Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kuko
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Kuko » 26 avg 2013, 00:38

Poslije onih predstava u Sloveniji, ovim turnirom moramo biti zadovoljni. Protiv Njemacke smo u nekom intervalu 27-28 minuta napravili +26 (-13 do +13), gledajuci oba pravca dugo nismo odigrali bolje 3/4 u kontinuitetu.

Utakmica s Grckom nam je pokazala da mozemo iznenaditi svakog ukoliko imamo svoj dan. Poslije OI 2008. i utakmice sa Amerima, gdje su Grci primili 92 pts, ovo je njihova najlosija utakmica u pogledu defanzive. Ameri pa mi, bar fino zvuci. :mrgreen:

Danas se ocigledno odbrane nisu igrale, a u takvoj utakmici na moje iznenadjenje bolje se snasla Makedonija. Igraci su umorni, pa je losa odbrana sa obje strane donekle opravdana. Sto se tice Antica, on danas nije bio nedostatak za Makedoniju, jer ga je Chekovski zamjenio fantasticno. Antic bi u ovakvoj utakmici potegnuo makar devet trica, a u vrh glave bi tri-cetiri usle. U odbrani se ne bi puno trosio, kao sto nisu ni ostali.

Bojim se samo da je Aco pogrijesio u pogledu ovih 6 utakmica u 7 dana. Shvatam da je zelio pribliziti igracima sta ih to ocekuje na EP, ali ipak ovo je previse za nas koji posjedujemo limitiranu rotaciju. Ukoliko bude potrebno na EP vjerujem da ce nase igrace adrenalin pogurati, medjutim, ovdje bi moglo doci do bespotrebnog zamora. Ja bih volio da odmori glavni trojac protiv Grcke, a onda sa Italijom da odigramo ozbiljnu utakmicu, da vidimo gdje smo i sta smo.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 26 avg 2013, 00:56

Aco vjerovatno taktički postavio igru danas. Ipak smo u grupi s njima, moramo ih nečim i iznenaditi. Nije dozvolio da se uštele u odbrani na Teletoviću i Zeki, stoga vjerovatno manja minutaža.

P.S. Neka Makedonca, malo zajeb.ancije nije na odmet. Nek' nas uzme u pilanu, i mi ćemo njega u septembru. Ziher sam. 8-)
Željezničar za život cijeli!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 avg 2013, 00:58

Haj sto igramo 6 tekmi u 7 dana. Ovaj kup je super jak , litva italija grcka... Samo da ne padnemo psihicki jer bi se lako mogla desit sva 3 poraza. Po meni je italija nekako najslabija , ne po imenima nego jednostavno nemaju neke rezultate vec godinama iako imaju odlicnu ekipu. Kako sam citao bargnani je otpao za EB... Al nije ni bitno mozemo ponovit i sjajnu partiju protiv grka opet mozda. Jedino sto se tice litvanije ja vise blage veze nemam o njima znam da imaju 2 super mlada igraca u NBA , jedan je u torotnu sigurno drugi pojma nemam gdje. I sto znam maciulisa iz pana i cizauskasa ( koji je ujedno vjerovanto i treca opcija na svojoj poziciji jer ne vjerujem da ima vise od 20 god )iz zalgirisa i naravno linasa koji je igrao periodicno u nba od ove sezone je u feneru . Vjerovatno znam jos par njih al nije ni bitno , igracki vjerujem da su tu negdje sa grckom na papiru al vidjet cemo kako mozemo igrat sa njima. Jedva cekam utorak..

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 26 avg 2013, 01:43

grgr je napisao/la:Haj sto igramo 6 tekmi u 7 dana. Ovaj kup je super jak , litva italija grcka... Samo da ne padnemo psihicki jer bi se lako mogla desit sva 3 poraza. Po meni je italija nekako najslabija , ne po imenima nego jednostavno nemaju neke rezultate vec godinama iako imaju odlicnu ekipu. Kako sam citao bargnani je otpao za EB... Al nije ni bitno mozemo ponovit i sjajnu partiju protiv grka opet mozda. Jedino sto se tice litvanije ja vise blage veze nemam o njima znam da imaju 2 super mlada igraca u NBA , jedan je u torotnu sigurno drugi pojma nemam gdje. I sto znam maciulisa iz pana i cizauskasa ( koji je ujedno vjerovanto i treca opcija na svojoj poziciji jer ne vjerujem da ima vise od 20 god )iz zalgirisa i naravno linasa koji je igrao periodicno u nba od ove sezone je u feneru . Vjerovatno znam jos par njih al nije ni bitno , igracki vjerujem da su tu negdje sa grckom na papiru al vidjet cemo kako mozemo igrat sa njima. Jedva cekam utorak..
I ja se bojim sva tri poraza, a ne bi bilo lijepo otici na EP sa 4 vezana. Zato mislim da je najbolje odmarati protiv Grcke, a onda na Italiju s najjacim sastavom. Za Italiju ne igraju Bargnani, Galinari i Hacket, definitivno su najslabija ekipa od ove tri. Litvanci bi trebali biti malo slabiji od Grcke, pored tih sto si nabrojao vrijedi spomenuti bracu Lavrinovic, Javtokasa, Kalnietisa, Pociusa i Kuzminskasa. Imaju sirinu, ali im je problem sto od top igraca u ovom trenutku imaju samo Kleizu. Braca su vec stara, Pocius nije imao dobru sezonu u Realu, a pitanje je kako ce u kontinuitetu igrati Motijeunas i Valanciunas.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 avg 2013, 02:20

Znaci , od talijana onda ostane samo belineli od nba igraca ? I naravno rookie datome koji je bio odlican prosle sezone u italijanskoj ligi i ove godine potpisao za Pistonse... Ok onda imaju ok ekipu ali nemaju nikakvu sirinu . Belineli je dobar igrac kao i datome bice to pravi izazov njih cuvati. Ali ostatak ekipe je stvarno tanak ako njih limitiramo ne bi trebala doci pobjeda u pitanje.A to oko odmora protiv grcke ne znam sta da ti kazem. Grci nam kao sparing partner savrseno odgovaraju imaju ekipu jaku u svim segmentima i zaista mozemo ispobati sve moguce opcije protiv njih , dok protiv talijana i ne moramo igrat tako jak tempo , zaustavis belinelija ovaj datome i nije neki skorer. Svakako ne valja ih podcjenit jer vecina im igraca tacnije svi dolaze iz italije koja je kvalitetna liga. Slazem se da litvanci nisu ono sto su bili ali poznavajuci njihovu skolu kosarke oni su idalje jako kvalitetni mislim da protiv njih mozemo najmanje al opet mi mozemo svakoga iznenadit. Nadam se da cemo uspjet upisat barem jednu pobjedu ja bi bio presretan , uz naravno dobro zalaganje i dobru igru tokom sve 3 tekme.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 26 avg 2013, 03:02

Citam vase komentare i razmisljam nesto da nebi bilo lose bas odmoriti Pogotovo Mirzu i Nihada koji su igrali najvise u ovim utakmicama a i Zeku bi mogli, dati priliku Bavcicu, Gordicu, Sutalu vise, ili ako nista protiv Grcke u prvoj utakmici dati udarnom trojcu 10-15 minuta ne vise, jer realno mi njih necemo dobiti u Ateni jer imaju puno vecu sirinu. Protiv Italije bi se mogla upisati pobjeda a protiv Litvanije isto tesko da sta mozemo, ljudi deru sve redom imaju 8-0 u pripremnim utakmicama, uzeli su Ruse 31 razlike prije 4 dana.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 26 avg 2013, 03:19

Dobri su. Izgleda ovo sve bolje i bolje kako pripreme odmiču. Prvo je pala Njemačka, koja doduše i nije nešto puno jaka, a evo sad je pala i nimalo slaba Grčka.

Najveći teret iznosi trojka Tele-Zeko-Nihad, kako je i očekivano. Ostali isto pristojno odigrali. Jedino me Gordić zabrinjava. Nije ovo onaj igrač od prije, šta mu se dešava? :D :roll: Valjda nadođe.

Sve u svemu dobro je. Forma se podiže i vjerujem da totalno spremni dočekujemo EP, a tamo šta nam Bog da. :D

Bravo momci.
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 avg 2013, 03:56

ronweasley je napisao/la:Dobri su. Izgleda ovo sve bolje i bolje kako pripreme odmiču. Prvo je pala Njemačka, koja doduše i nije nešto puno jaka, a evo sad je pala i nimalo slaba Grčka.

Najveći teret iznosi trojka Tele-Zeko-Nihad, kako je i očekivano. Ostali isto pristojno odigrali. Jedino me Gordić zabrinjava. Nije ovo onaj igrač od prije, šta mu se dešava? :D :roll: Valjda nadođe.

Sve u svemu dobro je. Forma se podiže i vjerujem da totalno spremni dočekujemo EP, a tamo šta nam Bog da. :D

Bravo momci.
Po meni je danas bas dobro odigrao , i aco kaze da je super zadovoljan njegovom igrom...

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 26 avg 2013, 03:58

grgr je napisao/la:
ronweasley je napisao/la:Dobri su. Izgleda ovo sve bolje i bolje kako pripreme odmiču. Prvo je pala Njemačka, koja doduše i nije nešto puno jaka, a evo sad je pala i nimalo slaba Grčka.

Bravo momci.
Po meni je danas bas dobro odigrao , i aco kaze da je super zadovoljan njegovom igrom...
Gordic je odlican kakvi su nam, Masic, Pasalic ili Persic, doduse ova dva zadnja nisu ni igrala puno, Sutalo se budi polako nadam see da moze na EP 5-6 poena davati bilo bi od velike koristi

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 avg 2013, 04:03

Mene opet brine centarska linija , necemo moc stalno imat tako visok procenat suta iz vana. Brine me sto andrija ocigledno odlicno brani kos jer ga sigurno ne bi aco forsirao da nije tako ali ucinak u napadu mu je zaista siromasan. Opet danas je kikanovic bio onakav kakav zna bit , kad bi kikanovic bio u stanju da sa ovom minutazom na svakoj tekmi ima 10-13 poena uz 3-4 skoka bilo bi vise nego fantasticno XD. Masic nije nista pokazao ali fkt nadam se da ce probudit uskoro i on. Trebaju nam svi poeni stvarno , odbranu i skokove smo podigli za 200 % majke mi. Najvise mozemo zahvalit teletovicu koji moze sigurno od lakse sale sad skupit 8-12 skokova uz malo truda. Raduje me sto npr teletovic i nihad uprkos tome sto igraju jako veliki broj minuta ne skupe mozda po 2 licne greske ... Ma izgledamo odlicno kakvi smo bili protiv rusije i slovenije , ono je ocito bio samo umor u pitanju izgledamo 20 x bolje nego u tim utakmicama.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 26 avg 2013, 04:23

Da centri se moraju popraviti jer tu nam skripi najvise, osjeti se da fale poeni unutrasnje linije a vanjska je za sad solidna. Kikan mora imati blizu 10 poena kao i proslo EP, Andrija isto mora bolje u napadu, u odbrani je dobar sigurno, Mirza popravio odbranu, skok nam ide za sad ali to moze i mora bolje, ohrabrujuce je to sto nas na turniru u Ulmu nije niko nadskako i bili smo egal u skokovima. Ono su i bile tek prve utakmice i ja kad sam govorio da ce to krenuti na bolje na ova dva turnira ljudi se smijali, ima jos 9 dana da se to popravi, nadam se da ce Masic na ovom turniru u Ateni podici malo formu jer zaista nam treba njegov ucinak bar priblizan kao u kvalifikacijama.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 avg 2013, 09:03

Sve e ovo super. Ne kažem da nema nedostataka ali raduje me što dižemo formu. Nadam se da ćemo u tom ritmu i ostati. Evo sad je i Kikan proigrao. Malo protiv Njemačke zabrinula odbrana od pika sa iskakanjem opd 90 stepeni i slabo se to zatvaralo pogotovo prvo poluvrijeme, kasnije kad smo taj segment poboljšali onda mso i poveli. Mislim da moramo imati još neku vrstu odbrane od pika jer neće nam ovo kod svakog prolaziti, a i skutirat će nas ekipe. Aco je izgleda zakucao Muhu i Peršića za klupu a trebao im je jučer dati prostora da i on i steknu samopouzdanje, pa i Maške. Jučer mi se učinilo (jbg ko kad ej tekstualni prenos) da nas je razbila niska petorka dva Stojana, Ilievski neki Bhitrov ili kako već koji ima dva metra i Čekovski. S obzirom na našu petorku na početku četvrte i sve vrijeme dok nisu poveli ne bi me čudilo da je Kikan čuvao Čekovskog pa mi je i logično da je frajer imao toliki broj šuteva. Vjervatno je ostajao i sam. To je ono što sam ja pričao da nam fali u rotaciji jedan brzi a visoki igrač, da nekad ubrzamo a da ne trpi skok. Preldžić ili Miki Halilović u odbrani, mada je i ovdje trebao Aco odgovoriti sa Maškotom na četvorci ali nije. Bavčić je dovoljno brz za Čekovskog ali je vjerovatno tad kIkian čuvao istog jer je Bavčić morao ueti ovogo Bithrovva koji ima dva metra. Helem mislim da i Sinanović može pomoći ali se malo koristi. Mislim da nam je Sinan taj adut protiv makedonaca da zatvori prodore pod koš Boa.

Robertmkd
Kontakt:

Post Postao/la Robertmkd » 26 avg 2013, 10:13

ArthurBishop je napisao/la:Aco vjerovatno taktički postavio igru danas. Ipak smo u grupi s njima, moramo ih nečim i iznenaditi. Nije dozvolio da se uštele u odbrani na Teletoviću i Zeki, stoga vjerovatno manja minutaža.

P.S. Neka Makedonca, malo zajeb.ancije nije na odmet. Nek' nas uzme u pilanu, i mi ćemo njega u septembru. Ziher sam. 8-)

Konecno jedan koj me razume 8-) imas pivo od mene brate i to skopsko :D

ma ja uopste ne uzemam prijetelski tekmi seriozno. sluzi ko mala razonada u trenutna dosada i nista drugo. Ali ono da ce Sinanovic stopirati Bo mora bit najveci vic sva vremena :P

Bo 24 min, Gec-a 15, a Pera nie bio. Ne znma sta moze Aco od ovo nauciti. BIH Dedovic 40 min, Wrights 33 min, Teletovic 28. Cini se da ste malo vise uzemo tekma seriozno od nama ali ostali igraca su dobro rotirao.

Jbg, test tekma i to je to.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 26 avg 2013, 10:17

Dobro je ovo,dobro,Djedovic je za 50% bolji nego u kvalifikacijama i prosle godine,napredovao je dosta igracki,Zack i Teletovic klase,Teletovic napredovao skakacki i malo odbrambeno,napadacki,kao i uvijek,klasa,Zeko dobar,odbrambeno pogotovo,ni Spanoulis ni Bo se nisu nazabijali pored njega,a to su dva od tri najbolja playmakera koja igraju u Evropi.Gordic ce biti odbrambeno prisutan,i dobru odbranu igra sada,valjda je nesto naucio u Partizanu ili je samo napredovao,do Partizana sam ga gledao mozda u onoj prvoj sezoni za Romu i razlika je velika,sada je 100% bolji igrac,dosta bolji u odbrani.Kikanovic treba odigrati 10-15 minuta ali da nekih 5 do 10 igra sa Stipanovicem u odbrani,nikako sa Mirzom,znaci,nesto se i tu treba iskombinovati,napadacki prijetnja,odbrambeno,jedan od najgorih centara u Europi,Bavcic treba uci da malo digne energiju u odbrani,opali tricu ili proba nesto pod kosem i izadje,Stipanovic treba dobiti najvise vremena na centru,mada nije nesto posebno,sasvim solidan opcenito,ali dobar odbrambeno,cuvao je Mirzu Begica,kao da se radi o Jazvinu,Sinanovic treba mozda uci na 3-5 minuta,da bude kao taj neki faktor iznenadjenja,Sutalo,solidan napad,malo bolja odbrana,sve u svemu solidan kosarkas,koji ce mozda pogoditi koju tricu,ukrasti koju loptu i pogoditi vecinu slobodnih.Masic nije isti igrac jednostavno,i od njega i ne trebamo nesto ocekivati,kao npr u kvalifikacijama,Perisic,nista kao i uvijek,Pasalic nista.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 26 avg 2013, 10:52

jao postova i ludila, pročitao sam prvi na ovoj stranici i zamantalo mi se, 915 pasusa :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 avg 2013, 11:09

Robertmkd je napisao/la:
ArthurBishop je napisao/la:Aco vjerovatno taktički postavio igru danas. Ipak smo u grupi s njima, moramo ih nečim i iznenaditi. Nije dozvolio da se uštele u odbrani na Teletoviću i Zeki, stoga vjerovatno manja minutaža.

Konecno jedan koj me razume 8-) imas pivo od mene brate i to skopsko :D

ma ja uopste ne uzemam prijetelski tekmi seriozno. sluzi ko mala razonada u trenutna dosada i nista drugo. Ali ono da ce Sinanovic stopirati Bo mora bit najveci vic sva vremena :P

Bo 24 min, Gec-a 15, a Pera nie bio. Ne znma sta moze Aco od ovo nauciti. BIH Dedovic 40 min, Wrights 33 min, Teletovic 28. Cini se da ste malo vise uzemo tekma seriozno od nama ali ostali igraca su dobro rotirao.

Jbg, test tekma i to je to.

Gec vise od 15 i ne moze :) Bo je za 24 usrao sto je mogao. Dobili ste zasluzeno,covjek vam se raspucao pogodio sve i rijesio tekmu.Sta ce biti na E.P :arrow: vidjeti cemo,nama je bitnija Latvija :!:

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 26 avg 2013, 11:48

To kod talijana nema ni Hacketta ?

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 avg 2013, 13:16

grgr je napisao/la:Mene opet brine centarska linija , necemo moc stalno imat tako visok procenat suta iz vana. Brine me sto andrija ocigledno odlicno brani kos jer ga sigurno ne bi aco forsirao da nije tako ali ucinak u napadu mu je zaista siromasan. Opet danas je kikanovic bio onakav kakav zna bit , kad bi kikanovic bio u stanju da sa ovom minutazom na svakoj tekmi ima 10-13 poena uz 3-4 skoka bilo bi vise nego fantasticno XD. Masic nije nista pokazao ali fkt nadam se da ce probudit uskoro i on. Trebaju nam svi poeni stvarno , odbranu i skokove smo podigli za 200 % majke mi. Najvise mozemo zahvalit teletovicu koji moze sigurno od lakse sale sad skupit 8-12 skokova uz malo truda. Raduje me sto npr teletovic i nihad uprkos tome sto igraju jako veliki broj minuta ne skupe mozda po 2 licne greske ... Ma izgledamo odlicno kakvi smo bili protiv rusije i slovenije , ono je ocito bio samo umor u pitanju izgledamo 20 x bolje nego u tim utakmicama.
Mene bas taj aspekat nase igre nekako smeta. Mirza je tek zadnju tekmu u Gruziji dosao do 3 licne. Olako smo, a i jos uvijek pustamo protivnika pod kos, reket ili prodor. Jeste fino gledati da ti glavni igraci igraju bez problema sa licnim al ponekad treba cvrsce zaustaviti napad ..

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 avg 2013, 14:46

Da li ima bilo ko ko bi mogao sutra snimati mec pa ga postavit negdje ? Naravno ukoliko bude streama , necu bit kuci a volio bi fkt odgledat tekmu ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 avg 2013, 15:28

grgr je napisao/la:Da li ima bilo ko ko bi mogao sutra snimati mec pa ga postavit negdje ? Naravno ukoliko bude streama , necu bit kuci a volio bi fkt odgledat tekmu ...
Ako uspijem naci dobar program za snimanje, snimit cu :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.