Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Papilon20
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Papilon20 » 27 avg 2013, 02:42

[youtube][/youtube] ,nisam mogao da nadjem samo taj udarac od Nalbandiana ,ali na 0.35 pokazuje kakav je samo imao bekend iz skoka ,steta sto je udaren u glavu ,mogao bi on jos dosta toga pokazati ..

btw Nadal :o :o

slika

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 avg 2013, 15:40

Nema šta, Davidov BH je jedan od najboljih koje je moderni tenis ikada vidio. Udarac koji od Nadalovog FH-a napravi rupu za bušenje ne može da ne valja.

Marcelo Rios je po meni najbolje i najčešće koristio ovaj udarac. Preporučujem da pogledaš ovaj klip.

[youtube][/youtube]

Ovo se ne može naučiti, jednostavno se rodiš sa tim. Koja količina talenta. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 avg 2013, 16:51

formance je napisao/la:Australac Grčkog porijekla. ;) Inače, mali je strašan talenat, pričao sam o njemu za vrijeme RG-a, nakon što je dobio Stepaneka u prvom kolu, biće on paklen igrač. Već sada hodom i pristupom tenisu podsjeća na Samprasa. :mrgreen:
Zanimljivo da je i Samprasova majka Grkinja, dok mu je djed s očeve strane također bio Grk koji je emigrirao u SAD. :mrgreen: Liče njih dvojica, nema šta. Ne znam hoće li se to u budućnosti svesti samo na fizički izgled i određene manevre.

Nadovezao bih se na Nalbandiana, Riosa i Blakea. David je zaista šibao dvoručnim BH-om. Njegove paralele će možda ostati nešto neprevaziđeno u Open Eri. Znao je svojevremeno spustiti na zemlju i Rogera, i Rafu. Naravno, problem je bio u njegovoj glavi, tako da je njegova karijera popraćena oscilacijama i padovima. Kako god, prava šteta što je njegova karijera završena bez Grand Slama. :(

Isto bi se moglo reći i za Jamesa Blakea, po pitanju uspjeha i ostvarenja u karijeri. Jedan od igrača koje sam volio gledati; poslije Rogera, moj najdraži igrač bio je upravo on (dobro, bilo ih je još, da se ne varamo). Amerikanac je imao, kao što reče @formance, ubitačan forehand i razornu snagu u svojim udarcima. Imao je dosta nesreće kroz karijeru, pehova etc pa tako nije uspio doći do značajnijih rezultata. Sramotno je to da nije uspio osvojiti niti jedan Masters 1000 na hardu, a nije da nije bilo prilike... Od njega se očekivalo dosta više, pogotovo na US Openu. Meni će biti žao što nije uzeo srebro na u Pekingu 2008. godine. :(

Za Riosa samo mogu reći kako bih volio da je napravio veću karijeru i koliko-toliko parirao Nadalu na šljaci. Talent koji se prerano ugasio. Podsjeća me na još jednog, koji je lopticu doslovno milovao i imao samo takavo osjećaj za udarac. Ni on nije mogao do GS-a (za mene najveći bez istog), ali je osvojio tada jak Miami i Olimpijske igre. On je Miloslav Mecir.

@Papilon, takve je udarce svojevremeno RF radio. Sjećam se jednog, mislim da je to bilo protiv Roddicka.
[youtube][/youtube]

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 avg 2013, 17:06

treba danas pogledati Collina Altamirana, i on je kao i Kyrgios 95' godiste, igrat ce protiv Kohlya, naravno njegov prvi ATP mec.

Haas-PHM isto tako zanimljivo, iako je PHM veoma blizu kraja karijere, ali moze on ponuditi ako nista jedan dobar set, Sock-Petschner dobar mec, ostalo manje vise sve poznato.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 avg 2013, 17:15

Sad htjedoh da napišem za Altamiranu, @retro me preduhitri. ;) Svakako treba ispratiti malca.
Mislim da bi Istomin mogao iznenaditi Almagra.

@Claus, prebacićemo se na ATP tour. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 avg 2013, 17:22

Fino izgleda Altamirano, malo baca na Rafu (FH i frizura). :mrgreen: Bilo bi dobro za tenis da neko od 17-18 godina napokon probije led na GS-ovima i naniza 3-4 pobjede.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 27 avg 2013, 22:12

Jako mi dobro i stabilno izgleda danas Roger na terenu. Servis, koordinacija, ritam i rad nogu su mu fenomenalni.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 avg 2013, 22:45

kokakolas je napisao/la:Jako mi dobro i stabilno izgleda danas Roger na terenu. Servis, koordinacija, ritam i rad nogu su mu fenomenalni.
Stabilno protiv Zemlje.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 avg 2013, 22:55

@claus đed sa očeve strane bio Grk, onda je i tata Grk, pa stoga i Pit, što dalje znači da nije Grk samo po mami....uostalom zar Sampras nije grčko prezime?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 avg 2013, 23:00

Jbg Federer, vrati ga u mec
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 avg 2013, 23:06

Dimitrov, Janowicz, Pospisil :lol: :lol:

Izgubiti od Souse, Maximo Gonzalez i Dutra Silve na Us Openu :o :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 avg 2013, 23:22

retro je napisao/la:Dimitrov, Janowicz, Pospisil :lol: :lol:

Izgubiti od Souse, Maximo Gonzalez i Dutra Silve na Us Openu :o :lol:

Od Souse kojeg je Dzumhur ponizio u Kosicama 6-0/6-4 :lol: :lol: :lol:

Damir Dzumhur!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 avg 2013, 23:35

Nema od Grigora nista, sada je to jasno kao dan, kada on ne moze proci Zemlju na Wimbledonu, Sousu na Us Openu, podlogama na kojima bi trebao da se nosi i sa onim najboljima.

Steta talenta.

Pospisil je izgubio nemoguce, imao je 2-0 u setovima, servirao je dva puta za mec u trecem setu, u petom set je prvi napravio break, imao tri vezane mec lopte na 6-5, pa onda jos tri u tie breaku. :roll:

A Janowicz se stvarno obrukao, Maximo Gonzalez ima u karijeri 13-14 na betonu i tacno godinu dana nije krocio na ovu podlogu .
Istomin dobio Almagra, A Young bukvalno ubija Klizana 6-1 6-0 4-0 :o

Tommy i Berdych ce uskoro zavrsiti posao.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 avg 2013, 23:40

Kad pogledam koje sve prosao 1. kolo. Protiv 4-5 igraca su nasi egal bili, pa cak neke i pobjedjivali. Sousa, Rufin, Maurer, Kukushkin. Damir je igrao protiv svih ovih igraca, dvojicu pobjedio a dvojicu mogao pobjedit. Nekoliko lopti odlucilo mec, Mirza je samo igrao proiv Kukushkina ,glat izgubio .

Damir Dzumhur!!!!

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 28 avg 2013, 00:20

Stvarno svega i svacega danas ,i dalje mi nije jasno kako su uspjeli ispasti Dimitrov i Janowich od ova dva igraca ,kako god usrecili su igrace na koga idu u 2 kolu .Federer ,Haas,Berdih ,Isner sve lagano i rutinski do pobjeda .Jos zaboravih napisati ,sto je po meni najvece iznanadjenje da je Donald Young uspio pobjediti nekoga ,u ovom slucaju Klizana ,sa 6-0 6-1 6-0 ??? Kako je to moguce ne zna ni on ja mislim ,mozda Klizan nije imao reketa ili nesto ,ne vidim drugi nacin :?

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 avg 2013, 01:12

slika
Annabel Croft ‏@Annabel_Croft 2m
Unusual to see Federer straight back out on practice court immediately after his win on centre court
:mrgreen:

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 28 avg 2013, 01:31

Federeru ne rise.... :lol: Sad si se nasao nafuravat,kad Rafa mora ovo uzet :roll: :mrgreen:
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 avg 2013, 01:32

KiaKaha je napisao/la:Federeru ne rise.... :lol: Sad si se nasao nafuravat,kad Rafa mora ovo uzet :roll: :mrgreen:
Dzaba mu :D

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 28 avg 2013, 02:18

samosarajvo je napisao/la:
KiaKaha je napisao/la:Federeru ne rise.... :lol: Sad si se nasao nafuravat,kad Rafa mora ovo uzet :roll: :mrgreen:
HA YA,danas opet demoliranje 8-)
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 avg 2013, 14:36

KiaKaha je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:
HA YA,danas opet demoliranje 8-)
Ipak sutra mescini :)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.