Safet Sušić - Pape

19sioux89
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la 19sioux89 » 29 avg 2013, 17:00

Elegant je napisao/la:Sjeca li se neko od vas kad je Susic tek izabran za selektora, ko je u tom uzem krugu jos bio kandidat ?

Znam da je bio Barbarez a nikoga se drugog ne mogu sjetit.
Dušan Bajević ja msm...
14/88

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 29 avg 2013, 17:06

Cuj neki kazu Pape daje glupe izjave a Ciru velicaju. Pape je za Ciru gospodin, nikad ga nisam cuo da lupeta kao Ciro. Neke mu i nisu bas nesto pametne, ali i Ciro nije imo vala sve klikere na svom mjestu. :mrgreen:

Neznam zasto su se neki toliko navalili na Papeta (nije on vala neki veletrener, ali nije vala ni toliki bilmez kako neki ovdje misle)! Covjek ima REZULTATE, sto je najvaznije! Sve dok je tako, neka ga (meni nesmeta) pa makar mu i (teoretski) Dzekson i Mikse i Spaha sjedili na klupi a Sunic, Vranjes i co igrali.

8-)

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 29 avg 2013, 17:17

Moja jedina zelja je da jednog dana za selektora vidim Vahu ali mislim da od toga nikad nece biti nista.
Pape po meni nije neki takticar i mislim da dosta udjela u ovome svemu ima Ivica Osim ali ja cu ga postovati kao nekog ko mi je donjeo toliko radosti kao nikad do sad.
Boljeg nema za ovoliko malo parica ;)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 avg 2013, 17:37

velez_mostar je napisao/la:Susic je dosao u vrijeme Muniba, on ga je angazirao, tako da je tu sve receno...ako nista mozemo se sloziti da je to sve izgledalo kao na pijaci, a i slicnog su mentalnog sklopa te dvije osobe.

Susic nije mogao naci angazman NIGDJE, i cinjenica je da jako niskog nivoa obrazovanja i inteligencije (ovo se lako moze vidjeti po izjavama, na pressici, prije, i poslije utakmice, kao da slusamo nekog cobana).

Niko od ovih sto pisu protiv Susica nema nista licno protiv njega, i to ovi drugi znaju, samo im je lakse da, kao argument koriste to da je na licnoj osnovi, ili 'pak zbog klupske karijere (ne radi se o udaru na FK Sarajevo).

Susic je preuzeo ekipu koja je godinama igrala skupa, uigrani su, i dobro kvalitetni, neki igraci su izuzetni, atmosfera oko reprezentacije je takva da je doslo vrijeme da se ode na veliko takmicenje, i igraci su skroz ozbiljni, dobili smo prelaganu grupu u kojoj su i oni koji bi mogli nesto napraviti u kur.cu sto se forme tice, i to su sve razlozi zasto smo dominantni u grupi.Kao slag na tortu, ove kvalifikacije (to se i ocekivalo, i svi smo sretni zbog toga) imamo blagu naklonost sudija, vjerovatno mala kompenzacija za klasicnu sudijsku otimacinu bodova u Parizu.

Nemojte dizat' Susica u nebesa kad vrlo dobro znamo da se radi o treneru amateru.
Brate ti sam sebe lazes.
Zukanovic, Vranjes, Mujdza, Lulic, Zahirovic, Medunjanin, Pjanic, Stevanovic, Visca su sve igraci koji su poceli igrati odkad je Susic tu. Cak i Ibisevic nije igrao kod Cire dok je Ibi zabijao gol svaku utakmicu prije povrede.
Da nepricamo o ne igranju Salihovica. Spahica i njegovog ne igranja u Lokomotivi, Montepelju radi samaranja. Rahimica i njegovog stanja u CSKA, Miske u Galati i Dynamu(sad Kina). Maluda lomi nogu Mujzdi, sve su to stvari zasto mi nismo otisli na SP/EP.
Al za ovo sa pressicama jesi u pravu, organizacija je na nivou. Teska sramota!
I ne znam vise sto zove Avdiju, lik je nula od igraca. Valjda ce se Vranjes ubrzo vratiti a mogao bi se i Dilaver isprobati.
Zadnja izmjena: soko, dana/u 29 avg 2013, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 29 avg 2013, 17:39

Bože sačuvaj kakvih ovdje likova ima, eto ja ću slavit ako nas Slovaci uzmu :o :shock:
Da Bog da otišli na prvenstvo i da Bog da nam Sušić bio trener još pet mandata, ali da li je ovo tema samo za komentare "TO SUŠIĆU", "NE VADI GA SUŠIĆU, TVOJ SAM SAV(by Henderson)", "Sušiću bosanski zmaju, nek si ti nama odbio Barcu i PSG".. Da li se smije napisati kritika? Ja sam prije par dana napisao post gdje nikog nisam uvrijedio (niti "svetu kravu" Papeta), argumentirao, i opet sam ispao neko ko je mrzitelj bh fudbala!
Opet govorim, DOBIJALI SU POZIVE ONI KOJI NE ZASLUŽUJU BITI U ŠIREM KRUGU KANDIDATA, a mi "mrzitelji" navodimo imena koji u svojoj karijeri imaju već više uspjeha nego ti pozivani igrači..
Avdija Vršajević
2003–2004 NK TOŠK Tešanj
2004–2005 Željezničar Sarajevo
2005–2007 Čelik Zenica
2007–2008 Sparta Prague
2008 → SK Kladno (loan)
2008 → Tatran Prešov (loan)
2009–2011 Tatran Prešov
2011–2012 Čelik Zenica
2012- Hajduk Split

Adnan Zahirović
2008–2011 Čelik Zenica
2011–2013 Spartak Nalchik

Stojan Vranješ
2005-2010 Borac Banjaluka
2010-2012 Pandurii Târgu Jiu
2012 → CFR Cluj (loan)

Toni Šunjić
2007–2012 Zrinjski Mostar
2010–2011 → Kortrijk (loan)
2012– Zorya

Edin Višća
2009–2011 Željezničar
2011– Istanbul BB

Ovo boldirano je iz kojeg su kluba pozivani! PLUS Svraka i Sesar, i Avdukić.. Eh haj sad argumentovano, zašto navedeni su imali više razloga biti pozvani od sljedećih
Aidin Mahmutović
2005–2007 NK Čelik Zenica
2007– FK Teplice

Edin Cocalić
2006–2010 Željezničar
2010–2012 Panionios
2012– Maccabi Haifa

Jasmin Burić
2004–2008 NK Čelik Zenica
2009– Lech Poznań

Said Husejinović
2006–2008 Sloboda
2008–2011 Werder Bremen
2009 → Kaiserslautern (loan)
2011–2012 Sarajevo
2013– Dinamo

Tu je još i Štilić koji je napravio jak transfer, a definitivno nije loš i nije isproban na pravi način!
I uopšte ih nije trebao sad zvati, al šta je falilo u nekim prijašnjim prijateljskim da proba neke igrače pa vidi sa čim raspolaže.. Bar bi dvojica od ove četvorice ostala u ekipi sto posto.
Kompleksaš Henderson se uhvatio izjave Jagodića oko Bešića i sad on ponosan. Prvi je pisao da je Bešić potrebniji za mladu reprezentaciju jer igraju dvije bitne utakmice, zatim kad nije pozvan je napisao "kad nije kvalitet za U21 kako može za A biti", onda kada je i tu fulio jer je Jagodić izjavio da je Bešić KVALITET, ali bezobrazan jer se ne javlja, onda je tu odjednom najsretniji jer je dokazano "nešto njegovo", od čega 2 posto nije ono što je on na početku mislio.. I navedenom je bitno koliko je ko napisao postova, i to je glavno mjerilo.. Samo pametni ljudi su na forumu i samo se tu pišu pametne stvari i to je srž svega! Ako želiš biti savremen čovjek moraš imati više od 200 postova godišnje.. :lol: :lol:

DAJ BOŽE DA SUŠIĆ BUDE JOŠ PET CIKLUSA SELEKTOR, ali može li se na ovom forumu bilo šta pozitivno kritikovati, a da se ne dočeka na mač nekih koji kao argument imaju samo statistiku naše repke..
Slično je bilo na Željinom forumu, ali se sada situacija mijenja.. Nije se Amar mogao kritikovat ni sekunde jer je imao rezultate, ali raja je počela da kritikuje Adilovića i Svraku, na vrh glave im je da gledaju pijanicu svraku koji se šetka ili Adilovića kojeg također statistika krasi, ali ruku na srce nije nešto.. Svi oni koji kritikuju njih dvojicu, ili Amara koji ih stavi mrze Želju i žele mu poraz? NE! Nego samo hoće još bolje, jer uvijek treba težiti ka boljem!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 avg 2013, 17:58

@inacefindecko
Aidin Mahmutovic prosle sezone 12 golova u 29 utakmica(skoro ispali iz lige, slaba liga), sezone prije 8 golova, sezone prije 11. Visca je zabijao Galati i dosta jacim timovima, po meni puno jaci igrac nego Mahmutovic. Bio je dobar zadnje dvije utakmice za repku.
Husejinovic tek poceo da igra u Dinamu, ali na njegovoj poziciji imamo Pjanica, Miske, Medo, Ibro(sta je Ibro radio u HNL a onda se je malo izgubio kad je presao u Lok, al evo proslu polu-sezonu u Kasimpasi u 12 utakmica 4 gola i 4 asistencije) Ibro dok je igrao EL sa Hajdukom rasturao je. Stilic isto taraba, losa verzija Mismovica, izgubio se poslije Lecha. Mozda nesto bude od njega sad kad bude u timu sa Mudonjom...
Buric bi svakako trebao da bude ispred Avdukica i Fejzica.
Cocalic bi se mogao isprobati, ustvari trebao se je isprobati kad je bio u Grckoj jer je bio u timu kola neki 5-6 puta. Nisam ga gledao odavno, valjda cemo imati sanse da ga vidimo u EL ove godine.
Zaha, neka ga tu. Kad je presao u Nalchik(prva liga) bio je dobar, u repci vise nego dobar. Evo ga sad u Bochumu, bio je na klupi prosle sedmice, vrijeme ce pokazati svoje. Ima Hadzic na njegovom mjestu, jedan strucnjak ovdje govori da Sead nam dovodi igrace u repku, a ovaj je njegov.
Avdiju sto dalje od repke.

Rios

Post Postao/la Rios » 29 avg 2013, 18:08

I sta kaze Pape,Sunjic i Pandza mogu odgovoriti zadatku..Ovaj drugi da je u formi i da ima klub bii mogao,al ovaj prvi.. :lol: :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 29 avg 2013, 23:40

skyisthelimit je napisao/la:Evo dokaz da je bio predsjednik tada. Ponovi si ponisten gringo :lol:

" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]
sa ovim si ga spustijo na niske grane. nece on ovdje nista vise napisati. sam vidi da sebe laze. :mrgreen: :mrgreen:
sta ces to ti je gringonja :lol: :lol: :lol:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 29 avg 2013, 23:44

Rios je napisao/la:I sta kaze Pape,Sunjic i Pandza mogu odgovoriti zadatku..Ovaj drugi da je u formi i da ima klub bii mogao,al ovaj prvi.. :lol: :lol:
Eto.I kad neko napise da Susic zaista cesto ima neka nerezonska,amaterska razmisljanja jave se neki biseri i pocnu sa tabelom kvalifikacione grupe.

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 29 avg 2013, 23:55

Sto se tice tadasnjeg izbora selektora naravno da je Barbarez,ne samo trebao nego morao biti ispred Susica.Ima nas dosta navijaca reprezentacije koji ne zaboravljamo neke stvari za razliku od nekih koji istu prate unazad 2 kvalifikaciona ciklusa.Sergeju su neki ljudi(ne mislim na Osima i drustvo)privremeno onemogucili da bude selektor ali on ce sigurno jednog dana biti selektor reprezentacije BiH.Tadasnja ekipa u savezu je birala poslusnika a u medjuvremenu su dosli drugi ljudi koji nisu htjeli dati otkaz Susicu,sto je donekle i razumljivo.Dakle,mi Sergeja nikad necemo zaboraviti(mada neki,cak i mediji)uveliko rade na tome.SERGEJ,SERGEJ,SERGEJ BARBAREZ!

Rios

Post Postao/la Rios » 30 avg 2013, 00:41

Miske10 je napisao/la:
Rios je napisao/la:I sta kaze Pape,Sunjic i Pandza mogu odgovoriti zadatku..Ovaj drugi da je u formi i da ima klub bii mogao,al ovaj prvi.. :lol: :lol:
Eto.I kad neko napise da Susic zaista cesto ima neka nerezonska,amaterska razmisljanja jave se neki biseri i pocnu sa tabelom kvalifikacione grupe.
Al nigdje ovih njegovih idolopoklonika da prokomentarisu ovu izjavu..Zanimljivo :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 30 avg 2013, 01:33

zaista cesto ima neka nerezonska,amaterska razmisljanja
Ako su Sušićeva česta nerezonska i ameterska razmišljanja nas dovela do 13-tog mjesta na svijetu, prvog mjesta u grupi i najefikasnijeg napada u Evropi, zamisli šta će se desiti kada se Pape uozbilji i prestane trolati forumaše ovdje na forumu i selektore drugih nacionalnih timova. :o
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 30 avg 2013, 08:42

Maestro je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:Evo dokaz da je bio predsjednik tada. Ponovi si ponisten gringo :lol:

[youtube][/youtube]
sa ovim si ga spustijo na niske grane. nece on ovdje nista vise napisati. sam vidi da sebe laze. :mrgreen: :mrgreen:
Izvini sta to lazem ako nije tajna???
Hajd malo uprati dremerov ofsajd pa onda moze ovo :lol: :lol: :lol: :lol:
" onclick="window.open(this.href);return false; 8-)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 30 avg 2013, 08:54

fakat je Pape trebao reci da Ervina nema ko zamjeniti i da su Sunjic i Pandza tarabe. Onda bi opet dosli ovi padobranci i pisali da pape rusi pouzdanje svojim igracima. Ne moze vam Allah ugoditi, kako vam ne dosadi vise u pm.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 30 avg 2013, 09:09

gringobih je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

[youtube][/youtube]
Pa lazove sam vidis sto radis. tvrdis tu da osim nije bio za papeta. a covjek ti video pokaze gdje osim produzava ugovor susicu. pa poslje tvrdis da je osim imao posla oko suspenzije. pa ti covjek pokaze da lezi gotovo godina dana izmedzu suspenzije i produzenja ugovora. e moh grungonija...
kakve jos hos dokaze?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 30 avg 2013, 12:59

gringobih je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

[youtube][/youtube]
gringobih je napisao/la:E hade sad ti ovo sve uvezi pa se postidi zvanja na forumu ;)

Radi cega bolan da se postidim?

Prvo tvrdis da je Osim ostavio Papeta radi turbulencija oko saveza, ja ti kazem da je suspenzija (glavni i najveci problem) bila ukinuta u Maju 2011, a Papetov mandat je bio produzen pocetkom 2012. Dakle, u momentu produzavanja mandata nije bilo akutnih problema oko saveza i da je Osim htio skloniti Papeta, on bi to uradio. Znaci, tvoj argument nema smisla.

Na to ti napises "I ako je Osim bio aut 2012 kako ga je on zadrzao????". Sta uopste znaci "aut 2012", valjda si mislio na englesku rijec "out" u smislu da je Osim tada vec bio napustio funkciju, jer sumnjam da pod "aut" mislis recimo na Austriju?

Pocinjes recenicu sa "I ako je on...", time (mozda) implicirajuci da sam ja negdje iznad tvrdio, da je Osim u vrijeme produzavanja mandata vec bio napustio funkciju. JA to nigdje nisam spomenuo, nego si ocigledno ti sam pomislio da Osim tada nije bio na funkciji, pa si brze bolje pozurio da mi to podvalis kao argument.

Na to sam ti samo odgovorio da je Osim pocetkom 2012 BIO na funkciji i da je istu napustio koncem te godine. Dakle, Osim je direktno utjecao na ostanak Papeta.

I hajde sad ti meni fino objasni cega da se ja stidim, ako si zapravo ti u nekoliko komentara pokazao da uopste nemas pojma kako se sta hronoloski desavalo.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 avg 2013, 13:04

A ko je to trebao da zamjeni Susica nakon 2012 ? (recimo da je trebalo) I ko grantuje da bi sa tim nekim bilo bolje nego sad, mozda cak i gore ne daj Boze.

Sto par pojedinaca pravi problem kad ga nema, reprezentacija nikad bolja samo oni vide neke nedostatke, igraci slozni, cjeli tim oko repke extra radi. Prvi u grupi, igra odlicna, sve super samo oni vide nedostatke.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 30 avg 2013, 13:12

Da su ti pametnjakovici sto ovdje stalno pljuju i kritikuju tako pametni dosad bi oni vodili neke ozbiljne ekipe a nebi pametovali po nekim forumima.

Zaboli selektora (koji god to bio, a pogotovo kad ima uspjeh) sta pojedinci misle ko treba a ko ne biti u njegovoj ekipi. :mrgreen: :mrgreen:

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 30 avg 2013, 14:02

_dreamer_ je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Onda i Osima treba skloniti, on je aminovao Papetov ostanak.
U tim momentima Osimu je bilo najvaznije da nas ne odstrane iz Evrope, jos samo mu je trebala i ta obaveza pa da ga dotuce sve to definitivno... ;)
Pa i ne bas. Suspenzija je bila ukinuta u maju 2011, a Papetov mandat je produzen pocetkom 2012.
E ovdje si napravio "ofsajd"
Zasto je doslo do suspenzije??? Sta radi Osim uopste tu ;)
I u ostalom kakve veze ima tvoja replika sa mojom konstatacijom???

Osimova funkcija je bila da formira novi savez i sacuva nas diskvalifikacija...
A da ti skrenem paznju zbog cega je Osim uopste u ovoj prici u nasem fudbalu...
Zato sto stoka nije htjela usvoji uslove koje je UEFA postavila i onda smo dobili privremeni ban iz UEFE i tu se pojavljuje krizni stab na celu sa Ivicom kojem je funkcija lobiranja entiteskih saveza da prihvate UEFINE uslove i PRIVREMENO vodjenje saveza, sa primarnim ciljem kojim???
E sad da te pitam u vezi Offsajda nr2 ako je vec bio formiran novi savez prije Safetovog re-izbora sta Ivica tu radi???? ;)
Jeli mislis da je Ivica u funkciji popa koji blagoslavlja neke poteze????? :lol:

Ako nije bio izabran novi savez koja je onda bila primarna funkcija gospodina Osima???? ;)

Ako ti nije tesko da nam na bosanskom procitas ovu rijec "OUT" i daj nam njeno znacenje...Hoces li je procitati out ili aut :lol: :lol:

Elem postavljao si sam pitanja i odgovarao na njih i doveo si nas u bespotrebnu raspravu ;)
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 30 avg 2013, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 30 avg 2013, 14:11

Evo sad gledam ove sezone boje BIH u Evropskoj ligi brane: Cocalic, Alispahic, Zlomislic, Kvrzic, Husejinovic, Fajic, Vasiljevic, Dzidic i niko od njih nije na Papetovom spisku, ako ovi nabrojani odrade dobru sezonu tu imamo materijala za pojacanje repke.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.