Valter je napisao/la:Komšije svake sedmice dovode jednog dobrog igrača i tako se konstantno pojačavaju, a mi se radujemo što smo ostali bez jednog od najboljih igrača zadnjih godina. Kao i svaki igrač i Adilović me je znao iznervirati nekim svojim potezima ali činjenica je da zahvaljujući njegovim golovima u posljednje dvije sezone mi osvajamo titule. Da li bi neki drugi igrač na njegovom mjestu to isto učinio mi to neznamo, ali eto on je to učinio. On nam je donio mnogo više radosti nego što smo mi njemu odali priznanja i zato ovom prilikom od mene jedno veliko hvala. Nadati se je da je iznos za koji je otišao toliki da se ovaj gubitak može opravdati.
Ko bi ga mogao zamjeniti na poziciji centarfora? Neki su ovdje spomenuli Melunovića. Iako znam da se mnogi neće sa mnom složiti, ali ja bih volio vidjeti ovog momka na Grbavici. Iako kod komšija nije imao sreče (često su ga stative sprećavale da da gol), rječje je dobrom igraču koji se zna nači u šansi, igra dobro glavom ... Mislim da trenutno nemamo igrača tog tipa. Samo bojim se da bi ga večina navijača već poslije dvije-tri promašene šanse uzela na zub zato što je igrao za kone, a oni su ga protjerali. U narednom periodu vjerovatna opcija biće Selimović na toj poziciji. Osim ova dva gola sa početka prvenstva (doduše odlučujuće) nije igrao na nivou iz predhodnih sezona. Ali i te nešto slabije igre pokazale su da ima "nos" za gol. Neko moje razmišljanje: možda Svraku u tom slučaju nebi bilo loše prebaciti na desnu stranu pošto u sredini zbog njega imamo dosta propuha, a on bi na toj poziciji imao nešto manju odgovornost i možda bi mu to pomoglo da vrati prijeko potrebno samopouzdanje. Vjerujem i da bi mu centaršutevi bili opasniji od Stanićevih
Kao prvo kako mozes u istu recenicu stavljati nas i komsije. Njima je ovo posljednja sansa da uzmu trofej prodajuci najboljeg igraca vec par godina a to opravdaju s dovodenjem pet novih igraca koje ni alex ferguson ne moze uigrati za mjesec, a ne Sarajevo.
Znaci njihova ekipa dok se uigra bice vec kraj sezone. Mi smo ekipa koja ima par igraca koji vec godinama igraju, a igraci se dovode samo po potrebi.
Naravno da ce se slaviti odlazak Adilovica jer ista krampa kao Melunovic samo sto je ovaj ima golove, a imao ih je kad je iza njega bio Zeba, Bekric i ostali ...
U takvoj konstalaciji za par sezona misljenja sam da je Selimovic igrao spica dao bih 80 golova. Ne kazem sad da je Selimovic neki igraca naravno da nije, ali kad se nade u prilici u 90 posto pogada, ali je za Adilovica izmislio fudbal. Adilovic ima 27 godina prije toga u Celiku nije zabio ni 5 golova, kakav on, ne zelim vise trositi rijeci na njega. Sretno mu bilo i daBogda se nikad vise ne vratio bar kod nas ....
Tako da smo mi ovim transferom dobili nesto para, a usto smo dobili da ce se sistem igre mijenjati gdje cemo konacno izgleda puno brze i efikasnije.
Kad se vrate Kvesic i Zolotic mi cemo opet nastaviti tamo gdje smo stali prosle godine...