AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ahmad_tz
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ahmad_tz » 30 avg 2013, 01:45

Bolje je da momci iz primavere popunjavaju rupe, pa mozda dobijemo jos nekog igraca. Ako je vec sad filozofija kluba uzgoj mladih nada, sto se dovodi Matri da krade nastupe Niangu. Bolje mu je 15 nastupa u Milanu nego 30 u Regini ili dje vec. Ionako nemamo sanse za scudetto a za LP da i ne govorim.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 30 avg 2013, 01:46

celikmilan je napisao/la:Ni ja nisam nešto protiv Matrija ali isto tako nisam ni za njega. Ali dati tolike pare za njega a za iste pare smo trebali i još trebamo dovesti igrača kakav nam je prijeko potreban a to je Eriksen to mi ne ide u glavu. Ima još vremena do kraja mercata i mozda nekoga i dovedu. Dobili smo jaku grupu u LP i potrebna su nam pojačanja za nju.
Bravo, dobar post.

Ovaj lik iznad sporedi sa sezonoma 2009-e i sl, pa covjece u ta doba su cinili odbranu Nesta,Silva,Maldini+++ a sada nam je fol glavni adut neki Zapata, uz svo duzno postovanje, Zapata je solidan, ali je kvalitetom trun bolji od Bonere, no ipak daleko od Neste,Cannavara i sl.
I kao sto neko rece, logike je bilo u tih 5 napadaca, sada potezom dovodjenja Matrija zaista nema. Sta cemo postici zamjenom Kucka-Niang? Vrlo malo ja mislim, Kucka nije bolji od Polija. Trebaju nam pojacanja koja ce biti kvalitetnija od sadasnjih igraca, a ne na istom nivou ili slabiji.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 30 avg 2013, 01:49

ahmad_tz je napisao/la:Bolje je da momci iz primavere popunjavaju rupe, pa mozda dobijemo jos nekog igraca. Ako je vec sad filozofija kluba uzgoj mladih nada, sto se dovodi Matri da krade nastupe Niangu. Bolje mu je 15 nastupa u Milanu nego 30 u Regini ili dje vec. Ionako nemamo sanse za scudetto a za LP da i ne govorim.
Pa ja, to je to - ionako nemamo realne sanse ni za Serie A, o Evropi da ne govorim. Bolje pruziti Niangu jos jednu sezonu, nego Matrija dovesti za 12mil + 2.6godisnju platu na 4-godisnji ugovor. Svjesni som svi da Matri sigurno zabija vise golova od Nianga, ali ovaj je 10 god mladji i perspektivnij.

Jedino dobro u svemu ovome je sto Matri nece pojacati Napolija, jer bi tamo sigurno zabio 15ak golova uz Higuaina.

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 30 avg 2013, 02:01

jah pa dodje Niang ili tamo neki iz primavere pa opet us*re gol sansu npr protiv Barce,i onda mi svu od a do ž po spisku...logika za 10...Sinoc smo igrali protiv tih MLADICA iz Eindhovena pa su dobili po pi*ki,a tako bi i mi trebali,sve iz mladog pogona ili vecinu njih,pa neka u prvih 5 god ovako kada nalete na jaceg budu kanta za napucavannje.Dalje,ja ne znam sta ste vi vidijeli u tom Niang,pogodjena precka na treningu,stativa protiv Barce,gol protiv Reggine u kupu i gol sad na prijateljskoj protiv LA.Galaksija....Eto na kakve smo mi otpadtke iz Caena spali,i na kraju da ih velicamo kao vanserijske talente???Sto se tice odbrane,Christian Zapata je prvotimac ne tako slabe Kolumbije,mozda po vasem sudu ocito da grijesi selektor,pa ga gura u vatru tj ne zasluzuje svojom kvalitetom da igra tamo,a i u AC Milan.Sta je to bolji Barzagli,Bonuci od Zapate?Mozda zato sto su skloni autogolovim i greskama,a ja ne vidim da je to Zapata kod nas primjenio,i ako jeste,to je minimalno s tim kakvim se pritiskom bori,tj da pokusa popuniti praznine i propuhe nakon T Silve

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 30 avg 2013, 02:03

adi25 je napisao/la:Niang ocito ide pogotovo nakon danasnjeg dana,najnovije spekulacije kazu da je allegri protiv kuzmanovica i stopirao je to,kao i pokrenuo opet aktuelnu razmjenu kucka-niang....ajd onda kada je Boateng igrao desno krilo,onda je sinoc lijepo prosao po tom desnom krilu i pogodio drugi gol...tako da se po mom nekom skromnom vidjenju,kada je boateng tu tj na tom neodgovarajucem krilu,vise ide u sredinu tj ta neka vrsta rotacije sa ballom ili taj neki osigurac u veznom redu,kada se prelazi na formaciju sa 2 spica....dobro,svako ima svoje misljenje...a ko smije sa sigurnoscu tvrditi da ce matri biti zamjena tj na klupi,ili da ce faraon igrati uvjek u prvih 11 ili balotelli..to je na treneru da odluci,jednostavno bolje u ekipi imati vise opcija za taj manevar nego li biti deficitaran,pa povlaciti momke iz primavere da krpe rupe...
Ovo za Boatenga je malo previse ograniceno tumacenje da se ne naljutis. Nije ovo 1975. godina gdje je desno krilo igralo ISKLJUCIVO po desnoj aut linij. Danas se igraci vise krecu pa i sama krila koja ulaze u sredinu pa cak i mjenjaju strane. A pred kraj utakmice se preslo na 4-3-1-2, a kada je Saravi izasao na 4-4-1-1 gdje je Boateng bio neka sekunda punta, a Nocerino Monto Poli i De Jong cinili vezni red pa to objasnjava i izvlacenja Balotelija na stranu da dodje do lopte i Boatengovo pozicioniranje. A ocajno ce biti ako jedan od najvecih svjetskih talenata (inace sluzbeno drugi mladi igrac svijeta) bude sjedio na klupi zarad jednog 29-ogodisnjaka koji nije neka specijalna klasa. Da je to Ibrahimovic pa nek ima 35 ako treba, al nije.

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 30 avg 2013, 02:08

A_d_0 je napisao/la:
adi25 je napisao/la:Niang ocito ide pogotovo nakon danasnjeg dana,najnovije spekulacije kazu da je allegri protiv kuzmanovica i stopirao je to,kao i pokrenuo opet aktuelnu razmjenu kucka-niang....ajd onda kada je Boateng igrao desno krilo,onda je sinoc lijepo prosao po tom desnom krilu i pogodio drugi gol...tako da se po mom nekom skromnom vidjenju,kada je boateng tu tj na tom neodgovarajucem krilu,vise ide u sredinu tj ta neka vrsta rotacije sa ballom ili taj neki osigurac u veznom redu,kada se prelazi na formaciju sa 2 spica....dobro,svako ima svoje misljenje...a ko smije sa sigurnoscu tvrditi da ce matri biti zamjena tj na klupi,ili da ce faraon igrati uvjek u prvih 11 ili balotelli..to je na treneru da odluci,jednostavno bolje u ekipi imati vise opcija za taj manevar nego li biti deficitaran,pa povlaciti momke iz primavere da krpe rupe...
Ovo za Boatenga je malo previse ograniceno tumacenje da se ne naljutis. Nije ovo 1975. godina gdje je desno krilo igralo ISKLJUCIVO po desnoj aut linij. Danas se igraci vise krecu pa i sama krila koja ulaze u sredinu pa cak i mjenjaju strane. A pred kraj utakmice se preslo na 4-3-1-2, a kada je Saravi izasao na 4-4-1-1 gdje je Boateng bio neka sekunda punta, a Nocerino Monto Poli i De Jong cinili vezni red pa to objasnjava i izvlacenja Balotelija na stranu da dodje do lopte i Boatengovo pozicioniranje. A ocajno ce biti ako jedan od najvecih svjetskih talenata (inace sluzbeno drugi mladi igrac svijeta) bude sjedio na klupi zarad jednog 29-ogodisnjaka koji nije neka specijalna klasa. Da je to Ibrahimovic pa nek ima 35 ako treba, al nije.
Nemam se ja sta ljutiiti,i ne mislim bukvalno cijelu utakmicu da je Boateng odigrao na toj nekoj rotacionoj poziciju,al isto tako i vecinu iste utakmice ga nije bilo na toj poziciji ili sam ja mozda neku dr tekmu pregledaoo...sto se tice faraona,ja ti kazem ne mora znaciti da ce sjediti on na klupi ili igrati kao ni ballo i matri,to je stvar trenera i njegovih zamisli,tj imat ce vise izbora,a koliko je jak kako takmicarskim duhom tako i mentalno vidijet cemo,tj da li podnosi zdravu konkurenciju dolaskom napadaca???Mada jos uvjek mislim da taj nivo nije,jer je bio slucaj sa Ibrom,pa je nastavio sa Balotellijem...sad ces reci mozda,mlad,ovo ono...isto tako mlad je i de sciglio pa svaku utakmicu sve bolji i bolji...kako izbacuje constanta tako i abatea iz ekipe...

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 30 avg 2013, 02:15

adi25 je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:
Nemam se ja sta ljutiiti,i ne mislim bukvalno cijelu utakmicu da je Boateng odigrao na toj nekoj rotacionoj poziciju,al isto tako i vecinu iste utakmice ga nije bilo na toj poziciji ili sam ja mozda neku dr tekmu pregledaoo...sto se tice faraona,ja ti kazem ne mora znaciti da ce sjediti on na klupi ili igrati kao ni ballo i matri,to je stvar trenera i njegovih zamisli,tj imat ce vise izbora,a koliko je jak kako takmicarskim duhom tako i mentalno vidijet cemo,tj da li podnosi zdravu konkurenciju dolaskom napadaca???Mada jos uvjek mislim da taj nivo nije,jer je bio slucaj sa Ibrom,pa je nastavio sa Balotellijem...sad ces reci mozda,mlad,ovo ono...isto tako mlad je i de sciglio pa svaku utakmicu sve bolji i bolji...kako izbacuje constanta tako i abatea iz ekipe...
A dobro vidi, napadac je napadac, ne zabije utakmicu jednu,dvije,tri odmah je pritisak i psiha radi. Ako si ikada igrao fudbal znat ces sta je psiha u istom. Momak je prosle godine dao ogroman broj pogodaka za jednog mladica, cak je i efikasniji u ovim godinama nego Messi. Misljenja sam da ni pod koju cijenu ne smije stagnirati. A niko ne bi bio sretniji od mene da Matri da 15,Pazzini 10 a Balo i Saraf po 20 komada. Vjeruj niko, al ovdje pokusavam da kazem da je bilo puno vecih prioriteta od jednog Matrija il opcenito pozicije napadaca. Puno vise kriticnih tacaka u ekipi za kojih se trebao izdvojiti ovaj novac. Ali dobro, mozemo mi sad pameotvat do prekosutra svi ovdje redom, Matri je kod nas pa cemo vidjet sta ce i kako dalje Allegri i ostala klapa.

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 30 avg 2013, 02:21

Ajd ovako....Veznjak je prioritet ali smo isto tako veceras saznali da se cilja na Kaku...Sad iskreno i realno,da li bi birao Hondu (ne provjerenog i neafirmisanog u calciu) ili kaku koji ima calcio u "malom prstu" bez obzira na godine,da se razumijemo.Jer calcio ne poznaje tu barijeru od 30 ak godina,cak su mnogi znali da izguraju i 40-e god...Kaka sada,Honda u Januaru,na klupi Boateng,Poli,ako ne odu Saponara,Nocerino,od standardnih Montolivo,De Jong i Muntari,i onda i tu pokriveni,tako da je i veznjak tu (Najbolji slucaj Kaka),a i zadnje su informacije da ce i stoper doci...i u svakoj liniji po jedan igrac novi...i cemu onda kukanje???

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 30 avg 2013, 02:34

adi25 je napisao/la:Ajd ovako....Veznjak je prioritet ali smo isto tako veceras saznali da se cilja na Kaku...Sad iskreno i realno,da li bi birao Hondu (ne provjerenog i neafirmisanog u calciu) ili kaku koji ima calcio u "malom prstu" bez obzira na godine,da se razumijemo.Jer calcio ne poznaje tu barijeru od 30 ak godina,cak su mnogi znali da izguraju i 40-e god...Kaka sada,Honda u Januaru,na klupi Boateng,Poli,ako ne odu Saponara,Nocerino,od standardnih Montolivo,De Jong i Muntari,i onda i tu pokriveni,tako da je i veznjak tu (Najbolji slucaj Kaka),a i zadnje su informacije da ce i stoper doci...i u svakoj liniji po jedan igrac novi...i cemu onda kukanje???
Ja bi Kaku izabrao prije svakog igraca u ligi ovoj. Al Kaka evo 3 ljeta prelazi kod nas pa nista tako da nemoj se iznenadit nista ako se izjalovi.

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 30 avg 2013, 02:37

A_d_0 je napisao/la:
adi25 je napisao/la:Ajd ovako....Veznjak je prioritet ali smo isto tako veceras saznali da se cilja na Kaku...Sad iskreno i realno,da li bi birao Hondu (ne provjerenog i neafirmisanog u calciu) ili kaku koji ima calcio u "malom prstu" bez obzira na godine,da se razumijemo.Jer calcio ne poznaje tu barijeru od 30 ak godina,cak su mnogi znali da izguraju i 40-e god...Kaka sada,Honda u Januaru,na klupi Boateng,Poli,ako ne odu Saponara,Nocerino,od standardnih Montolivo,De Jong i Muntari,i onda i tu pokriveni,tako da je i veznjak tu (Najbolji slucaj Kaka),a i zadnje su informacije da ce i stoper doci...i u svakoj liniji po jedan igrac novi...i cemu onda kukanje???
Ja bi Kaku izabrao prije svakog igraca u ligi ovoj. Al Kaka evo 3 ljeta prelazi kod nas pa nista tako da nemoj se iznenadit nista ako se izjalovi.
sve je moguce,i na sve treba biti spreman,ali sada je drugo vrijeme tj priblizvanja mundijala,i dolazak balea ce nam itekako pomoci...jer zasto cuvati na klupi ili tribinama nezadovoljnog igraca,koji ima 10 mil eura platu???Sad jedino Galliani da izdejstvuje napokon transfer i to je to,sto se tice kakine plate ne vjeujem da ce tu biti problema,navodno prihvatit ce i 5 mil eura godisnje...

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 30 avg 2013, 03:08

ma sad ce nam Kaka sigurno doci i to je to ;) ....nikoga vise mi dovesti necemo ;)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 avg 2013, 04:20

Posto sam sad poprilicno ubijedjen u dolazak veznjaka (Kaka/Honda) i defanzivca (Astori/Sakho) onda nemam nista ni protiv Matrija. Nije Milan u tolikoj krizi da ne moze dat 11 mil za zamjenskog napadaca:wink: Posto ce ocigledno Mister igrat 4-3-1-2 kako se ranije i najavljivalo onda tu Niang nema sta traziti. Mali Petagna ide na posudbu sto je svakako bolje i za njega i za Milan, nek momak stice iskustvo. Znaci ostaje Faraon, Balo, Robinjo, Matri + Pazzo kad se oporavi. Po meni to nije puno napadaca za pomenutu formaciju. Sto se tice Kake ja sam svoje misljenje rekao. Bolje sad njega vratit a Honda svakako dolazi u januaru. Kad Honda dodje Kaka moze igrati LMF a do tad tu moze odigrati Prince. Od januara Price moze i na klupu. Sto se tice odbrane imam osjecaj da ce doci Astori, nisu oni djaba odbili Napoli, mislim da je tu davno postignut dogovor s obzirom na dobre odnose koje Gale ima sa predsjednikom Caljarija:wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 30 avg 2013, 08:04

Ako kaku posluzi zdravlje i pristane na tih 4,5 miliona ja nemam ništa protiv. Ima još uvijek vrhunski pas, moze nanizati 1,2 igrača, stvoriti višak.
Jedino me strah naših doktora.
Totti je 6 godina stariji pa i danas moze vrhunski odigrati uz naravno povremene oscilacije.
Imat nekog backupa, npr.tenga, neka probija po krilu ako ništa.

Honda je mislim dogovoren u januaru za 0 feninga, problem je do tad izgurati.

Da, odbrana je kriza, zapata je najobičnija k*ta od igrača, a mexes sklon kiksovima, iako je dobar igrač. To je najvažnija pozicija gdje se treba pojačati.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 30 avg 2013, 08:49

Totenhem će za Eriksena platiti 12 miliona evra plus 500.000 ukoliko klub stigne do Lige šampiona u narednoj sezoni.
ZA glupog Matrija su dali 11 milijuna, a imaju 4 napadaca, dok svi znamo kakvo je stanje s veznjacima, glupi Allegri :roll:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 30 avg 2013, 09:47

Regarding Petagna-Reggina: He has already agreed to join Sampdoria (medicals tomorrow). Cristante to Reggina is, at this point, unlikely.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 30 avg 2013, 10:14

Politika podmlađivanja i davanja šanse mladim igračima je super. Međutim , ove sezone u Serie A velika je gužva u vrhu tabele , mislim da Galliani neće rizikovati sa previše mladih igrača u prvom timu. Jer svi znamo da mladi igrači često osciliraju a to nije dobro ako želite i sljedeće godine vidjeti LP-a. Bolje je da mali Petagna ode na posudbu u jedan dobar klub kao što je Sampdoria gdje će češće igrati nego da stagnira u Milanu.

Davanje igrača u Serie B je već druga stvar, protiv toga sam jer to ja za svakog igrača korak nazad. Samo posudba u Serie A je dobro riješenje.

Eh , ako se obistine ova medijska naklapanja i Kaka dođe + još jedan stoper uz već pristiglog Matria , mogu reći da Milan ima i više nego dobar tim. Da budem precizniji ne mislim to jer dolazi Matri ( :mrgreen: ) već isključivo zbog Kake (ako dođe) , te još jednog stopera , nadam se nekog kvalitetnog.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 avg 2013, 10:22

Mislim da je suvišno da više raspravljamo o pojačanjima. Tri mjeseca pišemo o istoj temi, a nema nikakvog efekta. Bolje da vidimo kako bi se ovaj tim mogao prikazati u najboljem svjetlu, koja formacija je dobitna, šta da očekujemo od nove sezone, CL... :roll:

Ako neko dođe, dobro i jest, ako ne dođe, čekat' ćemo taj dan kada će ovi mentoli dići sidro iz Milana i kraj.

Šta mislite da li bi Poli mogao igrati trequartistu? Prodoran je, brz, u prvom nastupu je hladnokrvno prošao i zabio gol Veroni, dobro se kreće i zna asistirati što je najvažnije. Mislim da bi, ukoliko bi se Allegri odlučio za tu formaciju, Poli mogao igrati baš tu. Čak mislim da ima kapacitet biti lažna devetka, ili taj famozni second striker. Također, da li bi Robinho mogao kako pomoći na desnom krilu (ukoliko KPB ne bude dobar u kontinuitetu, kao 2010/11)? Niang jeste talentovan i prodoran, ali vidi se da je previše za njega igrati tako važnu ulogu i pokrivati desnu stranu. Mislim da bi u nekoj varijanti bilo dobro isprobati i Brazilca na toj strani, sigurno da još uvijek ima "d" od driblinga koje je nekad imao, kakvu-takvu brzinu. Može se ubacivati naprijed u sredinu, valjda bi mogao i zabiti koji pogodak. Pitanje je jedino šta s centaršutem, iako bi to mogao preuzeti Abate kao desni bek, baš kao što to odlično radi De Sciglio. I ELS je sve više fokusiran na davanje golova i probijanje lijeve strane, a to bi možda mogao raditi i Binho. Ne gotivim ga ni ja, što jest - jest, ali ne vidim efekta da i dalje prima platu za sjedenje na klupi.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 30 avg 2013, 10:25

Zanimljiva ideja oko Polia , vidi se momak zna igrati lopte što bi se reklo. Ali poznavajući Allegria i njegov način razmišljanja , znaš i sam da je to teško izvodivo. Vjerovatno je i dalje ubjeđen da je Urby "stvoren" za tu poziciju.

Barça’s SD: "Sooner or later, UEFA have to make a rule that prevent teams from facing each other so many years in a row." Bilo bi i vrijeme da netko stane tome na kraj , jer ovo više nije interesantno. :mrgreen:
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 avg 2013, 10:41

Odavno Urbyja nije koristio na toj poziciji, mislim da je došao tobe po tom pitanju. :mrgreen: Ako znamo da dosta rotira, ne bi bilo neočekivano vidjeti Andreu na toj poziciji.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 30 avg 2013, 10:56

Bild reports that Kevin-Prince Boateng is currently undergoing medical check-ups at Schalke 04.

Ovaj Bild važi za vjerovatno najpoznatiji švabski magazin ili novine kako želite. A sad koliko su povjerljivi odnosno koliko im se može vjerovati to ne znam.
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.