FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

newBot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la newBot » 29 avg 2013, 13:50

blu je napisao/la:Eldin Adilović dogovorio je detalje ugovora s turskim drugoligašem Samsunsporom i već danas napušta Sarajevo.

Kako je u razgovoru za portal ****.ba naglasio, potpis bi trebao uslijediti do kraja dana.

''Dogovorili smo većinu detalja, ali dok se ne potpiše, još uvijek sam igrač Željezničara. Trebao bih potpisati trogodišnji ugovor, a ponuđenim uvjetima sam izuzetno zadovoljan. Želji želim sve najbolje'', rekao je za ****.ba (bivši) napadač Željezničara.

On nije želio govoriti o novcu koji će njegovim odlaskom zaraditi Plavi, ali jasno je da će to biti jedan od najvećih transfera u historiji kluba s Grbavice.

Adilović je najefikasniji fudbaler Željezničara u posljednjih nekoliko godina. U 86 zvaničnih nastupa, zabio je fascinantnih 46 golova u plavom dresu. :D
Ovo je najjaca recenica koju sam procitao ikad, FASCINANTNIH 46 golova. :)
Nikola Tesla!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 29 avg 2013, 13:51

nime_tm87 je napisao/la:Nemojte onu krampu prizivat u Želju ni u najgorem snu. Radije neka neki junior stane u vrh, a imamo Selimovica ne sikiram se...
Selimovic puno bolje igra kad je u vrhu napada.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 29 avg 2013, 13:52

Ponuda je dobra, samo moramo dogovoriti još neke stavke. Kada to završimo, potpisat ću trogodišnji ugovor. Da je danas ista situacija kao prije godinu ili dvije, ne bih odlazio. Stvari su se promijenile i vrijeme je da odem", jasan je bio Adilović.
Ne znam sta mu ovo znaci i sto mu je trebao komentar ovaj... Inace, sumnjam da ce otici za te tolike pare, prije mislim da taj portal lupa gluposti...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 29 avg 2013, 13:59

newBot je napisao/la:
blu je napisao/la:Eldin Adilović dogovorio je detalje ugovora s turskim drugoligašem Samsunsporom i već danas napušta Sarajevo.

Kako je u razgovoru za portal ****.ba naglasio, potpis bi trebao uslijediti do kraja dana.

''Dogovorili smo većinu detalja, ali dok se ne potpiše, još uvijek sam igrač Željezničara. Trebao bih potpisati trogodišnji ugovor, a ponuđenim uvjetima sam izuzetno zadovoljan. Želji želim sve najbolje'', rekao je za ****.ba (bivši) napadač Željezničara.

On nije želio govoriti o novcu koji će njegovim odlaskom zaraditi Plavi, ali jasno je da će to biti jedan od najvećih transfera u historiji kluba s Grbavice.

Adilović je najefikasniji fudbaler Željezničara u posljednjih nekoliko godina. U 86 zvaničnih nastupa, zabio je fascinantnih 46 golova u plavom dresu. :D
Ovo je najjaca recenica koju sam procitao ikad, FASCINANTNIH 46 golova. :)
Pa sto nije fascinantno zabiti 46 golova u 86 utakmica...

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 29 avg 2013, 14:02

Sretno Adile lave , mada puno gubimo njegovim odlaskom po meni . Borio si se maksimalno , i uz to odličnih 46 golova u 86 zvanični nastupa .
Brkica

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 29 avg 2013, 14:02

Imam osjecaj kad(ako) Adil ode da se opet nece naigrati Ara, forsirat ce Selimovica naprijed. Jedino Coliceva povreda moze biti kolika tolika prilika da Ara krene od pocetka u Mostaru
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 29 avg 2013, 14:02

Sta je majke ti fascinatno tu? Dati 5 golova propalom Leotaru, dati 3 gola propaloj Slaviji, dati golove propalim ekipa poput Rudara, Travnika itd.

On ako u Turskoj zabije u 90 utakmica 10 golova treba mu dici spomenik na Grabavici i da se Grbavica preimenuje u stadion Eldin Adilovic :!:
Nikola Tesla!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 29 avg 2013, 14:03

Znacajna je stavka za koliku ce sumu otici ovaj nas igrac.Volio bih da se to i konkretno objavi.Smeta mi mnogo kada i ako se realne cifre kriju ili ako se ne objave takve informacije.Svugdje u svijetu je to normalno,objavi se cifra obestecenja koju neki klub dobije,kolika su godisnja primanja nekog igraca...sve se zna,dodje se cak i do bonusa raznih.Samo kod nas u klubovima je to poslovna tajna.Mi smo tu malo i napredovali u objavljivanju,pa znamo neke cifre kod proslih transfera,ali cini mi se da je i tu ponesto ostalo sakriveno.
Zasto da ne,Adilovic npr. otisao,obestecenje Zeljeznicaru je toliko i toliko,igrac je potpisao na toliko uz godisnju zaradu koja iznosi toliko i toliko.
To bi bila normalna stvar,i to da se iznese zvanicno od strane kluba na nekoj presici,da objavi zvanicna internet stranica itd.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 29 avg 2013, 14:06

boccaccio je napisao/la:Znacajna je stavka za koliku ce sumu otici ovaj nas igrac.Volio bih da se to i konkretno objavi.Smeta mi mnogo kada i ako se realne cifre kriju ili ako se ne objave takve informacije.Svugdje u svijetu je to normalno,objavi se cifra obestecenja koju neki klub dobije,kolika su godisnja primanja nekog igraca...sve se zna,dodje se cak i do bonusa raznih.Samo kod nas u klubovima je to poslovna tajna.Mi smo tu malo i napredovali u objavljivanju,pa znamo neke cifre kod proslih transfera,ali cini mi se da je i tu ponesto ostalo sakriveno.
Zasto da ne,Adilovic npr. otisao,obestecenje Zeljeznicaru je toliko i toliko,igrac je potpisao na toliko uz godisnju zaradu koja iznosi toliko i toliko.
To bi bila normalna stvar,i to da se iznese zvanicno od strane kluba na nekoj presici,da objavi zvanicna internet stranica itd.
Bice boca samo polako, kad udari potpis ako Bog da sve ce se znati

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 29 avg 2013, 14:07

newBot je napisao/la:Sta je majke ti fascinatno tu? Dati 5 golova propalom Leotaru, dati 3 gola propaloj Slaviji, dati golove propalim ekipa poput Rudara, Travnika itd.

On ako u Turskoj zabije u 90 utakmica 10 golova treba mu dici spomenik na Grabavici i da se Grbavica preimenuje u stadion Eldin Adilovic :!:
Ne glupiraj se.Iako mi nije nikad bio drag svaka njemu cast na toliko postignutih golova.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 29 avg 2013, 14:07

newBot je napisao/la:Sta je majke ti fascinatno tu? Dati 5 golova propalom Leotaru, dati 3 gola propaloj Slaviji, dati golove propalim ekipa poput Rudara, Travnika itd.

Pa fascinantno je to sto je dao 46 golova u 86 utakmica i to smo zbog toga osvojili 2 titule, kup i igrali finale kupa...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 29 avg 2013, 14:08

Pa naravno, valjda prvo mora potpisati i da bude objavljeno na zvanicnoj pa da onda i kazu koliko smo para dobili... Mi smo u tome transparentni, za razliku od prvaka svemira npr.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 avg 2013, 14:10

A ko je to dao vise golova u citavoj premijer ligi u zadnjih 4-5 godina u toliko utakmica. Adil je bio masina htjeli to priznati ili ne,sad cemo da vidimo kako ce to ici bez njega. Daj boze da ne zazalimo sto je otiso.

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 29 avg 2013, 14:12

Admiral_TM87 je napisao/la:

Pa fascinantno je to sto je dao 46 golova u 86 utakmica i to smo zbog toga osvojili 2 titule, kup i igrali finale kupa...
Pa kazem i ja tebi. Vi koliko ga dizete u nebesa, pisete da je dao fascinantne golove, da je bio igracina citajuci zakljucujem da bi se stadio trebao zvati po njemu.

Dobro dao 46 golova, svaka mu cast, necemo sad ulaziti kako ih je dao, ali pisati ovo o igracu je smijesno. Najgori napadac koji je ikad igrao u Zelji, ali opet mu se ne moze nista prigovoriti dao covjek 46 golova hvala mu i dabogda napravio karijeru, zavrsio u njemackoj sto se mene tice.
Nikola Tesla!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 avg 2013, 14:14

Imal kakvih prica za kolko je para otiso adil ili se ceka zvanicna potvrda.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 29 avg 2013, 14:15

Pokazace on koliko vrijedi kada ode. Na isti nacin su na kosevu pljuvali jahovica, a covjek danas razvaljuje u svici

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 29 avg 2013, 14:15

terabajt je napisao/la:Imal kakvih prica za kolko je para otiso adil ili se ceka zvanicna potvrda.
Najbolje cekati zvanicnu.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 29 avg 2013, 14:15

plavalokomotiva je napisao/la:Imam osjecaj kad(ako) Adil ode da se opet nece naigrati Ara, forsirat ce Selimovica naprijed. Jedino Coliceva povreda moze biti kolika tolika prilika da Ara krene od pocetka u Mostaru
Pa nekako ima i logike da bude tako.Sa oporavkom Skaljica,Zeljkovic bi trebao da se vrati na prirodno mjesto desnog bocnog,cime se otvara prostor za ofanzivnijeg Stanica,kome je to isto prirodnija pozicija.Posto je i Selimovicu prilicno prirodna pozicija ili se vec dobro snalazi na toj poziciji u napadu,meni je nekako logicno da on kao iskusniji dobije tu ulogu centarfora,a da Stanic mijenja krila sa Bucanom,Colicem i Bajicem.Otvara se prostor krilima,kojih ima solidno,tako bi Selimovic oslobodio njima prostor,a na centarforu se moze isto tako dobro snaci.Na kraju krajeva,Selimovic je strijelac mnogih vaznih golova,a samo je u ovoj sezoni donio 6 gostujucih bodova svojim golovima,da ne spominjem da je zabio i jako vazan pogodak u evropi,zbog kojeg nam je dao nadu da se mozemo i u revansu nadigravati i traziti prolaz.To je zabio cim je presao na poziciju centarfora,kada je Adilovic zamijenjen.Tako da bi trebalo da ima vise kredita,a posebno iskustva od mladog i dobrog Hodzica,koji ce sigurno ovim povecati svoju minutazu.Sve je ovo pod uslovom da Adilovic ode i da ne dodje nijedan drugi centarfor.

Jedino ne znam kako ce biti u sljedecem kolu,jer Urdinov ima kartone,pa kontam ako bi Skaljic ipak i zaigrao,onda bi Stanic vjerovatno presao na lijevog bocnog,a nema ni Colica,pa bi vjerovatno krila bila Selimovic i Bucan,vjerovatno bi Hodzic konacno dosao na svoju prirodnu poziciju.Cinjenica je i da Hodzic nije gotovo nikako ni igrao na mjestu centarfora,otkad je u prvom timu.Stalno je bio ili aktivni veznjak,ili malo po strani,rijetko je bio bas na svojoj pravoj poziciji.Ovo bi mu u Mostaru mogla biti i eventualno odlicna sansa,da podje kao starter u spicu napada,i da pokaze sve sto zna.Prilika za njega,da onda i ubuduce ima vise kredita i bolje sanse na tom mjestu.
Ja bi ipak volio da dodje jos jedan pravi napadac.Nemam pojma da li nasi u klubu uopste racunaju na takvo nesto ili ce samo prodati Adilovica,a imati takvu viziju da imamo dovoljno dobre igrace da se snadju na toj poziciji i da probaju da imaju odlican ucinak.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 29 avg 2013, 14:16

Boga ti ne seri!

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 29 avg 2013, 14:16

Pa sto drugi nisu zabijali tim propalim ekipama golove? Samo nesto serete. Trazili ste borbenost, a adil je gino svaku tekmu, trazili ste golove, on ih je zabijao, al sad kad je on sve to ispunio sad su vam porasli kriteriji i vi bi da on sam u svakoj utakmici prodje tri igraca i zabije go i ako je ikako moguce jos da spasi bar dva gola u nasoj mrezi. Daj ba sta vam je ovo je BH premijer liga. U ovoj ligi nema takvih igraca. Adile hvala ti za sve i sretno ti u bducem klubu i aBd da jos naapredujes u karijeri i da se nadajes golova za taj novi klub, a mi cemo tek sad vidjet sta ssmo izgubili.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.