Postao/la anton 1983 » 05 sep 2013, 09:37
Što reći koju posluku porati? Kak je to čudno od strane kritičara! Kritičari bezobzira bili navijači ili objektivni promatrači obruše se uglavnom na jednu osobu, ovisno o tome ko je ta osoba i za svaki klub uvijek može biti drugačije. Sada je prvi na picku HELDT i biti će sve dok ne dođe neki trener sa rezimemo (bar mislim da će biti tako). Kod nas su recimo na picku uvijek bili Hoenes i uprava, ali sada se stvar sliježe na PEPOVA leđa iako je HOENESS još uvijek u klubu i ima istu ulogu. Što oču reči, katkad se ljudi obruše na "menađera" kao glavnog krivca, a katkad na trenera...
I kakav je Heldt bio u ovom prelaznom roku? Ja bih rekao, dobar, podmukao, lisac, fenomenalan. Riješio se jako puno igrača, nekih kojih se trebao nije, a možda mu je "pobjegao" Bastos, no tu postoje dvije strane medalje.
Otišli su:
Pukki za jako dobru cijenu od 2,5 milja.
Bastos koji je bio samo na posudbi, Raffael i Affellay
Escudero, Marica, Moritz i najbitnije Jurado koji je bio ogroman promašaj no kaj je tu je, te Metzelder i Barnetta je posuđen.
Sve u svemu jako dobro odrađeno, jer se sad GHNOJ kojeg je Magath nabrao skoro do kraja otopio. Oni koji su ostali nisu preveliki uteg za Schalke tipa Hoogland koji će im možda i dobro doći, te Annan i Obasi - niš bitnoga.
Kada su doveli Santanu, Goretzku, Clemensa i Szalaija, znao sam da Heldt zna kaj radi i "popunio" je Schalke na pozicijama di je "trebalo" za malo para. Tada nije doveden niti jedan bitan igrač koji će "promijeniti" Schalke, ali opet to su bili dobri transferi. Sada kao general poslije bitke, vidim da je HELDT htio potvrdu ulaska u LP. Transfer Aoga mi je malo nejasTan, jer ja bi bio rađe za to da su uzeli desnog beka. Ovak ne znam kakav je to napredak naspram Fuchsa, ali isto tako oba igrača će se u nekim slučajevima koristiti kao "krilo" i kao zadnji vezni (Aogo), a morti se i Fuchsa na zimu uspije prodati. Treba još vidjeti kako će se Aogo pokazati i oće li ga uopće otkupiti.
KPB - svi smo bili šokirani i iznenađeni ovim transferom. Nit nam smrdi nit miriši. No treba reći da ga je Schalke dobio za "samo" 12 miljona eura i za tu paru on je dobra akvizicija. Umjesto da ode po krilo Heldt je kupio KPB-a pa će Draxler na krilo, a Schalke je dobio agresivFca u vezi koji će morti još malo DEFANZIVNO pomoći Jonesu i Neustadteru, a možda i u budučnosti KPB preuzme ulogu JONESA, a Schalke dovede za sredinu ono kaj im fali - "pravog playa". Sigurno je ovo dobar transfer bez daljnjeg sranja, a sad ako se KPB pokaže kao promašaj biti će to za mene razočaranje. Kad su kupili Jurada zbljuvo sam se, kod KPB-a bar znam ko je i kak more odigrati.
Višak u kadru sada ispada PAPADOP - ne znam kaj da sad više od njega očekujem i ja osobno bi dao zeleno svjetlo za prodaju da je neko ponudio 15 milja. Sada imaju 4 štopera od kojih svi moreju igrati u prvih 11, s tim da howedes odskaće, a ako se PAP vrati u pravu formu, onda Schalke ima jednog štopera koji "ima kvalitetu", previše, al su bar jeftini - Santana , Matip.
Nisu doveli desnog beka, a lijevoh jesu s tim da se jednog nisu riješili tako da je jedan bek preveč, makar kolasinac je ozlijeđen. Kaj se tiće veze ostao je taj Annan i on bu kroz B momčad napustio Schalke, a ovo ostalo je OK. Nije doveden PRAVI DMC, ali kao što rekoh tu je KPB što je kakva takva kompenzacija. Prva dva krila su MARŠALA - DRAXLER i Farfan, dok mi Clemens smudi, a Obasi je tu, bojim se samo da popuni kvotu igrača!
Napadači su više nego OK i treba vidjeti kaj bu od tog MEYERA.
Sam sam zaboravio reći da je Schalkeov najveći problem i dalje golman...
Uglavnom, kad je Schalke stao sa kupovinama prije kvalificiranja u LP, slegnuo sam sa ramenima, a sada sa Aogom i KPB-om sam prezadovoljan, s obzirom da znam u kakvim su financijskim problemima.
Priče o naslovu su za puknut od smijeha. Schalke se niti nesmije koncentrirati na jedno natjecanje, kao što je Bvb napravi prošle, jer za LP nemaju dovoljan kapacitet, apored ovakvog Bayerna i BVB-a, koncentracija na BUNDESLIGU kao kandidata za naslov samo bi dovela do velikog razočaranja. Oni sad moraju biti kao Arsenal, koji ima MINIMALNO MAXIMALAN cilj, koji mora postići kako bi se kroz koju godinu ekipa stabilizirala i našao novac za igrača koji ih more dignuti na malo viši nivo. Prolazak skupine LP i ponovono kvalificiranje za LP je MUSS!!!!!
Obrana:
Aogo
Fuchs
Kolasinac
Matip
PAPADOPULPULOS
Howedes
Uchida
Hoogland
Veza:
Jones
Neustadter
Goretzka
Hoger
Annan
KPB
Krila i Napad:
Draxler
Farfan
Clemens
Obasi
Meyer
KLAAS JAN INGE
Szalai
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"