Prvo da čestitam igračima na osvojenom Superkupu. Mislim da bi bilo previše da su izgubili oba trofeja do sada.
Igra je bila dobra, to se mora priznati.
Dosta bolja nego uvodne tekme u Bundesligi, ali nije još to na onom nivou kao prošle sezone, mada obećava.
Prvo da se osvrnem na Čelzi koji je odigrao dosta dobru tekmu, taktički skoro pa savršenu. Puno su jači nego prošle sezone, ne toliko igrački nego taktički.
U odbrani su bili super pozicionirani veći dio tekme, a skoro svaki izlet pred gol Bayerna je bio opasan (što treba da nas brine).
Da je umjesto Lamparda igrao neko drugi bili bi još opasniji, Frenk ih je usporio skoro svaki napad, mada je za to donekle krivac i Muller. Hazard im je opasan pravo.
Cech skinuo par zicera, možda malo zakazao kod gola Riberya i kod penala (ako se uopšte može zakazati kod penala).
Trebate imati u vidu da je tu nastupio osvajač Evropske lige protiv osvajača Lige prvaka gdje je Čelzi bio u podređenom položaju prije tekme i bilo je za očekivati da će igrati ovako kako su igrali, ipak je trofej bio u pitanju.
Morali su se prilagoditi boljoj ekipi, što je logično. Protiv Hulla se nisu vratili na svoju polovinu terena 80 minuta, ali protiv Bayerna bi sa takvom igrom primili gol svakih 10 minuta.
Sve u svemu Čelzi dobar. Priča o antifudbalu ne pije vode jer ako ćemo se voditi tom logikom, skoro sve ekipe u Bundesligi su igrale antifudbal protiv Bayerna jer nisu prelazile pola. Samo što te ekipe nisu toliko kvalitetne i ne znaju se braniti kao Čelzi.
Crveni karton opravdan, opasna igra. Općenito su igrali dosta agresivno.
E sad o Bayernu. Kao što sam rekao igra je bolja i igra se popravlja.
Neoviosno o ishodu tekme, možemo biti zadovoljni u globalu, mada tu ima stvari koje nisu štimale.
Prvo bih spomenuo paniku u odbrani u nekim momentima.
Prvi gol je greška Boatenga koji nije ispratio Torresa (Ninu

) do kraja. Drugi gol ide malo na dušu Neuera, ali i odbrane.
Neuer je bio odličan, na kraju se i iskupio za gol i skinuo par dobri šansi Čelzija.
Lahm na zadnjem veznom je katastrofalan u poređenju sa Martinezom i nadam se da ga nikad više neću vidjeti tu.
Jednostavno je skoro pa nemoguće igrača koji je 20 godina igrao na poziciji beka staviti na zadnjeg veznog i očekivati da odigra odlično. On je bio solidan kad se u obzir uzme to što ne igra tu, ali je općenito to loš potez.
Dalje, zbog Lahma na zadnjem veznom na desnom beku je igrao Rafinha kojeg je Hazard pravio budalom, nisam siguran da ga je ijednom zaustavio. Uz to je bio loš u napadu, ulazio u sredinu ili čekao na pola terena umjesto da pomaže Robbenu kojeg su udvajali igrači Čelzija i koji je zbog toga bio ispod očekivanja. Nije Ribery toliko bolji od Robbena koliko mu je lakše igrati kad je uz njega Alaba. Kada se Lahm vratio na desnog beka, Robben je par puta dobro prošao po toj strani.
Muller solidan, dosta je pretrčao, Lamparda čuvao, ali nije ulazio u šesnaesterac onoliko koliko je trebao da pomogne Mandžukiću. Opravdano zamjenjen.
Mandžukić se borio kao lav i na moje iznenađenje dobio veliki broj zračnih duela. Da mu je Muller pomagao i odvalačio Cahilla bolji bi bio, ali zadovoljan sam njegovom partijom. Jednom majstorski ostavio loptu Mulleru koji je dosta loše primio. Malo previše priča sa sudijama i žali se na odluke, ne treba mu to.
Ribery fantastičan, kao vino što stariji to bolji

Odigrao odličnu tekmu, postigao 2 gola, jedini pokušavao nešto u periodu kad nije išlo baš najbolje. Naježio sam se kad je ljubio grb poslije gola.
Kroos je bio solidan kad je igrao iza Mullera, ali ništa posebno. Puno je bolji i opasniji kad je bliže golu, vidjelo se to ulaskom Martineza koji je još jednom pokazao da je vjerovatno najbolja šestica na svijetu.
On i Bastian su zajedno savršen par, nadam se da će i Pep to shvatiti. Ovim ne kažem da ja bolje znam od njega i da treba tako igrali, ali to je činjenica.
Izmjene su bile dobre i pravovremena, mada sam očekivao Pizzara pred kraj, prije svega jer se Mandžo istoršio, ali dobro.
Izvinjavam se na dužem postu i nadam se da mi nećete zamjeriti što sam pomenuo ove loše stvari jer ispada da serem nešto bezveze, ali ovo su bile očigledne stvari.
Ponavljam, igra se popravlja ali ima tu još stvari koje treba dovesti u red kako bi sve ovo izgledalo skoro pa savršeno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...