DonCorleone je napisao/la:Glupo je analizirati kvalitet Besica naspram lige ili kluba u kojem trenutno igra. Bitno je da on ima kvalitet a klub se moze mjenjati uvijek, treba prepoznati kapacitet igraca i ulagati u njega.
Sta smo mi ulozili u Besica? Dali mu jednu sansu protiv Meksika pa ga sutnuli? Dali mu jos jednu sansu protiv Portugala u play off utakmicama, pa kao nije zadovoljio, pa hajde nazad u U21, mislim kakvo je to ponasanje i prebacivanje nakon dvije odigrane utakmice?
Selektor da je Besica godinu dana forsirao na poziciji def. veznog, mi se ne bi nikada nasli u sitvaciji u kojoj se trenutno nalazimo.
Ako cemo vec pricati o klubovima, da i po tom rasjasnimo, Besic igra godinu dana bez reprezenatcije za bolji klub od Zahirovica sa 13tom reprezentacijom svijeta u periodu od barem godinu dana. A neprovjerene informacije ostaju neprovjerene i nisu legitiman osnovac za bilo kakvu raspravu.
Nije u pitanu nit kvalitet, nit liga u kojoj igra, nit forsiranje drugih igraca vec je probem sto se se tako nesmije ponasati jedan profesionalac i problem je sto se tako nesmije ponasati prema svetinji reprezentacije (bilo to A, U23 ili cak neki B tim)!
Selektoru se pokazuje da nije u pravu zalaganjem na treninzima i utakmicama (sto je imo sansu dokazati u U23), a ne nekim kurcenjem . Ova diskusija opet najmanje steti selektorima a najvise steti njemu (ista prica i sa Uusejnovicem koji je se kod cire kurcio pa zavrsio iz Werdera u Sarajevu!).
pozdrav, toliko od men