Utakmica s Grckom nam je pokazala da mozemo iznenaditi svakog ukoliko imamo svoj dan. Poslije OI 2008. i utakmice sa Amerima, gdje su Grci primili 92 pts, ovo je njihova najlosija utakmica u pogledu defanzive. Ameri pa mi, bar fino zvuci.

Danas se ocigledno odbrane nisu igrale, a u takvoj utakmici na moje iznenadjenje bolje se snasla Makedonija. Igraci su umorni, pa je losa odbrana sa obje strane donekle opravdana. Sto se tice Antica, on danas nije bio nedostatak za Makedoniju, jer ga je Chekovski zamjenio fantasticno. Antic bi u ovakvoj utakmici potegnuo makar devet trica, a u vrh glave bi tri-cetiri usle. U odbrani se ne bi puno trosio, kao sto nisu ni ostali.
Bojim se samo da je Aco pogrijesio u pogledu ovih 6 utakmica u 7 dana. Shvatam da je zelio pribliziti igracima sta ih to ocekuje na EP, ali ipak ovo je previse za nas koji posjedujemo limitiranu rotaciju. Ukoliko bude potrebno na EP vjerujem da ce nase igrace adrenalin pogurati, medjutim, ovdje bi moglo doci do bespotrebnog zamora. Ja bih volio da odmori glavni trojac protiv Grcke, a onda sa Italijom da odigramo ozbiljnu utakmicu, da vidimo gdje smo i sta smo.