, što je česta stvar u razvoju mladog igrača, a razvili su i način kako da posuđuju igrače u kontrolirane klubove ili ih razvijaju kroz B momčad dok nisu spremni za A tim.
Odličan posao, na njih i Barcu se treba ugledati po tom pitanju, naravno nikako po pitanju plaćanja bolesni cifri za levate tipa Gotze, Alexis... :D

U idealnom slučaju u prvih 11 nam za 3-4 godine igraju Leali, Masi(koji nije zakočio, Terana je platila 2 milijuna za pola njegovog ugovora, odakle Terani 2 milijuna, pa od buduće prodaje te polovice ugovora nama za 7-8 milijuna :D ), Berardi i Gabbiadini, to su igrači koji već sada odskaču kvalitetom u seniorskom nogometu, a nisu ni izdaleka "gotovi" imaju još mjesta za razvoj i nadam se da će i uspjeti, jer su talijani, forza ItalJuve :mrgreen:

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 03 sep 2013, 09:08

Izgleda "ostavljeno" za januar.

http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... ?ICID=CP_3" onclick="window.open(this.href);return false;
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 03 sep 2013, 11:58

Stručnjak za mercato, Gianluca Di Marzio, otkrio je da je u noći s 01. na 02.09. Fabio Quagliarella bio jako blizu prelaska u Lazio.

Nebeskoplavi su, s obzirom na probleme u pokušaju dovođenja Yilmaza u Rim, pokazali konkretan interes da napadača dovedu u Petkovićeve ruke.

Kako se nagađa, ovaj transfer zaustavio je Antonio Conte, za kojeg je poznato da želi u ekipi imati pet kvalitetnih napadača.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 03 sep 2013, 12:57

Ja sam prezadovoljan ovim prelaznim rokom. Tevez i Llorente, plus Ogbonna ! Vrhunski potezi. Giack i Matri su nas dosta zadužili kada je bilo najteže ali zato su se i proslavili sa titulama prvaka Italije.

Conte je već sada jedan od najboljih trenera uzevši u obzir ekipu kakvu ima, renome kluba, apetite i na kraju rezultate. On i Klopp ubijaju obzirom na vezane ruke kakve imaju zbog finansijske situacije u klubovima, a imaju jako dobre rezultate.

Jesenji dio sezone moramo dobiti sve !!! Ove godine je to ključno, a ne završnica jer jeftino izgubljeni bodovi se ne mogu nadoknaditi kasnije obzirom da je Napoli odličan ove godine. Isto tako očekuje nas jako teška grupa u LP. Oni koji misle da je suprotno grdno se varaju. Sjetite se da smo sa Nordsjelandom prošle godine u gostima kiksali i kod kuće igrali X sa Shaktarom. Upravo je Galata ove godine kao Shaktar prošle godine, bomba za nas, manje za Real, i isto tako nema opuštanja protiv Kopenhagena. To će sve tražiti maximalno zalaganje igrača i dosta će se više i brže istrošiti nego li prethodnih sezona kada smo ganjali samo jedan trofej, a sada već sve.

Zato je Conte pametno odlučio i prodajom Matrija, jer takav napadač treba češće da igra, za razliku od Fabia koji je igrač za ključne momente. Sjetite se utakmice sa Chelseajem i protiv Lazia kada je Alex dao gol, utakmica za Scudetto koliko je pravio prilike i trudio se. Ogbonna će povremeno nadomjestiti najbolji štoperski red na svijetu. Vrhunski potezi Contea. Ostaje lijevi bek i lijevo krilo i krajnje je vrijeme da se počne tražiti zamjena za Pirla. Mislim da će se i Marotta fokusirati na te pozicije u budućnosti.

Uglavnom, odlični potezi uprave i koliko god ih kritikovali, provjerite natpise svih relevantnijih sportskih izvora. Juventus je sinonim za Italiju. Po ko zna koji puta 8-)
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 03 sep 2013, 13:35

Jbg-a nije se moglo bolje izvest u vezi transfera. Iduće sezone ćemo tražit zamjenu za Pirla sigurno, lijevog beka i krilo. Što se tiče ekipe, trenutno nam je vezni red najslabiji dok se Marcha ne vrati. Ipak tu nema više Đakerinija, tu je PDC i Peluso koji trče kad moraju. Ne znam, sve u svemu petica. Biće ovo dobra sezona za naše napadače :mrgreen:
Allegri je gospodin!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 03 sep 2013, 13:39

Ja sam zadovoljan, dosao je taj Top Player koji odavno placemo svi ito za 9mils :bowtokvinty: Takodje dosao Llorente za dz nadam se da nece biti flop. Mozda je trebao doci konacno neko levo krilo sto ce Contea natjerati da Asa igra u sredini. Obrana lepo zacvrstena sa Ogbonnom. Steta sto nije dosao Nainggolan al hajd mozda ce doci kasnije, nadamo se. Dolazi sledeca sezona talentirani Berardi buducnost taljanskog fudbala. Za neka godina vidim tandem Berardi-Gabbiadini. Sve u svemu potrosili smo 51.100.000 mils.
Carlos Tévez 9, 000,000
Kwadwo Asamoah 9, 000,000
Domenico Berardi 4,500,000
Federico Peluso 4,800,000
Simone Zaza 3,500,000
Angelo Ogbonna 13,000,000
Elvis Kabashii 1,800,000
Manolo Gabbiadini 5,500,000

Sto se tice prodaja, prije bih prodao Fabio nego Matrija. Giaccherini je prodan iz finansiskih razloga, zao mi ga je ali lepa je cifra 7.5mils. Marrone trebao je mislim ici ranije, da ga vidimo sad u Sassuolo sta moze nadam se da ce odigrati 20tak utakmica. Sto je najvaznije oslobodili smo se plate Iaquinte(3.5mil)

Ocena - 7.5
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 sep 2013, 13:55

Šta ima 3001 se fura... :) :D

Još da je lijevi bek ili krilo sletjelo podno JuveArene bilo bi perfektno...

Ostaje da se vidi u toku sezone kako će Conte spremiti trupe... biće teško ali mi smo Juve.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 03 sep 2013, 14:02

Mercato vrlo dobar, jos da je doveden lijevi bek, mercato bi bio odlican!
Generalno smo jaci nego prosle sezone!
1946

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 03 sep 2013, 14:10

Ja sam zadovoljan jednim djelom mercata tj Tevez,Llorente i Ogbona ali nisam drugim djelom tj lijevi bek nije doveden i zamjena za Giach tj Nainggolan kojeg je Conte zelio nakon odlaska Giache

Conte je razocaran sto nije dveden lijevi bek i veznjak tj Nainggolan jer povredom Marchisia i odlaskom Giache fali nam taj veznjak,Conte je trazio Gila ali posto nisu uspijeli dogovoriti prelazak ostavio je Quagli u ekipi

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 03 sep 2013, 14:16

Po meni mercato je dobar.. Da smo doveli LB i AMR bio bi odličan, a da smo se uz to riješili Mote, PDC, Fabia, Pelusa, Padoina bio bi perfektan. :mrgreen:
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 03 sep 2013, 14:23

Mislim da ćemo se do kraja ove sezone riješiti ovih " polovnjaka " ! Jedino ako dobiju neku super formu pa postanu vrijedni povjerenja mogu ostati. Sve ostalo, uz neki trofej, će pokazati da su potrebni dosta bolji igrači za Evropski Juve pa će se i dosta lakše riješiti i PDC i Pelusa i čak Padoina jer sada kada se Pepe vrati njemu je klupa zagarantovana.

Vidim takođe Bouy u timu, a agent Raiola ! :mrgreen:

Možda u njemu vide neku zamjenu Pirlu, ali taj mora da ubrzo postane zvijer kao Pogba inače neće dobiti šansu nikada.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 sep 2013, 14:35

Yucca je napisao/la:Ja sam zadovoljan jednim djelom mercata tj Tevez,Llorente i Ogbona ali nisam drugim djelom tj lijevi bek nije doveden i zamjena za Giach tj Nainggolan kojeg je Conte zelio nakon odlaska Giache

Conte je razocaran sto nije dveden lijevi bek i veznjak tj Nainggolan jer povredom Marchisia i odlaskom Giache fali nam taj veznjak,Conte je trazio Gila ali posto nisu uspijeli dogovoriti prelazak ostavio je Quagli u ekipi
Ako bude potrebe u Januaru će se popunjavati nedostaci, sa ovim trenutnim kadrom sigurno se može do polusezone.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 03 sep 2013, 14:41

I Motta ostao :oops:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 03 sep 2013, 14:56

Andrej je napisao/la:I Motta ostao :oops:
Eto savršenog beka za obje strane :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 sep 2013, 15:02

Gdje ima ona slika sa platama svih naših igrača?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Trezeguet17
Kontakt:

Post Postao/la Trezeguet17 » 03 sep 2013, 15:05

L'Avvocato je napisao/la:
Andrej je napisao/la:I Motta ostao :oops:
Eto savršenog beka za obje strane :mrgreen:
ne mora značiti da će ostati, još uvijek su otvoreni transfer rokovi u nekim zemljama (istočna evropa, azija) možda i on za sebe šta nađe :D
36 SCUDETTI Forza Juve !!!

Juventusovi igrači u finalu 2006 godine: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Alessandro Del Piero, Thuram, Vieira, Trezeguet Forza Juve !!!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.