FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
oko 210.000 € bi trebali dobiti... nisam htio da pisem, ali evo sad je sve gotovo..
SRETNO ELDINE
SRETNO ELDINE

Utakmica u Mostaru se igra u subotu (31. avgust) s početkom u 19,30 sati.
Ulaz na utakmicu je besplatan.
" Za ovo gostovanje nije osiguran autobus.
Ide se kombijima i autima.
Pokušajte sami sebi organizirati prijevoz, a pokušat ćemo neke kombije zovnuti, ako bude raje ispred stadiona bez prijevoza.
Ide se zajedno i samo će te navijače policija pustiti na stadion.
Okupljanje je u 15,30, a polazak u 16 sati ispred stadiona Grbavica.
Policija će vraćati sve koji budu bili u alkoholiziranom stanju, što smo vidjeli i zadnji put dole kada smo išli (vratili sve koji su imali preko 0,20).
Dozvoljen će put biti samo za one koji budu imali lične karte.
Maloljetni mogu ići, ali samo oni koji imaju lične karte."
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
- corleone87
- Kontakt:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Mujagić nova akvizicija omladinskog pogona Želje
Mladi napadač Ajdin Mujagić je odličnim prošlogodišnjim predstavama privukao na sebe pažnju skauta i trenera omladinskog pogona FK Željezničar, koji nisu oklijevali i doveli bivšeg igrača FK Borac Jelah. Željo je poznat kao klub koji mnogo ulaže u svoje nade.

Ajdin Mujagić , rođen 3. januara 1998. nova je akvizicija omladinskog pogona FK Željezničar. Nakon što je prošle godine sa svojim sada već bivšim klubom došao u polufinale državnog prvenstva, i sjajnim predstavama privukao pažnju mnogih skauta i trenera kako iz BIH tako i Hrvatske, treneri iz Željinih omladinskih pogona su u polufinalnim utakmicama između FK Željeznicar-FK Borac Jelah, odmah uočili njegov enormni talenat. Nisu gubili vrijeme i doveli su ga.
Sa samo 15 godina, 185 cm visoki napadač je bio najveća prijetnja po gol Želje koji je u dvomeču izbacio ekipu iz Jelaha. U Jelahu je tada pokazao Mujagić zašto se tako klubova raspituje za njega, postigavši gol sa nekih 35 metara. U toj utakmici je robusni napadač odigrao odlično i to mu je bila ulaznica za Željezničar, čiji treneri i ljudi oko kluba nisu dugo oklijevali i doveli ga u Sarajevo.
Sada mu slijedi prilagodba na novi klub, novu sredinu i novog trenera a samo je pitanje vremena kada ćemo ga ugledati u dresu seniora. U prvoj utakmici za FK Željezničar (god. 1998) protiv Goražda je postigao pogodak i bio asistent dok je nad njim je bio penal. Željina škola poznata je kao fabrika mladih talenata i izvrsna škola za mlade igrače. Sarajevski Željezničar je dao mnogo reprezenatitvaca a ne sumnjamo da će i Mujagić jednog dana nositi državni dres.

Mladi napadač Ajdin Mujagić je odličnim prošlogodišnjim predstavama privukao na sebe pažnju skauta i trenera omladinskog pogona FK Željezničar, koji nisu oklijevali i doveli bivšeg igrača FK Borac Jelah. Željo je poznat kao klub koji mnogo ulaže u svoje nade.

Ajdin Mujagić , rođen 3. januara 1998. nova je akvizicija omladinskog pogona FK Željezničar. Nakon što je prošle godine sa svojim sada već bivšim klubom došao u polufinale državnog prvenstva, i sjajnim predstavama privukao pažnju mnogih skauta i trenera kako iz BIH tako i Hrvatske, treneri iz Željinih omladinskih pogona su u polufinalnim utakmicama između FK Željeznicar-FK Borac Jelah, odmah uočili njegov enormni talenat. Nisu gubili vrijeme i doveli su ga.
Sa samo 15 godina, 185 cm visoki napadač je bio najveća prijetnja po gol Želje koji je u dvomeču izbacio ekipu iz Jelaha. U Jelahu je tada pokazao Mujagić zašto se tako klubova raspituje za njega, postigavši gol sa nekih 35 metara. U toj utakmici je robusni napadač odigrao odlično i to mu je bila ulaznica za Željezničar, čiji treneri i ljudi oko kluba nisu dugo oklijevali i doveli ga u Sarajevo.
Sada mu slijedi prilagodba na novi klub, novu sredinu i novog trenera a samo je pitanje vremena kada ćemo ga ugledati u dresu seniora. U prvoj utakmici za FK Željezničar (god. 1998) protiv Goražda je postigao pogodak i bio asistent dok je nad njim je bio penal. Željina škola poznata je kao fabrika mladih talenata i izvrsna škola za mlade igrače. Sarajevski Željezničar je dao mnogo reprezenatitvaca a ne sumnjamo da će i Mujagić jednog dana nositi državni dres.

19TM87
Cifra sigurno nije ni puno veca,a ne vjerujem i da je nesto puno manja od ove navedene.Tu je to negdje uglavnom.Fora je sto mi sa tom cifrom mozemo ugasiti malo pozara ako ga uopste ima,a ako nema finansijskih zaostataka puno,onda sa tom cifrom ne mozemo nesto ni napredovati,dovesti nekog kvalitetnog igraca ili negdje drugo uloziti.Cifra je sama po sebi onako,i ne moze da garantuje dugorocan mir.No ovo je prodaja koja je po logici morala da se desi iz mnogo razloga.Prvo ako u klubu nema para,onda je sve dobro doslo,Adilovic sam po sebi ulazi u godine gdje je tesko iz ovakve lige povoljno poslovati,pa isto iz razloga daljnjeg Adilovicevog motiva,osvojio je sve u ovoj ekipi,nadavao se golova,dosegao je vrh u ovoj ligi bar kad su rezultati u pitanju.Logika je da se proda a da mi kao klub idemo dalje.Ali klub ovog renomea kakvog mi imamo bi istovremeno trebao teziti dovodjenjem boljih igraca od ovog kojeg smo prodali.
Ako nemamo novca i morali smo prodati prvog napadaca,te tako namiriti neke zaostatke u finansijskom smislu,to cak i ako je u redu,ne cini klub ambicioznim po pitanju igrackog napretka.Vidjecemo u skorije vrijeme kako ce se to sve rotirati i desavati.Nema frke u svakom slucaju,mi cemo staviti jedno od dva moguca rjesenja igracki na tu poziciju,oslobodili smo jednu platu,dobili finansijski efekat i po tom pitanju ispada dobro,ni rezultatski ne vjerujem da mozemo puno izgubiti kroz ovu ligu.No ovi potezi nisu bas ogledalo nekog napretka u svakom smislu koji je kroz ovaj petogodisnji period trebao da se desava.Tako to ide u ovoj drzavi.Ne moze bas sve po planu
Ako nemamo novca i morali smo prodati prvog napadaca,te tako namiriti neke zaostatke u finansijskom smislu,to cak i ako je u redu,ne cini klub ambicioznim po pitanju igrackog napretka.Vidjecemo u skorije vrijeme kako ce se to sve rotirati i desavati.Nema frke u svakom slucaju,mi cemo staviti jedno od dva moguca rjesenja igracki na tu poziciju,oslobodili smo jednu platu,dobili finansijski efekat i po tom pitanju ispada dobro,ni rezultatski ne vjerujem da mozemo puno izgubiti kroz ovu ligu.No ovi potezi nisu bas ogledalo nekog napretka u svakom smislu koji je kroz ovaj petogodisnji period trebao da se desava.Tako to ide u ovoj drzavi.Ne moze bas sve po planu

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Momci otisli za Medjugorje 
Sa njima je otputovao i Skaljic

Sa njima je otputovao i Skaljic

Ah što se nasmija na komentare Gol Makinası Eldin ADİLOVİC !

Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
- corleone87
- Kontakt:
Pa dobro bio je gol masina,tehnika mu nije jaca strana a i meni je upravo taj komentar zapao za oci.EdoM je napisao/la:Ah što se nasmija na komentare Gol Makinası Eldin ADİLOVİC !![]()
![]()
, dabogda on nastavio pogađati i kod njih ovako.

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- inacefindecko
- Kontakt:
koji je najveći transfer ikad bh premier lige?
Mislim da je Said iz Slobode u Werder..inacefindecko je napisao/la:koji je najveći transfer ikad bh premier lige?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
mirko hrgović.
Ako se ne varam Said iz Slobode u Werder za 900.000 eura.inacefindecko je napisao/la:koji je najveći transfer ikad bh premier lige?
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Uzeli smo 500 000 KM neki bi ga dali i za 100 000 Adil ne bi isao nigdje njemu nije lose bilo u Zelji ali su mu poceli **** majku na treninzima i utakmicama ja mislim da je jedini slucaj da on da gol a da mu nasi zvize i covjek skonto da je vrijeme za otici.Sve sto nije znao nadoknadio je trudom i zalaganjem a o napadacu pricaju golovi i tu sve zavrsava.Ja poucen dosadasnjim iskustvom zalim za Adilovicem jer kod nas po pravilu nikada ne zamjenimo boljim igracem onoga kojeg prodamo.boccaccio je napisao/la:Cifra sigurno nije ni puno veca,a ne vjerujem i da je nesto puno manja od ove navedene.Tu je to negdje uglavnom.Fora je sto mi sa tom cifrom mozemo ugasiti malo pozara ako ga uopste ima,a ako nema finansijskih zaostataka puno,onda sa tom cifrom ne mozemo nesto ni napredovati,dovesti nekog kvalitetnog igraca ili negdje drugo uloziti.Cifra je sama po sebi onako,i ne moze da garantuje dugorocan mir.No ovo je prodaja koja je po logici morala da se desi iz mnogo razloga.Prvo ako u klubu nema para,onda je sve dobro doslo,Adilovic sam po sebi ulazi u godine gdje je tesko iz ovakve lige povoljno poslovati,pa isto iz razloga daljnjeg Adilovicevog motiva,osvojio je sve u ovoj ekipi,nadavao se golova,dosegao je vrh u ovoj ligi bar kad su rezultati u pitanju.Logika je da se proda a da mi kao klub idemo dalje.Ali klub ovog renomea kakvog mi imamo bi istovremeno trebao teziti dovodjenjem boljih igraca od ovog kojeg smo prodali.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 30 avg 2013, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Varas se ovo je ukupan transfer od cega je slobodi pripalo ako se ne vara 150 000 KM.Anonimac je napisao/la:Ako se ne varam Said iz Slobode u Werder za 900.000 eura.inacefindecko je napisao/la:koji je najveći transfer ikad bh premier lige?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ako si mogao prezalit Zebu, Bekrica i ako smo mogli bez pomenute dvojice onda cemo bez ovog biti u velikom plusu.
Nikola Tesla!
Pregledao sam one tvoje linkove i istrazio malo na stranici http://www.transfermarkt.de" onclick="window.open(this.href);return false;. Prema njima najveci transferi koji su ostvarili nasi klubovi su:inacefindecko je napisao/la:koji je najveći transfer ikad bh premier lige?
1. Avdija Vrsajevic (NK Celik Zenica - AC Sparta Prag) - 1.000.000 € - sezona 07/08
2. Said Husejinovic (FK Sloboda Tuzla - Werder Bremen) - 900.000 € - sezona 08/09
3. Mirko Hrgovic (NK Siroki Brijeg - VfL Wolfsburg) - 800.000 € - sezona 03/04
4. Elvir Bolic (NK Celik Zenica - Roter Stern Belgrad) - 800.000 € - sezona 91/92
5. Semir Stilic ( FK Zeljeznicar Sarajevo - Lech Poznan) - 550.000 € - sezona 08/09
6. Ibrahim Sehic ( FK Zeljeznicar Sarajevo - Mersin Idmanyurdu) - 500.000 € - sezona 11/12
u 90% klubovi nisu dobili ovoliko love,vec su menadjeri pokupili kajmak..
lupatm mi smo za stilu kao klub dobili negdje oko 150.000 eura...
Zato kazem zavisi kako se potpisivalo,koje su klauzule i koliko su menadjeri uzimali...

19TM87
štila je imao klauzulu da može gdje hoće za 100.000 eur i toliko smo za njega i dobili.
Inace treba odati pocast koje prodao Adila za pola miliona, taj covjek je madionicar svaka mu cast!! Samo je mene strah da mi pola tih para ne dobijemo, kao sto necemo dobiti ni za Sehica 

Nikola Tesla!
Fali ovdje i Zakaric,mislim da je njegov transfer iznosio oko 600 hiljada € kad je otisao u Dinamo,bar se tako pisalo po novinama..Drugo glupo je stavljati Bolica jer to nije bila PL BiH..I ono sto je meni najvece iznenadjenje je Avdija..Nisam fakat znao da su tolike pare u pitanju..Eto jos jednog aduta ovim sto brane njegovo pozivanje u repku-najskuplji igrac u historiji PLSouthboy je napisao/la:Pregledao sam one tvoje linkove i istrazio malo na stranici http://www.transfermarkt.de" onclick="window.open(this.href);return false;. Prema njima najveci transferi koji su ostvarili nasi klubovi su:inacefindecko je napisao/la:koji je najveći transfer ikad bh premier lige?
1. Avdija Vrsajevic (NK Celik Zenica - AC Sparta Prag) - 1.000.000 € - sezona 07/08
2. Said Husejinovic (FK Sloboda Tuzla - Werder Bremen) - 900.000 € - sezona 08/09
3. Mirko Hrgovic (NK Siroki Brijeg - VfL Wolfsburg) - 800.000 € - sezona 03/04
4. Elvir Bolic (NK Celik Zenica - Roter Stern Belgrad) - 800.000 € - sezona 91/92
5. Semir Stilic ( FK Zeljeznicar Sarajevo - Lech Poznan) - 550.000 € - sezona 08/09
6. Ibrahim Sehic ( FK Zeljeznicar Sarajevo - Mersin Idmanyurdu) - 500.000 € - sezona 11/12
u 90% klubovi nisu dobili ovoliko love,vec su menadjeri pokupili kajmak..
lupatm mi smo za stilu kao klub dobili negdje oko 150.000 eura...
Zato kazem zavisi kako se potpisivalo,koje su klauzule i koliko su menadjeri uzimali...

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
kad prokontas ove cifre su zalosne..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.