RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nonda_83

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nonda_83 » 30 avg 2013, 18:18

DANIJEL MAJKIĆ: POČETNI REZULTAT JE DOBAR, ALI MOŽE I BOLJE

Danijel Majkić pripada kategoriji „rutinera“ u BHT Premier ligi BiH. Ukupno četiri sezone nosi dres „Rođenih“, a osim toga dvije godine igrao je u Kazahstanu, u jednom od iznenađenja UEFA Lige prvaka Šahtjaru iz Karagandya. Zimus se iz ovog kluba vratio u redove Veleža.

- To je može se reći „na kraju svijeta“, ali isto tako vjerujte uslovi u kojima rade ti klubovi su fantastični. Zbog toga ni ne čudi ogroman broj stranaca koji dolazi u njihovu ligu, ali isto tako i rezultati, kaže na početku razgovora vezista „Rođenih“.

Kao što smo i istakli još zimus je pojačao redove Veleža. U tom trenutku Veležu je trebao opstanak, a sada je u mnogo povoljnijem položaju.

- Gledajte ja sam sa Veležom prošao mnoge „epizode“ i zimus kada sam došao situacija je bila loša kada je u pitanju položaj na tabeli. Ostale stvari su i tada bile na mnogo višem nivou nego što je to sugerisao položaj na tabeli. E sad, ako usporedimo prošlu polusezonu i sadašnje stanje nakon pet kola, onda je i nekom sa strane koji to gleda evidentan pomak. Mi smo, ako računate samo proljetnu polusezonu, završili u vrhu, a sada smo napravili pomak u igri. Zbog toga ne iznenađuje položaj na tabeli. S druge strane Uprava je odradila odličan posao. Nije ni prošle polusezone bilo nekih velikih problema, ali i tako dobru situaciju sada su dodatno unaprijedili. Obzirom u kakvoj je ekonomskoj situaciji naša država zaista je veliki uspjeh kada kažete da se u Veležu ispunjavaju sve obaveze.

Kako ocijeniti rezultat nakon pet kola.

- U najkraćem – dobro, ali može i bolje. Ako ćemo analizirati ovih pet kola onda je definitivno pozitivno što smo u utakmicama u kojima smo „morali“ dokazati kvalitet više, mi to i učinili, osvojivši šest bodova (Slavija i Leotar). Protiv Olimpica, koji je definitivno već dvije sezone ekipa iz samog vrha našeg fudbala, odigrali smo jednu dobru utakmicu. Nismo izgubili, a mogli smo, ali isto tako nismo ni pobjedili, a mogli smo. U nedelju je bila ona prava prvenstvena otvorena utakmica. Nisam razočaran učinkom protiv Olimpica. Možda kada sve sagledate iz ove perspektive u Zenici smo mogli do pobjede, ali to je ipak Čelik. Na Širokom Brijegu smo podbacili i to je onaj negativan segment ovih pet kola. Opet tu je jedino dobro što smo „kiksali“ protiv objektivno kvalitetne ekipe iz vrha našeg fudbala. Zbog svega toga kažem da je ovo dobro, ali može bolje.

Znači li to borbu za sami vrh ?

- Naravno da znači borbu za vrh. Pa mi smo itekako ozbiljan klub, koji se kao što sam već ranije rekao po mnogo čemu ističe od drugih klubova. Opet sa druge strane ne ide ništa preko noći, pa ni rezultatski uspjeh. Možda se može poklopiti pa da nakon 3-4 kola budemo briljantni, ali u sportu najčešće ne idu stvari tako brzo. Pored nama je realno ogroman broj utakmica u prvenstvu i kupu, pa zbog toga ne smijemo niti „letiti“ nakon 2-3 utakmice, ali ni „klunuti duhom“ ako ne bude kako smo željeli. To bi bilo neozbiljno od svih nas.

Pred nama je nepoznanica zvana Mladost.

- Upravo tako, Mladost je nepoznanica. Mi u Bijeljinu idemo da zabilježimo bodove. To treba da je nama igračima jasno, ali isto tako domaćin će vjerovatno učiniti sve da pobjedi. Oni su izgubili u nedelju od Borca i novi poraz je za njih skoro kao katastrofa.

Vi ste na neki način praktično „domaći“, jer malo ko još Vas računa kao Banjalučanina. Opet sada ste dobili „pojačanje“.

- Hahaha, da počeli smo imati neku neobičnu poveznicu između Banja Luke i Mostara. Da se razumijemo oba grada su prelijepa. Tu je Darko, bio je prije Pero Ivetić. Možda mi dovedemo i trećeg ili četvrtog Banjalučanina, kaže kroz smijeh Danijel i pojašnjava još jednu činjenicu :

- Ja sam Banjalučanin i Veležovac, a Darka tek treba da „obojimo u crveno“, kaže uvijek raspoloženi Majkić i nastavlja:

- Drago mi je da nas je Darko pojačao jer je prije svega riječ o izuzetno kvalitetnom igraču, koji je praktično na pragu „A“ reprezentacije. Eh sad, koje odakle mislim da je ne važno. Svi ovi momci srcem igraju za Velež i uopšte ne gledaju tako stvari
, ističe Danijel Majkić.

izvor: oficijelna

FORZA VELEZ

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 30 avg 2013, 19:05

Tako je Majke,samo jako,po 3 boda!

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 30 avg 2013, 23:29

http://sportsport.ba/bh_fudbal/predstav ... acu/112602" onclick="window.open(this.href);return false;

svaka cast momci adi jega maslo.........idemo armijo pomozite nasem bratu

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 31 avg 2013, 13:58

Human gest
Predstavnici Red Armyja uručili donaciju oboljelom navijaču
Piše: A. Demić
Jučer, 21:01
Klub navijača Red Army Mostar u saradnji sa Udruženjem građana Sinovi Mahale pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za oboljelog navijača Veleža Muju Berberovića koji je u posljednjih mjesec dana u tri navrata bio podvrgnut operativnom zahvatu na kičmi.

Sredstva prikupljena na utakmici Veleža i Olimpica Berberoviću su uručena danas, a akcija će se u saradnji sa FK Velež nastaviti i na naredne dvije domaće utakmice.

Navijači, kao i svi ljudi dobre volje donacije za Muju Berberovića mogu uplatiti na tekući račun broj: 1990536084356570, IBAN BA391990536084356570, SWIFT ABSBBA22.

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 31 avg 2013, 14:34

VELEZDOGROBA je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/predstav ... acu/112602

svaka cast momci adi jega maslo.........idemo armijo pomozite nasem bratu

Bravo,Mujo brz oporavak i sve najbolje.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 31 avg 2013, 21:57

Jomu tebra drzi se i da nam sto prije ozdravis. Idemo Rodjeni sutra napast svim silama do 3 boda. FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 01 sep 2013, 12:13

Pobjedom nad Mladosti iz Velike Obarske Velež bi napravio značajan korak ka vrhu tabele. Svjesni su toga i u Mostaru pa se iz današnjeg meča nadaju najboljem.

I ibro Rahimić najavio je pohod na bodove. Velež je na posljednjem gostovanju remizirao u Zenici, ali bod sa Bilinog polja nije ovjeren sa domaća tri. Bod je u Mostaru kasnije otkinuo Olimpic.

“Cijeli sedmicu radili smo na pripremi današnje utakmice. Gledali smo neke njihove snimke i uvjerili se da protivnik nije naivan. Sigurno nas čeka zahtijevan meč u Bijeljini. Cilj je naravno osvajanje nova tri boda. Spremni dočekujemo utakmicu i nadamo se najboljem,” najavio je Ibro Rahimić.

Velež kompletan dočekuje današnju utakmicu. Povrijeđenih i kartoniranih igrača nema, a ako je vjerovati posljednjim treninzima tim će u odnosu na nedavni meč protiv Olimpica doživjeti određene promjene.

Ibro je veći optimista nego što je ekipa pokazala u prvih pet kola i mislim da je za ovu ekipu sredina tabele realna opcija.Daj bože ali mislim da ćemo danas u Bijeljini teško do tri boda.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 sep 2013, 13:09

ako misle da se bore za vrh, Mladost moraju napasti od prve minute, i ići na tri boda, a ne kao protiv olimpika, povedemo, pa se vraćaju i čuvaju prednost, umjesto da dokrajče protivnika... :roll:

ibro kao da se boji pobjede... :?:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 sep 2013, 13:47

Mislim da u ovoj sezoni realno, cilj treba da nam bude, prestanak borbe za opstanak u ligi, to je već par puta pisano na ovom topicu, evo se ponavljam, al šta mogu. Svakako da bi bilo dobro da pucamo na sami vrh, al, moje mišljenje je da kao ekipa nismo zreli za takvo što. Volio bih da me hoće razuvjeriti.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 01 sep 2013, 14:57

Ma samo napad borba i požrtvovanost,rezultati će doći,uvijek zadaju neke ciljeve,a nikad ništa od njih,nek momci igraju do zadnjeg zvižduka onako kako treba igrati u Veležovom dresu i bit će sve u red,optimista sam za današnju utakmicu,naprijed Rođeni!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 01 sep 2013, 15:00

zizu1991 je napisao/la:Mislim da u ovoj sezoni realno, cilj treba da nam bude, prestanak borbe za opstanak u ligi, to je već par puta pisano na ovom topicu, evo se ponavljam, al šta mogu. Svakako da bi bilo dobro da pucamo na sami vrh, al, moje mišljenje je da kao ekipa nismo zreli za takvo što. Volio bih da me hoće razuvjeriti.
Slažem se!Ja ih podržajem ali se nenadam puno.Realno smo za sredine tabele a i to je uspjeh u odnosu na lani i borbu za opstanak do zadnjeg kola.Pored kvalitete trebaš steći i određeno iskustvo, a to bi možda mogli ove godine i sa par pojačanja napokon iduće da idemo na prva 4 mjesta.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 01 sep 2013, 15:08

Zoran Rajović želi u Velež

Nekad ponajbolji strijelac Premijer lige BiH, ubojiti centarfor Zoran Rajović mogao bi obući dres Veleža nakon što je izrazio želju prema kojoj bi igrao u jednom od najpoznatijih domaćih klubova: mostarskim Rođenim. Rajović u dalekoj Kini nije završio posao oko angažmana, pa se, sa svim potrebnim i čistim papirima, odlučio vratiti u BiH, a prema njegovoj želji i volji klub čiji bi dres volio obući upravo je crveni dres mostarskog velikana: Veleža.
Ovaj fudbaler je na sebe skrenuo pažnju, tada još kao golobradi dječak u dresu Glasinca sa Sokoca. Odatle je otišao u Zrinjski gdje je bio najbolji strijelac i igrač tom manje poznatom mostarskom klubu. Nastupao je i za Leotar iz Trebinja, a karijeru je nastavio u inostranstvu.
Rajović je klasični golgeter, špic igrač koji se izvrsno snalazi u protivničkom šesnaestercu. Ima izrazito dobar dribling, i gotovo bez ikakve razlike služi se obema nogama. Odličan je u skok igri i vrlo jak u duelima.
S ovom informacijom upoznali smo i čelnike FK Velež, a direktor Sedin Tanović nam je rekao kako će upoznati šefa stručnog štaba Ibru Rahimića s mogućnošću Rajovićevog angažmana.
-Rajović je pravi igrač. Međutim, kupovinom Maletića trener Rahimić i transfer komisija zatvorili su listu u ovom prelaznom roku, izuzev ako ispadne neki odličan ”plej mejker”. Trener Rahimić će biti upoznat s ovom informacijom, rekao nam je Tanović.
Čelnici Veleža su na potezu, i njihova odluka bit će zadnja: činjenica jeste da Veležu nedostaje klasični centarfor, gol-igrač upravo onih karakteristika kakve ima Zoran Rajović.
-Bez trenera i naše transfer komisije niko ne može potpisati za Velež, a trener Rahimić će već danas u Bijeljini gdje igramo utakmicu protiv Mladosti biti upoznat s ovim detaljima, zaključio je Tanović.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 01 sep 2013, 15:18

Evo nasao sam sastav za utakmicu danas. Ostrakovic
Hebibovic-merzic-zolj-letic
Majkic-zvonic
Maletic-rasovic-okic
Cemalovic

Opet mi je Ibro poceo izmisljati sa ekipom.

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 01 sep 2013, 15:27

puza je napisao/la:Evo nasao sam sastav za utakmicu danas. Ostrakovic
Majkic-zvonic
Maletic-rasovic-okic
Cemalovic

Ufffffffffffffff :evil: :evil:

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 01 sep 2013, 15:36

Majkic-zvonic
Maletic-rasovic-okic
Cemalovic

Hajdarović na klupi :shock:

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 01 sep 2013, 15:42

Majkic-zvonic
Maletic-rasovic-okic
Cemalovic

Ostri
Hebibovic-Merzic-Zolj-Letic
Maletic-Majkic-Ramovic-Hajdarevic
Jusufbasic-Okic

Ovo bi bolje bilo 10 puta, al eto valjda ibro zna sta radi...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 01 sep 2013, 15:47

RodjeniiBrato je napisao/la:
Majkic-zvonic
Maletic-rasovic-okic
Cemalovic

Ostri
Hebibovic-Merzic-Zolj-Letic
Maletic-Majkic-Ramovic-Hajdarevic
Jusufbasic-Okic

Ovo bi bolje bilo 10 puta, al eto valjda ibro zna sta radi...
ma izmisljao je protiv sirokog i znamo kako smo zavrsili. Daj boze da izdobri danas. rodjeni slazem se sa tobom i tvojom postavom.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 sep 2013, 15:47

Hvale vrijedan gest je ovo sa Mujom,kojem je potrebna pomoć.
Lako je se radovati i veseliti,treba pomoći kad je najteže.
A ja sam posebno emotivno vezan za svu ovu situaciju,jer 'malog' Muju znam od kad se rodio.Jedan dobar i pošten momak.Zato,nedajmo svi skupa da Mujo previše pati jer nas ima,ima nas mnogo.

A što se tiče same utakmice,idemo razvaliti ove.
Koji su ovo?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 01 sep 2013, 15:48

Majkic-zvonic
Maletic-rasovic-okic
Cemalovic

A sta je ovo brate mili. Ni Jusuf bega ni Ramage ni Dine,sa Mirzom i Zvonicem. Ako je ovo istina odo odmah lexilijum popit. Taman ce mi pocet djelovat do 4ipo
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 sep 2013, 16:01

Nemojte se predavati ako kojim slučajem budemo gubili 2:0.I Bojac je :mrgreen:
Ovo je prekretnica definitivno,i poraz bi nas dosta prizemljio...remi možda lagano ostavio na tihoj vatri,pobjeda bi značila euforiju pred predstojeće dvije domaće utakmice.
Idemo po pobjedu!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.