Boris Pandža

harishp
Kontakt:

Re: Boris Pandža

Post Postao/la harishp » 27 avg 2013, 03:08

Nista @Cartmo,u pravu si bas je Moronarni :mrgreen:
P.S @odmostarac ti taki fin,kulturan njeznih ruku kamenolomac :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 27 avg 2013, 03:13

Honorar je napisao/la:Hare me podsjeca na jednog fudbalera..

Maksumica.. :mrgreen:

E de da ne zachatavamo temu, Harise evo ja necu vise obecavam ali samo ako mi obecas da neces pisati vise od jednog posta po satu! Jel' moze?

Sto se Borisa tice, zasluzio je poziv protiv Amerike, ovaj protiv Slovacke nije jer je preozbiljna tekma da bi se u njoj u slucaju "ne daj Boze" oslanjali na igraca bez kluba.

Eto toliko..
Siguran sam da u nasoj ligi imas barem 5 kvalitetnijih stopera.

To sto je on ginuo na terenu, to je nesto drugo..pa ko nema kvalitet logicno je da ces mu prvo pozrtvovanost primjetit', jer pravi i poteze viska, propada.

Ovo nije protiv Borisa licno, jednostavno nema kvalitet za repke, i to je to.

Ovo se zove "dizanje preko repke", poziv je dobio da malo ozivi.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 avg 2013, 04:44

Samo da kazem da je Pandza pravi profesionalac,pravi sportista,dobar covijek i borac na terenu,a sada sto trenutno nema kluba(a uskoro ce ga dobiti) to ne znaci da je zaboravio igrati.Covjeka treba malo pogurati i kad bude u nekoj maloj krizi,a za Panzu se ne sekiram da uskoro nece igrati za neki solidan klub.Pape je dobro uradio sto ga je pozvao jer on moze jos sigurno 4-5 godina da igra na veliom nivou.Po meni jedino Pandza moze donekle zamjeniti Spahu u odbrani(i to u skok igri ,u brzini, u pozrtvovanoscu,u rukovodeci odbranom...) ,ovi ostali nisu ni blizu ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 avg 2013, 12:19

velez_mostar je napisao/la:
kao npr :?: :?:

Ješe i ko to još ima kvalitetan uopšte u našoj ligi da bi mogo konkkurisati za širi spisak :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 27 avg 2013, 12:31

legenda reala je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:
kao npr :?: :?:

Ješe i ko to još ima kvalitetan uopšte u našoj ligi da bi mogo konkkurisati za širi spisak :?:
BOJAN REGOJE 8-)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 28 avg 2013, 20:21

Nadam se da ce Pandza uskoro potpisati za Rangerse i da se to pitanje vise rijesi, onda samo ostaje Vranjes sa upitnim statusom. A njih dvojica (Pandza i Vranjes) su nam jako potrebni u repci prvo zbog cinjenice da su odlicni odbranbeni igraci, drugo da igraju maksimlano pozrtvovano (oni postavljaju glavu tamo gdje neki drugi nece ni nogu da postave) i trece imaju petlju da se izdignu iznad nacionalizma koji vlada u BIH.

Orao
Kontakt:

Post Postao/la Orao » 29 avg 2013, 02:02

Ne kontam, mnogi su Pandzu vec otpisivali kad je trebao u Rendzerse, a sad je kao u redu sto je pozvan i ako nema klub :roll: .

Da ponovim, ne zelim da omalozavam selektora jer radi dobar posao. Rezultati su tu, ali kad kazes nece niko dobiti poziv ako nema klub onda se drzi toga. Jer postajes neozbiljna osoba ako gazis ono sto si rekao prije par sedmica.

Neozbiljno je da reprezentacija koja je u ''top 15'' na planeti zove Pandzu, koji godinu nije igrao i koji je bez kluba. Cak i dok ga je imao bio je prosjecan igrac, ima ih takvih mnogo.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 29 avg 2013, 02:04

Orao je napisao/la:Neozbiljno je da reprezentacija koja je u ''top 15'' na planeti zove Pandzu, koji godinu nije igrao i koji je bez kluba. Cak i dok ga je imao bio je prosjecan igrac, ima ih takvih mnogo.
Pandža bez kluba bolji je od Šunjića .. za mene je bolji i od Zukanovića, ali kada prođe trenažni proces

uostalom, moraš ga pozvati jer nemaš drugih rješenja, Ogi povrijeđen, a za Šunjića sam već rekao
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Orao
Kontakt:

Post Postao/la Orao » 29 avg 2013, 02:08

Tu dijelim tvoje misljenje, jer ovaj drugi nikad nije ni trebao biti pozvan. Od Zukanovica nije nikad, niti ce biti. Zuka vec godinama igra solidno, i napreduje dok se ne moze isto reci za Pandzu.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 29 avg 2013, 02:10

dobro, ja sam napisao da je to moje mišljenje, a ne generalna tvrdnja da tako i jeste .. koliko se sjećam, Pandža se uvijek borio kao lav u repki i ne pamtim da je imao neke kikseve .. štaviše, opet kažem 'za mene' je Zukanović više za lijevog beka jer mu ne vjerujem na poziciji stopera uopšte, ali uopšte

NON MOLLARE MAI

Orao
Kontakt:

Post Postao/la Orao » 29 avg 2013, 02:20

Naravno svi mi imamo pravo na svoje misljenje ;)

On je solidno borbenoscu nadoknadjivao druge nedostatke, ali po meni ovo je jedan od njegovik kikseva na 3:53'
[youtube][/youtube]

Za neko vrijeme je Pandza bio dobar, ali trenutno imamo puno boljih rijesenja i sad je drugo vrijeme. Sad kad kazes Bosna i Hercegovina u svijetu fudbala to ipak nesto znaci, prije nije.

Da nije bilo povrede, i da ima klub nebi imao nista protiv. On je svakako doprinjeo stvaranju ove BH repke, ali smeta mi ono Safetovo ako nemas kluba nema ni poziva. Bolje suti, ako vec neces da postujes ono sto sam kazes. Ako to pravilo nece da vazi za svakog isto itd...

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 29 avg 2013, 02:27

pa već sam rekao, možemo mi biti i 5 na svijetu, džaba kad ga moraš pozvati jer nemaš boljih rješenja .. on će u repki biti 3-4 izbor, jer će Spaha i Solomon biti starteri, barem ja tako mislim .. a za Papetove dvostruke aršine se slažem

Pandža, Ogi, Zukanović .. nema tu neke velike razlike :D

NON MOLLARE MAI

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 17 sep 2013, 13:36

Kako neki mediji navode,ode u Poljsku.
Tamo ga hoce klub Gornik koji ima problema sa ozljedama u obrani.
Valjda dobra vijest.
Keep walking.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 sep 2013, 11:01

evo ga konačno i Kung fu Pandža ima novi tim Gornik Zabrze. Nek ti je sretno naš Hercegovac i da se vratiš što prije u staru formu i pomogneš reprezentaciji
slika

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 26 sep 2013, 11:35

Bayern@heart je napisao/la:evo ga konačno i Kung fu Pandža ima novi tim Gornik Zabrze. Nek ti je sretno naš Hercegovac i da se vratiš što prije u staru formu i pomogneš reprezentaciji
slika
Odlicna vijest, sad samo da se vrati u takmicarsku formu. Pandza, Vranjes i Spahic su mi nekako najdrazi nasi defanzivci jer ne zale ni sebe a pogotovo ne protivnika.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 sep 2013, 12:13

Hvala bogu da je vise nasao klub, iako nije bas 100% optimalno, ali dosta je da zamjeni Sunjica na spisku, jer ce sada konacno igrati. Spahic, Bicakcic, Vranjes, Zukanovic + Pandza jos.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 sep 2013, 12:23

Mnogo dobra vijest, nadam se da je sad svim stručnjacima jasno zašto ga je Pape zvao za Slovačku. Dobar klub, sa tradicijom, a čini mi se da imaju namjeru vratiti se na puteve stare slave. Prošle sezone im je Evropa izmakla za dlaku, a ove im to nebi trebao biti problem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 sep 2013, 12:44

It has long been at the club with Roosevelt was not a player with such a good football resume. Master of Bosnia and Herzegovina, podopora defensive Hajduk Split and Belgian KV Mechelen, a youth representative in Bosnia , who has made 21 appearances for the first team . Boris Pandža - new defender 14 times Polish champion .

You can boast of a very rich football resume. What was your previous career ?
- My adventure started with the ball in his hometown in Herzegovina, Mostar , where he played in the youth teams to 16 years. Then I came to NK Široki Brijeg where I felt at home. Široki was then one of the best teams in the league, in 2006 we won a national championship since . The next three and a half years I played in Hajduku Split, a club with great tradition in the beautiful city . Then I wanted a change of scene and came to the Belgian Mechelen. Now I'm in Zabrze and think only about what is in front of me .

In particular, you have to be proud of in the first team appearances in Bosnia. His last appearance in the scene , however, noted from last year. What broke your representative adventure?
- In September last year, I experienced a complex knee injury . I went back out until March . For me it was a very difficult time , especially mentally . For a good few months , I could not play football , which had never before happened to me there . I needed time to get back on track. Now it is all right . Unfortunately , by this situation emerged with the staff of the national team , which as you know is now in first place in Group G qualifiers for the World Championships in Brazil next year. Hope still is , I just have to get back to a high level of play.

You also have Croatian citizenship.
- I am the Croat , who was born in Bosnia and Herzegovina.

Your contact in Belgium Mechelen ended this summer. Came the question of what to do next .
- That's right. No I extended contact with Mechelen. I played there for three years and I wanted to take a step forward. I had some interesting proposals , which eventually came to nothing . Time passed , and I was looking for a club and I was looking for . Then a call from my agent telling you that the miner is interested in my person. I said to myself , why not? I looked for information about the club , I tried to find out about the team , the coaching staff . What I learned convinced me that the miner would be a good choice .

What's that?
- I'm used to hard work and to look forward to training. I care about the fact that , in order to play and constantly improve their skills. I'm really hungry games . From what I see , all I get in Zabrze. I am full of admiration for the professionalism of the coaching staff . It is not surprising that the miner is one of the best clubs in Poland, this season can fight for a spot in the European Cup . I hope that I can make my own contribution to this .

The game is in Polish Ekstraklasa think so as a step forward ?
- I'll say this . I've never been to Poland and the country has reminded me only of the Catholic religion , and Pope John Paul II. My first impressions are very positive. As for the league , I think that the level is really good. There are few better clubs , but none can never be sure of winning. Anyone can win and lose any . You have to be so focused all the time , in every game so you have to give everything . That suits me . I am surprised , however , that the Polish team as soon knocked out of the European Cup competition . It seems to me that the level of football in Poland all the time moving forward , and that in the future you can expect really good results.

A very important role in Polish football fans play . Those zabrzańscy , as Hajduku called Torcida Split . Did you know that ?
- Do not . But this can only mean only that I expect the stadium really cool atmosphere. Split This was inconceivable . The local audience was undoubtedly one of the best in the world. The fans have always been the twelfth player . She has always played in the clubs , which have a very large number of supporters. I hope the same is true in Zabrze.

You can be sure of that . So far , however, due to the construction of the stadium can watch the match only three thousand . fans. However, the new stadium is built . Have you had a chance to see it now ?
- Yes, and I can not wait to be finished. But from what I've seen , even in this limited audience atmosphere is really very good. This does not change the fact that this game at a packed stadium gives you the most satisfaction.

The closest match in Zabrze , with Zawisza Bydgoszcz on Monday . Do you think there is a chance that you starred in it . Miner 's trouble at the line of defense , especially on the position stopwatch .
- We'll see , but I must admit that I was not in top form , especially physically . Physical preparation coach in the club ( Mariusz Szymkiewicz - ed . ) , However, seems to be a great expert , so I'm optimistic , I work hard and I hope to debut as soon as possible.

The first step has already done? You have selected the number on the shirt ?
- I think maybe 23 , because my favorite - 5 of what I know is already taken .

Signed a one-year contract with an option to extend for another . This is a good solution for you ?
- Yes, and I hope for the club too. So, as I said before I'm hungry football , my motivation is at the highest level , I'm glad I came here and my game would not drive a coach Adam Nawałki , who was very keen on that , so I joined the party.

Finally, tell me what your private plans? Looking for an apartment ? Someone in your family join you ?
- Today I'm going home , to Mostar in Herzegovina had to settle all matters and on Sunday I put on training . Then I was looking for a home. Unfortunately , I lived alone . My fiancee , with which I'm getting married next year can not leave work. Parents can work with, and my sister still teaches . But I'll be fine
Intervju za sajt Gornika, prevedeno putem Google translate.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 26 sep 2013, 13:18

Virtu4l je napisao/la:Intervju za sajt Gornika, prevedeno putem Google translate.
Vidim ja ovaj engleski malo nelogican :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 26 sep 2013, 16:36

Amar Dzeko je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Intervju za sajt Gornika, prevedeno putem Google translate.
Vidim ja ovaj engleski malo nelogican :mrgreen:
How yes no.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.