Druze @Valencia, Ronalda nisu mijenjali ti igraci, jer su uglavnom dosli 3-4 godine poslije (recimo Overmars 2000. godine, Petit godinu kasnije, a Gerard 2002 (nakon odlicnih nastupa u Valenciji)), cak mislim da je i Zenden dosao godinu nakon Ronaldove prodaje. Inace, Ronaldo je Barcelonu napustio '97. godine, cisto da se zna. Znas ko je zamijenio Ronalda? Rivaldo. Te godine je dosao iz Deportiva i ostavio je dublji trag u Barceloni od Brazilca Ronalda.
Sto se tice ovog da li ce Capoue, Lamela, Chadli, Paulinho i Lamela biti bolji od prethodnika - to ne znamo. Ali, znamo da je Tottenham spreman uloziti brdo para i da Levy ne gomila novce na nekom offshore racunu, vec pokusava od Tottenhama napraviti ekipu koja moze uci u top4. To je ono sto ja cijenim. Mozda nece to uspjeti sa ovom plejadom igraca, ali ima sljedeca godina u kojoj ce sigurno zeljeti isto. Bitno je da se ne stoji u mjestu, vec da se radi na poboljsavanju ekipe (makar na papiru).
Realno, Tottenham u ovom trenutku ima bolju ekipu od Arsenala. Nebitno sto je otisao Bale. Ruku na srce, nije ga imao ni Arsenal prethodne godine. Sad, ne bih zurio sa izjavama da ce Tottenham na kraju biti bolje plasiran od ljutog rivala (iako bih ja to volio, a razloge sam naveo x puta do sada), ali sigurno ce i ove godine do samog kraja jurisati na jedno od prva cetiri mjesta (tipujem na cetvrto).
Sve predispozicije za dobru sezonu su tu - dobar, mlad, takticki potkovan i ambiciozan trener, vlasnik koji ne stedi, dovoljno novca u klupskoj kasi + igraci koji su sigurno "vruca" roba na fudbalskom trzistu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”