PL prognozera, komentari i chat
Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
Re: komentari...itd Prognozeri
1 Kolo 47
2 Kolo 57
3 Kolo 44
4 Kolo 25
5 Kolo 8
Krenilo me nesto
2 Kolo 57
3 Kolo 44
4 Kolo 25
5 Kolo 8
Krenilo me nesto
Eo posto je liga jako neizvjesna i ujednacena, mislim da je vrijeme da se "poprica" o dodatnom kriteriju prilikom diobe pozicija. Prvi kriterij je jasan a to je: najvise pogodaka u jednom kolu. ( to je dosad jedini mrmuscle ostvario u 1. kolu). Posto trenutno nemamo 2 kriterija a moze biti potreban, probat cemo skontat nesto. Pa evo clanovi "VP" bujrum. I ostali mogu davat prijedloge ali glasanje ostaje iskljucivo u okviru ove petorke.
-
- Kontakt:
Najpoštenije bi mislim bilo da u slučaju da se ima isti broj bodova i isti broj pobjeda u kolima koji je drugi kriterij, za treči kriterij uzme ko ima više drugih pozicija po kolima.Ne znam šta bi se tu drugo moglo uraditi...jasta je napisao/la:Eo posto je liga jako neizvjesna i ujednacena, mislim da je vrijeme da se "poprica" o dodatnom kriteriju prilikom diobe pozicija. Prvi kriterij je jasan a to je: najvise pogodaka u jednom kolu. ( to je dosad jedini mrmuscle ostvario u 1. kolu). Posto trenutno nemamo 2 kriterija a moze biti potreban, probat cemo skontat nesto. Pa evo clanovi "VP" bujrum. I ostali mogu davat prijedloge ali glasanje ostaje iskljucivo u okviru ove petorke.

Prognozirati rezultate (1:0,0:0,2:0...) zadnjih 5 kola.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ma tek u 25-om kolu treba o tome razmisljati, i to samo ako prvih 3 ili 5 ljudi bude imalo isto bodova, ovi dole ispod nek bude npr. njih pet na 13-om mjestu i eto... Tesko da ce imati prva 3 isto bodova...
Ne kontam kako su ovi vodeci neki imali samo po 1,2 pogotka u ovom kolu ??
Ne kontam kako su ovi vodeci neki imali samo po 1,2 pogotka u ovom kolu ??
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Odlicno momci...sto vise prijedloga to bolje. Ocekujem da clanovi "VP" sve ovo uzmu u razmatranje da bi se donijela najefektivnija odluka.
I ja se slazem da je ovo najvaznije u slucaju pozicija 1, 2 i 3....tj. pozicija koje imaju znacaj u ovoj ligi.
Jedan od mojih prijedloga je ( kao sekundardni ili neki dr. po snazi kriterij ) da se gleda forma. Spontano je to tako sada uredjeno. ( tako radim u exelu ). Npr ako 2,3,4,5,6,7,8,....takmicara imaju isti broj poena npr. 38...u prednosti je onaj ko je u zadnjem kolu ostvario vise npr takmicar A 3 a tamicar B 4......
Tako je trenutno uredjeno jer:
-prvo u ekselu na regularnoj tabeli upisujem u drugoj koloni broj poena u aktuelnom kolu.
- zatim ih poredam po uspjesnosti u ovom kolu
- zatim sabirem ukupne bodove i ponovo azuriram tabelu...
Sto znaci da se ona automatski poredala po formi u zadnjim kolima...naravno u slucaju jednakog broja bodova.
To se sada desilo "Arelinho", koji je bio lider ali je sada pao na 2 mjesto ( diobu ) odnosno na 9..kako se to automatski poredalo, zbog losijeg rezultata u ovom kolu.
OVO NIJE PRAVILO.....al bi se moglo koristiti kao kriterij druge, trece, cetvrte jacine....prilikom odredjivanja prednosti diobe....
I ja se slazem da je ovo najvaznije u slucaju pozicija 1, 2 i 3....tj. pozicija koje imaju znacaj u ovoj ligi.
Jedan od mojih prijedloga je ( kao sekundardni ili neki dr. po snazi kriterij ) da se gleda forma. Spontano je to tako sada uredjeno. ( tako radim u exelu ). Npr ako 2,3,4,5,6,7,8,....takmicara imaju isti broj poena npr. 38...u prednosti je onaj ko je u zadnjem kolu ostvario vise npr takmicar A 3 a tamicar B 4......
Tako je trenutno uredjeno jer:
-prvo u ekselu na regularnoj tabeli upisujem u drugoj koloni broj poena u aktuelnom kolu.
- zatim ih poredam po uspjesnosti u ovom kolu
- zatim sabirem ukupne bodove i ponovo azuriram tabelu...
Sto znaci da se ona automatski poredala po formi u zadnjim kolima...naravno u slucaju jednakog broja bodova.
To se sada desilo "Arelinho", koji je bio lider ali je sada pao na 2 mjesto ( diobu ) odnosno na 9..kako se to automatski poredalo, zbog losijeg rezultata u ovom kolu.
OVO NIJE PRAVILO.....al bi se moglo koristiti kao kriterij druge, trece, cetvrte jacine....prilikom odredjivanja prednosti diobe....
Prvo bi trebalo vidjeti koliko je kola koji igrač odigrao, koliko je meni poznato, poneko kolo se i može propustiti i sad ako npr. ja odigram svih 30 kola i imam isti rezultat kao bilo ko sa npr. 29, on ima veći prosjek, ali je bio manje redovan, pa bi redovniji imao prednost, onda bi moglo ići abecedno redanje
To ko je bio koji u određenom kolu može pomoći, ali i ne mora jer dosta igrača ima isti učinak...

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ne vjerujem da ce doci uopce do ovog problema jer ima jos 25 kola da se prognozira.
Moj prijedlog je da se gleda tablica iz prvih kola,npr:
Kraj i anonimni i ja imamo po 100b.I gleda se prvo kolo ako imamo isti broj pogodjenih parova,gledamo drugo kolo ako smo nakon toga izjednaceni gledamo trece pa tako dok u jednom ja odnosno on ne bude imao vise parova tj. bolju poziciju na tablici za makar 1b.
Moj prijedlog je da se gleda tablica iz prvih kola,npr:
Kraj i anonimni i ja imamo po 100b.I gleda se prvo kolo ako imamo isti broj pogodjenih parova,gledamo drugo kolo ako smo nakon toga izjednaceni gledamo trece pa tako dok u jednom ja odnosno on ne bude imao vise parova tj. bolju poziciju na tablici za makar 1b.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Slazem se sa sustinom Otelo...samo moj je prijedlog da se gledaju zadnja kola....30,29,28...il u ovom slucaju 5...Trenutna tabela je upravo tako uredjena zbog nacina racunanja rezultata...I puno lakse je evidentirat zadnja, tacnije ona se u ovakvom sistemu racunanja automatski azuriraju..Ovaj kriterij bi mogao ici pod " kriterij forme".
Trenutno imam 6/6
Jos veceras da prodju kecevi i nadam se da ce biti 8/8
Jos veceras da prodju kecevi i nadam se da ce biti 8/8

Slavija - Vitez 1
Zrinjski - Željezničar 1
Borac - Radnik 1
Široki - Travnik 1
Leotar - Zvijezda 1
Čelik - Rudar P. 1
Olimpic - Sarajevo 2
Mladost V.O - Velež X
8/8 sto me vjerovatno vodi na prvo mjesto na tabeli

Zrinjski - Željezničar 1

Borac - Radnik 1

Široki - Travnik 1

Leotar - Zvijezda 1

Čelik - Rudar P. 1

Olimpic - Sarajevo 2

Mladost V.O - Velež X

8/8 sto me vjerovatno vodi na prvo mjesto na tabeli

sagitarius-6
delpiero502-5
slobodnjak-6
modric-5
phily-4
ANTIFA!-4
Fecox-5
vm22-5
storm_raider-5
deno_TM87-6
amko27-3
Armageddon2012-5
Prijedor-2
tigar-6
aS_Roma-7
arelinho-8
Damian-5
jasta-5
sarajlija-5
FCS-5
ja 5/8 za sada,tekma Siroki-Travnik traje al

delpiero502-5
slobodnjak-6
modric-5
phily-4
ANTIFA!-4
Fecox-5
vm22-5
storm_raider-5
deno_TM87-6
amko27-3
Armageddon2012-5
Prijedor-2
tigar-6
aS_Roma-7
arelinho-8
Damian-5
jasta-5
sarajlija-5
FCS-5
ja 5/8 za sada,tekma Siroki-Travnik traje al

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
6/8 , dobar 

I onda kada više ne bude me ovdje
Odlicno kolo, nakon ovog ocajanog proslog. Najbolje do sada. Svaka cast momci. Posebno Arelinho. Potvrdjeno je da imas najvise bodova i to 8 od 8. Konacno jos jedan sa diobenom prednosti
.
arelinho 8
akva 7
anonimni 7
asRoma 7
guber 7
york 7
Uskoro tabela!!!

arelinho 8
akva 7
anonimni 7
asRoma 7
guber 7
york 7
Uskoro tabela!!!
- sagitarius
- Kontakt:
Slavija - Vitez - 1
Zrinjski - Željezničar - 2
Borac - Radnik - 1
Široki - Travnik - 1
Leotar- Zvijezda - X
Čelik - Rudar - 1
Olimpic - Sarajevo - 2
Mladost - Velež - X
6/8 NA oni 21, 27 dobar
Zrinjski - Željezničar - 2
Borac - Radnik - 1
Široki - Travnik - 1
Leotar- Zvijezda - X
Čelik - Rudar - 1
Olimpic - Sarajevo - 2
Mladost - Velež - X
6/8 NA oni 21, 27 dobar

..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
1 arelinho 29 (1)
2 MrMuscle 27 (1)
3 anonimni 27
4 slobodnjak 27
5 jagamu 27
6 sagitarius 27
7 akva 27
ako nekog nema na tabeli, znaci da je preskocio neko kolo, a nije se javio....
2 MrMuscle 27 (1)
3 anonimni 27
4 slobodnjak 27
5 jagamu 27
6 sagitarius 27
7 akva 27
ako nekog nema na tabeli, znaci da je preskocio neko kolo, a nije se javio....
Top 20 

- sagitarius
- Kontakt:
Arelinho-a izvuklo ovo danas kolo pravo HAHAH 

..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
ma ovo je arelinjo momacki.....čak 11 ligasa je ostavio za citavo kolo.....mene umal
....jos ostvario prednost pri diobi, koja se, kako ste vidjeli jako tesko stice....golemo...neki ligasi odustaju, valjda vidjeli ne ide im...
...neki nisu uracunati na tabeli i neci ni biti dok sami ne zatraze to, uz obrazlozenje itd....

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.