FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2013, 15:14

proFCB je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa ako su dobri tako kao sto kazete sta im se onda desava ovo u Bundesligi? I Lp bi ispali da nisu naletili na Paoka koji je jedna prosjecna ekipa koja bi se borila sa opstanak u Bundesligi..Nego su uletili jer su drugi bili kaznjeni i opet Schalke jedva prodje...
Ja ne znam sta ti pratis i koju materiju dobro poznajes, ali kad ovdje svi koji prate i razumiju ovu ligu i ovaj klub pisu jedno, onda povij rep i slusaj sta ljudi pisu.
Njemci imaju dobar epitet za takve kao sto si ti i zovu ih "klugscheisser"
De mi reci sta je to pozitivno u toj ekipi stvarno? Pa 10 godina najavljuju uvijek titulu i uvijek ostanu iza svih drugih konkurenata..
Vama to i odgovara da ima jedna ovakva ekipa koja daje astronomske plate igracima koji to ne zasluzuju. Dobro je pa ima BVB u ligi. Jedina pozitivna stvar jer bi gledali show jedne ekipe uvijek

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 avg 2013, 16:38

Neam ja sta s tobom ulaziti u raspravu,kada ne poznajes materiju!!!

Off topic, sta Sloboda sve najavljuje, pa vidi ih gdje su ;)
Stern des Südens

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 30 avg 2013, 17:03

rob do bagro je napisao/la:Hoce li Boateng moci igrati za Schalke u LP ako predje u njihove redove ?
naravno da hoce. salke da dopelja prijeko potrebnu ´sesticu´ tipa gusta il bender, Bog da ih vidi.
il to, il da poluamater keler upari kolasinca i boatenka, da loma uvezu odbranu i vezu i time stabilizuju rasklimanu ekipu.
Zadnja izmjena: secer, dana/u 30 avg 2013, 17:09, ukupno mijenjano 1 put.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 avg 2013, 17:06

proFCB je napisao/la:Neam ja sta s tobom ulaziti u raspravu,kada ne poznajes materiju!!!

Off topic, sta Sloboda sve najavljuje, pa vidi ih gdje su;)
A neko nema mira i ne može bez Slobode, čak ni na Schalkeovoj temi. 8-)

Sretno im bilo s Boatengom, nadam se da će biti bolji nego što je bio u Milanu. Ipak, najbolnije mjesto ovog Schalkea je odbrana i nju trebaju nadograđivati. Također, Keller mora otići misle li nešto više napraviti u CL i napraviti respektabilnu ekipu za vrh Bundeske.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 avg 2013, 17:40

Bravo Rudari, dobar transfer, jedan jako kvalitetan igrac je pojacao vase redove.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 avg 2013, 18:08

Schalke godinama (s povremenim stankama) radi sjajne , velike transfere. Nakon npr. Raula, Huntelaara, sada je došao na red K.P. Boateng.

Odličan je to fudbaler, još malo da se uozbilji pa bi mogli govoriti i o svjetskoj klasi. U kategoriju odlični igrača se sigurno može svrstat. Dobar šut, tehnički potkovan, jako dobrog driblinga, te veliki borac. Jedine mane su mu nedisciplina povremena, nedostatak prave konstantnosti u igri na duži period.....

12 miliona eura opšte nije puno za ovakvog igrača, još ako uzmemo u obzir da može nastupati na više pozicija.

Svaka čast Schalke.....Nadat se samo da stvar ne ukenja amater Keller time što neće postići dobre rezultate, a pod dobrim smatram: najmanje prolazak grupne faze u LP, te plasman među prve 4 u BuLi. U Kupu Schalke uvijek može daleko, to je njihovo takmičenje, koje su znali osvajat više puta....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 avg 2013, 18:33

proFCB je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Neće doći napadač sigurno, jer bi sa Adebayorom bila već gužva kad se Huntelar oporavi. Odlaskom Papadopulosa i Barnette, biće prostora, a i para za još jedno krilo. Ronaldinho, Stocker, Moses, Holtby, LEstienne, Honda ili neko deseti ?
Hehe, a samo 30-ak minuta govoris jos da dodje Adebayor bio bi odlican prelazni rok za njih, hehheh

Ne znam ko ce im igrati dok se Huntelar i kompanija ne oporavi...
HAHAHAHA Čitam na forumu da će doći još jedno krilo, a napadača niko ne spominje. A bilo bi mi zao da dodje Adebayor i da jedan od dvojice napadača ne igra jer su odlični.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Klare

Post Postao/la Klare » 30 avg 2013, 20:23

Odličan posao, stvarno extra dobar igrač. čak i dobro ispod cijene...
Šalke je ovim transferom podigao ambicije, i zaista jesu dosta jači.

Valjda uspiju još rasteretiti taj kadar, imaju viška: stopera(najvjerovatnije Papadopoulos), beka(Hoogland), veznog(Anan, Barneta), te ni od Obasija nikakve koristi nema, a Pukki je na putu za Celtic, mada je i najviše pokazao od svih pobrojanih, izuzev Grka čiji bi transfer ipak bio neke druge prirode.

Samim odlascima bi bili jači, jer od svih ovih skoro nikakve koristi da nema,
tačnije nisu dostojni ambicija koje Šalke treba da ima.

Golman će i ovo godine biti najbolnija tačka :? , a Kellerovo valjda i prođe do polovine septembra. :?

Cilj koji treba ostvariti za dodatno jačanje jeste prva 4 mjesta, te prezimiti u Evropi,
a ovaj tim svojom kvalitetom to zaista lagano može i mora...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 31 avg 2013, 03:16

Super pojacanje I dobrano ispod cijene ... Nadam se da ono sto radi van terena nece uticati na igru na terenu ...pukki je prodat za 3 I po miliona eura po meni smjesna cifra, trebali smo ga posudit braunsvajgu na godinu dana da zabije 15tak golova te ga onda prodat za puno vecu cijenu... Ali jbg... Fali jos jedan kvlitetaan centralni vezni igrac da budemo komplet...bojim se da limitirani jones I neustadter nemogu biti oslonci u sredini ama bas nikako

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 31 avg 2013, 10:41

gruezi je napisao/la:Super pojacanje I dobrano ispod cijene ... Nadam se da ono sto radi van terena nece uticati na igru na terenu ...pukki je prodat za 3 I po miliona eura po meni smjesna cifra, trebali smo ga posudit braunsvajgu na godinu dana da zabije 15tak golova te ga onda prodat za puno vecu cijenu... Ali jbg... Fali jos jedan kvlitetaan centralni vezni igrac da budemo komplet...bojim se da limitirani jones I neustadter nemogu biti oslonci u sredini ama bas nikako
Imaš krivi dojam. Mnogi su počeli priču o Botengu kao problematičnom igraču, ali on to uopće nije. Nema niti jedan ozbiljan incident koji se vezuju uz njegovo ime. Daleko od toga da je sličan Balotelliju. Jedino što važno pomenuti da je davao izjave povodom vrijeđanja navijača na rasnoj osnovi, ali toga za sada nema na bundesligaškim terenima. :) Najbitnije za njega je da mu Keller (ili njegov budući nasljednik) dodijeli pripadajuću ulogu i poziciju na terenu. On je tipični box-to-box midfielder i treba igrati u veznom redu. Nešto kao Vidal u Juventusu. Ukoliko ga se bude forsiralo previše naprijed, od njega neće biti ništa.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 31 avg 2013, 19:22

ako prodaju uvjerljivo najboljeg i najvažnijeg igrača nek se kolektivno samoubiju. :)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 avg 2013, 20:35

Blaszczykowski je napisao/la:ako prodaju uvjerljivo najboljeg i najvažnijeg igrača nek se kolektivno samoubiju. :)
Zar je taj igrač na transfer listi. Na Jeffersona mislim. Evo slike najboljeg (im) igrača.

slika
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 sep 2013, 02:14

Napredak u igri protiv Leverkusena. Izgledali su nekako življe. A samo prisustvo Boatenga na terenu daje određene impulse. Veća djela od njega tek očekujemo....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 01 sep 2013, 20:53

vidi ovoga gere, mod a trola. :)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Klare

Post Postao/la Klare » 01 sep 2013, 21:53

Klare je napisao/la:u ofanzivnom dijelu,
na tom treba da se radi,
Sedmicu i nešto više sa dvojicom novih igrača situacija se skroz okreće,
te polazimo od onoga kako je Šalke slabiji no lani, a kroz 7 dana dolazimo do ovog sada da je Šalke jači no lani. ;)

I stvarno sa ta dva igrača, jedan je na pragu svjetske klase, drugi je reprezentativni nivo Šalke dosta moćno izgleda.

Svi smo mi ubjeđenja da Keller nije taj nivo, ali ni sam ne znam objasniti kako ekipa onako uvjerljivo da pobjedi ove sezone odličnog Leverkusena? :?

Možda je Kelleru kvalitete u timu falilo? :mrgreen:
Samim stavljanjem Neustadtera da igra su valjda pomaci urađeni,
neshvatljivo mi je bilo da im takav igrač ne igra? :?:

Keller je sigurno kupio dodatne dane, a mi ne znam šta da radimo, da li da navijamo za ili protiv njega, jer može biti da sada kola naglo uzbrdo krenu. :mrgreen:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 sep 2013, 04:28

Dobili smo izmedzu 800 hiljda I milion od ovog ozilovog transfera... Sto se tice sinocnje tekme vidan je napredak u igri pozada ,izgledalo jemnogo bolje nego protiv paoka...uchida igrac utakmice definitivno, lik stavlja glavu gdje mnogi nebi nogu...aogo je cini se dosta brzi od fuchsa I kole tako da je na momente to izgledalo I odlicno... Princ odigrao dosta dobro puno je pretrcao , odlicno se krece da je bio malo spretniji mogao je 2 gola zabit ali ni ovo nije lose... Neustadter ponovo najslabija karika ,zaista puno grijesi I mislim da bi trebao malo da ohladi 3-4 tekme... Lik se zbuni sav kad ima loptu u nogama...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 sep 2013, 09:37

Što reći koju posluku porati? Kak je to čudno od strane kritičara! Kritičari bezobzira bili navijači ili objektivni promatrači obruše se uglavnom na jednu osobu, ovisno o tome ko je ta osoba i za svaki klub uvijek može biti drugačije. Sada je prvi na picku HELDT i biti će sve dok ne dođe neki trener sa rezimemo (bar mislim da će biti tako). Kod nas su recimo na picku uvijek bili Hoenes i uprava, ali sada se stvar sliježe na PEPOVA leđa iako je HOENESS još uvijek u klubu i ima istu ulogu. Što oču reči, katkad se ljudi obruše na "menađera" kao glavnog krivca, a katkad na trenera...

I kakav je Heldt bio u ovom prelaznom roku? Ja bih rekao, dobar, podmukao, lisac, fenomenalan. Riješio se jako puno igrača, nekih kojih se trebao nije, a možda mu je "pobjegao" Bastos, no tu postoje dvije strane medalje.

Otišli su:

Pukki za jako dobru cijenu od 2,5 milja.

Bastos koji je bio samo na posudbi, Raffael i Affellay

Escudero, Marica, Moritz i najbitnije Jurado koji je bio ogroman promašaj no kaj je tu je, te Metzelder i Barnetta je posuđen.

Sve u svemu jako dobro odrađeno, jer se sad GHNOJ kojeg je Magath nabrao skoro do kraja otopio. Oni koji su ostali nisu preveliki uteg za Schalke tipa Hoogland koji će im možda i dobro doći, te Annan i Obasi - niš bitnoga.

Kada su doveli Santanu, Goretzku, Clemensa i Szalaija, znao sam da Heldt zna kaj radi i "popunio" je Schalke na pozicijama di je "trebalo" za malo para. Tada nije doveden niti jedan bitan igrač koji će "promijeniti" Schalke, ali opet to su bili dobri transferi. Sada kao general poslije bitke, vidim da je HELDT htio potvrdu ulaska u LP. Transfer Aoga mi je malo nejasTan, jer ja bi bio rađe za to da su uzeli desnog beka. Ovak ne znam kakav je to napredak naspram Fuchsa, ali isto tako oba igrača će se u nekim slučajevima koristiti kao "krilo" i kao zadnji vezni (Aogo), a morti se i Fuchsa na zimu uspije prodati. Treba još vidjeti kako će se Aogo pokazati i oće li ga uopće otkupiti.

KPB - svi smo bili šokirani i iznenađeni ovim transferom. Nit nam smrdi nit miriši. No treba reći da ga je Schalke dobio za "samo" 12 miljona eura i za tu paru on je dobra akvizicija. Umjesto da ode po krilo Heldt je kupio KPB-a pa će Draxler na krilo, a Schalke je dobio agresivFca u vezi koji će morti još malo DEFANZIVNO pomoći Jonesu i Neustadteru, a možda i u budučnosti KPB preuzme ulogu JONESA, a Schalke dovede za sredinu ono kaj im fali - "pravog playa". Sigurno je ovo dobar transfer bez daljnjeg sranja, a sad ako se KPB pokaže kao promašaj biti će to za mene razočaranje. Kad su kupili Jurada zbljuvo sam se, kod KPB-a bar znam ko je i kak more odigrati.

Višak u kadru sada ispada PAPADOP - ne znam kaj da sad više od njega očekujem i ja osobno bi dao zeleno svjetlo za prodaju da je neko ponudio 15 milja. Sada imaju 4 štopera od kojih svi moreju igrati u prvih 11, s tim da howedes odskaće, a ako se PAP vrati u pravu formu, onda Schalke ima jednog štopera koji "ima kvalitetu", previše, al su bar jeftini - Santana , Matip.

Nisu doveli desnog beka, a lijevoh jesu s tim da se jednog nisu riješili tako da je jedan bek preveč, makar kolasinac je ozlijeđen. Kaj se tiće veze ostao je taj Annan i on bu kroz B momčad napustio Schalke, a ovo ostalo je OK. Nije doveden PRAVI DMC, ali kao što rekoh tu je KPB što je kakva takva kompenzacija. Prva dva krila su MARŠALA - DRAXLER i Farfan, dok mi Clemens smudi, a Obasi je tu, bojim se samo da popuni kvotu igrača!

Napadači su više nego OK i treba vidjeti kaj bu od tog MEYERA.

Sam sam zaboravio reći da je Schalkeov najveći problem i dalje golman...

Uglavnom, kad je Schalke stao sa kupovinama prije kvalificiranja u LP, slegnuo sam sa ramenima, a sada sa Aogom i KPB-om sam prezadovoljan, s obzirom da znam u kakvim su financijskim problemima.

Priče o naslovu su za puknut od smijeha. Schalke se niti nesmije koncentrirati na jedno natjecanje, kao što je Bvb napravi prošle, jer za LP nemaju dovoljan kapacitet, apored ovakvog Bayerna i BVB-a, koncentracija na BUNDESLIGU kao kandidata za naslov samo bi dovela do velikog razočaranja. Oni sad moraju biti kao Arsenal, koji ima MINIMALNO MAXIMALAN cilj, koji mora postići kako bi se kroz koju godinu ekipa stabilizirala i našao novac za igrača koji ih more dignuti na malo viši nivo. Prolazak skupine LP i ponovono kvalificiranje za LP je MUSS!!!!!

Obrana:

Aogo

Fuchs

Kolasinac

Matip

PAPADOPULPULOS

Howedes

Uchida

Hoogland

Veza:

Jones

Neustadter

Goretzka

Hoger

Annan

KPB

Krila i Napad:

Draxler

Farfan

Clemens

Obasi

Meyer

KLAAS JAN INGE

Szalai
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 sep 2013, 15:45

Po onom sto sam vidio grk se vratio treninzim I uskoro bi trebao konlkurisati za mjesto u ekipi..koliko znam on Ima klazulu u ugovoru po kojoj moze npustit klub za 22,5 miliona eura I bilo sta manje od toga nebi smjelo doci u obzir... Da li ce grk biti taj koji ce otici ili ce to biti matip ostaje da se vidi ali sam siguran da ce odlazak jednog od njih se desit vec na polusezoni timprije sto dovodzenjem aoga se kola vjerovatno vraca na svoju prirodnu poziciju tj stopera...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 sep 2013, 01:24

Tacno da Vas nema trebao bi Vas covjek izmislit... :lol: :lol:
Policija im besplatno obezbijedjuje utakmice i njihova uprava nasla iste kritikovati zbog opravdanog upada medju navijace i ovi odlucili da vise nece osiguravati utakmice Schalke-a bez naknade, a time isto zahebali cijelu Bundesligu jer Friedrich sada razmatra mogucnost da DFL snosi 50% troskova.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 sep 2013, 03:09

Ma policika sere ba utrcali medzu nase navijace zbog toga sto je valjda neko objesio makedonsku zstavu na ogradi protiv paoka. Onda su navijaci paoka prijetili tj rekli su policiji da ce napasti nase navijace ukoliko se zastava ne ukloni..onda je drotorija krenula da skine zastavu raja nije dala I tu je doslo do koskanja I peglanja... Ja bi iskreno volio da su naavijaci paoka probali neko njesra napravit , lijepo bi se proveli...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.