Novi selektor BiH nogometne reprezentacije?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Žil Kretenie
Kontakt:

Re: Novi selektor BiH nogometne reprezentacije?

Post Postao/la Žil Kretenie » 20 dec 2009, 20:53

Konačno je red da dobijemo selektora Srbina. Nakon toga očekujem da od trenutnih 4-5 % populacije iz RS-a koja navija za reprezentaciju BIH taj broj se poveća za na velikih 10%, ka tendenciji budućeg rasta. :mrgreen:
Kahva, Kava, Kafa!

batva tz
Kontakt:

Post Postao/la batva tz » 21 dec 2009, 00:34

bazdarevic i barbarez u tandemu idealno rjesenje za selektora reprezentacije

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 21 dec 2009, 00:39

Gledam maloprije sportski pregled na BHT 1 i nesto se spominje da je Blaž Slišković moguci kandidat za selektora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 21 dec 2009, 01:37

H1N1 je napisao/la:Gledam maloprije sportski pregled na BHT 1 i nesto se spominje da je Blaž Slišković moguci kandidat za selektora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sto da ne? Sa njim smo imali najveci uspjeh do sada!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 dec 2009, 01:39

bebek1 je napisao/la:
roki_ze je napisao/la:
samadhi je napisao/la:Prema dobro obavjestenim izvorima bliski Savezu BiH najozbiljniji kandidat za prazno mjesto selektora reprezentacije BiH je Chuck Norris. Chuck Norris je samo kratko na svome webbportalu http://www.chucknorris.chucknorris objavio da, citiram, "Nisam se odavno mariso al mislim da bih u NSBIH imao pune noge posla". Nijednom od clanova saveza nije palo na pamet da potvrde ili negiraju ovu Chuckovu izjavu ali potparol saveza Slavica Pletikoza nam je anonimno preko svog twittera potvrdila da u savezu trenutno vlada opsta sracka nakon ove izjave i da se vec narucuju specijalne maske za glavu koje bi, eventualno, mogle izdrzati prvi udar Chuckovog efektnog polukruznog u glavu.

Prije dva dana u javnost je procurila informacija kako će nogometni funkcioneri iz RS-a za selektora predložiti Ljupka Petrovića, trenera koji je sa Crvenom zvezdom osvojio naslov prvaka Evrope. Ipak, iako je i sam Petrović u izjavama za nekoliko medija potvrdio zainteresovanost za preuzimanje nogometne selekcije BiH, od člana Predsjedništva N/FSBiH Bogdana Čeke saznali smo kako sa ovim stručnjakom niko nije kontaktirao.
"Pročitao sam u medijima kako će on biti prijedlog iz RS-a, ali to nema veze sa istinom", kaže nam Čeko i dodaje kako će on, najvjerovatnije, predložiti Safeta Sušića.
"U ponedjeljak je sastanak na kojem će se iznijeti prijedlozi za selektora. Nećemo insistirati na tome da što prije imenujemo selektora, kako bismo barem uštedjeli još jednu platu. Uostalom, nigdje nam se ne žuri, jer je prva utakmica tek u martu", objašnjava Čeko i dodaje kako će se on truditi da BiH za selektora dobije neko provjereno ime.
"Moramo dobro razmisliti koga ćemo izabrati. Moramo dovesti nekoga čije će imenovanje imati smisla, jer BiH može otići na EP. Potreban nam je trener sa iskustvom i sa rezultatom", kaže Čeko, kojeg smo upitali znači li to da favorit igrača, navijača i novinara Sergej Barbarez neće biti ni predložen.
"Već sam rekao da RS neće biti protiv Barbareza ukoliko se svi slože oko toga. Međutim, nije razumno da sada on bude selektor, jer reprezentacija nije nešto na čemu se treba učiti. Postoji varijanta da on bude pomoćnik selektoru, ali to tek treba vidjeti. Nama je potreban čovjek koji može izgurati kvalifikacije i plasirati se na EP", smatra Čeko.
Na kraju pomenimo i to da će se u konkurenciji za selektora BiH naći i nekadašnji trener Slovenije Srečko Katanac, koji bi čak mogao biti i jedan od favorita za preuzimanje bh. selekcije.
Od Srecka Katanca nema nista,mogu samo da sanjaju,covjek je u Emiratima i ne misli da ide.Zivim u Sloveniji i znam,jedini slovenac bi mogao da bude Brane Oblak,a on je slab!
Slab :roll: Katanec da je to cudo jedno.
Covjek koji je jos slabiju Sloveniju nego sad dva puta odveo na velika takmicenja,o cemu mi samo sanjamo.U samo 4 godine.
Zanimljivo misljenje.
@Zil prije ce nam narasti stomak,nego ''tendecija postotka'' u manjem entitetu :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 dec 2009, 13:06

H1N1 je napisao/la:Gledam maloprije sportski pregled na BHT 1 i nesto se spominje da je Blaž Slišković moguci kandidat za selektora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aj tinks da to nije dobro rijesenje. Ne vjerujem ni da ce mu se na primjer Spahic odazvat, ipak ga je optuzivo da je prodavo utakmice.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 21 dec 2009, 13:17

Ja sam za Baku :mrgreen:
...nisu mogli da te ugase!!!

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 21 dec 2009, 14:43

Ma **** ih i Baka i Kerkez i Jakirevic i Bajano i svi ostali njegovi "igraci"... ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Brijac
Kontakt:

Post Postao/la Brijac » 21 dec 2009, 18:10

Gledajuci objektivno, ja bi najradije doveo Srbina kao selektora.. Bajevic je jasno reko da ne moze( il ne zeli), radi toga smatram da bi petrovic bio idealno rjesenje! Pazite, ako je haman citava repka sastavljena od pretezno Bosnjaka, kako cemo motivisati mlade buduce Srpske nade da igraju za BiH? Ja ne kazem da treba birati igrace po nacionalnosti, samo postoji jedan igrac za jednu poziciju.. Ali sto se tice selektora, tu se vec moze birati.. Imas vise selektora koji su veliki strucnjaci i imaju jaka priznanja.. Znaci moglo bi se reci da postoji vise selektora koji bi bili optimalni za BiH repku.. Ako je takav slucaj, naravno da trebamo izabrati Srbina.. Jer ako od 11 igraca, jedan je Srbin a uz to i selektor Bosnjak, sto bi Bilbija, Vranjes i ostale mlade zvijezde uopste htjeli da se ubace u Bosnjacku repku.. Znam da zvuci ludo i da se baca nacionalizmu (mada ja sam Bosnjak), ali ideala bi bila da se samo bira po struci.. medjutim BiH je jako posebno zemlja i trebamo da se drzimo realnosti i zato ja mislim da bi Petrovic bio idealno rjesenje!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 dec 2009, 18:29

Ko li predlozi ovog Njemca Tomasa Haslera za selektora :?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 21 dec 2009, 18:30

SERGEJ BARBAREZ !!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 dec 2009, 18:42

miky_hz je napisao/la:Ko li predlozi ovog Njemca Tomasa Haslera za selektora :?
Ceko garant :mrgreen: on zna njemacki samo kaze mora puno hodati :lol:
Tip kad zine slaze,nije ni cudo sto je u savezu.
@Brijac taj ''nacionalni kljuc'' bi nas u startu sahranio.Ti igraci mozda i jesu kvalitetni ali u premier ligi ili ha-hu ligama.Iskreno osim Misketa nijedan nebi trenutno mogao da konkurira cak mozda ni za klupe.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 21 dec 2009, 18:47

CRNI_SA je napisao/la:SERGEJ BARBAREZ !!
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 21 dec 2009, 18:52

Barba No1
Katanec odličan super čovijek zna puno,profesionalac je.
Štimac daj bože pametan,sposoban,intelegencija,profesor za mene kad ga slušam kao komentator,ali on puca na HNS da sruši Markovića,puno napravio za hrv.nogomet ne bi bio loš s ovom kombinacijom ;) Trener je Zagrebaša ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 21 dec 2009, 18:52

Eno Ciro "rasplakao" Kineze, Ciro super ti ide samo nastavi tako. :roll: CIRO-CAK NORIS. :mrgreen:

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 21 dec 2009, 18:55

Imamo dobrih domaćih trenera, poput Dragana Jovića, Abdulaha Ibrakovića, Amara Osima, Husrefa Musemića, Darka Nestorovića... i želimo i njima dati šansu", rekao je za SportSport.ba Rodoljup Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Oni njima hoce dat sansu. :oops:
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 dec 2009, 19:00

Fozgen je napisao/la:Imamo dobrih domaćih trenera, poput Dragana Jovića, Abdulaha Ibrakovića, Amara Osima, Husrefa Musemića, Darka Nestorovića... i želimo i njima dati šansu", rekao je za SportSport.ba Rodoljup Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Oni njima hoce dat sansu. :oops:
Pa koliko sam ja skuzio, zele im dat sansu da budu dio strucnog staba, ali nista vise.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 21 dec 2009, 19:00

Naravno da treba dati sansu domacim trenerima!!!!"KUPUJEMO DOMACE" :DD

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 21 dec 2009, 19:07

Cartman je napisao/la: Pa koliko sam ja skuzio, zele im dat sansu da budu dio strucnog staba, ali nista vise.
Tako su rekli a i nadati je se da ce to biti. Nebi bas ovo bilo "kul", ipak sjajna generacija zasluzuje nekog dobrog selektora.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 dec 2009, 19:34

Kako saznaje SportSport.ba, u opticaju je za sada osam imena. Safet Sušić, Ljupko Petrović, Dušan Bajević, Mehmed Baždarević, Sergej Barbarez, Igor Štimac, Srečko Katanec i Thomas Haessler su imena koja su se danas spomenula na sastanku.
otkud nam on :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.