Zeleo bih da objasnim kombinatoriku kod izvlacenja zreba.Ko hoce nek procita, ko ne neka zaobidje post.
Da pocnemo od prvog, kao sto znamo od prosle godine(doduse svi smo bili iznenadjeni), ne mozemo biti u istoj polovini zreba kao i Bajern zbog TV prava.Isto tako Real i Barsa ne mogu da igraju istom danu, kao i Porto i Benfika.Sto se tice engleskih timova, posto ih ima tri dva ce biti u jednoj polovini zreba, a treci u drugoj.Sto znaci da bi u nasoj polovini zreba bila dva engleska kluba(nadam se da ce jedan od njih biti Arsenal).Nakon sto se izvuku timovi iz prvog sesira znace se koja 4 tima ce biti u opticaju.Dva engleska, jedan portugalski kao i jedan spanski.
Kod drugog sesira imamo dva italijanska i dva francuska tima, pa kao sto vam pise u drugom pasusu ne mogu da budu u istoj polovini zreba.Salke ne moze da bude u istoj polovini zreba gde i Bajern zato sto nema nijednog drugog nemackog tima u drugoj polovini zreba i cim oni budu smesteni tamo, u kombinaciji ce biti samo tri grupe.Ne moze kod zreba da u jednoj polovini budu dva tima, a u drugoj nijedan jer mora to da bude izbalansirano.Sto znaci da bi potencijalni protivnici iz drugog sesira mogli da budu Marsej/PSZ, Milan/Juventus kao i Atletiko Madrid/Sahtjor/CSKA.
Za treci sesir ne treba nista pricati, jet tu smo mi.Sto se tice cetvrto sesira moze da nam padne skoro svako jer su to jedini timovi iz tih zemalja(Napoli moze bilo gde, jer ima samo tri italijanska tima u grupnoj fazi), jedino koga moze da izbegnemo je ekipu Sosijedada pod uslovom da se u grupi sastajemo sa jednim spanskim timom ili da se u Borusijinoj polovini zreba nalaze dva spanska kluba.U tom slucaju bi moralo da bude odnos 2:2.
Nadam se da sam vam bio jasan i da sam vam na ovaj nacin olaksao pracenje zreba.
Arsenal
Milan
Dortmund
Sosijedad