FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FKZ1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FKZ1921 » 29 avg 2013, 15:48

Vezano za onu priču o najboljim strijelcima Želje nakon rata, evo podataka:
Dzelo 131 gol u 344 utakmice, sto je 0, 38 golova po jednoj tekmi
Vazda 55 gol.u 81 tekma, 0.68 po jednoj tekmi
Greda 48 golova u 247 utakm., 0, 19 po tekmi
Eldin 46 golova u 83 utak., 0.56 po tekmi
Zuban 46 golova u 164 utak., 0.28 po tekmi
Zeric S.41 gol u 204 utakm., 0.20 po jednoj

Znači,najproduktivniji napadači Zelje nakon rata su:
1.Nermin Vazda
2.Eldin Adilovic
3.Dzelaludin Muharemovic

Ne želim producirati diskusiju ko je najbolji, ukusi su različiti, to je normalno, ali su brijevi nepobitni (aksiomi) i moramo ih uvažavati.

Već sam jednom ovaj post objavio, međutim evo za one koji nisu vidjeli.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 avg 2013, 15:57

@starigrad svaka čast majstore.
@FKZ1921 hvala još jednom i treba ponavljati non stop dok se indijancima ne utuvi u glavu.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 29 avg 2013, 15:58, ukupno mijenjano 1 put.

ŽELJO_4_life
Kontakt:

Post Postao/la ŽELJO_4_life » 29 avg 2013, 15:58

FKZ1921 je napisao/la:Vezano za onu priču o najboljim strijelcima Želje nakon rata, evo podataka:
Dzelo 131 gol u 344 utakmice, sto je 0, 38 golova po jednoj tekmi
Vazda 55 gol.u 81 tekma, 0.68 po jednoj tekmi
Greda 48 golova u 247 utakm., 0, 19 po tekmi
Eldin 46 golova u 83 utak., 0.56 po tekmi
Zuban 46 golova u 164 utak., 0.28 po tekmi
Zeric S.41 gol u 204 utakm., 0.20 po jednoj

Znači,najproduktivniji napadači Zelje nakon rata su:
1.Nermin Vazda
2.Eldin Adilovic
3.Dzelaludin Muharemovic

Ne želim producirati diskusiju ko je najbolji, ukusi su različiti, to je normalno, ali su brijevi nepobitni (aksiomi) i moramo ih uvažavati.

Već sam jednom ovaj post objavio, međutim evo za one koji nisu vidjeli.
A Ivica Huljev?? :):):)
SEXA PIVE I HULJEVA IVE!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 avg 2013, 16:00

amko27 je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Covjek je zabijao i po suncu, i po kisi, i u gostima i na Grbavici... Statistika sve govori! I umjesto da mu se svi poklone i zahvale jer je ipak branio boje naseg kluba i to u vremenu opste dominacije, opet se nadje nego da slavi odlazak k'o da smo ga utrpali za 5 miliona. :roll:
Adile, hvala ze sve i puno srece u Turkoj!
znas nas narod i mentalitet, jbg da je jos ovoliko zabio opet ne bi valjao. hvala mu na svemu i neka zaradi lovu :arrow:
nije da je los, al zbog ovakvih igraca na grbavicu dolazi 2-3 hiljade ljudi;
Ne! Zbog takvih navijaca kao ti dolazi 2-3 hiljade ljudi.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 29 avg 2013, 16:03

Ovaj Tomić mi je drag igrač pravo...

Tomić: Mi smo prvaci, mi smo Željo i u svakom meču idemo na pobjedu

Jedan od najboljih fudbalera Željezničara u finišu prošle i na početku ove sezone svakako je Tomislav Tomić.

Ovaj sjani veznjak, svojim igrama i borbenošću na terenu zaradio je simpatije navijača Plavog tima. Želju narednog vikenda očekuje teško gostovanje u Mostaru ekipi Zrinskog, a Tomić ističe kako će plavi i u ovom meču ići na pobjedu.

''Prije svega očekujem jednu zaista tešku, tvrdu i neizvjesnu utakmicu do samoga kraja. Svi znamo da se Zrinjski pojačao ali mi smo prvaci i u svakom meču idemo na pobjedu. Želimo donijeti tri boda iz Mostara i mislim da smo u stanju to i uraditi. Ne želim osporiti kvalitet ekipe Zrinjskog, ali je sigurno da je Željo jači tim u ovom momentu''.

Sjajni veznjak Željezničara kaže da poraz i remi u dva posljednja susreta nisu poljuljala samopuzdanje nejgovih saigrača i njega, te ističe da to neće djelovati na atmosferu u ekipi.

''Mi smo sjajno krenuli u prva tri kola kada smo ostvarili maksimalan učinak. Nakon toga smo napravili dva slabija rezultata, posebno se to odnosi na meč sa Radnikom na Grbavici. Moram reći da nas je malo i sreća napustila u ova dva posljednja meča, jer smo u ofanzivi promašivali izgledne prilike, dok smo primali zaista nesretne golove. Ali ipak treba istaći da zaista igramo lijep fudbal, i sigurno je da to želimo dokazati pobjedom protiv Zrinjskog koja će nas vratiti u vrh tabele'' izjavio je za ****.ba, Tomislav Tomić uz Nermina Jamaka najbolji fudbaler Željezničara u posljednje vrijeme.

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 29 avg 2013, 16:11

" onclick="window.open(this.href);return false;

Eh eh, večeras da nas je pratila sreća na Koševu mogli smo mi umjesto Plzena biti u šeširu nekom :D
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 29 avg 2013, 16:29

Zna li se tacno koja je cifra za koju je otishao Adilovic?
Amar Osim selektor BiH

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 29 avg 2013, 16:32

Beppe je napisao/la:Zna li se tacno koja je cifra za koju je otishao Adilovic?

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 29 avg 2013, 16:33

Consigliere je napisao/la:Covjek je zabijao i po suncu, i po kisi, i u gostima i na Grbavici... Statistika sve govori! I umjesto da mu se svi poklone i zahvale jer je ipak branio boje naseg kluba i to u vremenu opste dominacije, opet se nadje nego da slavi odlazak k'o da smo ga utrpali za 5 miliona. :roll:
Adile, hvala ze sve i puno srece u Turkoj!
Vidjeces sada ako vam dodje neki drugi napadac da je Adil bio dobar napadac za nase lige ali jbg mi nesto postujemo tek kad ode od nas i kad dovedu neku drugu "krampu"

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 29 avg 2013, 16:39

inacefindecko je napisao/la:
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 avg 2013, 16:40

lucif3R666 je napisao/la:
inacefindecko je napisao/la:
Nije jos stavio potpis znat ce se do kraja dana ili veceras.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 29 avg 2013, 17:09

Ljudi brzo zaboravljaju tvoje golove u momentima kad su se lomile utakmice i prvenstva. Zaboravljaju na to da si imao teži put od svakog igrača Želje jer sredina iz koje si došao nije omiljena ovdje, klub još manje. Zaboravljaju i da si dvije godine za redom prvi strijelac Želje, i da boljeg od tebe u napadu (nažalost) nemamo. Zaboravljaju da si uvijek davao svoj maksimum na terenu i služio drugim za primjer. Ukratko, Želji si dao koliko si mogao! Ali, oni pamte neke druge stvari. **** ga Eldine, šugava je ovo sredina... Sretno tebi u nastavku karijere i sve najbolje, zaslužio si!
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 29 avg 2013, 17:12

fedeltafrotta je napisao/la:
Ljudi brzo zaboravljaju tvoje golove u momentima kad su se lomile utakmice i prvenstva. Zaboravljaju na to da si imao teži put od svakog igrača Želje jer sredina iz koje si došao nije omiljena ovdje, klub još manje. Zaboravljaju i da si dvije godine za redom prvi strijelac Želje, i da boljeg od tebe u napadu (nažalost) nemamo. Zaboravljaju da si uvijek davao svoj maksimum na terenu i služio drugim za primjer. Ukratko, Želji si dao koliko si mogao! Ali, oni pamte neke druge stvari. **** ga Eldine, šugava je ovo sredina... Sretno tebi u nastavku karijere i sve najbolje, zaslužio si!
Hvala ti za sve, sretno!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 29 avg 2013, 17:18

Nije neki igrac da se razumijemo (za nase uslove jest), al' ne mogu biti ni bezobrazan pa se ne zahvaliti Adilovicu za sve sto je ucinio u dresu Zelje, za svaki gol, za svaki klizeci start, za svaki trk, za svaku kap znoja prolivenog u dresu mog najdrazeg kluba....
Adile kapa do poda i veliki naklon za sve sto si ucinio i cemu si pridonio, a to nije malo, 2 titule PL i 1 Kup, a umalo i jos jedan.... Neka te BOG pozivi tj. da nemas nekih povreda pa da nastavis trpati i u Samsunsporu....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 29 avg 2013, 17:35

Consigliere je napisao/la: Ne! Zbog takvih navijaca kao ti dolazi 2-3 hiljade ljudi.
Svaka ti dala zbog posta :)
Ja te volim, volim Željo..

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 29 avg 2013, 17:38

Majstore Eldine hvala ti za sve !!!
Gol u Lukavici neće se brzo zaboraviti kao i ostalih 45 .
Sretno u nastavku karijere :-)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 29 avg 2013, 17:41

Hvala momku za sve!Vrati nam se nekad!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 avg 2013, 17:45

MrMuscle je napisao/la:Nije neki igrac da se razumijemo (za nase uslove jest), al' ne mogu biti ni bezobrazan pa se ne zahvaliti Adilovicu za sve sto je ucinio u dresu Zelje, za svaki gol, za svaki klizeci start, za svaki trk, za svaku kap znoja prolivenog u dresu mog najdrazeg kluba....
Adile kapa do poda i veliki naklon za sve sto si ucinio i cemu si pridonio, a to nije malo, 2 titule PL i 1 Kup, a umalo i jos jedan.... Neka te BOG pozivi tj. da nemas nekih povreda pa da nastavis trpati i u Samsunsporu....
Ma on je bio još i bolji igrač dok je igrao za mladu reprezentaciju, ja sam lično očekivao da će više napraviti u budućnosti ;)

Nego zna li se koliko će se para dobiti za Adilovića :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 avg 2013, 17:46

covjek u 86 nastupa 48 golova :?: pa sta hocete vi :?: sta je problem lazar je dao 1 u 50 i valjo vam je :?: stvarno mi niste jasni ali neka tek ce te sad vidjet kolko smo izgubili :roll:
=\_1921_/=

ZeljoZaZivotCijeli
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoZaZivotCijeli » 29 avg 2013, 17:48

Cilj foruma jeste da se iznesu različita mišljenja i da se o njima raspravlja, ali mora li se o svakoj mogućoj temi pretjerati, s obzirom da se maltene isti komentari ponavaljaju na 10 stranica. Pod ovim ne mislim na komentare podrške, nego na ove što moraju svakom loncu biti poklopac. Jarane, nek se kreteni kojima ne valja i nije valjao nabiju nogom u guzicu, mi ostalimo mu se zahvaljujemo i želimo mu puno sreće i uspjeha, jer smatramo da to i zaslužuje.
Smatram da se PRIJE SVEGA treba fokusirati na utakmice koje su ispred nas, a tek onda na popratne događaje i "prosipanja pameti" pojedinaca.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.