Prva liga FBiH 2013./2014.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

LG97DM
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2013./2014.

Post Postao/la LG97DM » 23 avg 2013, 13:47

brancester je napisao/la:kako si ti glup momak...kaze ti covjek da ono nije za crveni i da je go iz ofsajda...sad sto je goska neko ostetio i on treba nekog...i tako u krug i nikad kraja...vrijeme covjece da se pocne igrat nogomet a ne da suci rjesavaju utakmice...inace gosk dobra ekipa al bez pomoci onog suca kozula ne bi gola dali do dan danas
Polako s vrijeđanjima... 8-) Ja samo kazem kad GOŠK zabije gol (i pobijedi) odmah se priča zaleđe, namješteno, suci... Dok je bio u PL stalno sam viđao takve komentare, k'o da je GOŠK neki nesposobni klub iz 4./5. lige koji ne zna šansu stvorit a da mu sudija, pare ili namještanje pomognu. Gabela je selo do 1500 stanovnika i BiH moze biti ponosna sto tako malo selo je igralo 2. godine PL i 10 godina prije toga je bilo stabilan član Prve lige FBiH.
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

brancester
Kontakt:

Post Postao/la brancester » 23 avg 2013, 19:30

LG97DM je napisao/la:
brancester je napisao/la:kako si ti glup momak...kaze ti covjek da ono nije za crveni i da je go iz ofsajda...sad sto je goska neko ostetio i on treba nekog...i tako u krug i nikad kraja...vrijeme covjece da se pocne igrat nogomet a ne da suci rjesavaju utakmice...inace gosk dobra ekipa al bez pomoci onog suca kozula ne bi gola dali do dan danas
Polako s vrijeđanjima... 8-) Ja samo kazem kad GOŠK zabije gol (i pobijedi) odmah se priča zaleđe, namješteno, suci... Dok je bio u PL stalno sam viđao takve komentare, k'o da je GOŠK neki nesposobni klub iz 4./5. lige koji ne zna šansu stvorit a da mu sudija, pare ili namještanje pomognu. Gabela je selo do 1500 stanovnika i BiH moze biti ponosna sto tako malo selo je igralo 2. godine PL i 10 godina prije toga je bilo stabilan član Prve lige FBiH.
pa kad ti kaze covijek sa drugog kraja BiH, koji nema nikakve veze sa Braniteljem ili GOSK-om da se po snimci vidi da je Branitelj ostecen ne znam sta oces da dokazes...ja nemam nista protiv GOSK-a ali dok je god onakvih utakmica kakvu smo igrali prvo kolo ovo sranje koje mi nazivamo nogometom u ovoj zemlji ne moze nikako ic na bolje ;)

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 23 avg 2013, 21:22

branchester, pomalo sa vrijeđanjima
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 24 avg 2013, 19:37

jasta je napisao/la:Ima. Mada i nije imao toliko posla u defanzivi al se vidjelo da momak zna.
A ne znam sta da kazem za golmana, koliko sam vidio na onom snimku iz Lukavca i gore je kriv za 2 gola.
Ja ga ipak ne bi izdvajao kao glavnog krivca, citava ekipa je igrala na amaterskom nivou.
Opet kažem,nisu još dorasli za ovu ligu.. Jbga,niko neda pare da se uloži u klub,svi samo svoje džepove pune..
Support your local club !

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 24 avg 2013, 19:42

Koliko je uprava Igmana uložila toliko će i dobiti.Prvo moraju shvatiti u glavama da je Prva liga kvalitetnija od Druge lige.Nisu imali para za dovodjenje nekih zvučnijih imena.Trener kad je preuzeo Lokomotivu bili su zadnji a onda ih je doveo do sredine tabele.Nakon toga je dao ostavku i nije vodio Lokomotivu u posljednjem prvenstvu

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 avg 2013, 21:29

O utakmici, struci, igračima i slično Igmana (ili bilo kojeg drugog kluba) pišite na temi tog kluba, ne ovdje.

moderator
Hayley <3

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 24 avg 2013, 23:07

Sazreli smo za Primere. Gazimo ove sezone :mrgreen:
1947!

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 26 avg 2013, 10:44

šteta Igman če se teško spasiti u ovoj ligi a evo Čapljina je odlično krenula voleo bih kad bih oni osvojili ali teško tek je ovo i počelo. vidječemo kako če to sve izgledati recimo na kraju semptembra

Sn96
Kontakt:

Post Postao/la Sn96 » 26 avg 2013, 16:40

Tek je početak. Ništa se ovdje ne zna, jer ovdje te pobjeda u gostima dovodi u vrh tabele. Sve će se ovo kretati polako, za jednu 10tak kola ćemo tek vidjeti ko je kakav.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 27 avg 2013, 16:54

jasno je da Igman ima skromnu ekipu ali da se otpiše nakon dva kola, to ipak nije realno

pitajte Lukavčane za prošlu sezonu kad su sa početka strepili za ostanak a na kraju zamalo da dokuče i PL ;)
Undici stelle - ACM 1899

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 27 avg 2013, 23:49

A dobro.. Realno,Igmanu je zapao najgori mogući početak sezone..Sada ide Bratstvu,pa dočekuje GOŠK pa kod Iskre..Prve bodove ja očekujem tek u 6. kolu protiv Podgrmeča kući..Ali dobro,ima tu ekipa koje Igman može pobijediti (Orašje,Podgrmeč,Troglav,Čapljina... Niko nek se ne nađe uvrijeđen..) i na tim utakmicama se može skupiti bodovi za opstanak..Na strani pokušati uzeti koji bod i to je to.. Pa eto,izbacili su Čapljinu u kupu,to govori da se mogu nositi..

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 28 avg 2013, 10:58

KonjicBOY je napisao/la:A dobro.. Realno,Igmanu je zapao najgori mogući početak sezone..Sada ide Bratstvu,pa dočekuje GOŠK pa kod Iskre..Prve bodove ja očekujem tek u 6. kolu protiv Podgrmeča kući..Ali dobro,ima tu ekipa koje Igman može pobijediti (Orašje,Podgrmeč,Troglav,Čapljina... Niko nek se ne nađe uvrijeđen..) i na tim utakmicama se može skupiti bodovi za opstanak..Na strani pokušati uzeti koji bod i to je to.. Pa eto,izbacili su Čapljinu u kupu,to govori da se mogu nositi..
Krajeina je ispala, a prošle godine je uzela bod Bratstvu u Gračanici dobrom taktičkom igrom, u ovoj ligi je sve moguće...
Bratstvo do groba....

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 28 avg 2013, 12:06

[youtube][/youtube]
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 28 avg 2013, 12:39

Kako lose uradjen pregled utakmice Mladost - Sloboda nista nisu pokazali, ne znam kako ih nije stid.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Trancemaster
Kontakt:

Post Postao/la Trancemaster » 28 avg 2013, 13:44

Za admina:
Greška kod rezultata Orašje - Podgrmeč
Krajnji rezultat je bio 3:2 a ne 3:0 kako je ovdje na sportu napisano.
http://www.nsfbih.ba/novost/9952/rezult ... _lige_fbih" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozzz..

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 28 avg 2013, 14:08

samo još jednom zagalamite na ove što snimaju...tek srijeda a pregled nam već gotov

idemo redom:

Branitelj - Budućnost
- dobar teren, dobra utakmica, sjajan gol Mujića i opravdan crveni karton za Čergića čini mi se. Golman Budućnosti Mujkić užasan, vjerujem da je imao samo loš dan jer se ipak radi o kvalitetnom golmanu. Jel ko skonta faul na početku utakmice u 2-3 sekundi :lol:

Čapljina - Rudar
- za Rudar sam već rekao najveće razočarenje na startu. Čapljina već nekoliko sezona sjajna uvijek u gornjem dijelu tabele. Odlični golovi Čapljine. Jah i ovdje je dio dobar teren i vidi se lijepa utakmica.

Gradina - Bratstvo
- o ovoj tekmi sam već pisao, najrealnije 1:1. A za sve one koji su vidjeli da je Panta bio u ofsajdu kad je postigao gol, zamolit ću vas da se ne provaljujete. Čak i da je bio ofsajd to se sa ovog snimka teoretski ne može utvrditi. Za mene je najjači argument jest/nije reakcija svih igrača Gradine. Ljudi nisu mrdnuli.

Igman - Jedinstvo
- ovdje su gosti pogodili sve što su haman opucali a imao je i domaćin šansu-dvije. Vidi se da Jedinstvo ima solidnu ekipu i da je ovaj Stojanov radio šta je htjeo odbrani Igmana. O Jedinstvu ću kao o kandidatima za vrh tabele suditi tek nakon nekih malo žešćih utakmica.

Iskra - GOŠK
- Iskra dobro prošla, GOŠK fula nekoliko izglednih prilika kod 0:1. Iskra od 3 gola 3 nakon prekida, prvo kolo u Gračanici jedan i ovdje 2. Lijepo je nakon Srebrenika bilo čuti navijače i u Bugojnu.

Orašje - Podgrmeč
- prvo da svim ekipama u Prvoj ligi, ma većini ekipa u BiH poželim stadion kao u Orašju ;) ...Orašje po sastavu na početku susreta ima dobru ekipu i ako se dobro poslože u nastavku prvenstva mogu mnogima napraviti probleme. Podgrmeč opet za donjeg dijela tabele. Orašje nam je blizu a u ekipi imaju i jednog iz Gračanice, pa ih doživljavam kao 6. ekipu iz TK :D

Troglav - Radnički
- i ovdje je lijepo bilo čuti navijače nakon Srebrenika i Bugojna. Lukavčani iako dosta kukaju imaju solidnu ekipu a Troglavu ova pobjeda u datim okolnostima zlata vrijedi. Za stadion u Livnu me uvijek vežu lijepa sjećanja. Kad god idem na more prolazeći kroz Livno, prođem i pored ovog stadiona :D

Mladost - Sloboda
- šta reći nakon 0:0 i ovakvog izvještaja. Pohvale za Fukare. Stadion Mladosti je klasičan primjer da u ovu ligu pod hitno treba uvesti nekakvo licenciranje :roll: kad vidim ovo i vratim film npr. na Orašje ili Srebrenik, sve ti je jasno.
Undici stelle - ACM 1899

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 avg 2013, 16:46

Prvoligaši u Kupu FBiH (jedna utakmica 4.9., pobjednici idu u Kup BiH):

Igman - Famos (IV)
Busovača (IV) - Podgrmeč

Sloboda, Bratstvo, Branitelj, Orašje slobodni, idu izravno u Kup BiH.

Ostali prvoligaši (10) su ispali u svojim kantonalnim/županijskim kupovima i nema ih u daljnjem natjecanju.
Hayley <3

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 30 avg 2013, 23:46

Bice tesko Podgrmecu, ipak je ova Busovaca prvak kantonalne lige prosle sezone i nimalo lagan protivnik, jos pri tome i gostujuci teren...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 31 avg 2013, 01:39

badblueboylivno je napisao/la:Prvoligaši u Kupu FBiH (jedna utakmica 4.9., pobjednici idu u Kup BiH):

Igman - Famos (IV)
Busovača (IV) - Podgrmeč

Ostali prvoligaši (10) su ispali u svojim kantonalnim/županijskim kupovima i nema ih u daljnjem natjecanju.
Druže,bio bih ti zahvalan kad bi mi rekao odakle dolazi taj Famos? Da li je to onaj Famos Hrasnica,jer ima tako neki klub,čitao sam o njemu

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 31 avg 2013, 03:14

KonjicBOY je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Prvoligaši u Kupu FBiH (jedna utakmica 4.9., pobjednici idu u Kup BiH):

Igman - Famos (IV)
Busovača (IV) - Podgrmeč

Druže,bio bih ti zahvalan kad bi mi rekao odakle dolazi taj Famos? Da li je to onaj Famos Hrasnica,jer ima tako neki klub,čitao sam o njemu
Famos je iz Hrasnice.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.