FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

avlami97
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avlami97 » 28 avg 2013, 16:38

Najbolji poslijeratni strijelci Želje:

1. Dželo Muharemović 131 gol - 344 utakmice
2. Vazda 55 golova - 81 utakmica
3. Adilović 48 golova - 88 utakmica
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 28 avg 2013, 17:01

champions1921 je napisao/la:
mija je napisao/la: Tacno tu utakmicu nisam bio ozenjen sam covjek imam privatnih obaveza,tako da se neke moraju preskociti ;)
Ma moglo se i predpostaviti.. Uvijek su najvise i kritikovali oni koji nisu dolazili na tekme.. To da imas clansku i godisnju ne moram ni pitati.. Lijepo ti podrzavas Zelju pljuvanjem preko foruma.. Svaka ti cast.. Pravi navijac nema sta..
fedeltafrotta je napisao/la:32 utakmice na Grbavici bez poraza ;)
Yebo to kad nismo zabili 4675 golova iz bravuroznih akcija i primili 0...
Tko kaze da ja pljujem zelju ha ha ,ja kritikujem ili kako ti kazes pljuejm igrace koji ne daju ni 30% posto od onoga sto bi trebali,a sutra kada odu iz tog istog Zelje osuce drvlje i kamenje po njemu.Za clansku i godisnju veze ti nemas,ali ne pravdao se tebi.Uzivaj u svom neznanju svakako je ovo odavno postao forum nekoliko istomisljenika i tko god ne misli kao oni on je pljuvac.
Muharemovicu odlazi iz Zelje

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 28 avg 2013, 17:04

Da se malo i ja osvrnem na skoro pa vjecite kriticare. Ja sam generalno zadovoljan sa svojim klubom i njegovim rezultatima u novoj sezoni. Nakon tri odrađena gostovanja u samom smo vrhu i ako svi dobro znamo sa kakvim se problemima nosimo. Sad u nedelju takodjer sam zadovoljan nasom igrom, a al ne i rezultatom. I prosle smo zesone nekoliko utakmica odigrali nerijeseno na Grbavici i na kraju je sve bilo OK. Imam naravno i zamjerke kao i vecina nas, koje se ticu igre protiv Radnika. Vezu se za opcenitu igru Svrake, Stanicevu nemoc u jednom trenutku kad nije ni pokusao da se vrati nakon izgubljene lopte, Selimovicevu nonsalantnost, jer covjek se nije oznojio na utakmici. Adil je bio OK, zabio gol, imao par finih povratniha dodavanja na sut. Jes da se provalio kad je opucao u prvom poluvremenu 20 metara od gola. Malo me i Hodzic razocarao. Imao je vremena da nesto uradi, ali nije. Da ne bih puno otisao pojedinacno o svakoj poziciji i njihovoj igri... Što se tice mladjih igraca, evo vidimo sta bi sa Bajicem koji je tek povremeno ulazio u igru, a ode loza. Zato najmanje sto nam je potrebno sada je da blatimo nase igrace. Za pojedince, nazovi navijace sa sjevera nemam rijeci. Navest cu samo primjer gdje se kreten dere Dzorbuzovicu da vrsi izmjenu, a ne zna da su tri izmjene vec bile :roll: Zato puna podrska igracima i Dini koji ipak dobro vodi ekipu. Za kraj, mislim da cemo aBd pobjediti u Mostaru.
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 28 avg 2013, 17:05

za mustuluka Adilovic sutra u Turskoj,povod ?? sad mi vise nista nije jasno da nije neki drugi klub u pitanju?
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 28 avg 2013, 17:09

Izgleda da jos traje rasprava o sjajnom, kontaverznom napadacu plave lokomotive, koji je uzgred receno i medju najboljim igracima istoga kluba u njegovoj historiji, a ja, ja se samo mogu stiditi. Boze, Boze, stid me Svabe, Smajlovica, Skore, Mese, Nikica, pa i Vazde. Sramota. Tuga. Jad. Ne znam kako se Barbarez, Mija i ostali usudjuju gledati svojim ocima, i jos povrh svega imaju hrabrosti da to napisu na forumu. Sramite se Adilovica, Svrake, Stanica, sramite se tih legendi kluba. Morate misliti kao ostali, pa zaboga, odakle vam pravo na misljenje.

#Aco da nije taj skaut sto si spominjao bio iz "Bucaspora" gledao Adilovica, i na iznenadjenje svih odustao od transfera.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 28 avg 2013, 17:16

mija je napisao/la:Hohohoho dobri smo,ja sam taj klub podzravao kada nas je na jugu bilo po 50 tak 96,97 godine i dalje,i podrzavat cu ga uvijek ali je razlika tada i sad bila sto ti igraci isto nisu znali ali su se borili i trcali,i mi smo to cijenili imali posten i korektan odnos sa navijacima,znali prihvatiti kritiku kada su losi,kada padnu u formi za razliku od danasnjih manekena,koji bi jos da drze pridike i da se ja stidim sto oni slabo igraju haha

to se ovi sada ne bore??? igrali smo protiv radnika poprilicno dobro al vidjeli smo svi kako smo primili dva gola za nas najgore moze biti sto se u ovoj polusezoni igra 19 kola a mi nemamo pola tima zato nam je svaki bod zlatan i meni Radnik jos uvijek ne izlazi iz glave nenormalno mi je krivo radi ta 2 boda... Ali ako dobijemo zrinjski onda smo i dalje na pravom putu ako ne dobijemo vec su to tri vezane utakmice bez pobjede, a slijedece gosotvanje siroki brijeg... slijedecih 5 kola nam je presudno
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 28 avg 2013, 17:19

sergejevic je napisao/la:Izgleda da jos traje rasprava o sjajnom, kontaverznom napadacu plave lokomotive, koji je uzgred receno i medju najboljim igracima istoga kluba u njegovoj historiji, a ja, ja se samo mogu stiditi. Boze, Boze, stid me Svabe, Smajlovica, Skore, Mese, Nikica, pa i Vazde. Sramota. Tuga. Jad. Ne znam kako se Barbarez, Mija i ostali usudjuju gledati svojim ocima, i jos povrh svega imaju hrabrosti da to napisu na forumu. Sramite se Adilovica, Svrake, Stanica, sramite se tih legendi kluba. Morate misliti kao ostali, pa zaboga, odakle vam pravo na misljenje.

#Aco da nije taj skaut sto si spominjao bio iz "Bucaspora" gledao Adilovica, i na iznenadjenje svih odustao od transfera.
:lol: :lol: :lol:
Muharemovicu odlazi iz Zelje

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 28 avg 2013, 17:20

OVO SAM OZBILJAN,MALOPRIJE MI MOMAK BLIZAK ADILOVICU KAZE DA IDE SUTRA ZA TURSKU SAD KOJI JE KLUB U PITANJU NEZNAM
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 28 avg 2013, 17:23

super je napisao/la:OVO SAM OZBILJAN,MALOPRIJE MI MOMAK BLIZAK ADILOVICU KAZE DA IDE SUTRA ZA TURSKU SAD KOJI JE KLUB U PITANJU NEZNAM
vidjet cemo sve, ne bude li ga u Mostaru moguce je
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 avg 2013, 17:28

mija je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:
mija je napisao/la: Tacno tu utakmicu nisam bio ozenjen sam covjek imam privatnih obaveza,tako da se neke moraju preskociti ;)
Ma moglo se i predpostaviti.. Uvijek su najvise i kritikovali oni koji nisu dolazili na tekme.. To da imas clansku i godisnju ne moram ni pitati.. Lijepo ti podrzavas Zelju pljuvanjem preko foruma.. Svaka ti cast.. Pravi navijac nema sta..
fedeltafrotta je napisao/la:32 utakmice na Grbavici bez poraza ;)
Yebo to kad nismo zabili 4675 golova iz bravuroznih akcija i primili 0...
Tko kaze da ja pljujem zelju ha ha ,ja kritikujem ili kako ti kazes pljuejm igrace koji ne daju ni 30% posto od onoga sto bi trebali,a sutra kada odu iz tog istog Zelje osuce drvlje i kamenje po njemu.Za clansku i godisnju veze ti nemas,ali ne pravdao se tebi.Uzivaj u svom neznanju svakako je ovo odavno postao forum nekoliko istomisljenika i tko god ne misli kao oni on je pljuvac.
champions1921 je napisao/la:__________________________Hadzic________________________

Stanic__________Zeljkovic___________Kerla__________Urdinov

_________________Tomic___________Jamak_________________

Bajic :!: __________________Hodzic__________________Bucan :!:

_______________________Adilovic__________________________

Selimovic, E.Colic i Svraka pod hitno na klupu zbog ocajne forme.. Ne znam sta se desava sa Vernesom?? Upropastio je svaki napad u kojem je dohvatio loptu a i u defanzivi ocajan.. E.Colic jedan od najnetalentovanijih igraca u novijoj istoriji fudbalske igre ali nije on kriv sto ga forsiraju, to je do strucnog staba.. Kapitenu izgleda dosadilo igrati a mozda se nada da ce ga sef otjerati kao sto je Zebu pa se svjesno glupira na terenu :mrgreen: Ostali odradili tu negdje, u granicama svojih mogucnosti koje na zalost nisu visoke osim kad je u pitanju par pojedinaca kao sto su Tomic i Jamak..

Sve u svemu nije tekma bila losa.. Mi nismo imali srece :lol: :lol: :lol: sto bi rekao sef struke iz komsijskog tabora :lol:

Bice to sve dobro aBd..

ZEEEEEEEEEELJOOOOOOOOOOOOOO

p.s. Papci se furaju na Baklje...
Ja sam ovo napisao dan posle tekme.. Dao svoje misljenje o igracima koji su podbacili na toj tekmi i osvrnuo se na njihovu formu u zadnje vrijeme, te predlozio prvih 11 dok se ovi ne dozovu..

Sve u svemu ako bi nekako mogli napraviti kvalitativnu usporedbu nasih igraca u odnosu na 90% publike koja dolazi na Grbavicu rekao bih da su igraci kvalitetniji i vise daju Zelji jedno deset puta u odnosu na publiku i trenutna publika ni u kom slucaju ne zasluzuje rezultate koje im plavi momci donose zadnjih godina..

I ja sam veliki kriticar ali jednostavno ne mogu shvatiti ovoliku kolicinu negativnosti koju ispoljavamo prema klubu koji dominira BH fudbalom zadnjih godina.. Ne znam po kojim kriterijima stvarate osnove za kritike, s kojim igracima uporedjujete nase pa su toliko losi u vasim ocima?? Na osnovu cega imate toliko velika ocekivanja od pojedinih igraca?? Sta ocekujete da oni rade u svoje slobodno vrijeme??

Ja jednostavno mislim da mi refleksno pljujemo po odredjenim ljudima na koje se iz nekog razloga zakacimo.. Selimovic je ubjedljivo najgori igrac od kako je pocela sezona racunajuci i Evropu ali ga rijetko ko kritikuje.. Urdinov nije nista bolji, cak po meni je puno losiji od Stanica, pa Urdinov dobije nagradu za igraca mjeseca(vjerovatno zato sto je dobio tri zuta zbog nebuloza u pet tekmi) a Stanica vjecito pljujemo i Yebemo mu mater na svakom koraku.. Mogu navesti jos neki primjer ali mislim da ce biti dovoljno..

Mi jednostavno nismo realni i imamo pogresnu percepciju prilikom posmatranja utakmica i aktera iste.. Dali je to zlonamjernost nekih ili jednostavno nepoznavanje fudbalske igre to ne znam ali da je atmosfera na tribinama koju pojedinci prave ruzna to je cinjenica..
BUDI ŽELJO !!!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 28 avg 2013, 17:37

Kad su nas svi otpisivali dizali smo se na iznenadjenje sviju,tako da ja ocekujem dobar rezultat u Mostaru ! Ocekujem nakon pauze da se rjesi sa Amarom jer vise stvarno je nozbiljno

Volim te Željo !!!
Željeznicar za život cijeli !

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 28 avg 2013, 17:42

Adilovic otputovao juce u tursku. Amin da se proda i da se kakve pare uzmu. Ali tesko cemo naci neku zamjenu za njega jer iako ne zna momak se fakat trudi za razliku od manekena. I naravno jamak zasluzuje kapitensku svojim igrama
Mi smo Željini, Željo je naš!

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 28 avg 2013, 17:47

da dragi Allah da da ode pa ne bi sretnijeg lika od mene bilo na zemaljskoj kugli
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

Vils
Kontakt:

Post Postao/la Vils » 28 avg 2013, 17:49

uvijekuztebe1921 je napisao/la:Adilovic otputovao juce u tursku. Amin da se proda i da se kakve pare uzmu. Ali tesko cemo naci neku zamjenu za njega jer iako ne zna momak se fakat trudi za razliku od manekena. I naravno jamak zasluzuje kapitensku svojim igrama
To nekad poslije treninga odleprš'o?
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 28 avg 2013, 17:52

Tako sam cuo. Nadam se da je istina
Mi smo Željini, Željo je naš!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 28 avg 2013, 17:57

Adilovic nije na treningu, moguce je onda to.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

BosniaHerzegovina
Kontakt:

Post Postao/la BosniaHerzegovina » 28 avg 2013, 17:59

Nadam se da nije istina, nemamo boljeg napadaca.
Za sve ti hvala Amare!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 avg 2013, 17:59

Zna li iko jel uzeo kartu u jednom pravcu.Nadam se da jest.Mi ove jeseni upadamo u krizu.Nesto nestima svi sute nema trenera,nema novih igraca a ni onih dzaba nemozes vise nac tako da nam je ove sezone plafon u evropu izac a mozda i bolje mozda i koje kolo prodjemo.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 28 avg 2013, 18:03

exbabilon je napisao/la:Adilovic nije na treningu, moguce je onda to.
EDIT

Ipak trenira, nista od Turske.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 28 avg 2013, 18:07

Halo pljuvači, šta vam je, Adilović je najkorisniji naš igrač golovi sve govore, momak se trudi više za onaj grb na grudima nego neka naša djeca (Svraka ronhil), popustite malo momka!Ko je dao više golova od njega u zadnje dvije godine, niko, pusti priče Zeba, Bekrić, neko je morao smjestiti loptu u mrežu.Šta vi očekujete da lik bude Ibrahimović da ševa po trojicu da postiže 25 golova uz još 10 asistencija po sezoni!Malo realnosti i odvadite malo!Momak je ginuo za naš grb i naše boje i ako ode neka mu je sretno, zaslužio je da obezbjedi egzistenciju!S druge strane volio bih da Svraku opet pošaljemo u Travnik na posudbu da malo dođe sebi manekenčić!Niko više udaraca po utakmici ne primi od Adilovića, lik se bori sa dvojicom štopera iz naše lige koji su drvosječe po profesiji, pa rade startovi i laktovi u rebra, vidio bih vas kako bi igrali!Vidjećemo kad ode kako će se Ara snaći na poziciji glavnoh napadača, po konstituciji napuštat će teren u 30 minuti od udaraca, pa ćemo govoriti vrati se Adile sve ti je oprošteno!
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 13 gostiju.