FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

newBot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la newBot » 26 avg 2013, 16:00

slobodnjak je napisao/la:Ma Radnik je odlična ekipa ,gledao sam prva 3 kola u Travniku .Igrali su Vitez ,Slavija i oni.Ljudi su za klasu bolji i od Viteza i Slavije.Sve utakmice od početka igraju odlično,i vi ste ih jednostavno izgleda malo podcjenili.Niko u ovoj ligi nije za klasu jači pa ni vi iako ste bili zasluženo šampioni.A bogami čini se po rezultatimu u B.Luci i po igri tamo pogotovo u prvom pol. i ovom protiv Radnika, da niste na nivou od prošle sezone.Ta saga sa Osimom u kojoj on prepotentno i za mene,moje lično mišljenje, bezobrazno i neodgovorno neće da govori zašto ga nema 5 kola na klupi itekako utiče ne vas.Morećete tu stvar i taj veliki problem što prije rješiti iako svi bježite od te priče.Od problema se ne treba bježati.Nego ga rješiti.Kako stvari stoje izgleda da Osim kod vas može da radi šta hoće i ponaša se kao da je klub njegov privatni.Velike su po vama njegove zasluge za Želju i to stoji,ali ne može klub biti nečiji rob pa makar i Tito bio e ne Osim.Ne smije njemu tamo niko pisnuti izgleda.
Bez zle namjere napisano jbg,ali iz neutralnog ugla gledajući na to se svodi.Sa srećom i de se to kod vas riješi što prije jer ovakva situacija nije nikako dobra za vas htjeli vi to priznati ili ne ,osnovni je to problem i razlog lošijim rezultatima u zadnje vrijeme.A moga bi neko konačno i iznjeti u čemu je problem ,jer sve ovo s Amarom postaje smješno... ;)
Upada mi u oko Radnik je odlicna ekipa ? Mi smo Zeljo, mi smo ekipa koja je osvojila trofeja unazad koliko ti Bog hoce i nakon tri godine mi bi trebali ovog Radnika "odlicnog"razbucat tri razlike u prvom poluvremenu, kakav Radnik i dobar. Mi smo losi!!
Zadnja izmjena: newBot, dana/u 26 avg 2013, 16:03, ukupno mijenjano 1 put.
Nikola Tesla!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 26 avg 2013, 16:03

@newBot
Naravno, daleko su oni od dobre ekipe, ali mozemo i mi zasrati nekada. Ja problem vidim u prvih 45 min (takoder u igracima koji nemaju vise morala za igru, a to su: Svraka i Selimoc), jer mi standardno prvi dio igre bacimo od sebe. Zasto je to tako, zaista ne znam? Ovaj se protivnik mogao razbiti i mogli smo fino rijesiti pitanje pobjednika u 20 min. Stvorili smo prilike, nismo pogodili, odbilo nam se od glavu. Sta ces? Da je jace ekipa, za onoliko promasenih, bi sigurno izgubli.

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 26 avg 2013, 16:09

Za mene ova utakmice nije smak svijeta, odigrali x pa Boze moj sta sad! Mene brine jedna druga stvar sto ovaj tim protiv malo jacih ekipa nece moci nista. Da li je doslo do zasicenja nekih igraca, da li nemaju redovna primanja, da li nisu u formi ne znam.
Znam samo da bi se trebalo pokusati dovesti par igraca slobodnih naravno ako ima, pojacati konkurenciju U ekipe a neke igrace staviti na hladenje, tipa Svraka, Adilovic, Kerla, Selimovic.

Nije nikad bio problem izgubiti utakmicu, odigrati lose svi znamo da pad u igri mora doci, kriza rezultata ali ova ekipa ne moze osvojiti ove godine titulu.
Nikola Tesla!

DARE_DEVIL_SA
Kontakt:

Post Postao/la DARE_DEVIL_SA » 26 avg 2013, 16:17

champions1921 je napisao/la:__________________________Hadzic________________________

Stanic__________Zeljkovic___________Kerla__________Urdinov

_________________Tomic___________Jamak_________________

Bajic :!: __________________Hodzic__________________Bucan :!:

_______________________Adilovic__________________________

Selimovic, E.Colic i Svraka pod hitno na klupu zbog ocajne forme.. Ne znam sta se desava sa Vernesom?? Upropastio je svaki napad u kojem je dohvatio loptu a i u defanzivi ocajan.. E.Colic jedan od najnetalentovanijih igraca u novijoj istoriji fudbalske igre ali nije on kriv sto ga forsiraju, to je do strucnog staba.. Kapitenu izgleda dosadilo igrati a mozda se nada da ce ga sef otjerati kao sto je Zebu pa se svjesno glupira na terenu :mrgreen: Ostali odradili tu negdje, u granicama svojih mogucnosti koje na zalost nisu visoke osim kad je u pitanju par pojedinaca kao sto su Tomic i Jamak..

Sve u svemu nije tekma bila losa.. Mi nismo imali srece :lol: :lol: :lol: sto bi rekao sef struke iz komsijskog tabora :lol:

Bice to sve dobro aBd..

ZEEEEEEEEEELJOOOOOOOOOOOOOO

p.s. Papci se furaju na Baklje...
Ja mislim da Kerla nema pravo nastupa u Mostaru zbog kartona kao i Urdinov

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 26 avg 2013, 16:42

Samo Urdinov pauzira.
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 26 avg 2013, 17:08

da ponovim pitanje,forumaši hoćete li konačno odlijepiti guzove od stolice i lice od monitora i početi ići na utakmice?

manji nam je prosjek gledalaca na grbavici nego dnevni zbir postova na ovoj temi....
ali nema para,sve se rastalilo....

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 26 avg 2013, 17:13

Što bi? Najjeftinija ulaznica je 6 KM, a sjedenje kući, žalbe na igrače i dr.kanje po tastaturi je džaba...

Sinoć mi je opet ušlo u glavu da sam budala što se nerviram radi Želje, al' neka sam, nije mi žao i neće ni biti, a ovi što se žale bujrum nekad na Grbavicu, pa bi onda i klub mogao ojačati...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 26 avg 2013, 17:24

mija je napisao/la:Ma nista ovo sa Amarom se mora rijesiti,ako je klub spao da zavisi od dobre volje Amara hoce li ili nece se vratiti na klupu,hebi ti to sve.Svaka cast njemu ali ovo je smijesno,takodze Gredic -sta taj covjek radi-ono kolikoja vidim nista,sem sto se kupa po Turskoj.I onda imaju obraza reci Mala posjeta,i dobra je kako se oni odnose prema navijacima i klubu :roll:
Mislim da nam je na leđima sponzor Unicredit banka, a to je Gredićevo maslo ako se tako mogu izraziti...

Rios

Post Postao/la Rios » 26 avg 2013, 17:29

Da li neko zna je li istina da su Skaljicu morali opet lomiti ruku jer mu je prvi put nesto pogresno zaraslo?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 avg 2013, 17:34

Rios je napisao/la:Da li neko zna je li istina da su Skaljicu morali opet lomiti ruku jer mu je prvi put nesto pogresno zaraslo?
Vec je to uradjeno davno kolko ja znam i uspjesno se oporavlja.

Rios

Post Postao/la Rios » 26 avg 2013, 17:38

terabajt je napisao/la:
Rios je napisao/la:Da li neko zna je li istina da su Skaljicu morali opet lomiti ruku jer mu je prvi put nesto pogresno zaraslo?
Pored svih pehova jos nam je trebao i taj..Al hajd dobro je da ide na bolje..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 26 avg 2013, 17:51

Rios je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
Pored svih pehova jos nam je trebao i taj..Al hajd dobro je da ide na bolje..
On bi trebao biti spreman za iduce kolo kako sam ja cuo ...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 avg 2013, 17:52

Jeste,skinuo je gips.Sada treba da nosi onu plastiku za ruku kako bih mogao igrati,ali tesko da ce biti spreman za Zrinjski.Vjerovatno ga ocekujemo poslije reprezentativne pauze.

Rios

Post Postao/la Rios » 26 avg 2013, 17:56

arelinho je napisao/la:
Jeste,skinuo je gips.Sada treba da nosi onu plastiku za ruku kako bih mogao igrati,ali tesko da ce biti spreman za Zrinjski.Vjerovatno ga ocekujemo poslije reprezentativne pauze.
Samo da se oporavi sto prije,ovaj tandem Kerla-Zeljkovic ne ulijeva neku sigurnost..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 avg 2013, 17:57

xxl basket je napisao/la:ne znam sto ljudi toliko pljujete i po igracima i po svemu , evo pogledao sam na miru tekmu na Vogosci uopce nismo lose igrali ljudi dali 2 gola iz 2 sanse desi se ... klasicni balkanski mentalitet hajmo pljuvat... momci nam toliko radosti donose zadnje 4 godine na celu s Amarom a ljudi jedva cekaju prvi kiks da pljuju i osudjuju ccc sport je desi se kiks i dan da lopta nece u gol daleko od toga da se igraci nisu trudili
mislio sam ne pisati nista o ovoj tekmi, ali evo moram, jace od mene jbg. izvinjavam se sto bas na tvoj post repliciram, jer je dosta raje isto pisalo, ali te moram pitati: jesi li stvarno bio na utakmici od pocetka i pogledao taj snimak od samog pocetka? radnik je imao dva mrtva zicera kod rezultata 0:0. prvo je frajer glavom, sa nekih sedam metara, za bobu promasio gol i lopta otisla pored desne stative. 3-4 minute nakon toga je isti igrac izasao sam na hadzica i samo je njegov pravovremeni izlazak i zatvaranje desnog ugla spasilo postizanja pogotka. sve se ovo desilo u prvih 20-tak minuta utakmice.

stvarno mi nije jasno da to niko od ovih sto pisu kako su nam igraci radnika dva puta pogledali prema golu i postigli dva pogotka nije vidio. da li se radi o selektivnom pamcenju, bjezanju od istine, svjesnom omalozavanju rezultata protivnika, da li uopste nisu gledali utakmicu pa samo pisu bilo sta kako bi ispali veliki i vjerni navijaci... ponekad se, citajuci ove stranice, upitam jesam li ja bio na pravoj utakmici.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 26 avg 2013, 17:58

pinki je napisao/la: Mislim da nam je na leđima sponzor Unicredit banka, a to je Gredićevo maslo ako se tako mogu izraziti...
Nek nabaci još sponzora, ionako mi i Vitez imamo iste Jomine dresove, pa će biti da se furamo na njih. :D
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 26 avg 2013, 18:15

Mislim da uzimamo bodove u Mostaru protiv Zrinjskog , poslije toga reprezentativna pauza , trebalo bi nam se vratiti nekoliko povrijedjenih igrača i naravno Brkica :) :) . Mislim da uzimamo titulu i ove godine bez problema , pogotovo kad se vrate povrijedjeni igrači . Zna li možda neko kada se izvlače parovi za Kup BiH ?

Naprijed Željo Ljubavi Moja !!!
Zadnja izmjena: Choks, dana/u 26 avg 2013, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
Brkica

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 avg 2013, 18:21

starigrad je napisao/la:
xxl basket je napisao/la:ne znam sto ljudi toliko pljujete i po igracima i po svemu , evo pogledao sam na miru tekmu na Vogosci uopce nismo lose igrali ljudi dali 2 gola iz 2 sanse desi se ... klasicni balkanski mentalitet hajmo pljuvat... momci nam toliko radosti donose zadnje 4 godine na celu s Amarom a ljudi jedva cekaju prvi kiks da pljuju i osudjuju ccc sport je desi se kiks i dan da lopta nece u gol daleko od toga da se igraci nisu trudili
mislio sam ne pisati nista o ovoj tekmi, ali evo moram, jace od mene jbg. izvinjavam se sto bas na tvoj post repliciram, jer je dosta raje isto pisalo, ali te moram pitati: jesi li stvarno bio na utakmici od pocetka i pogledao taj snimak od samog pocetka? radnik je imao dva mrtva zicera kod rezultata 0:0. prvo je frajer glavom, sa nekih sedam metara, za bobu promasio gol i lopta otisla pored desne stative. 3-4 minute nakon toga je isti igrac izasao sam na hadzica i samo je njegov pravovremeni izlazak i zatvaranje desnog ugla spasilo postizanja pogotka. sve se ovo desilo u prvih 20-tak minuta utakmice.

stvarno mi nije jasno da to niko od ovih sto pisu kako su nam igraci radnika dva puta pogledali prema golu i postigli dva pogotka nije vidio. da li se radi o selektivnom pamcenju, bjezanju od istine, svjesnom omalozavanju rezultata protivnika, da li uopste nisu gledali utakmicu pa samo pisu bilo sta kako bi ispali veliki i vjerni navijaci... ponekad se, citajuci ove stranice, upitam jesam li ja bio na pravoj utakmici.
@starigrad u pravu si druže, ali je isto tako tačno da nažalost svi selektivno gledaju evo kako pratim ovaj forum. Jeli tačno da nas je u sezoni kad smo dominirali GUšo redovno vadio sa bar jednom odbranom 1:1, a golove smo često postizali iz prekida i tako razbijali bunker pa bi onda kao dominirali? Ja sam to često spominjao. Sad jbg ljudi obraćaju dosta pažnje na naše prekide pa to malo teže ide. I sreća je dio ove igre. Mi je od povrede Kvesića pa naovamo nemamo što se tiče povreda ali imamo je s vremena na vrijeme što se tiče rezultata. NAma konstantno nema 4-6 igrača iz prvih 11. Mene nervira što kad nam Maribor zabije 3 od 3 mi pričamo kako je mnogo bolji jer nas je dobio 4:1. Isto tako da sinoć Radnik nije zabio drugi go mi bi svi ovdje pričali o lepršavoj igri i dominaciji.Mislim da je momak htio reći upravo ovo jer realno po prikazanoj igri smo zaslužili tri boda. RAdnik jeste dao sve od sebe i kao zbog toga je zaslužio ali zaboravljamo tri povrede naših igrača. Igrači su nam postali nezaštićeni. Donekle ih i razumijem sa pomalo blažim ulaskom u duele ponekad. Psiha je čudo. Jbg to je fudbal šanse 10:2 iz izradjenih akcija a završi 2:2 jer ova dva gola nisu data iz njihove igre nego iz naših grešaka. Tako da i jesu imali dvije šanse. Slažem se da je i to odraz kvalitete ali onda je recimo i Barsa protiv Seltika bila nekvalitetna? Poenta je da svi izgube ili odigraju nerješeno ponekad i pored dobre igre ali mi hoćemo i igru ali i rezultat i kad jednog od to dvoje nema belaj. To nažalost po nas imaju samo Barsa i Bayern u zadnjih par godina ali ni oni nemaju konstantno pet šest godina nego godinu imaju pa nemaju pa dvije imaju itd.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 26 avg 2013, 18:22

Choks je napisao/la: Zna li možda neko kada se izvlače parovi za Kup BiH ?
3. septembra u 12:00, prva utakmica (sesnaestina finala) 18. septembra, a zrijebanje za osminu finala je zakazano za 1. oktobar u 12:00 sa utakmicama da budu 23. oktobra i 6. novembra.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 26 avg 2013, 19:45

Da se malo ubije ova prica i kukanju i nadam se da ce nam ova reprezetativna pauza dobro doci...Zola i Skalja se vracaju 100%
a koliko ce biti spremni to od njih zavisi i njihovog treninga sto su sami trenirali...Ali mislim da ce doci sa jedno 80%snage i da ce vremenom tempirat formu...
Clanak od prije par dana o Zoli:
"Proces rehabilitacije je prošao u najboljem redu. Za sada treniram odvojeno od ekipe, ali se nadam da ću uskoro početi trenirati sa saigračima. Zaželio sam se igranja sa ekipom. Ako sve bude teklo po planu, to bi trebalo biti za nekih 15-ak dana, a što se tiče igranja utakmica, ja se nadam da ću biti spreman za nekih mjesec do dva dana.
Željezničar je u ovu sezonu ušao sa nešto izmijenjenom, odnosno podmlađenom ekipom. Tu se nalaze dojučerašnji juniori poput Bajića ili Sadikovića, ali i novi igrači poput Bučana, Škaljića, Zeljkovića i drugih. Na pitanje da li može reći da li je Željo jači ili slabiji nego prošle sezone, Zolotić je rekao: "Juniori su dostojna zamjena za neke igrače koji su otišli i sigurno da mogu odgovoriti zadacima koje treneri stave pred njih. A to da li je Željo jači ili slabiji nego prethodne sezone, to će pokazati rezultati. Tabela i bodovi na kraju sezone sve govore."

Jedna analiza za prvenstvo:
sljedece kolo je Zrinjski..
Treba probati ostati neporazen ;) ,a imam strahovit osjecaj da necemo izgubiti(ugl. bod/ovi bi dobro dosli)...
7.kolo nam dolazi Slavija...nadam se pobjedi jer nemamo vise prava na kiks..
8.kolo idemo Sirokom..jbg derby kola(mozda i cjele prve polusezone)svasta moze biti...nesmijem iskreno ni prognozirati..
9.koli nam dolazi mozda i najslabija ekipa u prvenstvu Leotar..bodovi ne bi smjeli doci u pitanje...
i 10.kolo gostavanje u Zenici..gledo sam im tekmu na kosevu nisu me zadivili cak vise najlosija predstava na kosevu koju znam(plus problemi u klubu,sudbina trenera je neizvjesna,los start,robijasi vec halalili prvenstvu-nadaju se necemu u kupu,atraktivno gostovanje bruka ce nas biti)tako da bi mogli i to iskoristiti a i zadnjih godina standardno dobro igramo u nicaZE...
E sad u ovih 5 kola po meni bi trebali uzeti 10 ILI 11/15 bodova(zrinjski X i siroki x ILI poraz,i 3 pobjede)..
Mozda ne bi dovoljno bilo da preuzmemo prvu poziciju jer nisam pratio raspored konkurenata,ali nas raspored je tek
povoljan od 13 kola kada imamo dosta lagan raspored i tu bi mogli iskoristi i preuzet lidersk poziciju po meni oko 15 kola i do kraja tu ostati...
inace od 13. do 27. kola (15 utakmica) igramo 9 kao domacini i 6 kao gosti (od kojih su 3 "gostovanja" u Sarajevu,Kosevo,Otoka,lukavica)... znaci u 15 utakmica imamo 12 u sarajevu i 3 van sarajeva (bijeljina, travnik, trebinje)...
NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST,A ZAMISLI TE TEK KADA NAM SE VRATE SVI POVRIDJENI IGRACI A TACNO BI SE TREBALI NA POLOVINI PRVENSTVA VRATITI I ONDA CEMO IMATI PRAVI TIM ZA TITULU... 8-)
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Sarun i 20 gostiju.